Da li je lijepo vidjeti onu dzamiju kod socijalnog? Da li je lijepo vidjeti onu dzamiju u naselju Stup, tik uz cestu? Dzamija ko dzamija kod socijalnog jest mozda lijepa, ali joj nije ondje mjesto. Unistili su ono malo livade, a dzamiju jedva uglavili ondje i ono ninasta ne lici.Casual's wrote:Bolje vidjeti i džamiju nego neku neiskorištenu livadu..Isti ti pri parama zaposljavaju na stotine Zenicana, pa sto se mene tice neka otvaraju i budisticki hram
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
channel10
#6351 Re: Zeničani
- asMir11
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#6352 Re: Zeničani
Džamija kod Socijalnog je sad jedna od najposjećenijih u Zenici. Nova Zenica je trebala džamiju i dobro je da je nađeno rješenje koje zadovoljava većinu stanovnika gradachannel10 wrote:Da li je lijepo vidjeti onu dzamiju kod socijalnog? Da li je lijepo vidjeti onu dzamiju u naselju Stup, tik uz cestu? Dzamija ko dzamija kod socijalnog jest mozda lijepa, ali joj nije ondje mjesto. Unistili su ono malo livade, a dzamiju jedva uglavili ondje i ono ninasta ne lici.Casual's wrote:Bolje vidjeti i džamiju nego neku neiskorištenu livadu..Isti ti pri parama zaposljavaju na stotine Zenicana, pa sto se mene tice neka otvaraju i budisticki hram
- Casual's
#6353 Re: Zeničani
Itekako jest. Pogotovo sad sa ovim renoviranjem okolnimLjudima koji tu žive ne smeta jer su regulirali jačinu zvučnika. ...samo mi smeta veliki natpis donatora, ali to je stvar obraza.channel10 wrote: Da li je lijepo vidjeti onu dzamiju kod socijalnog? Da li je lijepo vidjeti onu dzamiju u naselju Stup, tik uz cestu? Dzamija ko dzamija kod socijalnog jest mozda lijepa, ali joj nije ondje mjesto. Unistili su ono malo livade, a dzamiju jedva uglavili ondje i ono ninasta ne lici.
-
channel10
#6354 Re: Zeničani
Mislim da su je mogli izgraditi dole negdje kod Biss toursove pumpe, ali nebitno sad kad je vec sve gotovo. A sto se tice natpisa, pa zbog toga su je i napravili. Sad tek pocinje utrka oko gradnji dzamija u uzem gradskom jezgru.
- Norm
#6355 Re: Zeničani
asMir11 wrote:Džamija kod Socijalnog je sad jedna od najposjećenijih u Zenici. Nova Zenica je trebala džamiju i dobro je da je nađeno rješenje koje zadovoljava većinu stanovnika gradachannel10 wrote:Da li je lijepo vidjeti onu dzamiju kod socijalnog? Da li je lijepo vidjeti onu dzamiju u naselju Stup, tik uz cestu? Dzamija ko dzamija kod socijalnog jest mozda lijepa, ali joj nije ondje mjesto. Unistili su ono malo livade, a dzamiju jedva uglavili ondje i ono ninasta ne lici.Casual's wrote:Bolje vidjeti i džamiju nego neku neiskorištenu livadu..Isti ti pri parama zaposljavaju na stotine Zenicana, pa sto se mene tice neka otvaraju i budisticki hram.
...jbg ja mislio da je rjesenje koje zadovoljava vecinu stanovnika 'grada' cist zrak (paljenje filtera), bolnica koja pruza adekvatnu uslugu onima koji je trebaju (i od moje se plate odbija decenijama za zdravstveno osiguranje), GRIJANJE, rekoh ipak je 21 vijek...haman se proriteti promjenili...
Interesantno kako se spinuje problem grijanja i promasenog projekta decenije na problem izgradnje dzamija na drzavnom zemljistu...
SELO veselo, koji ba grad...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6356 Re: Zeničani
A Kompleks Sultan Ahmedove dzamije stoji ko vampir
Gdje li ce to Almy posadit dzamiju?
Ne bi me cudilo da za koju godinu na Kamberovicu krenu graditi
Gdje li ce to Almy posadit dzamiju?
