Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
gilbert

#426 Re: zeničani

Post by gilbert »

prilagodjena wrote:joj ni ja :-) fakat gdje ono bi fruška gora?

edit: sjetih se :-D
na potezu od krašove samoposluge do borca,tu se nalazila...mislim da je tu sad volks banka :)
Najbolje izbor cipela a znali su imati i koznih jakni .
prilagodjena

#427 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

gilbert wrote:
prilagodjena wrote:za ovu stariju raju jedno pitanje:jeste li nosili leviske iz varteksa ili vranglerice iz beka? :lol: :lol:
neka je to bila osnovna podjela :-)
i da,još se kao da je bilo danas,sjećam svojih bijelih,dubokih puma iz astre :) niko sretniji od mene :lol:
Leviske iz Varteksa kada se preslo sa rajfeslusa na 501 ja ih kupio isti dan kada su stigle i Adidas iz Planike . 8)
bilo je leviski i na uglovnici,ne mogu se sjetiti imena radnje :-) bem ti mozak :lol: :lol:
prilagodjena

#428 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

kakavdanakneiskustvu wrote:
prilagodjena wrote:joj ni ja :-) fakat gdje ono bi fruška gora?

edit: sjetih se :-D
na potezu od krašove samoposluge do borca,tu se nalazila...mislim da je tu sad volks banka :)

tu gdje je sad volksbanka nekad je bila krašova samoposluga,a za frušku goru fakat ne znam
onda par radnji prema borcu
gilbert

#429 Re: zeničani

Post by gilbert »

prilagodjena wrote:
gilbert wrote:
prilagodjena wrote:za ovu stariju raju jedno pitanje:jeste li nosili leviske iz varteksa ili vranglerice iz beka? :lol: :lol:
neka je to bila osnovna podjela :-)
i da,još se kao da je bilo danas,sjećam svojih bijelih,dubokih puma iz astre :) niko sretniji od mene :lol:
Leviske iz Varteksa kada se preslo sa rajfeslusa na 501 ja ih kupio isti dan kada su stigle i Adidas iz Planike . 8)
bilo je leviski i na uglovnici,ne mogu se sjetiti imena radnje :-) bem ti mozak :lol: :lol:
Feroelektro :lol:

Jeste Frusk Gora je bila do krasa i borca i borova
motorola01

#430 Re: zeničani

Post by motorola01 »

babyline wrote:fruska gora.... :? hmmm sta to bi i gdje...
Ako se dobro sjecam,Fruska gora je bila odmah do Krasa.A ko ne zna Kras je bio u onom prostoru gdje je sad Wolks banka.Fruska gora je bila tamo gdje su sad one male prodavnice(wink itd) do Wolks banke.Taj prostor je kupio Pruscanovic i isparcao ga na tri prostora cini mi se..
Ja sam nosio wranglerke i onaj bros-ov kais :D i sve kupljeno u Beku..

Rene je u Svedskoj,a Zeljko u Australiji...
gilbert

#431 Re: zeničani

Post by gilbert »

Zeljko-Zeljo nije Neso znao sam da je bilo jedno od imena sto ima se krati u nadimak .
prilagodjena

#432 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

gilbert wrote:
prilagodjena wrote: bilo je leviski i na uglovnici,ne mogu se sjetiti imena radnje :-) bem ti mozak :lol: :lol:

:twisted: garant feroelektro :lol:
gilbert

#433 Re: zeničani

Post by gilbert »

prilagodjena wrote:
gilbert wrote:
prilagodjena wrote: bilo je leviski i na uglovnici,ne mogu se sjetiti imena radnje :-) bem ti mozak :lol: :lol:

:twisted: garant feroelektro :lol:
Ja mislim da ti i ja pricamo gdje su se prodavale prijerata tamno plave "501" prodavnica ispod Uglovnice na kontra uglu od Feroelektra. :wink: Ta prodavnica , samoposluga i onda Feroelektro.

Sjecate li se TESTA u Beogradskoj?
Last edited by gilbert on 29/01/2012 19:59, edited 2 times in total.
prilagodjena

#434 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

ja sve vrijeme pričam o vremenu prije rata,k'o kad sam tamo zaglavila :lol: :lol:
ovo iza je meni puko životarenje :-)
gilbert

#435 Re: zeničani

Post by gilbert »

prilagodjena wrote:ja sve vrijeme pričam o vremenu prije rata,k'o kad sam tamo zaglavila :lol: :lol:
Pa vidim da smo na istim talasnim duzinam. Ja priznajem usao sam u tu prodavnicu 1994 imali su zalihu prijeratnog muskog donjeg rublja . :mrgreen:
motorola01

#436 Re: zeničani

Post by motorola01 »

prilagodjena wrote:ja sve vrijeme pričam o vremenu prije rata,k'o kad sam tamo zaglavila :lol: :lol:
I meni isto.Nema nigdje vise one raje,drustva,kulture itd...Ovo sad su neka sasvim druga vremena i skroz durig nacin zivota.Sad djecu ne mozes ni vidjeti na ulici da se igraju,druze, onako kako smo to mi znali...Ovo sad je :cry: :skoljka:
gilbert

#437 Re: zeničani

Post by gilbert »

motorola01 wrote:
I meni isto.Nema nigdje vise one raje,drustva,kulture itd...Ovo sad su neka sasvim druga vremena i skroz durig nacin zivota.Sad djecu ne mozes ni vidjeti na ulici da se igraju,druze, onako kako smo to mi znali...Ovo sad je :cry: :skoljka:
Facebook je kriv za to .

