Zeničani
Moderators: ExNihilo, _BataZiv_0809, anex
-
#37701 Re: Zeničani
Tko zna, mozda i dr. Ramo bude novi profesor, ipak su koalicioni partneri 

-
#37702 Re: Zeničani
Za fakultet ce ta promjena profesora imati mozda nekakvog I uticaja, za nasu drzavu nece. Ili nam pravni sistem jos dalje moze potonuti?
-
#37703 Re: Zeničani
Pa evo, ja se vodim logikom da bi citavo uredjenje cjelokupnog pravnog sistema trebalo ici od nasih strucnjaka, profesora sa dugogodisnjim iskustvom u struci.
Ako uzmes za primjer UNZE i PRF njih nema, da ih pitas bilo sta strucno, sta bi znali odgovoriti? Zna bi historijski razvoj SDA, nista vise. Tako je.
Ne mogu puki teoreticari uredjivati i razvijati sistem koji treba ponuditi odgovore za prakticne probleme.
Ali hajd, bitno je da profesori obilaze dzemate po Skandinaviji, pa vec i lobiraju da dijaspora glasa za zenickog kandidata za gradnocalenika (iz SDA redova).
Ako uzmes za primjer UNZE i PRF njih nema, da ih pitas bilo sta strucno, sta bi znali odgovoriti? Zna bi historijski razvoj SDA, nista vise. Tako je.
Ne mogu puki teoreticari uredjivati i razvijati sistem koji treba ponuditi odgovore za prakticne probleme.
Ali hajd, bitno je da profesori obilaze dzemate po Skandinaviji, pa vec i lobiraju da dijaspora glasa za zenickog kandidata za gradnocalenika (iz SDA redova).
-
#37705 Re: Zeničani
Maša predaje ustavJimmy McNulty wrote:Čuo sam da su Pivke i kompanija konačno uspjeli otjerati i Nedima Ademovića sa fakulteta.
Sve im jebem seljačko.

#37706 Re: Zeničani
Država Srbija je Partizanu i Zvezdi dala po 16mil eura.Nivelacija wrote:Nema kluba bez podrske lokalne zajednice a ovdje se Čelik tjera od Zenice za razliku od svih drugih gradova.
Sloboda ima pomoc od preko 1,2 miliona KM od GRADA TUZLE, Velez isto tako. Sarajevo i Zeljo oko 1 milion iz budzeta, Borac 2 miliona IZ BUDZETA, Zrinjski oko 800 000 KM.
Samo je Čeliku GRAD zatvorio sve izvore novca osim tog reprograma od 200 000 KM od kojeg Celik ne moze marke uzeti.I to nije iz budzeta nego od poslovnih prostora ispod stadiona i tu resto grad uzme sebi u budzet 10 000 KM MJESECNO. Svima je jasno zasto su gornji klubovi koliko toliko stabilni a zbog cega je Čelik pod suspenzijom. ZATO JER MU JE GRAD ZENICA OKRENUO LEDJA I GURNUO GA NEKOM INVESTITORU KOJEG SU SAMI DOVELI.
Dok se drugi raduju i slave ovaj grad je osudjen na tugu i probleme sa sportom.
Doduše, i kod nas bi to samo raskrčmili, pa bi se rodili novi poslovni prostori i vikendice.
Realno, svi znamo što je ovako i svako normalan zna šta je rješenje. Nije ovo ništa došlo preko noći. Mene samo čudi kako niko nije skontao i vidio veći interes kad nakon 2 pobjede ti na stadion dođe 12.000 ljudi i da tu posjetu niko u ligi nije imao ove sezone.
#37707 Re: Zeničani
veliki_ah wrote:Država Srbija je Partizanu i Zvezdi dala po 16mil eura.Nivelacija wrote:Nema kluba bez podrske lokalne zajednice a ovdje se Čelik tjera od Zenice za razliku od svih drugih gradova.
Sloboda ima pomoc od preko 1,2 miliona KM od GRADA TUZLE, Velez isto tako. Sarajevo i Zeljo oko 1 milion iz budzeta, Borac 2 miliona IZ BUDZETA, Zrinjski oko 800 000 KM.
Samo je Čeliku GRAD zatvorio sve izvore novca osim tog reprograma od 200 000 KM od kojeg Celik ne moze marke uzeti.I to nije iz budzeta nego od poslovnih prostora ispod stadiona i tu resto grad uzme sebi u budzet 10 000 KM MJESECNO. Svima je jasno zasto su gornji klubovi koliko toliko stabilni a zbog cega je Čelik pod suspenzijom. ZATO JER MU JE GRAD ZENICA OKRENUO LEDJA I GURNUO GA NEKOM INVESTITORU KOJEG SU SAMI DOVELI.
Doduše, i kod nas bi to samo raskrčmili, pa bi se rodili novi poslovni prostori i vikendice.
Realno, svi znamo što je ovako i svako normalan zna šta je rješenje. Nije ovo ništa došlo preko noći. Mene samo čudi kako niko nije skontao i vidio veći interes kad nakon 2 pobjede ti na stadion dođe 12.000 ljudi i da tu posjetu niko u ligi nije imao ove sezone.
kakv je to veci interes?
-
#37708 Re: Zeničani
Da li u gradu uopšte ima ijedna kopirnica u kojoj se ne dimi?! Uđeš u neke, odmah sa vrata zapuhne "miris" cigareta 

