Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mustang1
#326 Re: zeničani
Pa bolje da te odmah usluzi zar to nije odlika dobrog a ne loseg konobara .. nego da cekas pola sata dok dodje konobar ..
-
belfy
#327 Re: zeničani
prva videoteka, ne bas. ako se sjecas AS-a(jalija), i nesto vremena poslije MAXA, to su bile prve videoteke. u AS sam prvi put usao '86. tada je vec bio ime, a njegovi hitovi "dva filma na jednoj kaseti" (VHS, naravno). tropic, onakav kakv je bio u to vrijeme je bio ekskluziva.gilbert wrote:Joj jeste mladi ,
Ja se sjecam picerije u Masarikovoj tu je jos i bila prva videoteka u Zenici, ne da se sjecam kada se otvorila Beogradska nego se sjecam kada se izlazilo ispred Lamele.![]()
nije bio Temple of Doom, nego onaj 3D svijet (dosta dosadno, ali dobar 3D). to je prva 3d projekcija nakon rata, mada meni nije jasno zasto se dize frka oko toga. ja se dobro sjecam prvog 3D filma u Zenici i to je bila Ajkula (neki dio). tada smo nosili isto plavo-crvene naocale, samo su bile od kartona koji se savija, ne kao ove danasnje koje se vracaju nakon projekcije.gilbert wrote: Zilet je imao svoju standardnu klijentelu momke koji su "radili " po zapadu pa mu nije smetalo okupljanje raje pred radnjom .
@ Prilagodjena da nisi mislia na Colinu "Veneciju " u Suncanoj ?
Ja se sjecam Bordoa prije nego sto je bio Bordo tu je godinama ako ne decenijama bila slasticarna/buregdjinca sladoled nije bio los burek je bio dobar ali su krofne bile najbolje .
neko nabroja sve kafice u carsiji a zaboravi kultno mjesto "Rossetto "
Picerija , Pivnica ( dansnja Estrada) Tomini Stari Krovovi ( Prva prava pucnjava u Zenici , Tomo napravio Radulovica invalidom , Holman , pokojni Marijan Benes , Zuti iz Viteza i ostala ekipa protivi Paje Boksera i Crnogoraca iz Niksica )
Sjecam se kada je Djudo imao frizerski u danasnjoj Ultri to je bilo vec u ratu . Picerija Solei u kinu 29 Novembar .
Stara Carsija bila jedno vrijeme poznata ko "Stocna pijaca" radi ruralnih gostiju . Poslije COCO , Kolegijum i onda Ibrin Replay su popravili prosjek . Na Meokusnicam Sirano , Techno . Tropik u ratu dok je Nedza vodio . Poslije Naser otvorio Monaco u Crkvicama , Pronto u Suncanoj zaboravih umalo De Naro .
Sjecam se kada je Vranjes imao radnju gdje je sada RMK Inzinjering i on i Salcin su se takmicili ko ima bolje cevape .
Buhtli i kifli na Sarajevskoj . Jesam ostario . U KPD se izlazilo negdje poslije rata bila fina hrana a bila je i muzika .
Sada Stari Sat , Miris Dunja .
Sjecam se Kina Central Foto Nino sve nas slikao za licnu i vozacku , kina Metalurg , 1 Maju u Crkvicama i 29 Novembra . Sjecam se kada se 29 Novembar renovirao 3D ekran nove stolice prvi film koji je igrao po renovaciji :"Indiana Jones -Temple of Doom "
gilbert wrote: Kada se Kamberovice uredjivalo i Viseci Mostovi gradili . Tih godina se otvorilo par objekata u Radakovu ali tada bilo rjetkost za mladju raju da ima auto ( uzmes od starog i vozas se ) tako da ili si bio iz Radakova ili si bio raja sa gazdom su bili jedini razlozi za izlazak u te objekte .
Ja se maksuz registrovao radi ove teme.
Pozdrav svim Zenicanima ma gdje bili i svi ostalima na Forumu koji nisu bili sretni da se rode u Zenici
pozdrav!
