Da, nekadašnji "Business club", danas "Club 072" ako se ne varam.kakavdanakneiskustvu wrote:prilagodjena wrote:daaa,samo sam ja mislila da je kasnije promjenio naziv u "klug privrednika"gilbert wrote:Pacifik je bio izmedju prostora i elektodistribucije . Gazda i konobari bili carsijska raja .
zar nije "klub privrednika" bio tamo gdje se sad održava "edoteka",ne znam sadašnji naziv objekta?
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Eborg
#376 Re: zeničani
-
motorola01
#377 Re: zeničani
Gazda/e Pacifika su bile gazde onog kafica(jel ono Copenhagen ili) iz Babine rijeke,o kojem smo razgovarali na par stranica prije ove..A klub privrednika je bio u onom prostoru gdje je sad 072,odnosno nekadasnja Mura.Do Mure bila ona sportska radnja Sport.Tu sam jedno vrijeme bukvalno visioprilagodjena wrote:daaa,samo sam ja mislila da je kasnije promjenio naziv u "klug privrednika"gilbert wrote:Pacifik je bio izmedju prostora i elektodistribucije . Gazda i konobari bili carsijska raja .
- Vares City
#378 Re: zeničani
"Ea tea tie taaaa,.pike pike Meeeeo,..miitia,..'eeeebo ti mate',.."
"Ote Uto puuupa,.."
Stariji ce garant skontat'
Puno toga sam "zabacio"u neko cose sive mase,..sjetit' cu se ja,..treba duturumu vremena
,..da premotam fiIm unazad do '83 kad drugi (sudbonosni)put dodoh u Zenicu,...prvi put sam bio kad je Tito doIazio,.."pIavi voz",.."vidio Tita prvi put,.."
Od one stare raje sto sam upoznao prvih godina po doIasku u NicaZe ostaIo je vrIo maIo njih,Duda,Muhamed(Cacadou),JeIa "Iujka"Gogi,Braco,Naser,SaIih,RaIe,Mire,Madjar,Muharika,Sreto.. vidamo se par puta godisnje,.. provedem podobar dio odmora,po danu se naIazimo u studenskom,carsiji,rudarskom,..navece "zagIavimo"kod mene u Radakovu,nerijetko do zore,...
"Ote Uto puuupa,.."
Stariji ce garant skontat'
Puno toga sam "zabacio"u neko cose sive mase,..sjetit' cu se ja,..treba duturumu vremena
Od one stare raje sto sam upoznao prvih godina po doIasku u NicaZe ostaIo je vrIo maIo njih,Duda,Muhamed(Cacadou),JeIa "Iujka"Gogi,Braco,Naser,SaIih,RaIe,Mire,Madjar,Muharika,Sreto.. vidamo se par puta godisnje,.. provedem podobar dio odmora,po danu se naIazimo u studenskom,carsiji,rudarskom,..navece "zagIavimo"kod mene u Radakovu,nerijetko do zore,...
-
gilbert
#379 Re: zeničani
Vares City pozdravio te Titolajko
Radili onaj kafic kod opstine u Varesu ? Sto ja volim onaj slalom autom od Breze do Varesa a isao sam u Vares i onim drugim sumskim putem na kojem je na svakih 20 metara bilo obreno stablo
E sada ako me sjecanje sluzi Kopljari su iznad Varesa u sumi onako pitoreskno mjesto gdje zaljubljeni parovi uzivaju u panorami
za to mjesto imam jedan dozivljaj.
Radili onaj kafic kod opstine u Varesu ? Sto ja volim onaj slalom autom od Breze do Varesa a isao sam u Vares i onim drugim sumskim putem na kojem je na svakih 20 metara bilo obreno stablo
Last edited by gilbert on 28/01/2012 06:11, edited 1 time in total.
-
gilbert
#380 Re: zeničani
Hvala.Kralj Tvrtko I. wrote:Metropolisgilbert wrote:Sjecali se ko KB u Biljesevu ? Kako se zvala diskoteka u Samckom preko puta kina Metalurg ?