Test je bio dio Beogradske i tu se prodavala kvalitetnija garderoba .
gilbert

#438 Re: zeničani

Post by gilbert »

@ Prilagodjena sjecas li se prodavnice na raskrsnici u Crkvicama gdje su se u ratu '94-'95 prodavale najbolje leviske "501" Sagdatijeva radnja , ta prodavnica , apoteka ?
motorola01

#439 Re: zeničani

Post by motorola01 »

Ja se iz Bege sjecam one sportske radnje gore na spratu.Sjecam se onih hitech-ovih patika i oni vunenih sarenih zimskih kapa(citava Zenica ih je nosila i ova moja je jos uvijek u odlicnom stanju :D ).Sjecam se takodjer da je na ulazu pa lijevo bila ona prodavnica cini mi se parfema,satova,cakija :D ,raznoraznih privjesaka.Onda dalje lijevo je bilo nesto kao knjizara,pa onda dole u cosku lijevom mislim odjeca za djecu...Volio bih vidjeti sad neke slike iz Bege,da se malo prisjetim rasporeda cijelog.Ne znam da li ih ima negdje na netu?
gilbert

#440 Re: zeničani

Post by gilbert »

motorola01 wrote:Ja se iz Bege sjecam one sportske radnje gore na spratu.Sjecam se onih hitech-ovih patika i oni vunenih sarenih zimskih kapa.Sjecam se takodjer da su na ulazu pa lijevo bila ona prodavnica cini mi se parfema,satova,cakija :D ,raznoraznih privjesaka.Onda dalje lijevo je bila nesto kao knjizara,pa onda dole u cosku lijevu mislim odjeca za djecu...Volio bih vidjeti sad neke slike iz Bege,da se malo prisjetim rasporeda cijelog.Ne znam da li ih ima negdje na netu?
Tu sam kupio desetobrzinca , par nozeva . a i kamuflazne hlace u kojima sam otisao u rat i futrolu za stoljpi . :D
gilbert

#441 Re: zeničani

Post by gilbert »

Pitanje da li iko od forumasa bio Paje iz Sena ucenik ?
gilbert

#442 Re: zeničani

Post by gilbert »

A MONT jakne ?
prilagodjena

#443 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

gilbert wrote:@ Prilagodjena sjecas li se prodavnice na raskrsnici u Crkvicama gdje su se u ratu '94-'95 prodavale najbolje leviske "501" Sagdatijeva radnja , ta prodavnica , apoteka ?
sjaćam,kako ne...crkvice je moje naselje a jedan od sagdatija je išao sa mnom u osnovnu :)
prilagodjena

#444 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

motorola01 wrote:Ja se iz Bege sjecam one sportske radnje gore na spratu.Sjecam se onih hitech-ovih patika i oni vunenih sarenih zimskih kapa(citava Zenica ih je nosila i ova moja je jos uvijek u odlicnom stanju :D ).Sjecam se takodjer da je na ulazu pa lijevo bila ona prodavnica cini mi se parfema,satova,cakija :D ,raznoraznih privjesaka.Onda dalje lijevo je bilo nesto kao knjizara,pa onda dole u cosku lijevom mislim odjeca za djecu...Volio bih vidjeti sad neke slike iz Bege,da se malo prisjetim rasporeda cijelog.Ne znam da li ih ima negdje na netu?
od ulaza pa lijevo su bile ploče i kasete...toga se baš dobro sjećam a test je bio :thumbup:
Magarece_godine

#445 Re: zeničani

Post by Magarece_godine »

Dje se u Zenici ima nesto fino pojesti, a da nije zavuceno i da se lako sa glavnog puta moze naci ? Hvala
Not My Idea

#446 Re: zeničani

Post by Not My Idea »

Magarece_godine wrote:Dje se u Zenici ima nesto fino pojesti, a da nije zavuceno i da se lako sa glavnog puta moze naci ? Hvala
sta je tebi glavni put?
Bulevar?
prilagodjena

#447 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

Magarece_godine wrote:Dje se u Zenici ima nesto fino pojesti, a da nije zavuceno i da se lako sa glavnog puta moze naci ? Hvala
a šta ćeš ti u predgrađu :? :-) :lol: :lol:
Magarece_godine wrote:Zenica? Sarajevsko prigradsko naselje ? :D
gilbert

#448 Re: zeničani

Post by gilbert »

Pa eto Maredo ti je usput kraj autoputa a i ako naletis po danu nebi trebalo biti nikakve pucnjave. :-)
convict

#449 Re: zeničani

Post by convict »

Ćevapi kod Bešlića, pita u Lađani, pica u Fratelliju, a ako si za pravi ručak/večeru onda restoran Dubrovnik.
doff

#450 Re: zeničani

Post by doff »

Restoran Opatija, lako za naci, hrana jeftina a ukusna, jos pogotovo ljeti u basti pored Bosne, kao na brodu
Post Reply