Najbolje izbor cipela a znali su imati i koznih jakni .prilagodjena wrote:joj ni jafakat gdje ono bi fruška gora?
edit: sjetih se![]()
na potezu od krašove samoposluge do borca,tu se nalazila...mislim da je tu sad volks banka
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
gilbert
#426 Re: zeničani
- prilagodjena
#427 Re: zeničani
bilo je leviski i na uglovnici,ne mogu se sjetiti imena radnjegilbert wrote:Leviske iz Varteksa kada se preslo sa rajfeslusa na 501 ja ih kupio isti dan kada su stigle i Adidas iz Planike .prilagodjena wrote:za ovu stariju raju jedno pitanje:jeste li nosili leviske iz varteksa ili vranglerice iz beka?![]()
![]()
neka je to bila osnovna podjela![]()
i da,još se kao da je bilo danas,sjećam svojih bijelih,dubokih puma iz astreniko sretniji od mene
- prilagodjena
#428 Re: zeničani
onda par radnji prema borcukakavdanakneiskustvu wrote:prilagodjena wrote:joj ni jafakat gdje ono bi fruška gora?
edit: sjetih se![]()
na potezu od krašove samoposluge do borca,tu se nalazila...mislim da je tu sad volks banka
tu gdje je sad volksbanka nekad je bila krašova samoposluga,a za frušku goru fakat ne znam
-
gilbert
#429 Re: zeničani
Feroelektroprilagodjena wrote:bilo je leviski i na uglovnici,ne mogu se sjetiti imena radnjegilbert wrote:Leviske iz Varteksa kada se preslo sa rajfeslusa na 501 ja ih kupio isti dan kada su stigle i Adidas iz Planike .prilagodjena wrote:za ovu stariju raju jedno pitanje:jeste li nosili leviske iz varteksa ili vranglerice iz beka?![]()
![]()
neka je to bila osnovna podjela![]()
i da,još se kao da je bilo danas,sjećam svojih bijelih,dubokih puma iz astreniko sretniji od mene
bem ti mozak
![]()
Jeste Frusk Gora je bila do krasa i borca i borova
-
motorola01
#430 Re: zeničani
Ako se dobro sjecam,Fruska gora je bila odmah do Krasa.A ko ne zna Kras je bio u onom prostoru gdje je sad Wolks banka.Fruska gora je bila tamo gdje su sad one male prodavnice(wink itd) do Wolks banke.Taj prostor je kupio Pruscanovic i isparcao ga na tri prostora cini mi se..babyline wrote:fruska gora....hmmm sta to bi i gdje...
Ja sam nosio wranglerke i onaj bros-ov kais
Rene je u Svedskoj,a Zeljko u Australiji...
-
gilbert
#431 Re: zeničani
Zeljko-Zeljo nije Neso znao sam da je bilo jedno od imena sto ima se krati u nadimak .
- prilagodjena
#432 Re: zeničani
gilbert wrote:Feroelektroprilagodjena wrote: bilo je leviski i na uglovnici,ne mogu se sjetiti imena radnjebem ti mozak
![]()
![]()
Jeste Frusk Gora je bila do krasa i borca i borova
-
gilbert
#433 Re: zeničani
Ja mislim da ti i ja pricamo gdje su se prodavale prijerata tamno plave "501" prodavnica ispod Uglovnice na kontra uglu od Feroelektra.prilagodjena wrote:gilbert wrote:Feroelektroprilagodjena wrote: bilo je leviski i na uglovnici,ne mogu se sjetiti imena radnjebem ti mozak
![]()
![]()
Jeste Frusk Gora je bila do krasa i borca i borovagarant feroelektro
Sjecate li se TESTA u Beogradskoj?
Last edited by gilbert on 29/01/2012 19:59, edited 2 times in total.
- prilagodjena
#434 Re: zeničani
ja sve vrijeme pričam o vremenu prije rata,k'o kad sam tamo zaglavila
ovo iza je meni puko životarenje
-
gilbert
#435 Re: zeničani
Pa vidim da smo na istim talasnim duzinam. Ja priznajem usao sam u tu prodavnicu 1994 imali su zalihu prijeratnog muskog donjeg rublja .prilagodjena wrote:ja sve vrijeme pričam o vremenu prije rata,k'o kad sam tamo zaglavila![]()
![]()
-
motorola01
#436 Re: zeničani
I meni isto.Nema nigdje vise one raje,drustva,kulture itd...Ovo sad su neka sasvim druga vremena i skroz durig nacin zivota.Sad djecu ne mozes ni vidjeti na ulici da se igraju,druze, onako kako smo to mi znali...Ovo sad jeprilagodjena wrote:ja sve vrijeme pričam o vremenu prije rata,k'o kad sam tamo zaglavila![]()
![]()
-
gilbert
#437 Re: zeničani
Facebook je kriv za to .motorola01 wrote:I meni isto.Nema nigdje vise one raje,drustva,kulture itd...Ovo sad su neka sasvim druga vremena i skroz durig nacin zivota.Sad djecu ne mozes ni vidjeti na ulici da se igraju,druze, onako kako smo to mi znali...Ovo sad jeprilagodjena wrote:ja sve vrijeme pričam o vremenu prije rata,k'o kad sam tamo zaglavila![]()
![]()
ovo iza je meni puko životarenje![]()
Test je bio dio Beogradske i tu se prodavala kvalitetnija garderoba .
