Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Sanjarko

#30676 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Henry Chinaski wrote: Da ne kenjam previše, dz i dj su dva različita slova. To je kao da ti je lakše kucati R nego P.
Strani jezik te ne opravdava da napišeš 'nepodržava' jer treba 'ne podržava'. Isto je i sa 'nemogu' jer treba 'ne mogu'.
Za tebe je kasno ali ovo pričam da natjeram ljude da barem svoju djecu uče pravilno, a i da barem shvate da to nije nevažna stvar.
Očekujemo od drugih da nam naprave državu i blagostanje gledajući sa strane. Može tako, al' u kurcu...

Zato vam Ramo Isak i kroji kapu.
Narodni jezik. On je liberalan i otvoren. A vi ga zelite zatvoriti i konzervatirati. Da dalje ne ulazim u diskusiju o ovome.
Tempo
ZeModerator

#30677 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Vizionar 1985 wrote:
Henry Chinaski wrote: Da ne kenjam previše, dz i dj su dva različita slova. To je kao da ti je lakše kucati R nego P.
Strani jezik te ne opravdava da napišeš 'nepodržava' jer treba 'ne podržava'. Isto je i sa 'nemogu' jer treba 'ne mogu'.
Za tebe je kasno ali ovo pričam da natjeram ljude da barem svoju djecu uče pravilno, a i da barem shvate da to nije nevažna stvar.
Očekujemo od drugih da nam naprave državu i blagostanje gledajući sa strane. Može tako, al' u kurcu...

Narodni jezik. On je liberalan i otvoren. A vi ga zelite zatvoriti i konzervatirati. Da dalje ne ulazim u diskusiju o ovome.
zemljo otvori se
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#30678 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Vizionar 1985 wrote:

Tavom ga klepi :mrgreen: .
ExNihilo

#30679 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Alaj su satovi grdni u pm.
Bobi
Forum administrator

#30680 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Preporuka za praonicu tepiha i tako tih podnih prostirača raznih vrsta ?
Throttle

#30681 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Bobi wrote:Preporuka za praonicu tepiha i tako tih podnih prostirača raznih vrsta ?
Ja saljem u TopClean, mislim da je 1.5KM/m2, pokupe, dobro odrade, tepisi mirisu, umotaju u foliju i isporuce na adresu. Vec sam 3-4 puta zvao, nemam nekih zamjerki. Imas ih na fb
Not My Idea

#30682 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Evo sad sam pokusala pregledat Vraceta. Tacno me bilo stid, izdrzala ni pet minuta. Čovjek stvarno glup,a ubjeđen da je neki faktor i da je pametan i uspjesan svojom zaslugom. Horor kombinacija.
Jos je Hana pocetnik, ne daj Boze da je kakav ozbiljniji novinar ovo vodio.
Freamon Lester wrote:Lik je politicki nepismen. :lol:
I jos da nesto predvidim. Ovaj nek sretan bude ako mandat bez lisica na rukama doceka. :lol:
I ako za par godina ne sjebe sve sto mu je caca ostavio.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#30683 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Not My Idea wrote:Evo sad sam pokusala pregledat Vraceta. Tacno me bilo stid, izdrzala ni pet minuta. Čovjek stvarno glup,a ubjeđen da je neki faktor i da je pametan i uspjesan svojom zaslugom. Horor kombinacija.
I jos da nesto predvidim. Ovaj nek sretan bude ako mandat bez lisica na rukama doceka. :lol:
Moze link? :D
Not My Idea

#30684 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Na N1 portalu, rubrika Vijesti. Objavljeno jutros u deset, naslov je nesto Fuad Kasumovic...

Ali bolje ne trazi...
kakavdanakneiskustvu

#30685 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

clio_dci120 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kolona od vrace do tunela prije sat vremena
Pa koristi put preko Tetova i kroz Vranduk...ja jucer tako isao, bas se cudim kako se onolika kolona nakupi na magistrali, nije da svi ne znaju za ovaj put...

kad sam jutros isao iz zenice 5 minuta cekao,danas pola sata minimalno
Sanjarko

#30686 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Pa petak. Petak, subota ima vise prometa nego obicno. Kako znam, a mozda grijesim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30687 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Not My Idea wrote:Na N1 portalu, rubrika Vijesti. Objavljeno jutros u deset, naslov je nesto Fuad Kasumovic...

Ali bolje ne trazi...
Oj upravu si, ovo je tragedija :run:
kakavdanakneiskustvu

#30688 Re: Zeničani

Vizionar 1985 wrote:Pa petak. Petak, subota ima vise prometa nego obicno. Kako znam, a mozda grijesim.

moguce,strasno vidjeti kolonu do vrace
ExNihilo

#30689 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Not My Idea wrote:Evo sad sam pokusala pregledat Vraceta. Tacno me bilo stid, izdrzala ni pet minuta. Čovjek stvarno glup,a ubjeđen da je neki faktor i da je pametan i uspjesan svojom zaslugom. Horor kombinacija.
Pa Freamon mu je na ovom forumu kampanju odradio 2016. I ubjeđivao nas sve da je glas za bilo koga osim Vračeta, glas za SDA. Kad ono...