-
gilbert
#381 Re: zeničani
Zasto se je Copenhagen zvao Copenhagen ?motorola01 wrote:Gazda/e Pacifika su bile gazde onog kafica(jel ono Copenhagen ili) iz Babine rijeke,o kojem smo razgovarali na par stranica prije ove..A klub privrednika je bio u onom prostoru gdje je sad 072,odnosno nekadasnja Mura.Do Mure bila ona sportska radnja Sport.Tu sam jedno vrijeme bukvalno visioprilagodjena wrote:daaa,samo sam ja mislila da je kasnije promjenio naziv u "klug privrednika"gilbert wrote:Pacifik je bio izmedju prostora i elektodistribucije . Gazda i konobari bili carsijska raja .i gledao one kozne lopte cetvorke za malog fudbala
.To mi je bila velika zelja i malo ko je imao takav "fudbal" jer smo svi vecinom imali one tzv. polufudbalke
..Izlog vazda bio pun dresova
...I taj dio grada je bio puno ljepsi(one dvije livade i stepenice)dok nisu izgradili ovu AKSU i potpuno zatvorili onaj dio ulice..Pokvarili su i onaj dio ispred Grila,tacniej preko puta grila.I tu je bila lijepa livada i cini mi se veliki orah na njoj(ili mozda kesten,ne sjecam se vise,ali mislim da je prije orah bio
),ali pokvarise je ovi nasi opstinski strucnjaci i uvalise onaj kafic i onu kafanu pored
Nije se ta prodavnica zvala Mura znam da nije Moda Mladih ali sada se nemogu sjetiti imena .
Sport fudbali , dresovi za fizicko , stoni tenis reketi Dunlop patike
-
gilbert
#382 Re: zeničani
Jos vidim ona tri lipicanera na Trojkinom znaku ( poslije je Husnija otvorio slasticarnu u Masarikovoj kod parka vidim da je za prodaju ovih dana ) A Feniks je bio na zlu glasu pricalo se da se tu dila gudrapojedinac wrote:Vozdra raja!@gilbert jaro sječaš li se onda Trojke i Feniksa?gilbert wrote:Joj jeste mladi ,
Ja se sjecam picerije u Masarikovoj tu je jos i bila prva videoteka u Zenici, ne da se sjecam kada se otvorila Beogradska nego se sjecam kada se izlazilo ispred Lamele.![]()
Poslije je tu bila pivnica Belfast ako me sjecanje sluzi dobro ? A Evropa je bila samo u prizemlju i imala plastificirane. stolove a kada god se ko pomjeri na stolici sva slasticarna skripi .
Nego da li je neko od forumasa posjetio kafanu "Stari Most " u Blatusi ? Ja priznajem da sam se tu par puta olesio .
Nego svi zaboravljam kultno mjesto "Opatiju " i mislim na onu staru prije posljeratne renovacije .
Stara Carsija Seje Begagica ?
Kako se zove Hadzin kafic u Masarikovoj ( milk shake od banane ) do pekare u Masarikovoj preko puta Tine . Poslije je tu bio i butik isto u njegovom vlasnistvu ?
-
motorola01
#383 Re: zeničani
Ne mogu ni ja ali tako je nesto.Znam da se tu vecinom prodavala zenska odjeca.A ovamo u drugom dijelu ispod prostora je bila ova sportska radnja "Sport"...Dobro si sjetio dunlop patikagilbert wrote:Zasto se je Copenhagen zvao Copenhagen ?motorola01 wrote:Gazda/e Pacifika su bile gazde onog kafica(jel ono Copenhagen ili) iz Babine rijeke,o kojem smo razgovarali na par stranica prije ove..A klub privrednika je bio u onom prostoru gdje je sad 072,odnosno nekadasnja Mura.Do Mure bila ona sportska radnja Sport.Tu sam jedno vrijeme bukvalno visioprilagodjena wrote: daaa,samo sam ja mislila da je kasnije promjenio naziv u "klug privrednika"i gledao one kozne lopte cetvorke za malog fudbala
.To mi je bila velika zelja i malo ko je imao takav "fudbal" jer smo svi vecinom imali one tzv. polufudbalke
..Izlog vazda bio pun dresova
...I taj dio grada je bio puno ljepsi(one dvije livade i stepenice)dok nisu izgradili ovu AKSU i potpuno zatvorili onaj dio ulice..Pokvarili su i onaj dio ispred Grila,tacniej preko puta grila.I tu je bila lijepa livada i cini mi se veliki orah na njoj(ili mozda kesten,ne sjecam se vise,ali mislim da je prije orah bio
),ali pokvarise je ovi nasi opstinski strucnjaci i uvalise onaj kafic i onu kafanu pored
Nije se ta prodavnica zvala Mura znam da nije Moda Mladih ali sada se nemogu sjetiti imena .
