Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

clio_dci120

#36776 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
clio_dci120 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:djeciji dispanzer postoji na istom mjestu na kojem je danas vec minimalno 40 godina i sad se neko,inace gorljivi simpatizer jedne ruralne pojave koja ima inicijale r.i.,nasao cuditi tome da kao djeca se lijece na istom mjestu gdje i odrasli,a samo se treba malo raspitati oko toga,nista ne kosta,nista ne boli
Ti fakat imas problem sa razumijevanjem necega. Fino ri je kameni napisao da sada dispanzer prima samo djecu do 7 godina zivota.
Ja se sjecam da sam i preko sedam godina starosti isao u dispanzer. Sada toga nema i nisi upravu kada pises da u istom obliku dispanzer postoji 40 godina.
Da li ti treba crtati da bi shvatio nesto?
Evo ode pogledati imam li paint.
djeciji dispanzer,kontas??,djeciji,,na drugom spratu doma zdravlja je djeciji dispanzer,odes,popnes se i vidis da je tu djeciji dispanzer
Ma garant si drot, eto te isto prosjecni saobracajac policajac. Ne vrijedi se ubjedjivati sa tobom. Gdje da ti uplatim cenera da nas popustis?
kakavdanakneiskustvu

#36777 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

clio_dci120 wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu"
kakavdanakneiskustvu wrote:djeciji dispanzer postoji na istom mjestu na kojem je danas vec minimalno 40 godina i sad se neko,inace gorljivi simpatizer jedne ruralne pojave koja ima inicijale r.i.,nasao cuditi tome da kao djeca se lijece na istom mjestu gdje i odrasli,a samo se treba malo raspitati oko toga,nista ne kosta,nista ne boli
Ti fakat imas problem sa razumijevanjem necega. Fino ri je kameni napisao da sada dispanzer prima samo djecu do 7 godina zivota.
Ja se sjecam da sam i preko sedam godina starosti isao u dispanzer. Sada toga nema i nisi upravu kada pises da u istom obliku dispanzer postoji 40 godina.
Da li ti treba crtati da bi shvatio nesto?
Evo ode pogledati imam li paint.
djeciji dispanzer,kontas??,djeciji,,na drugom spratu doma zdravlja je djeciji dispanzer,odes,popnes se i vidis da je tu djeciji dispanzer[/quote]

Ma garant si drot, eto te isto prosjecni saobracajac policajac. Ne vrijedi se ubjedjivati sa tobom. Gdje da ti uplatim cenera da nas popustis?[/quote]

upitas svog omiljenog politicara
Tempo
ZeModerator

#36778 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Tempo wrote:

pa jebemliga,nije se to na tebe odnosilo
nemac pojma ne znaci nista. ta sintagma ne postoji. obicno se kaze onaj koji nema pojma ili ljudi koji nemaju pojma. sve vam je to od kretenskih portala, od avazove estetike, kliksove interpretacije jezika. jezik kojim govorimo ne mora striktno biti knjizevni. moze biti i pijacarski, ali ne moze biti izmisljen u redakcijama petparackih novina.

pa puno toga napisano na forumu zvanicno ne postoji,ne pišem ovdje sastav za ocjenu u školi pa da moram dobro paziti kakav cu izraz upotrijebiti ,izvini ako je tvom istancanom oku zasmetalo to što sam napisao
nemoj se ljutiti, ali nije lijepo nakaziti jezik. on je dovoljno bogat da se mozes izraziti, a da to zvuci smisleno i precizno. sa imač i neimač samo sebe degradiras i gubis vjerodostojnost kao ucesnik nekog razgovora. missim... ako se ne znas izraziti, zasto bi neko pomislio da znas nesto o temi o kojoj govoris?

inace, ukus je istancan.
Tempo
ZeModerator

#36779 Re: Zeničani

Post by Tempo »

clio_dci120 wrote:Zar ocekujes da drot razumije pravopis!?
ti si ovdje daleko najgluplji, tako da su tvoje upadice suvisne.
kakavdanakneiskustvu