-
gilbert
#438 Re: zeničani
@ Prilagodjena sjecas li se prodavnice na raskrsnici u Crkvicama gdje su se u ratu '94-'95 prodavale najbolje leviske "501" Sagdatijeva radnja , ta prodavnica , apoteka ?
-
motorola01
#439 Re: zeničani
Ja se iz Bege sjecam one sportske radnje gore na spratu.Sjecam se onih hitech-ovih patika i oni vunenih sarenih zimskih kapa(citava Zenica ih je nosila i ova moja je jos uvijek u odlicnom stanju
).Sjecam se takodjer da je na ulazu pa lijevo bila ona prodavnica cini mi se parfema,satova,cakija
,raznoraznih privjesaka.Onda dalje lijevo je bilo nesto kao knjizara,pa onda dole u cosku lijevom mislim odjeca za djecu...Volio bih vidjeti sad neke slike iz Bege,da se malo prisjetim rasporeda cijelog.Ne znam da li ih ima negdje na netu?
-
gilbert
#440 Re: zeničani
Tu sam kupio desetobrzinca , par nozeva . a i kamuflazne hlace u kojima sam otisao u rat i futrolu za stoljpi .motorola01 wrote:Ja se iz Bege sjecam one sportske radnje gore na spratu.Sjecam se onih hitech-ovih patika i oni vunenih sarenih zimskih kapa.Sjecam se takodjer da su na ulazu pa lijevo bila ona prodavnica cini mi se parfema,satova,cakija,raznoraznih privjesaka.Onda dalje lijevo je bila nesto kao knjizara,pa onda dole u cosku lijevu mislim odjeca za djecu...Volio bih vidjeti sad neke slike iz Bege,da se malo prisjetim rasporeda cijelog.Ne znam da li ih ima negdje na netu?
-
gilbert
#441 Re: zeničani
Pitanje da li iko od forumasa bio Paje iz Sena ucenik ?
- prilagodjena
#443 Re: zeničani
sjaćam,kako ne...crkvice je moje naselje a jedan od sagdatija je išao sa mnom u osnovnugilbert wrote:@ Prilagodjena sjecas li se prodavnice na raskrsnici u Crkvicama gdje su se u ratu '94-'95 prodavale najbolje leviske "501" Sagdatijeva radnja , ta prodavnica , apoteka ?
- prilagodjena
#444 Re: zeničani
od ulaza pa lijevo su bile ploče i kasete...toga se baš dobro sjećam a test je biomotorola01 wrote:Ja se iz Bege sjecam one sportske radnje gore na spratu.Sjecam se onih hitech-ovih patika i oni vunenih sarenih zimskih kapa(citava Zenica ih je nosila i ova moja je jos uvijek u odlicnom stanju).Sjecam se takodjer da je na ulazu pa lijevo bila ona prodavnica cini mi se parfema,satova,cakija
,raznoraznih privjesaka.Onda dalje lijevo je bilo nesto kao knjizara,pa onda dole u cosku lijevom mislim odjeca za djecu...Volio bih vidjeti sad neke slike iz Bege,da se malo prisjetim rasporeda cijelog.Ne znam da li ih ima negdje na netu?
- Magarece_godine
#445 Re: zeničani
Dje se u Zenici ima nesto fino pojesti, a da nije zavuceno i da se lako sa glavnog puta moze naci ? Hvala
- Not My Idea
#446 Re: zeničani
sta je tebi glavni put?Magarece_godine wrote:Dje se u Zenici ima nesto fino pojesti, a da nije zavuceno i da se lako sa glavnog puta moze naci ? Hvala
Bulevar?
- prilagodjena
#447 Re: zeničani
a šta ćeš ti u predgrađuMagarece_godine wrote:Dje se u Zenici ima nesto fino pojesti, a da nije zavuceno i da se lako sa glavnog puta moze naci ? Hvala
Magarece_godine wrote:Zenica? Sarajevsko prigradsko naselje ?
-
gilbert
#448 Re: zeničani
Pa eto Maredo ti je usput kraj autoputa a i ako naletis po danu nebi trebalo biti nikakve pucnjave. 
-
convict
#449 Re: zeničani
Ćevapi kod Bešlića, pita u Lađani, pica u Fratelliju, a ako si za pravi ručak/večeru onda restoran Dubrovnik.Magarece_godine wrote:Dje se u Zenici ima nesto fino pojesti, a da nije zavuceno i da se lako sa glavnog puta moze naci ? Hvala
-
doff
#450 Re: zeničani
Restoran Opatija, lako za naci, hrana jeftina a ukusna, jos pogotovo ljeti u basti pored Bosne, kao na brodu