-
gilbert
#328 Re: zeničani
Pozdrav i tebi .belfy wrote:prva videoteka, ne bas. ako se sjecas AS-a(jalija), i nesto vremena poslije MAXA, to su bile prve videoteke. u AS sam prvi put usao '86. tada je vec bio ime, a njegovi hitovi "dva filma na jednoj kaseti" (VHS, naravno). tropic, onakav kakv je bio u to vrijeme je bio ekskluziva.gilbert wrote:Joj jeste mladi ,
Ja se sjecam picerije u Masarikovoj tu je jos i bila prva videoteka u Zenici, ne da se sjecam kada se otvorila Beogradska nego se sjecam kada se izlazilo ispred Lamele.
nije bio Temple of Doom, nego onaj 3D svijet (dosta dosadno, ali dobar 3D). to je prva 3d projekcija nakon rata, mada meni nije jasno zasto se dize frka oko toga. ja se dobro sjecam prvog 3D filma u Zenici i to je bila Ajkula (neki dio). tada smo nosili isto plavo-crvene naocale, samo su bile od kartona koji se savija, ne kao ove danasnje koje se vracaju nakon projekcije.gilbert wrote: Zilet je imao svoju standardnu klijentelu momke koji su "radili " po zapadu pa mu nije smetalo okupljanje raje pred radnjom .
Ja se sjecam Bordoa prije nego sto je bio Bordo tu je godinama ako ne decenijama bila slasticarna/buregdjinca sladoled nije bio los burek je bio dobar ali su krofne bile najbolje .
Picerija , Pivnica ( dansnja Estrada) Tomini Stari Krovovi ( Prva prava pucnjava u Zenici , Tomo napravio Radulovica invalidom , Holman , pokojni Marijan Benes , Zuti iz Viteza i ostala ekipa protivi Paje Boksera i Crnogoraca iz Niksica )
Sjecam se kada je Djudo imao frizerski u danasnjoj Ultri to je bilo vec u ratu . Picerija Solei u kinu 29 Novembar .
Stara Carsija bila jedno vrijeme poznata ko "Stocna pijaca" radi ruralnih gostiju . Poslije COCO , Kolegijum i onda Ibrin Replay su popravili prosjek . Na Meokusnicam Sirano , Techno . Tropik u ratu dok je Nedza vodio . Poslije Naser otvorio Monaco u Crkvicama , Pronto u Suncanoj zaboravih umalo De Naro .
Sjecam se kada je Vranjes imao radnju gdje je sada RMK Inzinjering i on i Salcin su se takmicili ko ima bolje cevape .
Buhtli i kifli na Sarajevskoj . Jesam ostario . U KPD se izlazilo negdje poslije rata bila fina hrana a bila je i muzika .
Sjecam se Kina Central Foto Nino sve nas slikao za licnu i vozacku , kina Metalurg , 1 Maju u Crkvicama i 29 Novembra . Sjecam se kada se 29 Novembar renovirao 3D ekran nove stolice prvi film koji je igrao po renovaciji :"Indiana Jones -Temple of Doom "gilbert wrote: Kada se Kamberovice uredjivalo i Viseci Mostovi gradili . Tih godina se otvorilo par objekata u Radakovu ali tada bilo rjetkost za mladju raju da ima auto ( uzmes od starog i vozas se ) tako da ili si bio iz Radakova ili si bio raja sa gazdom su bili jedini razlozi za izlazak u te objekte .
Pozdrav svim Zenicanima ma gdje bili i svi ostalima na Forumu koji nisu bili sretni da se rode u Zeniciza registraciju. ja sam citao ovaj forum tri godine prije nego se odlucio registrovati. sada se vise i ne sjecam posta koji me povukao tome.
pozdrav!
U piceriji se otvorila videoteka ono 30-40 filmova onda je Amir par dana kasnije otvorio MAXS iza Carlija preko puta Prostora zajedno sa jos jednim frajerom Albancem carsijskim momkom iz Zenice a onda su se razisli i Amir se preselio preko puta pijace iza Varteksa pored Resine radnje ( kljucevi i sl) .AS-a se nesjecam neznam zasto bila je i ona u Crkvicama a poslije je otvorio se Tropik to je bilo kao ono snobovska visa klasa videoteka.
Poslije je Rade otvorio na Titovoj preko puta Zenicanke videoteku .
Ja o renovaciji '84-'85 godina stigle nove stolice , 3D ekran i Indian Jones tek izasao ali nije bio 3D onda je stigla Ajkula i 3D naocale.
Zaboravio sam kada se izlazilo u Lincner
Starija raja je prije rata izlazila u Mazestik a poslije u ratu je malo se promjenila klijentela novopeceni tajkuni i O.G. sponzoruse.
-
Eborg
#329 Re: zeničani
A i vi svašta pišete, evo odmah krenuli ratovi ćevabdžija za prestiž!
Zenica: Lažna dojava o bombi u ćevabdžinici "Žar"
- phillie
#330 Re: zeničani
decki, nemojte vise, ispashchete metuzalemi :p koji se sjecaju VHS kaseta, Lincnera i Pivare koja je postala Estrada 
Salu na stranu, svaka vam cast, kad ovi momenti iz bliske proslosti nisu otisli u zaborav...