Ne bi me cudilo da za koju godinu na Kamberovicu krenu graditi
- dajdza-ze
#6357 Re: Zeničani
Neka prave sta hoce, boli me ...ac, ali isto tako neka isplacuju plate na vrijeme i neka te plate budu bar neki minimum za pristojan zivot. Ali neee. Ja pravim dzamiju a sto mi je radnik gladan to je druga prica. I samo da napomenem nit sam "vlah" kako kazu ovi novokomponovani vjernici i velike gazde, nit imam sta protiv dzamija.Casual's wrote:Bolje vidjeti i džamiju nego neku neiskorištenu livadu..Isti ti pri parama zaposljavaju na stotine Zenicana, pa sto se mene tice neka otvaraju i budisticki hram
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#6358 Re: Zeničani
Mah, nikad više džamija a nikad manje vjernika i poštenih ljudi...
-
celeron
#6359 Re: Zeničani
Unistiili su sve ono lijepo u starim zeničkim dzamijama gradeći ove nove. Šta hoće time da dokažu? AKo je nekada bio dovoljan broj dzamija, zašto ne bio bio i sad.....nedavno kada sam išao u Kairo nisam primijetio toliki broj dzamija kao kod nas u Zenici. I samo da kažem, kako narod nije bio za to da se pravi dzamija u Novoj Zenici. Čudi me što pravoslavci ne grade Crkvu, svakako imaju samo jednu. Ima jako dobrih lokacija između Babine i Crkvica.
-
belfy
#6360 Re: Zeničani
zanimljivo razmisljanje za zenicanina. onda je najbolje da Almy probere Centralni park, jer sto ce nam tamo neiskoristena livada ili Kamberovice ili komad bulevara, ili Adu jer jos niko nije napravio dzamiju na takvoj lokaciji. sve neiskoristene livade je najbolje ukrasiti dzamijama, a ako ne to onda barem napraviti parking, jer sto ce nam neiskoristene livade... ko zna zasto New York cijeni Central park kada je to samo jedna neiskoristena livada, jel tako?Casual's wrote:Bolje vidjeti i džamiju nego neku neiskorištenu livadu..Isti ti pri parama zaposljavaju na stotine Zenicana, pa sto se mene tice neka otvaraju i budisticki hram
u stvari evo jedan prigodan video:
a ovaj onda ne bi bio los za kraj:
P.S. steta sto nam mittal pored zagadjenja na ostatku neiskoristenih livada ne napravi hramove i svetista da ne stoje neiskoristeni, posto i on zaposljava puno ljudi. to bi nam pomoglo i u promociji multikulture i turizma...jah. no sta on zna sta narod hoce i kako pogurati lokalnu zajednicu.
- kamen spoticanja
#6361 Re: Zeničani
Kakav je ovo ba cirkus s peticijom za isključenje s grijanja 
- Casual's
#6362 Re: Zeničani
@belly aj mani me te papanske price i Dosta propagande sa dokazanim smrkatorom Amadeusom ( aj sad me nazovi turbo folkerom
). Ja koji sam građevinske struke dobro znam šta je neiskorištena livada šta nije. To sad je l' džamija, crkva, sinagoga ne zanima me previše jer vjerovatno necu ni uci u unutra, zanima me vanjski izgled i uklapanje sa okolinom.
Tako je, park i Cambridge su neiskorišteni, totalno. Onakva mjesta za jedan fin park i za šetnju ne smiju imati klupe stare po 30 godina, a i rasvjetu na svakih 50 metara.To treba da ima normalna igrališta za djecu, pa još neke sadržaje ( fontana, ljetno kino, stage za lokalne bendove ) ....
Također, mani me i tog sa Mittalom. Kada su bili protesti bio sam među onih 50, od tad me ne zanima..sve se svodi na ove peticije što @kamen spominje i lajkove na zenickar raja s fejsbuka.
btw: ne grade se samo džamije
https://www.youtube.com/watch?v=VD3OIsvE38E#t=78
još od projekta u izgradnji Una, Makovi, fabrika prema Lokvinama, Robot TC...
Tako je, park i Cambridge su neiskorišteni, totalno. Onakva mjesta za jedan fin park i za šetnju ne smiju imati klupe stare po 30 godina, a i rasvjetu na svakih 50 metara.To treba da ima normalna igrališta za djecu, pa još neke sadržaje ( fontana, ljetno kino, stage za lokalne bendove ) ....
Također, mani me i tog sa Mittalom. Kada su bili protesti bio sam među onih 50, od tad me ne zanima..sve se svodi na ove peticije što @kamen spominje i lajkove na zenickar raja s fejsbuka.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6363 Re: Zeničani
Slazem seCasual's wrote:@belly aj mani me te papanske price i Dosta propagande sa dokazanim smrkatorom Amadeusom ( aj sad me nazovi turbo folkerom). Ja koji sam građevinske struke dobro znam šta je neiskorištena livada šta nije. To sad je l' džamija, crkva, sinagoga ne zanima me previše jer vjerovatno necu ni uci u unutra, zanima me vanjski izgled i uklapanje sa okolinom.
