Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Kralj Tvrtko I.

#32551 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Dovoljno. :)

Meni je dovoljno što više iz moje firme niko ne uzima 100000 i prebacuje Čeliku na račun. Dok je to u vrijeme Huse i SDA bilo normalno. Nebi se ljutio da to ide igračima ili u infrastrukturu stadiona ali .... išlo je onima u džep kojih sada nema na čelu kluba.

Drugo, ne daje strankama pare.

Bori se za ukidanje kladionica.

Eto, u 3 primjera nema asfalta nigdje a ni led lampica.

A ima toga još...
smartXL

#32552 Re: Zeničani

Post by smartXL »

clio_dci120 wrote:Ne kotnam sta ce most, rijeka dovoljno plitka da je Golf dvicuga moze proci. Ionako vjerovatno stanovnici tog podrucja dok kradu sumu voze motokultivatore, pa im i ne treba...Ili neka sami naprave most od pokrane sume. Koliko su sume pokrali, 10% tog iznosa je dovoljno da sami sebi srede svu infrastrukturu.
Što će reći asfalt u gradu, čizme i hodaj, auto može i po makadam, isto kao što i njima predlažeš...Što će ispit ulice po gradu, lagano zaobiđeš...

Kakav ti je to rezon, matere ti.
Nivelacija

#32553 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Kakav je odnos SDA prema Zenici nabolje pokazuje primjer da Zvizdic poklanja 100 000 KM Mostarskom sajmu dok ZEPS-u nedaju marku i prijeti mu gasenje. I dodje neko kaze ZEPS nije ko prije a osnovne stvari ne zna. Prebaci ista sredstva kao sto dijelis sa HDZ-om za Mostar pa da uporedimo. Ovo je samo jedan mali primjer od milion primjera.

Da ne govorim o prostornim planovima itd..
clio_dci120

#32554 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

smartXL wrote:
clio_dci120 wrote:Ne kotnam sta ce most, rijeka dovoljno plitka da je Golf dvicuga moze proci. Ionako vjerovatno stanovnici tog podrucja dok kradu sumu voze motokultivatore, pa im i ne treba...Ili neka sami naprave most od pokrane sume. Koliko su sume pokrali, 10% tog iznosa je dovoljno da sami sebi srede svu infrastrukturu.
Što će reći asfalt u gradu, čizme i hodaj, auto može i po makadam, isto kao što i njima predlažeš...Što će ispit ulice po gradu, lagano zaobiđeš...

Kakav ti je to rezon, matere ti.
Odnos je takav kakav zasluzuju..kradljivci drva u 99% slucajeva. Meni se neki poznanici sa sela ibretili uvijek kada kazem da kupujem drva.

Tvrtko, iskreno nije trebalo pare od rudnika uzimati i da nisu zavrsavale u dzepovima...A opet, zasto se i sindikat nikada nije pobunio. Barem ja sa strane imam utisak i da je sam sindikat u vise navrata radio u interesu nekih drugih, a ne samih radnika.
Kako god, ako je tako kako kazes, onda to jest plus...nemam ja problema priznati dobre poteze Dofua.
Casual's

#32555 Re: Zeničani

Post by Casual's »

apsidejzi wrote: A jel? Tebi treba haman crtat. Ne da mi se. Ovaj spisak iznad je lista od 13 tacaka koje je Grad Zenica (ne samo Fudo da se razumijemo, ali sa njim na celu) pokrenuo u ZADNJIH MJESEC DANA.

Vidim da su ti pojedine stavke smjesne, kao omalovazavas ih. Eh pa, smijurija je ono sto je SDA ostavio prije. Evo recimo ova tacka: Most u Drugavcima. Smjesno ti je sto se renovira a nije smijesno kako je izgledao ranije. Pogledaj sta je ponosna SDA napravila ljudima a usput oprala pare:

Ova smijurija se sada rusi i pravi novi most. Smjesno jel da?

:run:
Samo je jedna stavka kao pokrenuta u zadnjih mjesec dana, ostalima ima 1,2,3 godine - tako da, ne seri.