Red Rooster..hmmm to je gore bilo u Popovoj basti, zar ne? Ono bas imao neki smek engleskog puba
i muzika uzivo i krigle pive i...ma sve.
Salu na stranu, svaka vam cast, kad ovi momenti iz bliske proslosti nisu otisli u zaborav...
Red Rooster..hmmm to je gore bilo u Popovoj basti, zar ne? Ono bas imao neki smek engleskog puba
- prilagodjena
#331 Re: zeničani
kao prvo da ti zažlim dobrodošlicu kako na forum tako i na našu temugilbert wrote:Joj jeste mladi ,
Ja se sjecam picerije u Masarikovoj tu je jos i bila prva videoteka u Zenici, ne da se sjecam kada se otvorila Beogradska nego se sjecam kada se izlazilo ispred Lamele.![]()
Zilet je imao svoju standardnu klijentelu momke koji su "radili " po zapadu pa mu nije smetalo okupljanje raje pred radnjom .
Sjecam se Kina Central Foto Nino sve nas slikao za licnu i vozacku , kina Metalurg , 1 Maju u Crkvicama i 29 Novembra . Sjecam se kada se 29 Novembar renovirao 3D ekran nove stolice prvi film koji je igrao po renovaciji :"Indiana Jones -Temple of Doom "
Kada se Kamberovice uredjivalo i Viseci Mostovi gradili . Tih godina se otvorilo par objekata u Radakovu ali tada bilo rjetkost za mladju raju da ima auto ( uzmes od starog i vozas se ) tako da ili si bio iz Radakova ili si bio raja sa gazdom su bili jedini razlozi za izlazak u te objekte .
Pozdrav svim Zenicanima ma gdje bili i svi ostalima na Forumu koji nisu bili sretni da se rode u Zenici
drugo,svaka čast na memoriji....ja se sjetim dešavanja ali nazivi kafića,restorana i picerija mi izlape
ja se sjećam priče o tzv. ostrvu majmuna(platou ispred lamele)ali sam kad se tamo izlazilo bila klinka tako da taj ugođaj nikad lično nisam doživjela
žilet je prestao biti popularan taman kad sam pomalo počela izlaziti ali znam da je takođe bio čuven po "šanerima" koji su mi vazda,pa i sad bili fascinantna pojava vezana za zenicu
kad sam spomenula kafić u babinoj rijeci nisam mislila na čolinu veneciju nego za jedan tamo preko rijeke u novom naselju...ma nije to ni bitno,valjda se sjetim naziva nekad
venecija je jedno vrijeme bila pravo gotivno mjesto i sjećam se da sam tamo prvi put u životu pojela banana split
sjećam se i foto nine i njegove stolice te ogledala i češlja zadjevenog
i ja se sjećam izgradnje visećih mostova i koje je to olakšanje bilo ako ideš,recimo,iz crkvica do beograđanke pješice
uglavno,dirnuo si me postom...podsjetio na lijepe davne dane na moje rane izlaske(nikad se ne bih sjetila soleia gdje sam popila prvi vermut
- prilagodjena
#332 Re: zeničani
gilbert wrote:Hvala na dobrodoslici.
Zaboravih Zaima legendu zenickih kina .
Negdje poslije rata se izlazilo u Kabare u Pozoristu ( izlazila je tamo i prije starija raja rodjena pedeset i neke) ostavljala se licna na ulazu sa portirom.
kabare je držao goran,fin čiko,a i raja je bila
- prilagodjena
#333 Re: zeničani
jako dobro se sjećam đure,generacija mog mužagilbert wrote: Djuro iz Rossetta poslije suvlasnik Avantija je bio ekspert , prodje Djuro i najednom nema ni solja ni casa na stolu jebo Koperfilda
sjeća li se iko pele,legenda iz picerije...mislim da je završio negdje u francuskoj
Last edited by prilagodjena on 27/01/2012 08:47, edited 1 time in total.
- prilagodjena
#334 Re: zeničani
red rooster je bilo extra mjestogilbert wrote:
Pozdrav i tebi .
U piceriji se otvorila videoteka ono 30-40 filmova onda je Amir par dana kasnije otvorio MAXS iza Carlija preko puta Prostora zajedno sa jos jednim frajerom Albancem carsijskim momkom iz Zenice a onda su se razisli i Amir se preselio preko puta pijace iza Varteksa pored Resine radnje ( kljucevi i sl) .AS-a se nesjecam neznam zasto bila je i ona u Crkvicama a poslije je otvorio se Tropik to je bilo kao ono snobovska visa klasa videoteka.![]()
Poslije je Rade otvorio na Titovoj preko puta Zenicanke videoteku .
