Jei' to ona kafana gdje su se birvaktiIe skupIjaIe trebe sumnjivog moraIadoff wrote:Restoran Opatija, lako za naci, hrana jeftina a ukusna, jos pogotovo ljeti u basti pored Bosne, kao na brodu
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Vares City
#451 Re: zeničani
- Vares City
#452 Re: zeničani
+ AImi,imaju stvarno kvaIitetnu i ukusnu hranu i ujedno poveIik izborconvict wrote:Ćevapi kod Bešlića, pita u Lađani, pica u Fratelliju, a ako si za pravi ručak/večeru onda restoran Dubrovnik.Magarece_godine wrote:Dje se u Zenici ima nesto fino pojesti, a da nije zavuceno i da se lako sa glavnog puta moze naci ? Hvala
-
gilbert
#453 Re: zeničani
Pa ja spomenu staru Opatiju jos prije par stranicaVares City wrote:Jei' to ona kafana gdje su se birvaktiIe skupIjaIe trebe sumnjivog moraIadoff wrote:Restoran Opatija, lako za naci, hrana jeftina a ukusna, jos pogotovo ljeti u basti pored Bosne, kao na brodu
- prilagodjena
#454 Re: zeničani
koliko me sjećanje služi opatija je vazda bila birtiješina teže kategorije
:lol:sad nisam znala ni da postoji
pade mi sad na pamet i tončina cvjećara
pade mi sad na pamet i tončina cvjećara
- prilagodjena
#455 Re: zeničani
daaaa,najpoznatija cvjećara u gradubabyline wrote:tonicina cvjecara![]()
sjecam se toga ali ne znam sta je to bilo...
stvarno neka cjecara?
- Magarece_godine
#456 Re: zeničani
Pa kada izlazim iz grada, prodjem kroz predgradjeprilagodjena wrote:a šta ćeš ti u predgrađuMagarece_godine wrote:Dje se u Zenici ima nesto fino pojesti, a da nije zavuceno i da se lako sa glavnog puta moze naci ? Hvala![]()
![]()
![]()
Magarece_godine wrote:Zenica? Sarajevsko prigradsko naselje ?
Salim se .. nego fakat u Zenici ne znam dje se ima dobro klopati ...
- prilagodjena
#457 Re: zeničani
imaš ćevabdžinicu bešlić...ćevapi kao u zmaju
ako ćeš gotivan ručak,otiđi u restoran dubrovnik...imaj krasne moreske specijalitete
ako ćeš gotivan ručak,otiđi u restoran dubrovnik...imaj krasne moreske specijalitete
- prilagodjena
#458 Re: zeničani
red je da se prisjetimo i našeg sugrađanina arifa

- prilagodjena
#459 Re: zeničani
gdje ima ovoliki park i šetalište u sred grada?

+sportski tereni

zanatski

ada

+sportski tereni

zanatski

ada

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#460 Re: zeničani
u Tuzli bona ima more usred grada