#36780 Re: Zeničani

Tempo wrote:
Tempo wrote:

pa jebemliga,nije se to na tebe odnosilo
nemac pojma ne znaci nista. ta sintagma ne postoji. obicno se kaze onaj koji nema pojma ili ljudi koji nemaju pojma. sve vam je to od kretenskih portala, od avazove estetike, kliksove interpretacije jezika. jezik kojim govorimo ne mora striktno biti knjizevni. moze biti i pijacarski, ali ne moze biti izmisljen u redakcijama petparackih novina.

pa puno toga napisano na forumu zvanicno ne postoji,ne pišem ovdje sastav za ocjenu u školi pa da moram dobro paziti kakav cu izraz upotrijebiti ,izvini ako je tvom istancanom oku zasmetalo to što sam napisao
nemoj se ljutiti, ali nije lijepo nakaziti jezik. on je dovoljno bogat da se mozes izraziti, a da to zvuci smisleno i precizno. sa imač i neimač samo sebe degradiras i gubis vjerodostojnost kao ucesnik nekog razgovora. missim... ako se ne znas izraziti, zasto bi neko pomislio da znas nesto o temi o kojoj govoris?

inace, ukus je istancan.[/quote]

sve ok,nema ljutnje

nije napisano neimač nego nemač

jos jednom,izvini
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#36781 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Dobro je bolan :lol:
kakavdanakneiskustvu

#36782 Re: Zeničani

Bobi wrote:Dobro je bolan :lol:

evo necemo više ,bas smo grozni
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36783 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Bobi wrote:Dobro je bolan :lol:
De fakat vidi da idemo sa Zenicani vol.2. i sa malo drukcijim pravilima igre. Ovo je zadnjih mjeseci mucno za citati. :roll:
clio_dci120

#36784 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ja nikad u zivotu nisam cuo za termin nemač. Mislio sam da je gresku u kucanju napravio. Bog te pitaj iz kojeg sela babinjskog sliva je sljego.. Haman nam je i Tempo babinjac, ispast ce jos Ramo veci zenicanin od vas dvojice. :lol:
kakavdanakneiskustvu

#36785 Re: Zeničani

odakle god da sam,ne do bog da imam nesto zajednicko s tobom
clio_dci120

#36786 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Imas, stari mi je bivsi mupovac i nije bio policajac :mrgreen:
Daj sad otkaz :lol:
kakavdanakneiskustvu

#36787 Re: Zeničani

misliš nije bio drot,da se posluzim tvojim rjecnikom?
clio_dci120

#36788 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Upravo zato ne koristim taj pojam, generalno, ovo je iznimka da tebe "upalim". :D
Tempo
ZeModerator

#36789 Re: Zeničani

Post by Tempo »

clio_dci120 wrote:Ja nikad u zivotu nisam cuo za termin nemač. Mislio sam da je gresku u kucanju napravio. Bog te pitaj iz kojeg sela babinjskog sliva je sljego.. Haman nam je i Tempo babinjac, ispast ce jos Ramo veci zenicanin od vas dvojice. :lol:

babino, babinskog, babinac.
kakavdanakneiskustvu

#36790 Re: Zeničani

clio_dci120 wrote:Upravo zato ne koristim taj pojam, generalno, ovo je iznimka da tebe "upalim". :D

baš si me upalio
clio_dci120

#36791 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Hajd ti nama reci kako babinci ili babinjci psuju majku?
@Tempo
Last edited by clio_dci120 on 02/10/2019 16:19, edited 1 time in total.
clio_dci120

#36792 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

clio_dci120 wrote:Upravo zato ne koristim taj pojam, generalno, ovo je iznimka da tebe "upalim". :D

baš si me upalio
Tesko je budzetlije upaliti. Da manje forumate prije bi te zapisnike izdavali. Svugdje u BiH svi mupovi dostavljaju za 7 dana, jedino vi za 15. Haman da se svi ko ti nakace na forum. Morat cu predloziti Rami da vam ogranice browsere i telefone.
moet-perignon

#36793 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

clio_dci120 wrote:

baš si me upalio
Tesko je budzetlije upaliti. Da manje forumate prije bi te zapisnike izdavali. Svugdje u BiH svi mupovi dostavljaju za 7 dana, jedino vi za 15. Haman da se svi ko ti nakace na forum. Morat cu predloziti Rami da vam ogranice browsere i telefone.

