Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mustang1 wrote:
Ma znam sve bio sam kod Ruska zbog njega a i otisao zbog njega ..I jest u Areni u zadnje vrijeme guzva strasna ali kada se otvori ova nova mnogi ce se prebaciti gore pa ce biti malo bolje
A ima i tih sminkercica pogtovo u zadnje vrijeme nicu na sve strane ali ima i dosta onih koji su tu da treniraju a ne da hodaju za zenama ..
hehehe a tako je to sa Ruskom, desava se i dan danas, al ja sam vakcinisan sto se tice njega pa nekako mogu.
Meni, sto se tice udaljenosti, najbolje odgovara u Areni al opet vid cemo, nadam se da ce se dobar dio prebaciti gore u DP nekadasnji mada kao sto sam rekao jbno je gore za parking.
@bato, sve je to u redu, progovorio koju i opet te pustio. Sta bi da sjedis sa njim u kafani i on izadje i svima napise kazne .
Kazem opet da je barem pola drotova ko Mario, Zenica bi licila na nesto.
Stanje devetogodišnje S.P. iz Zenice je i dalje teško, ali stabilno, potvrđeno nam je u Kantonalnoj bolnici Zenica. Ona je zadobila teške životno ugrožavajuće povrede, kada ju je u prošli četvrtak oko 11 sati, na regionalnom putu Zenica - Drivuša, u prigradskom naselju Gornje Raspotočje, udarilo putničko vozilo "golf II" (A16-O-107), za čijim upravljačem je bio Aldin Baručija (27).
Djevojčica se nalazi na Odjelu intenzivne njege KBZ, ali njeno stanje je bolje nego prvih dana, rečeno nam je. Kako nam je rečeno u policiji, policajci Policijske uprave I Zenica Vehid Đulan i Mario Bilić prvi su priskočili u pomoć teško stradaloj djevojčici.
- Oni su se vraćali iz redovne patrole i naišli su nekoliko sekundi nakon nesreće. Kad su vidjeli razmjere povrede i krvarenja, pozvali su Hitnu pomoć i rekli da će nakon pružanja pomoći i imobilizacije, djevojčicu svojim vozilom voziti ka gradu, a da im hitna pomoć ide u susret.
Tako je ušteđeno nekoliko minuta, jer im je Hitna pomoć stigla u susret na Drvenom mostu, u gradu, te odmah produžila u bolnicu, rečeno nam je u policiji.
Đulanove i Bilićeve kolege kažu da su roditelji djevojčice, i pored neizvjesnosti i boli koju proživljavaju, smogli snage i vremena da pozovu ove policajce kući i lično im se zahvale za ovaj čin.
Mario je gore negdje iz mog kraja ako se ne varam, odličan čovjek. Ja mislim da je upravo on pisao kaznu onom nekom ministru ili se pak varam, nisam siguran više ni u šta.
Jimmy McNulty wrote:Mario je gore negdje iz mog kraja ako se ne varam, odličan čovjek. Ja mislim da je upravo on pisao kaznu onom nekom ministru ili se pak varam, nisam siguran više ni u šta.
Jimmy McNulty wrote:Mario je gore negdje iz mog kraja ako se ne varam, odličan čovjek. Ja mislim da je upravo on pisao kaznu onom nekom ministru ili se pak varam, nisam siguran više ni u šta.
Mario Bilić je iz Blatuše, bijeli soliteri uz Bosnu,..poznajem njegove roditelje.
Fini ljudi. Marija ne poznajem dovoljno da bi rekao o njemu bilo šta.
Inače često vozim tim putem, mještani se nepažljivo kreću, nema trotoara, neosvjetljeno je noću. Nedovoljno široko da se mimoiđeš sa autom iz suprotnog pravca ako na desnoj strani imaš pješake, koji uz to najčešće idu jedan pored drugog.
Istina ograničenje je 40 a većina vozača fura preko 50 kmh.
belfy wrote:garant kantonalne... nece valjda ici meziti u San Marino.
Nisu iste regulative, a i kontrole za Hrvatsku, neke clanice EU, Sengen, Crna Gora, Srbija...
Na Hr granici ako ti nadju suho meso ili bilo kako svijeze meso, proizvode od mesa, jaja, ribu i tako to najeb'o si. Cak i ako ti nadju sendvic sa takvim namirnicama lupe ti kaznu.
Takve namirnice je moguce unositi u Hr samo uz certifikat nakon veterinarske kontrole na njihovom granicnom prelazu. A to je ipak samo za vece kolicine prilikom izvoza.
belfy wrote:garant kantonalne... nece valjda ici meziti u San Marino.
Nisu iste regulative, a i kontrole za Hrvatsku, neke clanice EU, Sengen, Crna Gora, Srbija...
Na Hr granici ako ti nadju suho meso ili bilo kako svijeze meso, proizvode od mesa, jaja, ribu i tako to najeb'o si. Cak i ako ti nadju sendvic sa takvim namirnicama lupe ti kaznu.
Takve namirnice je moguce unositi u Hr samo uz certifikat nakon veterinarske kontrole na njihovom granicnom prelazu. A to je ipak samo za vece kolicine prilikom izvoza.
N.N. wrote:Idem za France, ali je jedna granica i kontrola, sa Hrvatskom
Zato me zanima sta i kako
Možeš proći da te niko ništa i ne pita a mogu vam tražiti da pokažete sadržaj prtljage, nema pravila. Po zakonu ne smiješ ali ako ti se da rizikovati probaj.
Mala je to količina, ako te strah stavi u među neke sendviče i slično i nareži, čisto sumnjam da ćeš imati problema...
Meni su jednom našli neke sirove piletine, ali su mi rekli graničari da bacim u smeće ili da se vratim, jok kazna. A inače me ne rove pretjerano, između ostalog uspio sam prenijeti i 8 litara vina u jednom navratu.
ama ljudi, nije bitno kako ce ih upakovati. bitno je kako ce upakovati pricu ako ih nadju. mene do sada u nekih 20-ak prelaza su samo jednom trkeljali. ja sam uvijek sa stavom stavis kako jeste, pa ako prodje prodje. neces im to u nos nabiti. ako ne prodje i momci bas tebe zaustave...ma nek vala onda i zameze, jos bi im i hljeba kupio. ali opet...to sam samo ja...
Ja sam prošle godine baš početkom marta išao u posjetu familiji u Beču. Vozio se Biss Toursom. Oni njihovi vozači su prave lisice, tada su šteku Drine Light prodavali tamo za 32 eura, duple pare uzimali na jednoj šteci. Isto tako su prodavali suho meso i sudzuku. Hoće žena od rođaka da pravi pizzu i posla ga po meso, kaže on hajd sa mnom i vozimo se na autobusku stanicu, kontam šta će ovamo jbt kad on od šofera kupujue. A kad sam se vraćao u 1 ujutru smo bili u Gracu, kiša pada vrijeme nikakvo i kraj ulice stoji parkirano biciklo, ovi naši lavovi samo stadoše, hapiše biciklo, ubaciše ga dole u kutiju i samo nastaviše ko da se ništa nije desilo Tačno nisam mogao vjerovat svojim očima.
Nije to nista novo, svakom putniku daju po steku ukoliko ne puse neki putnici i tako prosvercaju i tamo prodaju i to skoro u svakoj agenciji rade, a vozio sam se mnogim.