Je li ovo za Papirnu samo ideja ili ce se graditi? I kakva je fabrika u pitanju?
- Casual's
#6364 Re: Zeničani
Ideja je predstavljena Japancima, i oni su zagrijani za to. Nešto se i Turci spominjali oko toga, ali Japanci su konkretniji.
Neka firma iz Bihaca pravi fabriku za proizvodnju plocastog namještaja kod skretanja za Vjetrenice i Lokvine. Dvije velike hale su u pitanju.
Neka firma iz Bihaca pravi fabriku za proizvodnju plocastog namještaja kod skretanja za Vjetrenice i Lokvine. Dvije velike hale su u pitanju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6365 Re: Zeničani
Nadam se samo da nece stradati spomen parkCasual's wrote:Ideja je predstavljena Japancima, i oni su zagrijani za to. Nešto se i Turci spominjali oko toga, ali Japanci su konkretniji.
- Warashii
#6366 Re: Zeničani
@Casual's nemoj zayebavat jbga.
Pa i ako je ona livadica u NZ bila neiskoristena eto sad je izgradnom dzamije jako dobro iskoristena?
Bas bas nije bilo niti jedne bolje lokacije u NZ?
Pa i ako je ona livadica u NZ bila neiskoristena eto sad je izgradnom dzamije jako dobro iskoristena?
Bas bas nije bilo niti jedne bolje lokacije u NZ?
- Casual's
#6367 Re: Zeničani
To dole je totalni promasaj, po meni i arhitektonski i bilo koji. No, ne treba sve osudjivati zbog toga. To je problem onog ko dade dozvolu.
Dzamija na Brodi je bas legla, pa onda ona gore prema Gornjoj Ze, vjerujem da ce i ova biti ok zbog svojih dimenzija.
Dzamija na Brodi je bas legla, pa onda ona gore prema Gornjoj Ze, vjerujem da ce i ova biti ok zbog svojih dimenzija.
- cenecimoveocino
#6368 Re: Zeničani
Prije 5 min cisterna na ulazu uz Ze upala i sudarila se sa autom.Vozac auta poginuo.Puna cisterna goriva,prijeti eksplozija
- snaga_znanja
#6369 Re: Zeničani
Radakovo ili Blatusa?cenecimoveocino wrote:Prije 5 min cisterna na ulazu uz Ze upala i sudarila se sa autom.Vozac auta poginuo.Puna cisterna goriva,prijeti eksplozija
- cenecimoveocino
#6370 Re: Zeničani
Radakovo,M17 blokiran i dalje.snaga_znanja wrote:Radakovo ili Blatusa?cenecimoveocino wrote:Prije 5 min cisterna na ulazu uz Ze upala i sudarila se sa autom.Vozac auta poginuo.Puna cisterna goriva,prijeti eksplozija
- Warashii
#6371 Re: Zeničani
Sto se Brode tice slažem se, pa donekle i Trgovisca (to je moja mahala od rodjenja) ali u Nz je, kako je ja zovem, inat džamija.Casual's wrote:To dole je totalni promasaj, po meni i arhitektonski i bilo koji. No, ne treba sve osudjivati zbog toga. To je problem onog ko dade dozvolu.
Slažem se da svako sa svojim novcem ima pravo da radi sta želi kao i da pravi sta želi, ali u svojoj avliji a ono je ipak bila tudja avlija. I kao što ti reče problem je onog ko dade dozvolu i ko je sve to aminovao.
-
kakavdanakneiskustvu
#6372 Re: Zeničani
cenecimoveocino wrote:Radakovo,M17 blokiran i dalje.snaga_znanja wrote:Radakovo ili Blatusa?cenecimoveocino wrote:Prije 5 min cisterna na ulazu uz Ze upala i sudarila se sa autom.Vozac auta poginuo.Puna cisterna goriva,prijeti eksplozija
bice ovo dugo blokirano
-
kakavdanakneiskustvu
#6373 Re: Zeničani
navodno je u vozilu neko iz nove zenice bio
-
kakavdanakneiskustvu
#6374 Re: Zeničani
zna li ko za kakav stan koji je na prodaju,oko 40-tak kvadrata?
- ja nisam ja
#6375 Re: Gdje u Zenici...?
Evo mene u Zenici. Zgrada do Hrvatskog doma. Maloprije setam do robne kuce putek kojim sam ja posla trebalo mi 15 min