imam utisak da se clio shegaci sa raminim likom. garantujem da mu najvise o svih nas ramo ide na zivce, a provociranjem po forumu o njegovom liku, ispipava puls drugih da provjeri kako taj debeli covjek ide drugima na zivce. :)

ulazem cvaju za opkladu da je tacno tako. :)

nego, kad ce onaj tunel vise da se otvori? nije li ramin mali rek'o da se Ceste Federacije drze obecanja i da se tunel otvori koncem avgusta, eventualno pocetkom septembra. ocito da ga vucibatine iz Cesta Federacije nisu zarezivali ozbiljno.
kad ce vise taj tunel da se otvori?
red bi bio da se otvori na dan kad Tuka dolazi, pa da iz Maglaja, Zepca i Zavidovica lakse dodju u Ze da slave sa njim. :)
Last edited by moet-perignon on 02/10/2019 17:03, edited 4 times in total.
Casual's

#36794 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Zna li iko šta o firmi Shot? Bave se oružjem. Kakvi su onako, uslovi i to?
Tempo
ZeModerator

#36795 Re: Zeničani

Post by Tempo »

sta bi sa zizijem?
clio_dci120

#36796 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Jednom davno, ima i deset godina, ne sjecam se ni sam kako sam dosao u kontakt sa vozacem njihovim, mislim da smo se zadesili kod mehanicara u isto vrijeme, pricao mi je da je ostetio vozilo i morao je sam platiti popravku. Meni je odmah simptomaticno kada firma ne plati kasko, a slucajni stetu odbija radniku. Svakom se radniku koji vozi cijeli dan moze desiti da zakaci retrovizor.

Znam Vekija, sina od vlasnika, vodi on to sa ocem, onako kao ljudi su uvijek bili stroga kultura, ali eto iznad gore sam napisao to sto znam. Mislim da ti je tu plata sigurno u dan tacna, 100 posto ti to mogu tvrditi, jer znam da nikada nikome nisu bili ni centa duzni, barem koliko sam cuo.
kakavdanakneiskustvu

#36797 Re: Zeničani

predajem se,lik kojem je najruralniji zenicki politicar idol me napokon otkrio,ne izdajem zapisnike u zeljenom roku
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#36798 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Casual's wrote:Zna li iko šta o firmi Shot? Bave se oružjem. Kakvi su onako, uslovi i to?
O firmi pojma nemam, ali za gazdu sam čuo da je teška ljudina ( i u bukvalnom i u prenesenom značenju) i da je baš insan po mjeri. Ako ti to šta može pomoći...
Throttle

#36799 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Dobri su i Kemo i Veki kao ljudi, ne znam kakvi su prema radnicima.
clio_dci120

#36800 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Jimmy McNulty wrote:
Casual's wrote:Zna li iko šta o firmi Shot? Bave se oružjem. Kakvi su onako, uslovi i to?
O firmi pojma nemam, ali za gazdu sam čuo da je teška ljudina ( i u bukvalnom i u prenesenom značenju) i da je baš insan po mjeri. Ako ti to šta može pomoći...
Pa i meni je Veki ljudina kao covjek, poznanik, poslovni partneri ih svi hvale od reda. Kultura je momak, jedan od rijetkih koji ima pare, a nije podignut. Ali isto tako ovo sto mi je vozac govorio je ziva istina, a ne cijenim ljude kao gazde ako za stetu na vozilu odbijaju radniku.
Istu praksu ima Bajra, kada god ga sretnem kako prolazi u onom novom Q8, tako isto kazem da nikad tamo necu sjesti, dok god odbija radnicima od plate. Pogtovo vozacima koji tako hljeb zaraduju. U Bajri su ca svoj fond solidarnosti osnovali da tako namiruju stete. Retrovizor, nosac retrovizora na Actrosu kosta i 2000KM, pa zamisli kada ti odbije toliko od plate.
Opet, to je samo moje misljenje, a mozda je sada i drugacije u tom Shotu. Na kraju bitno je raditi gdje god, lakse je kasnije preci na bolje, covjek kad se radi i trudi i dobije neku nafaku.
Post Reply