Sport fudbali , dresovi za fizicko , stoni tenis reketi Dunlop patikesipke za izvlacenje tegovi od 5 i 10 kg i opruge za razvlacenje . U zdravom tjelu zdrav duh .
- prilagodjena
#384 Re: zeničani
mislim da je ta prodavnica o kojoj pričate ipak bila Moda mladih
- Vares City
#385 Re: zeničani
A Husiku nisi skont'ogilbert wrote:Vares City pozdravio te Titolajko![]()
Radili onaj kafic kod opstine u Varesu ? Sto ja volim onaj slalom autom od Breze do Varesa a isao sam u Vares i onim drugim sumskim putem na kojem je na svakih 20 metara bilo obreno stabloE sada ako me sjecanje sluzi Kopljari su iznad Varesa u sumi onako pitoreskno mjesto gdje zaljubljeni parovi uzivaju u panorami
za to mjesto imam jedan dozivljaj.
Ako misIis na Jazz cIub,...radi,inace u Varesu samo kafici i kafane rade
Horor cesta,..do Dabravina i nekako,..inace varesani kazu da od Breze do Varesa ima samo dvije krivine,..Iijeva i desna
Kopjari su na vareskoj opstini aIi priIicno daIeko od Varesa(nekih 20-tak km) i zaista se sa prevoja iznad Kopjara pruza predivna panorama prema Bobovcu,Dragovicima,Mijakovicima,...a oni parovi sigurno nisu dosIi tu zbog panorame
Deder maIo o tom dozivIjaju
-
dezurni_ucenik
#386 Re: zeničani
Sjecam se Romantica period 2000/01 godina.Kad je bio ogromna basta a prostor unutra je bio poprilicno malen.Par stolova i to je to.I onda ,koliko se sjecam,pred kraj 2001. prosirio.I to ljeto sjecam se da je aktuelna stvar bila Es selamu alejkum.Krene ta stvar a citav romantic u glas:ALEJKUMUUUSELAAAAAMEborg wrote:Samo da potvrdim da je kino "Central" radilo tokom rata. I ja sam bio jednom, zakačio me "Beverly Hills Cop".Tad se išlo u kino zbog tog cijelog doživljaja, nisi znao ni šta ćeš gledati. Sad se prenemažu kad im ponudiš DVD usred kuće.
![]()
Danas Zenica fakat nema neku "centralnu" tačku na kojoj se skuplja omladina. U zadnjih 10-tak godina to su bili gimnazija i zidić kod Kamenog mosta (ne znam kako sam ovo mogao zaboraviti) te stepenice kina "29. novembar", prije nego je isto obnovljeno.
Balavci s autima, Facebook, neki novi trendovi su bili faktori koji doprinesoše tim promjenama.
Iz priča starijih, "Žilet" u Staroj čaršiji je krajem '80-ih također bio hit. Zaboravio sam ime, ali čini mi se da je spomenut i neki kafić u suterenu "Beograđanke"/"Bosanke"/kako li se već danas zove, niz one stepenice gdje se ulazi u "Jysk", sjećam se da je u ratu bilo puno prašnjavih poker-aparata.![]()
Kultni "Kristal" je ipak opstao kroz generacije, i danas volim otići tamo pa s merakom naručiti sladoled ili kolač a prije sam k'o bez duše znao trčati da uzmem kuglu u kornetu.![]()
"Jazz klub" zna ljeti biti interesantan no u posljednje vrijeme je sve više putera. Isto k'o što su nekad prvačići išli u "Romantic" a ovi ozbiljniji iz 2. i 3. razreda u "Gaudeamus", danas je tamo mrtvi seljakluk. Onda puteri pređoše i djelimično se zadržaše u "Businessu"/"Clubu 072" da bi danas dobacili do novih visina i shopping-centra.
A Gaudeamus je bilo mjesto gdje je tada stemalo uglavnom hard techno i goa trance.(2000.godina)..