#37709 Re: Zeničani
Fakat me interesuje gdje su te gdje se dimiMamma Mia! wrote:Da li u gradu uopšte ima ijedna kopirnica u kojoj se ne dimi?! Uđeš u neke, odmah sa vrata zapuhne "miris" cigareta

Često je taj "miris" cigareta ustvari miris boje na printerima.

#37710 Re: Zeničani
Interes za zaradom puno većih para. Ako je ona atmosfera u gradu i na stadionu bila nakon dvije pobjede, može se smo zamisliti šta bi bilo nakon 5. A onda idu tv prava, evropa, prodaš igrača, fan shop, karte, pretplate. Jbg, nije to neka mudrost, svi to rade. S tim da Čelik ima preduslove za to jer kad nakon 20 godina guženja ti opet dovedeš najviše ljudi na stadion nakon 2 pobjede, očito je da ima potencijala. Samo što je našim klošarima bitnije ušićariti sebi koju stoju i oprati koju desetinu hiljada za stranku.Tempo wrote:veliki_ah wrote:Država Srbija je Partizanu i Zvezdi dala po 16mil eura.Nivelacija wrote:Nema kluba bez podrske lokalne zajednice a ovdje se Čelik tjera od Zenice za razliku od svih drugih gradova.
kakv je to veci interes?
- Nivelacija
#37712 Re: Zeničani
Čudi me kako ih nisu ukinuli do sad, udaraju po svemu
Sad će ispast još da je neko ukrao ova 3 miliona od turčina

Sad će ispast još da je neko ukrao ova 3 miliona od turčina

- kamen spoticanja
#37713 Re: Zeničani
Turcin od kako se pojavio ponavlja kako je ulozio 3 miliona
Promjeni brate cifru malo
Promjeni brate cifru malo
-
#37714 Re: Zeničani
Na stranu taj miris, što je i logično za kopirnice. Nego, odeš u kopirnice prekoputa nekadašnjeg "Lutve", prekoputa Ekonomskog, u Aksi, Metalurg City Centru, ulici gdje je Muzej, itd. a tamo puše kopiranti a i oni što dođu nešto popravljati.Casual's wrote:Fakat me interesuje gdje su te gdje se dimiMamma Mia! wrote:Da li u gradu uopšte ima ijedna kopirnica u kojoj se ne dimi?! Uđeš u neke, odmah sa vrata zapuhne "miris" cigareta![]()
Često je taj "miris" cigareta ustvari miris boje na printerima.
#37715 Re: Zeničani
ne razumijem. ko bi sta zaradio? kakve preduslove ima, tv prava za sta? potencijala za sta? gdje ide evropa? sta svi rade i koji svi?veliki_ah wrote:
Interes za zaradom puno većih para. Ako je ona atmosfera u gradu i na stadionu bila nakon dvije pobjede, može se smo zamisliti šta bi bilo nakon 5. A onda idu tv prava, evropa, prodaš igrača, fan shop, karte, pretplate. Jbg, nije to neka mudrost, svi to rade. S tim da Čelik ima preduslove za to jer kad nakon 20 godina guženja ti opet dovedeš najviše ljudi na stadion nakon 2 pobjede, očito je da ima potencijala. Samo što je našim klošarima bitnije ušićariti sebi koju stoju i oprati koju desetinu hiljada za stranku.
-
#37717 Re: Zeničani
Ispade da je ovaj sa 466KM najveći dužnik grijanja 

