Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#5201 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Freamon Lester wrote:
jubix wrote:Vidović pušten na slobodu, niko nije zatražio pritvor
Hoće sad ona sa lijepim okicama iz tužiteljstva objašnjavati zašto nisu zatražili pritvor? :D

@kakavdanakneiskustvu

Od slucaja Glavas nema vise izbjegavanja sluzenja kazne. Ako se nalazis u Hrvatskoj, a osudjen si za neko djelo tamo lezis. :izet:

ma gade mi se tužitelji samo tako,a zasticeni ko krave u indiji

ok,nisam znao,ali nije isključeno da vidović nestane
N.N.

#5202 Re: Zeničani

Post by N.N. »

To stoji, ali ako si OSUĐEN. Ako nisi, uzivas u ljepotama Lijepe nase, kao i ubica Vedrana Puljica.
Freamon Lester

#5203 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Freamon Lester wrote:
jubix wrote:Vidović pušten na slobodu, niko nije zatražio pritvor
Hoće sad ona sa lijepim okicama iz tužiteljstva objašnjavati zašto nisu zatražili pritvor? :D

@kakavdanakneiskustvu

Od slucaja Glavas nema vise izbjegavanja sluzenja kazne. Ako se nalazis u Hrvatskoj, a osudjen si za neko djelo tamo lezis. :izet:

ma gade mi se tužitelji samo tako,a zasticeni ko krave u indiji

ok,nisam znao,ali nije isključeno da vidović nestane
Logika slucaja govori da je trebalo odrediti pritvor jer je vozac pobjegao sa mjesta dogadjaja. Ako je bjezao sa mjesta dogadjaja onda je velika vjerovatnoca da ce bjezati i od presude tako da me zestoko iznenadjuje da niko nije zatrazio pritvor vec da ga je policija pustila jer to mora po zakonu.
Vjerovatno nije smrtni ishod pa se nisu ni zahmetili.

Tuzitelji i sudije su drzava za sebe. Imaju VSTV i potpuno su nezavisni, sto je i dobro, ali ocigledno da se to klasicno balkanski iskoristava do krajnjih granica.
N.N. wrote:To stoji, ali ako si OSUĐEN. Ako nisi, uzivas u ljepotama Lijepe nase, kao i ubica Vedrana Puljica.
Kod ovako jednostavnih slučajeva kao što je ovaj sa gaženjem pješaka (plus što je snimljeno sa kamerama) postoji velika vjerovatnoća da bi naše tužiteljstvo u tom slučaju ustupilo krivično gonjenje kolegama iz Hrvatske po Sporazumu o pružanju pravne pomoći.
Slučaj ubistva Vedrana Puljica je daleko od jednostavnog, a i dosta ispolitizovan tako da tesko ce se desiti do ulaska BiH u EU da ce se ubici suditi. Onog momenta kada udjemo u EU on ce sa lisicima na rukama nazad ovamo. E sad mozemo raspravljati o datumu ulaska u EU ali to je kad tad.. :izet:
Ustupanje krivičnog gonjenja
Član 34.

1) Ako državljanin države ugovornice počini krivično djelo na teritoriju druge države
ugovornice, može država na čijem teritoriju je djelo počinjeno, pod uslovima iz ovog
sporazuma, zamoliti drugu državu ugovornicu da preuzme krivično gonjenje.
84
2) Nadležni organi zamoljene države provode krivični postupak u skladu sa propisima
te države.
3) Pravosudni organi države moliteljice poduzet će, u vezi sa molbom za preuzimanje
krivičnog gonjenja, sve što je potrebno da bi zamoljenoj državi omogućili obavljanje
procesnih radnji koje su u njezinoj krivičnoj sudskoj nadležnosti. Te mjere obuhvaćaju i
predaju organima zamoljene države, okrivljenog koji je u pritvoru u državi moliteljici
kakavdanakneiskustvu

#5204 Re: Zeničani

Kemal Malovčić wrote:
kamen spoticanja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Koji advokat dobro obavlja brakorazvodne parnice?
Nije valjda dotle doslo?

jašta je,znaš li kakvog advokata koji se time bavi?
Jesi čuo za Veseljaka?[/quote]

mladen?
phillie

#5205 Re: Zeničani

Post by phillie »

Ne vjerujem da je on na brakorazvodnim...
jubix

#5206 Re: Zeničani

Post by jubix »

Autobus udario 4 pješaka u Nemili, smrtno stradala djevojčica od pet godina :(
Freamon Lester

#5207 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

jubix wrote:Autobus udario 4 pješaka u Nemili, smrtno stradala djevojčica od pet godina :(
Na M17 ili lokalna cesta?
jubix

#5208 Re: Zeničani

Post by jubix »

Freamon Lester wrote:
jubix wrote:Autobus udario 4 pješaka u Nemili, smrtno stradala djevojčica od pet godina :(
Na M17 ili lokalna cesta?
Mislim da je oko podvožnjaka prema Orahovici, nisam siguran
Freamon Lester

#5209 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Jedno dijete je poginulo, a još dvije osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se večeras iza 20 sati dogodila kod podvožnjaka na isključnoj petlji sa puta M17 u zeničkom naselju Nemila.

Kako saznaje "Avaz" poginula je petogodišnja A. H., a u nesreći su povrijeđeni i njeni roditelji A. i A., dok je iz nesreće izašlo nepovrijeđeno njihovo drugo dijete, sin F.