-
gilbert
#387 Re: zeničani
Upravu si kada sam ja prevrtio film ipak proslo je 20 godina jeste" Moda Mladih "prilagodjena wrote:mislim da je ta prodavnica o kojoj pričate ipak bila Moda mladih
- samo_ti
#388 Re: zeničani
Stupas mene
citajuci neke postove, udari nostalgija za nekim vremenima ( vrijeme rata )...djetinstvo valjda
Zettel televizija, sjeca li se ko...95. g , svaki dan od 17 h film, Rambo, Americke nindje, Roky, Umri muski i td...a mi klinci, cahure, puskice, pistoljcici i "ke-ka-ma" ....djeca pjevaju hitove i to
prvi izlasci, ispod Lamele, Belfast...filmovi-videoteka Amadeus i Vox , igrice na Jaliji-Bambi i kod Šnela...ocu novine kupovao kod "ljiljana" ( ispod kina kiosk bio )...Coco i sladoledi...Šen i mature...setnja Babinom i gledanje bocanja ( staro igraliste )...prve kradje "obruca" sa koseva ( samo vratis svoj iz druge mahale )...uh uh
Zenica je Bosne zjenica !
citajuci neke postove, udari nostalgija za nekim vremenima ( vrijeme rata )...djetinstvo valjda
Zettel televizija, sjeca li se ko...95. g , svaki dan od 17 h film, Rambo, Americke nindje, Roky, Umri muski i td...a mi klinci, cahure, puskice, pistoljcici i "ke-ka-ma" ....djeca pjevaju hitove i to
prvi izlasci, ispod Lamele, Belfast...filmovi-videoteka Amadeus i Vox , igrice na Jaliji-Bambi i kod Šnela...ocu novine kupovao kod "ljiljana" ( ispod kina kiosk bio )...Coco i sladoledi...Šen i mature...setnja Babinom i gledanje bocanja ( staro igraliste )...prve kradje "obruca" sa koseva ( samo vratis svoj iz druge mahale )...uh uh
Zenica je Bosne zjenica !
-
gilbert
#389 Re: zeničani
@prilagodzena tek sam sada procitao pa da odgovorim ja se sjecam Bagrema .
@ crkvice Fratelli je li to u onim novim zgradama u Crkvicama gdje Trifa radio ko konobar ?
Ja mislim da sam usao par puta u Romatik to je Mustafin kafic do Gaudeamusa preko puta Gimnazije ?
Cevapi kod Seje kada sam ja bio mlad taj objekat se zvao AS i nijedan carsijski covjek nebi sebi dozvolio da tu bude vidjen.
Jedno vrijeme se izlazilo u Hotel Internacional na terasu . (to se izvodile koke za koje nisiam imao namjeru upoznati sa mojom djevojkom)
Sjecali se ko buregdzinice Celik preko puta Zenicanke ?
Triump je li to onaj kafic u bivsem Dukatu preko puta Borca jer imam osjecaj da je u Novoj Zenici preko puta autobuske bio kafic sa istim ili slicnim imenom ? Sama cinjenica da imam problem da se sjetim "objekta" mi dosta govori .
Neko je pitao za Alibabu ja se sjecam pomenutog objekta .
@Eborg ko nije isao ko Lutve na kolace nije iz Zenice .
Rafaelo ispod RMK izgleda OK , otisao tamo sa prijateljem preko dana bilo je dosta stare raje iz carsije .
U RMK se izlazilo iza rata.
@ crkvice Fratelli je li to u onim novim zgradama u Crkvicama gdje Trifa radio ko konobar ?
Ja mislim da sam usao par puta u Romatik to je Mustafin kafic do Gaudeamusa preko puta Gimnazije ?
Cevapi kod Seje kada sam ja bio mlad taj objekat se zvao AS i nijedan carsijski covjek nebi sebi dozvolio da tu bude vidjen.
Jedno vrijeme se izlazilo u Hotel Internacional na terasu . (to se izvodile koke za koje nisiam imao namjeru upoznati sa mojom djevojkom)
Sjecali se ko buregdzinice Celik preko puta Zenicanke ?
Triump je li to onaj kafic u bivsem Dukatu preko puta Borca jer imam osjecaj da je u Novoj Zenici preko puta autobuske bio kafic sa istim ili slicnim imenom ? Sama cinjenica da imam problem da se sjetim "objekta" mi dosta govori .
Neko je pitao za Alibabu ja se sjecam pomenutog objekta .
@Eborg ko nije isao ko Lutve na kolace nije iz Zenice .
Rafaelo ispod RMK izgleda OK , otisao tamo sa prijateljem preko dana bilo je dosta stare raje iz carsije .
U RMK se izlazilo iza rata.
- phillie
#390 Re: zeničani
Nije, Frateli je gore prekoputa Masinskog fakulteta, prijasnji Premier.@ crkvice Fratelli je li to u onim novim zgradama u Crkvicama gdje Trifa radio ko konobar ?