#37718 Re: Zeničani
Ti malo trolas, jelde? I malo se pravis luckast i vrckast?Tempo wrote:ne razumijem. ko bi sta zaradio? kakve preduslove ima, tv prava za sta? potencijala za sta? gdje ide evropa? sta svi rade i koji svi?veliki_ah wrote:
Interes za zaradom puno većih para. Ako je ona atmosfera u gradu i na stadionu bila nakon dvije pobjede, može se smo zamisliti šta bi bilo nakon 5. A onda idu tv prava, evropa, prodaš igrača, fan shop, karte, pretplate. Jbg, nije to neka mudrost, svi to rade. S tim da Čelik ima preduslove za to jer kad nakon 20 godina guženja ti opet dovedeš najviše ljudi na stadion nakon 2 pobjede, očito je da ima potencijala. Samo što je našim klošarima bitnije ušićariti sebi koju stoju i oprati koju desetinu hiljada za stranku.
Citav svijet zaradjuje od fudbala, samo se bosnjo nasao da pita ko bi sta zaradio. Zaradjivali su ljudi od Celika i ovih 20 god, samo je poenta da se moze i vise.
-
#37719 Re: Zeničani
Gdje u Zenici ima radnja da se može kupiti kabal na metar, interesuje me onaj crveno crni kabal za zvučnike ali 2x1mm?
#37720 Re: Zeničani
bolan nebio... zenica je provincija, celik je provincijski klub. neko mozda i moze zaraditi na tome, ali tu nema nikakve materijalne koristi za siru zajednicu. kakva atmosfera, kakav kurac.veliki_ah wrote:Ti malo trolas, jelde? I malo se pravis luckast i vrckast?Tempo wrote:ne razumijem. ko bi sta zaradio? kakve preduslove ima, tv prava za sta? potencijala za sta? gdje ide evropa? sta svi rade i koji svi?veliki_ah wrote:
Citav svijet zaradjuje od fudbala, samo se bosnjo nasao da pita ko bi sta zaradio. Zaradjivali su ljudi od Celika i ovih 20 god, samo je poenta da se moze i vise.
shvatam ja da bi ti volio da celik za godinu dvije postane mancester junajted i da ima para ko real madrid, da cjeli kanton sije dresove sampiona i prodaje ih po cjelom svijetu, ali to nije realno. realno je da ce se celik ugasiti. nema mu pomoci.
#37721 Re: Zeničani
Bilo je na Peru i na Almyju kablova
Na Almyju mislim da je 2x0,75, tog za zvučnike su imali samo jednu debljinu kad sam kupovao
A na Peru je bilo i debljih al ne znam tačno dimenzije
Na Almyju mislim da je 2x0,75, tog za zvučnike su imali samo jednu debljinu kad sam kupovao
A na Peru je bilo i debljih al ne znam tačno dimenzije
-
#37722 Re: Zeničani
bolan nebio... zenica je provincija, celik je provincijski klub. neko mozda i moze zaraditi na tome, ali tu nema nikakve materijalne koristi za siru zajednicu. kakva atmosfera, kakav kurac.Tempo wrote:Ti malo trolas, jelde? I malo se pravis luckast i vrckast?
shvatam ja da bi ti volio da celik za godinu dvije postane mancester junajted i da ima para ko real madrid, da cjeli kanton sije dresove sampiona i prodaje ih po cjelom svijetu, ali to nije realno. realno je da ce se celik ugasiti. nema mu pomoci.[/quote]
priznajem da i mene cudi ovolika pompa oko Celika, jer je provincijski klub koji vec unazad nekoliko godina ima dosta problema sa tekmama.
cak me zabavlja uzbudjenje navijaca kad dobiju tekmu protiv Viteza ili nekog manjeg grada. kad su gradjani bezbrizno pustali da se klubovi drugih sportova gase, ne znam zasto se oko ovoga slucaja javlja pompa? hej, jos im grad palcao avionske karte - za sto? da izgube?
drugi sportisti krpe novac da bi si priustili karte da dodju do odredista, i pokupe koji poen.
- Nivelacija
#37723 Re: Zeničani
Tempo i moet je dupli profil.
#37724 Re: Zeničani
Realno je da si ti gup ko quratz. Sad pokazujes da ne znas ni citati. Da neko (osoba ili vise njih) vidi normalan interes u tome da zaradi, sira zajednica bi bila sretna cinjenicom sto se pobjedjuje. Da dodje neko i shvati da sa ulozenih 2-3 miliona mozes za par godina te pare vratiti i uduplati, svi bi bili sretni. I mi i on(i).Tempo wrote:bolan nebio... zenica je provincija, celik je provincijski klub. neko mozda i moze zaraditi na tome, ali tu nema nikakve materijalne koristi za siru zajednicu. kakva atmosfera, kakav kurac.veliki_ah wrote:
Ti malo trolas, jelde? I malo se pravis luckast i vrckast?
shvatam ja da bi ti volio da celik za godinu dvije postane mancester junajted i da ima para ko real madrid, da cjeli kanton sije dresove sampiona i prodaje ih po cjelom svijetu, ali to nije realno. realno je da ce se celik ugasiti. nema mu pomoci.
Doduse ti ne bi, jer sira zajednica ne bi imala materijalnu korist.
-
#37725 Re: Zeničani
Nivelacija wrote:Tempo i moet je dupli profil.
moet je plastelin.