Taj most vodi do 3 kuće (jedna od njih je i onaj njegov glavonja u GU) - sa druge strane postoji još jedan. Vrijedi li isti 100.000 KM? :run:
Throttle

#32556 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Zar Drugavci nisu na brdu kod skole u Babinu, otkud im most ovaj
Distortion

#32557 Re: Zeničani

Post by Distortion »

clio_dci120 wrote: Btw, evo pitanje za Distortiona, sta je to Fudo konkretno napravio, ali mimo led dioda na mosta i asfaltiranja sela? Sve kontam da mi je nesto promakelo
Relativno je kratak vremenski period prosao otkako je on na ovoj funkciji. Ja vidim veliki napredak po pitanju pasa lutalica. Na dobrom je putu da rijesi problem grijanja grada a da pri tom ne dizemo kredit kao Grad Zenica. Redukcija za vodu nemamo hvala Bogu al smo kao grad aplicirali i dobili sredstva za tretman otpadnih voda. I dalje je aktuelan projekat Plava voda koju je poceo rahmetli Smajlovic.
Ukinuti finansiranje stranaka je fakinski potez preusmjerujuci ta sredstva u finansiranje udzbenika za ucenike.
Zenica kao grad je dobila BFC certifikat i to jr rezultat rada administracije. Dobila je status zelenih gradova a gusimo se u dimu. Iskoristio je svoje veze sa medjunarodnom zajednicom i zahvaljuhuci Wigemarku nismo zapostavljeni kao grad. Kako nas tretira FBIH i drzava, kao da smp u nekoj zabiti koja broji 10.000 stanovnika. Primjetim da administracija prati EU fondove i aplicira za dobijanje bespovratnih sredstava za grad. Sasvim je normalno da ljudi koji rade u nekoj administraciji prate te fondove, znaju engleski jezik i apliciraju kao grad za odredjene projekte.
Doveo je Olguna u Zenicu u trenutku kada je Čeliku bilo najteze u historiji kluba. Ispali smo iz lige, vladala je besparica, nije bilo izlaza, ni reprograma. Obecao je da ce pomoci Čeliku i pomogao je. Bili smo u jednom trenutku skepticni nakon Skupstine kluba i razgovora s njim. Mi danas igramo Premijer ligu BIH, reprogram se placa, ne borimo se za opstanak i klub ce stati na noge. Njegova mrlja je period kad je bio u klubu i kad se nabio dug preko milion KM.
Budez grada je povecan, stabilan i sve obaveze se isplacuju na vrijeme. Svima se ne moze ugoditi ali se mora priznati da covjek zna finansije, da je u tom segmentu strucnjak i niko mu na tom polju nije ni blizu. Nema vise rasipanja novca kao prije. Vecina udruzenja koja su aplicirala za sredstva i imala konkretan projekat su i dobila ta sredstva.
Putevi koji su radjeni po selima je politicka odluka da se dobiju glasovi i to je jasno kao dan. Morao je "kupiti" te ljude sa sela ali i tim ljudima treba omoguciti da imaju normalan put do Zenice. Vjerovatno svjesno je ostavio uoci narednih lokalnih izbora da sredi najkriticnije ulice u gradu. I mene boli kad vidim ulicu na Mokusnicama i znam da je ta ulica jedna od najvecih prioriteta ali i druge koje nisu radjene.

Po meni mora se vise uraditi na privlacenju stranih investicija. Mora se jacati privreda grada jer si veliki gubitak za grad slucajevi Metalno, Cimos TMD pani Zeljezara. Poslovna zona se mora uraditi i stvoriti uslove da dodju investitori jer Zenica ima sve preduslove za biznis. Dobar geografski polozaj, autoput prema glavnom gradu koji je blizu a kad se uradi ovaj dio autoputa prema Doboju i dalje to ce jos vise doci do izrazaja.

Sad ispade kao da sam ja neki Fudin covjek ali kad me clio prozvao red je bio da nesto kazem.

Treba sacekat da prodju 4 godine mandata pa da dadnemo konkretnu ocjenu za Kasumovica. Ja sam za ovaj period zadovoljan. Ovo s LED rasvjetom u citavom gradu ce biti pun pogodak. Vidim i da je raspisan tender i to je konkretan potez koji ce dugorocno biti isplativ.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32558 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo da nista od navedenog nije uradio i da je sve onako kako nam dezurni stranacki forumasi ovdje pisu, razotkrio je i ogolio SDA do srzi.

Dugorocno ce oni ipak grad vratiti pod svoju šapu jer su mocniji i vise ih je i jer ih u krajnoj liniji ovaj narod i zasluzuje, tu ne treba imati iluzija.
Casual's

#32559 Re: Zeničani

Post by Casual's »

@Distortion
Redukcije nemamo godinama zahvaljujuci Kahrimanu kojem ovaj nije ni na dzenazu moga otici (koliko god neko ovo tesko podnio, tako je).
Psi lutalice, opet, dobio na gotovo.
Sredstva za otpadne vode je Kahriman izganjao i tek su odobrena.
Finansiranje stranaka, ok - poštujem.
BFC certifikat ima vala i Žepče, a ja još nisam vidio da su to na sva usta spominjali. Niti sam vidio neku korist od istog.
Wigermark došao u posjetu i ništa od toga nismo više ni imali.
Prate fondove ljudi iz ZEDE (koja postoji zbog Huse), a vala slabo nešto ubodu od sredstava.
Čelik - vrijeme će pokazati.
Budžet normalno da je povecan i stabilan kada se troši samo na njegove pajdaše, a ne na probleme u gradu. Grad je zapušten i prljav.
Rasipanja novca nema a jebenu drvenu klupu platili 2000 KM, Led sijalice 200.000 KM.