Kako saznaje "Avaz" u grupu pješaka je udario autobus na lokalnoj liniji. Uviđaj je počeo oko 21 sat, a otežava ga jak snijeg i slaba vidljivost na mjestu nesreće.
Amagon

#5210 Re: Zeničani

Post by Amagon »

phillie wrote:Ne vjerujem da je on na brakorazvodnim...
Jeste, iako ga najviše ima u krivičnim postupcima, radi dobro i brakorazvodne parnice. Također, dobra je i Maida Grizović
kakavdanakneiskustvu

#5211 Re: Zeničani

Amagon wrote:
phillie wrote:Ne vjerujem da je on na brakorazvodnim...
Jeste, iako ga najviše ima u krivičnim postupcima, radi dobro i brakorazvodne parnice. Također, dobra je i Maida Grizović

hvala na infu
Eborg

#5212 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Ja sam nedavno imao na stolu nekih 4-5 tužbi zeničkih advokata prema raznim instancama. Ja u životu nisam ništa nepismenije pročitao tako da sam se čudio kako im sudovi ne skrenu malo pažnju na to, makar nezvanično zarad svog komfora. Tako da pazite kome dajete povjerenje, neko ko nije u stanju napisati stranicu formata A4 a da liči na nešto smisleno nije baš osoba koja je "majstor zanata". :roll: A jedan delegat je igrao na tu kartu, na tužbu od 12 stranica odgovorio je sa pola stranice "da je tužba nečitljiva i nerazumljiva". Nikakav drugi argument. :lol:
Freamon Lester

#5213 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Eborg wrote:Ja sam nedavno imao na stolu nekih 4-5 tužbi zeničkih advokata prema raznim instancama. Ja u životu nisam ništa nepismenije pročitao tako da sam se čudio kako im sudovi ne skrenu malo pažnju na to, makar nezvanično zarad svog komfora. Tako da pazite kome dajete povjerenje, neko ko nije u stanju napisati stranicu formata A4 a da liči na nešto smisleno nije baš osoba koja je "majstor zanata". :roll: A jedan delegat je igrao na tu kartu, na tužbu od 12 stranica odgovorio je sa pola stranice "da je tužba nečitljiva i nerazumljiva". Nikakav drugi argument. :lol:
Gledaj njemu je nerazumljiva.... :D
Eborg

#5214 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Što je najgore, na kraju spor dobi taj što nije skontao ni šta tužilac hoće. :mrgreen: Više logike kad se seljaci lično tuže oko njiva i međa. :mrgreen:
Freamon Lester

#5215 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Eborg wrote:Što je najgore, na kraju spor dobi taj što nije skontao ni šta tužilac hoće. :mrgreen: Više logike kad se seljaci lično tuže oko njiva i međa. :mrgreen:
To sa međama i jest pravo kao nauku ustanovilo. :D
Eborg

#5216 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Prije bih rekao da je krenulo od nečeg drugog. Da citiram jednog cijenjenog ratara u originalu: "Cjenjeni SUDE! Ako ne bude presuđeno po mom zahtjevu ja ne mogu garantovati da neču morati uzeti stvari u svoje ruke. Ja sam bolestan čovjek, na nervozu, imam i papir za to i bio sam u ratu." :mrgreen:

Nejse, "četvere oči" otvorite. Među pravnicima kukolja isto k'o u bilo kojoj profesiji. Ali eto, čak bez elementarnih vještina.
Freamon Lester

#5217 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

http://www.zenicablog.com/index.php/vij ... kakanjcima

Vjerujem da za ovo slikanje na onom svijetu postoji posebna temperatura vatre. :izet: Profitirati na jadu ovih ljudi je posebno ogavno. :-)
kamen spoticanja

#5218 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Freamon Lester wrote:http://www.zenicablog.com/index.php/vij ... kakanjcima

Vjerujem da za ovo slikanje na onom svijetu postoji posebna temperatura vatre. :izet: Profitirati na jadu ovih ljudi je posebno ogavno. :-)
Jest gadljivo
bang and blame

#5219 Re: Zeničani

Post by bang and blame »

Freamon Lester wrote:http://www.zenicablog.com/index.php/vij ... kakanjcima

Vala, pravi papanluk.
"Vjernik" pravi.
Norm

#5220 Re: Zeničani

Post by Norm »

Freamon Lester wrote:
Eborg wrote:Što je najgore, na kraju spor dobi taj što nije skontao ni šta tužilac hoće. :mrgreen: Više logike kad se seljaci lično tuže oko njiva i međa. :mrgreen:
To sa međama i jest pravo kao nauku ustanovilo. :D
Nazalost, ja iz iskustva znam da nije bitno koliko je advokat nacitan, elokventan, strucan...na Zenickom sudu dobija onaj ko je 'dobar' sa sudijom...Sreca pa imaju vise instance u Sarajevu...
Eborg

#5221 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Ma ima zaista i OK advokata i sudija, i stručno i ljudski. Ali su advokati mahom odron na nivou kakve hard-core provincije, veće i od Zenice.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5222 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Eborg wrote:Ma ima zaista i OK advokata i sudija, i stručno i ljudski. Ali su advokati mahom odron na nivou kakve hard-core provincije, veće i od Zenice.
Druze jel' to radis na sudu? :)
channel10

#5223 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Jel ovo opet kvar na kotlu ili su samo smanjili grijanje? Kod mene u stanu pala temp za 2,5 stepena u odnosu na sinoc.
kakavdanakneiskustvu

#5224 Re: Zeničani

Eborg wrote:Ma ima zaista i OK advokata i sudija, i stručno i ljudski. Ali su advokati mahom odron na nivou kakve hard-core provincije, veće i od Zenice.

ne moe svako ni biti advokat,braniti bagru,ubice
celeron

#5225 Re: Gdje u Zenici...?

Post by celeron »

Automehaničar za francuze, Citroen tačnije?
Post Reply