Ja o renovaciji '84-'85 godina stigle nove stolice , 3D ekran i Indian Jones tek izasao ali nije bio 3D onda je stigla Ajkula i 3D naocale.
Zaboravio sam kada se izlazilo u Lincnera poslije rata je popularan bio Red Rooster na Meokusnicama .
Starija raja je prije rata izlazila u Mazestik a poslije u ratu je malo se promjenila klijentela novopeceni tajkuni i O.G. sponzoruse.![]()
Zaboravih Atlas kafanu pored kina Central koji je to objekat bio . U Pacifk su se izvodile djevojke sa istancanim ukusom .
u mažestiku nikad nisam bila a pacifik je onaj restoraj koji je poslije bio klub privrednika ili tako nešto?
niko nije spomenuo kafić u radakovu,na kraju skroz gdje se maxuz iz grada išlo na bilijar
-
silent hill
#335 Re: zeničani
ja sam jedno vrijeme izlazio u paradiso...fino se pilo tamo 
denaro je isto nekad bio udarno mjesto,a u pozorište mi se nije išlo jer je tamo bio zubar
denaro je isto nekad bio udarno mjesto,a u pozorište mi se nije išlo jer je tamo bio zubar
- Not My Idea
#336 Re: zeničani
bio Terzic
necrko.
Paradiso
pjevala ona Merlina kako li vec
Paradiso
- muha_sa
#337 Re: zeničani
oklena tebe ovdjebabyline wrote: onda se moram i ja stuspasiti ovdje...
- muha_sa
#338 Re: zeničani
neka nekababyline wrote:mah duga prica, ali odrobijala sam i ja 12 godina u kpdomu nicaze
da i ja pojasnim okleN mene ovdje
još malo pa ce mi zenicanka unuku na svijet donjet
- prilagodjena
#340 Re: zeničani
bogme muha,ima sad da i čelik zavolišmuha_sa wrote:neka nekababyline wrote:mah duga prica, ali odrobijala sam i ja 12 godina u kpdomu nicazeprecutala si mi to--svojoj jaranici tako
![]()
da i ja pojasnim okleN mene ovdje![]()
još malo pa ce mi zenicanka unuku na svijet donjetmaju princezu
@bebyline,ako si bar heftu smog disala...neka te ovdje
- muha_sa
#341 Re: zeničani
vazda sam ja vas gotivioNot My Idea wrote:a zato ti nas gotivis
- Not My Idea
#342 Re: zeničani
sta onda ogrces ono dijete samo salom Sarajevamuha_sa wrote:vazda sam ja vas gotivioNot My Idea wrote:a zato ti nas gotivissad vas još više gotivim
- muha_sa
#343 Re: zeničani
to je davno nekad moj omiljen klub bioprilagodjena wrote: bogme muha,ima sad da i čelik zavoliš![]()
![]()
@bebyline,ako si bar heftu smog disala...neka te ovdje![]()
-
sumirprimus
#344 Re: zeničani
osječaji su mi podijeljeni,sto bi rekli na istoku ambivalentni...
jednom sam u zenici dobijo kamen u glavu,a jednom sam upoznao divno djevojće...
- prilagodjena
#345 Re: zeničani
ako si došao sa bordo šalom k'o muha nije ni čudosumirprimus wrote:osječaji su mi podijeljeni,sto bi rekli na istoku ambivalentni...
a ovo drugo..pa ima
-
sumirprimus
#347 Re: zeničani
nisam ja iz sarajva,ja sam tuzlOOK,prilagodjena wrote:ako si došao sa bordo šalom k'o muha nije ni čudosumirprimus wrote:osječaji su mi podijeljeni,sto bi rekli na istoku ambivalentni...
jednom sam u zenici dobijo kamen u glavu,a jednom sam upoznao divno djevojće...![]()
![]()
a ovo drugo..pa ima
- prilagodjena
#348 Re: zeničani
ništa onda,ponesi porciju od zlaje i bujrum

-
sumirprimus
#349 Re: zeničani
ako ima bujruma,eto mene sa šleperom čevapaprilagodjena wrote:ništa onda,ponesi porciju od zlaje i bujrum![]()
- muha_sa
#350 Re: zeničani
vidim ja fino celjade i odmah pomislih da je iz SA. a ono joksumirprimus wrote:nisam ja iz sarajva,ja sam tuzlOOK,prilagodjena wrote:ako si došao sa bordo šalom k'o muha nije ni čudosumirprimus wrote:osječaji su mi podijeljeni,sto bi rekli na istoku ambivalentni...
jednom sam u zenici dobijo kamen u glavu,a jednom sam upoznao divno djevojće...![]()
![]()
a ovo drugo..pa ima