@_BataZiv_0809 Bezze vam je ta prica o stranackim ljudima. Znaci ko god pljuje po kralju on je zelen, vakav, nakav, a onaj koji ga hvali on je neki nezavisni tamo nešto. :D
Elem, ko god prati ovu temu zna otprilike koliko sam ga hvalio za vrijeme lokalnih izbora (i njega i Eldina..čisto jer su kontra zelenila), odnosno, za vrijeme perioda kada se kamen oprostio od foruma a Jimmay obecao vatromet u Tetovu. Misljenje o njemu kao zivotinji sam dobio nog trenutka kada je na sastanku oko Čelika govorio "ništa gašenje, ne dolazi u obzir", a sutradan na sjednici GV "najbolja opcija je gašenje Čelika", a na sastanku nakon tog "momci ne brinite, to je politika, mediji"...sve mu yebem
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#32560 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Sve nabave, svi radovi preplaceni po nekoliko puta..Fudo ce izac jaci za par miliona...samo deri Fudo :lol: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32561 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: @_BataZiv_0809 Bezze vam je ta prica o stranackim ljudima. Znaci ko god pljuje po kralju on je zelen, vakav, nakav, a onaj koji ga hvali on je neki nezavisni tamo nešto. :D
Elem, ko god prati ovu temu zna otprilike koliko sam ga hvalio za vrijeme lokalnih izbora (i njega i Eldina..čisto jer su kontra zelenila), odnosno, za vrijeme perioda kada se kamen oprostio od foruma a Jimmay obecao vatromet u Tetovu. Misljenje o njemu kao zivotinji sam dobio nog trenutka kada je na sastanku oko Čelika govorio "ništa gašenje, ne dolazi u obzir", a sutradan na sjednici GV "najbolja opcija je gašenje Čelika", a na sastanku nakon tog "momci ne brinite, to je politika, mediji"...sve mu yebem
EDIT
Last edited by _BataZiv_0809 on 16/04/2019 20:52, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32562 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: @_BataZiv_0809 Bezze vam je ta prica o stranackim ljudima. Znaci ko god pljuje po kralju on je zelen, vakav, nakav, a onaj koji ga hvali on je neki nezavisni tamo nešto. :D
Gledao sam tu sjednicu Vijeca i nije bas tako kako kazes. Cinjenica je da je govorio da je sa ekonomskog aspekta stečaj najbolje rješenje. Ako znas sta je stečaj, onda ti je valjda jasno...Ali je vala ostavio širom otvorena vrata za drugo rješenje, koje je kao što vidimo na kraju i usvojeno.

E vidis upravo radi takvih sitnih podvala koje stalno radis imam sumnje u tvoje namjere.
Distortion

#32563 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Casuals postujem tvoje misljenje, imas pravo da se ne slazes s ovim sto je receno. Slazem se s tvojom tvrdnjom vezanom za pregovore oko Čelika i njegov potez protiv NGG-a je bio pogresan. Bio sam prisutan na Skupstinama i znam sta se desavalo. Vrijeme ce pokazati da li stoji tvrdnja oko Čelika. Po meni situacija onda i sad veeelika razlika. Pomak je napravljen sto je najbitnije i da sutra pukne film Aydinu i da ode. Ona situacija u kojoj je bio Čelik bez reprograma, para, 2 liga i sve to je bila ocajna.

Jest populisticki potez reci dajem 20.000 KM premije igracima ako dobiju Radnik...pa isto i za Krupu. Znaci da mu je stalo da pogura klub da izadjemo u Evropu. Stranka koja je vladala Zenicom je Čelik gurnula u propast. Kada pocucemo paralelu odgovor je jasan.
Casual's

#32564 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote: Gledao sam tu sjednicu Vijeca i nije bas tako kako kazes. Cinjenica je da je govorio da je sa ekonomskog aspekta stečaj najbolje rješenje. Ako znas sta je stečaj, onda ti je valjda jasno...Ali je vala ostavio širom otvorena vrata za drugo rješenje, koje je kao što vidimo na kraju i usvojeno.