Ah, ebo ga ti, pa ima dostavaCevapi kod Seje kada sam ja bio mlad taj objekat se zvao AS i nijedan carsijski covjek nebi sebi dozvolio da tu bude vidjen.
Upravo tajTriumph je li to onaj kafic u bivsem Dukatu preko puta Borca jer imam osjecaj da je u Novoj Zenici preko puta autobuske bio kafic sa istim ili slicnim imenom ?
Jesi mislio na Art? Posto na tom potezu samo Art i butik drzi isti vlasnikKako se zove Hadzin kafic u Masarikovoj ( milk shake od banane ) do pekare u Masarikovoj preko puta Tine . Poslije je tu bio i butik isto u njegovom vlasnistvu ?
"Ne daj se Zetele, jabuko moja" perfomed by Eka
- prilagodjena
#391 Re: zeničani
joooooooooooooj art,svaka čast......od juče kontam kako se taj kafić zvao,i čo'eka zadeverala s tim ali jok,ni jednom da na pamet padne:lol:crkvice wrote:
Jesi mislio na Art? Posto na tom potezu samo Art i butik drzi isti vlasnik![]()
a sjećam se dobro kad je bio otvoren...bio baš dobar kafić i često sam sjedila tamo
-
Eborg
#392 Re: zeničani
Pa "Art" je više fast-food ili tako nešto, možda je prije bio više kao kafić. Znam da je vlasnik neki stariji čovjek, vjerovatno je onda to to.
-
koop
#393 Re: zeničani
+1
Rosetto, Gallery, Bordo, u ratu i Rasta dok je trajalo
Gilbert, ona pucnava sa Niksicanima, jel' to ono holivudsko ganjanje po bulevaru i pucanje iz auta?
Gilbert, ona pucnava sa Niksicanima, jel' to ono holivudsko ganjanje po bulevaru i pucanje iz auta?
- prilagodjena
#394 Re: zeničani
i bio je divno mjesto za kaficu popiti....u zadnje vrijeme ne znam kakvo je stanjekakavdanakneiskustvu wrote:Eborg wrote:Pa "Art" je više fast-food ili tako nešto, možda je prije bio više kao kafić. Znam da je vlasnik neki stariji čovjek, vjerovatno je onda to to.
"Art" je picerija,blizu službenog ulaza u bh telekom,do Arta je butik,od prije rata se tako zove
- prilagodjena
#395 Re: zeničani
gdje ono bi rasta?koop wrote:+1
- Magarece_godine
#396 Re: zeničani
Zenica? Sarajevsko prigradsko naselje ? 
- prilagodjena
#397 Re: zeničani
Magarece_godine wrote:Zenica? Sarajevsko prigradsko naselje ?
-
babin_sin
#398 Re: zeničani
Art je, koliko se ja sjećam bio na drugoj adresi (nego ova danas) mislim malo dalje nego sad, i onda se premjestio, pa su ubacili malo stolova i na kraju prije godinu dana su se pravo proširili, imaju lijepu baštu vani, ne vidi se sa ceste
nije loše mjesto samo je jako zagušljivo, ventilacija nula poena
i nervira me onaj vlasnik, koji po vazdan tu sjedi i samo gleda da li ce se neki momak i djevojka zagrliti ili, ne daj Bože, poljubiti pa da on pošalje konobara da opomene dotične
i nervira me onaj vlasnik, koji po vazdan tu sjedi i samo gleda da li ce se neki momak i djevojka zagrliti ili, ne daj Bože, poljubiti pa da on pošalje konobara da opomene dotične
- prilagodjena
#399 Re: zeničani
moguće,znam da je bio moderan kad se otvorio sa nekakvim neobičnim geometrijskim oblicima...uglavnom bio je u masarikovoj a mislim da je i ostaobabin_sin wrote:Art je, koliko se ja sjećam bio na drugoj adresi (nego ova danas) mislim malo dalje nego sad, i onda se premjestio, pa su ubacili malo stolova i na kraju prije godinu dana su se pravo proširili, imaju lijepu baštu vani, ne vidi se sa ceste
- prilagodjena
#400 Re: zeničani
sjće li se iko kako se zvala radnja u kojoj su se prodavale rašicine i murine krpice,nalazila se na potezu od uglovnice do pošte 6?
sjećate li se utoka i slovenija športa u lonđi?
sjećate li se utoka i slovenija športa u lonđi?