Image

:lol:

Toliko o političkoj pismenosti.
Not My Idea

#30690 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Vala,ja za njega nisam glasala.

Freamon,halali :mrgreen:
clio_dci120

#30691 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
clio_dci120 wrote:
Pa koristi put preko Tetova i kroz Vranduk...ja jucer tako isao, bas se cudim kako se onolika kolona nakupi na magistrali, nije da svi ne znaju za ovaj put...

Ma ono je zakon preko Tetova i Vranduka...samo na onome mostu poslije tunela skreni desno da ne ides skroz kroz Nemilu, i zacas izadjes...jucer jedan strandzeros odljepio na prizor prije tunela kad se Vranduk ukaze, odmah morao stati da on islika :mrgreen: Meni samo glupo sto po noci ne skrate interval semafora...

A kada sam isao preko Tetova kontam Jimija zvati na kafu, ali kontam da se ne zavadimo oko lika i djela Ramona :oops:
Casual's

#30692 Re: Zeničani

Post by Casual's »

ExNihilo wrote: Pa Freamon mu je na ovom forumu kampanju odradio 2016. I ubjeđivao nas sve da je glas za bilo koga osim Vračeta, glas za SDA. Kad ono...
Jebajga, između seoske varalice i njega - biram bijelo. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30693 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:
ExNihilo wrote: Pa Freamon mu je na ovom forumu kampanju odradio 2016. I ubjeđivao nas sve da je glas za bilo koga osim Vračeta, glas za SDA. Kad ono...
Tad je mozda imalo i smisla narocito za stranacki neobojene ljude. Pogotovu kad uzmes u obzir ko je bio alternativa. Ali evo, bas me zanima sta Nihilo misli kome dati glas u oktobru 2016 je bio politicki pismen potez, ali konkretno:

a) Naidin b) Fudo c) Vrace d) Civic e) Ramo f) Helvida g) Faruk h) zena iz Nase stranke. :?
Bobi
Forum administrator

#30694 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Žena iz Naše Stranke :mrgreen:
Casual's

#30695 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:
Tad je mozda imalo i smisla narocito za stranacki neobojene ljude. Pogotovu kad uzmes u obzir ko je bio alternativa. Ali evo, bas me zanima sta Nihilo misli kome dati glas u oktobru 2016 je bio politicki pismen potez, ali konkretno:

a) Naidin b) Fudo c) Vrace d) Civic e) Ramo f) Helvida g) Faruk h) zena iz Nase stranke. :?
Tada je Josip iz HDZ90 bio najpismeniji lik, samo što ne prolazi to kod nas
ExNihilo

#30696 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:
Casual's wrote:

Pa rekao sam jasno, još tada, baš tebi i Freamonu: Sanja je bila najbolja opcija. Što se, uostalom, kroz rad vijeća i pokazalo.

Samo što ste vi tada imali neke nebulozne teorije zavjere, KTG i koješta, po kojima je Sanja ubačeni element SDA. :D Kakva ironija.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30697 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
Pa rekao sam jasno, još tada, baš tebi i Freamonu: Sanja je bila najbolja opcija. Što se, uostalom, kroz rad vijeća i pokazalo.

Samo što ste vi tada imali neke nebulozne teorije zavjere, KTG i koješta, po kojima je Sanja ubačeni element SDA. :D Kakva ironija.
Sanja je bila kandidat za Vijece. Dakle pitam te od kandidata za gradonacelnika. A sta je to Sanja kroz vijece postigla? Cim je prvu priliku imala zbrisala je iz istog :roll:
kakavdanakneiskustvu

#30698 Re: Zeničani

clio_dci120 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Ma ono je zakon preko Tetova i Vranduka...samo na onome mostu poslije tunela skreni desno da ne ides skroz kroz Nemilu, i zacas izadjes...jucer jedan strandzeros odljepio na prizor prije tunela kad se Vranduk ukaze, odmah morao stati da on islika :mrgreen: Meni samo glupo sto po noci ne skrate interval semafora...

A kada sam isao preko Tetova kontam Jimija zvati na kafu, ali kontam da se ne zavadimo oko lika i djela Ramona :oops:[/quote]

smije se sad preko onog cini mi se plavog mosta??
clio_dci120

#30699 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Da, ja isao, kod tog plavog mosta nema patrola, i kada sam se ukljucivao na M17 vidim oni drotovi nesto gledaju, eh i brze sam vozio pa sad jel zbog toga ili zbog necega drugog nemam pojma...imao sam osjecaj kao da je krenuo prema meni,ali ja imam fobiju od drotova tako da je mozda subjektivni osjecaj :lol:
kakavdanakneiskustvu

#30700 Re: Zeničani

:thumbup:
Post Reply