E vidis upravo radi takvih sitnih podvala koje stalno radis imam sumnje u tvoje namjere.
Svi znaju da udruženje građana ne može u dirigovani stečaj i da to znači samo gašenje kluba.
Tada je blokirao potpisivanje reprograma, uzeo je klubu prostorije i doveo ga u situaciju da se gasi - ne da mi se tražiti, ali sve imaš po netu, čak i retrospektivu sa klipovima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32565 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: Svi znaju da udruženje građana ne može u dirigovani stečaj i da to znači samo gašenje kluba.
Tada je blokirao potpisivanje reprograma, uzeo je klubu prostorije i doveo ga u situaciju da se gasi - ne da mi se tražiti, ali sve imaš po netu, čak i retrospektivu sa klipovima.
Sta je dirigovani stečaj i gdje je propisano da udruženje građana ne može u isti?
Casual's

#32566 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:
Casual's wrote: Svi znaju da udruženje građana ne može u dirigovani stečaj i da to znači samo gašenje kluba.
Sta je dirigovani stečaj i gdje je propisano da udruženje građana ne može u isti?
Pogriješio sam, pišem pod emocijama. Tog trenutka se nije mogao provesti stečaj nad NK Čelik jer nije imao ništa od imovine.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32567 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: Pogriješio sam, pišem pod emocijama. Tog trenutka se nije mogao provesti stečaj nad NK Čelik jer nije imao ništa od imovine.
Sve ok druže. Ovako-dirigiovani stečaj ne postoji. To je budalaština koja se proširila u medijima. Ima samo jedan stečaj, onaj koji se provodi po pripadajućem zakonu i on ima svoje organe i procedure.

Što se tiče imovine, ne znamo ni ti ni ja čega je sve klub vlasnik, ali to u krajnoj liniji nije ni bitno, ja nisam čuo u praksi za stečaj gdje se baš svaki stečajni povjerilac namirio 100%.
Casual's

#32568 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Taj pojam je Kralj spominjao tada, a nakon toga je momak iz ekipe oko Čelika (kojeg i ti poznaješ) nešto kao i ti spominjao za neku emisiju, ali i dodao da se to ne može odnositi na Čelik jer nema imovine i da to znači gašenje.
smartXL

#32569 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Kad se sjetim tvoj dezinformacija oko Čelika, Perce...Sve si ofulao a i dalje pričaš o celiku
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32570 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:Taj pojam je Kralj spominjao tada, a nakon toga je momak iz ekipe oko Čelika (kojeg i ti poznaješ) nešto kao i ti spominjao za neku emisiju, ali i dodao da se to ne može odnositi na Čelik jer nema imovine i da to znači gašenje.
Ne sjecam se da je spominjao dirigovani stečaj, a i da jeste, ne mijenja suštinu.

Ako mislimo na istog momka, dobar je i imao je poštene namjere, ali nema dovoljno iskustva u praksi, jer da ima ne bi izjavljivao takve stvari.
Casual's

#32571 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:Kad se sjetim tvoj dezinformacija oko Čelika, Perce...Sve si ofulao a i dalje pričaš o celiku
Ništa ja ofulao nisam, samo su mijenjali stvari kako su neke informacije isplivale u javnost. Elem, umjesto njega tu su neki drugi, a slični. ;)
smartXL

#32572 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Casual's wrote: Ništa ja ofulao nisam, samo su mijenjali stvari kako su neke informacije isplivale u javnost. Elem, umjesto njega tu su neki drugi, a slični. ;)
Ama ništa nisi pogodio, nemoj da nabrajam kronološki, kako si fulao, tako si nove priče izmišlja. Čisto informativno, koliko je KF alisas Perco dobio para iz budzeta? Sjecas li se sta si govorio?

Kad već spomunjes stečaj čelika, onda budi iskren do kraja. Izašao je za govornicu i rekao da za čelik postoje 2 puta, reprogram ili dirigovani stečaj. Vijeće je to koje će donijet odluku. Tako je bilo rečeno al nejse, uvijek postoji spin određenih ljudi :)
apsidejzi

#32573 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Casual's wrote:Samo je jedna stavka kao pokrenuta u zadnjih mjesec dana, ostalima ima 1,2,3 godine - tako da, ne seri.

Taj most vodi do 3 kuće (jedna od njih je i onaj njegov glavonja u GU) - sa druge strane postoji još jedan. Vrijedi li isti 100.000 KM? :run:
Ne seri ti. Kad nemas nista pametnije kazat onda opali po psovkama.

Boli zelembace, znam :D

Celik posebna koska u grlu. Haman pa evropa. Mrvica fali. :kiss:
Ja_Ja

#32574 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Bas se nakotilo ovih stranackih vojnika. Hajde nadam se da je ili ce neko od vas bar nesto da usicari od ovog piskaranja.
kamberovica polje

#32575 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Ukoliko ste za Fudu, ni u snu ne spominjite Čelik kao neki veliki uspjeh.
Post Reply