- -bosanac-
#464 Re: zeničani
stupas i mene 
-
gilbert
#465 Re: zeničani
Tonco nije navodno nego poluotvoreno bio gay ( ured izasao sav iz ormara) ja sam cuo da je negdje na Dalmatinskom primorju ali bas sad da se raspitujem za Tonceka moze Zenica svasta pomisliti . A bilo je jos gay tipova u ZE .
Tonco je otisao u ratu iz Zenice. Pored njega su dugo prodavale najbolje jufke i kadajif u gradu .
@Crkvice ono Zizi , Triuph i kafana preko puta Lutve vulkanizera na Carini da nisi mislio na "Limaru " legendarni objekat u kojem su se skupljali cugeri iz Krivaca i sa Pisca ( sve je to stroga carsijska raja bez zeze ) ?
Prilagodjena hvala za slike .
Izgleda niko od forumasa nije bio ucenik Paje izbacivaca iz Sena da sa nama podjeli iskustvo odgovaranja kod Paje dok jos radio kao nastavnik u skoli .
Tonco je otisao u ratu iz Zenice. Pored njega su dugo prodavale najbolje jufke i kadajif u gradu .
@Crkvice ono Zizi , Triuph i kafana preko puta Lutve vulkanizera na Carini da nisi mislio na "Limaru " legendarni objekat u kojem su se skupljali cugeri iz Krivaca i sa Pisca ( sve je to stroga carsijska raja bez zeze ) ?
Prilagodjena hvala za slike .
Izgleda niko od forumasa nije bio ucenik Paje izbacivaca iz Sena da sa nama podjeli iskustvo odgovaranja kod Paje dok jos radio kao nastavnik u skoli .
- prilagodjena
#467 Re: zeničani
zar nije djudjo iliti đuđo?Not My Idea wrote:a Chucho, frizer?
a tek marinko iz pozorišta
- Not My Idea
#468 Re: zeničani
otisla sam na drugog covjeka
-
Kralj Tvrtko I.
#469 Re: zeničani
http://www.zenicablog.com/forum/index.p ... b81c5d32e9
http://www.zenicablog.com/
da ne kazu sarajlice da nemamo i mi svoj portal, stranicu, forum...ovo ono
http://www.zenicablog.com/
da ne kazu sarajlice da nemamo i mi svoj portal, stranicu, forum...ovo ono
-
babin_sin
#470 Re: zeničani
Evo jedna stranica na fejsu: Mjesto gdje će biti postavljanje stare slike Zenice i napisane pričice koje treba spasiti od zaborava. Svi su pozvani da daju svoj prilog, da se tako svi zajedno obogatimo novim saznanjima.
http://www.facebook.com/Zenicani
zaista vrijedi pogledati i saznati nešto novo
http://www.facebook.com/Zenicani
zaista vrijedi pogledati i saznati nešto novo
- -bosanac-
#471 Re: zeničani
nek dignu dva prsta svi koje je hilmo sunetio 
-
libertas300
#472 zeničani
Samo da vas pozdravim, i ja sam jedan od onih ( 75- o godiste) koji se sjeca mnogih stvari iz Zenice do ljeta 94 kad sam otisao iz nje
((
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
nekotreci
#473 Re: zeničani
Nova opatija se sada zove restoran Maida. Hrana je ukusna a povljna, nalazi se na bulevaru odmah do gradskog muzeja. Restoran je mali , ali ambijent ugodan.
Sto se tice ostalih mjesta za jesti koja nisu preskupa, preporucila bih restoran Bellami na Sarajevskoj ulici, pizza je ekstraaaa, zatim picerije Fratelli i Amici , u trznom centru Sweet, Dolce Vita na Meokusnicama, Caballo kod lovackog doma, Paviljon kod bazena, standardno cevabdzinice Beslic i Pikolo, Ajsa, kod Seje. zatim Velma na meokusnicama. Za dublji dzep tu je Dubrovnik,Trubadur. Najbolji kolaci su u Mimozi, Evropa u trznoim i na bulevaru. Fast food Trend u Radakovu ima odlican rostilj a malo raje to zna. Ekran je bio dobar na pocetku ali im sada kuhinja nije nesto. Pekara AM ima najbolja peciva u gradu, komad pizze 1 KM, i u centru ista u sweetu 1 KM. Ostale pizze po pekarama mi se ne svidjaju.
Sto se tice ostalih mjesta za jesti koja nisu preskupa, preporucila bih restoran Bellami na Sarajevskoj ulici, pizza je ekstraaaa, zatim picerije Fratelli i Amici , u trznom centru Sweet, Dolce Vita na Meokusnicama, Caballo kod lovackog doma, Paviljon kod bazena, standardno cevabdzinice Beslic i Pikolo, Ajsa, kod Seje. zatim Velma na meokusnicama. Za dublji dzep tu je Dubrovnik,Trubadur. Najbolji kolaci su u Mimozi, Evropa u trznoim i na bulevaru. Fast food Trend u Radakovu ima odlican rostilj a malo raje to zna. Ekran je bio dobar na pocetku ali im sada kuhinja nije nesto. Pekara AM ima najbolja peciva u gradu, komad pizze 1 KM, i u centru ista u sweetu 1 KM. Ostale pizze po pekarama mi se ne svidjaju.
- Not My Idea
#474 Re: zeničani
kolaci u Evropi u trznom su fuj. sve sto ne prodaju u lameli salju tamo. i uvijek im u ponudi 3 vrste kolaca.
kad hoces dobar kolac pojest, hajde lijepo u onu u lameli i znas da je 100% frisko. i izbor
preporucujem vocnu kocku
kad hoces dobar kolac pojest, hajde lijepo u onu u lameli i znas da je 100% frisko. i izbor
preporucujem vocnu kocku