Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prošli put kad je bila ovako slično eksplozija haman grijanja nije bilo 7 dana, a maloprije je govno umrlo u meni, prvo se začu jaka eksplozija i tačno zemljom putuje kao zemljotres i onda čitavu kuću zaljulja. Nadam se da nije kotao, a i da nije neki incident u kojem je neko povrijeđen ali bez pretjerivanja ovo je bilo strašno.
Tvrtko, grijes li se na gradsko grijanje? Ja sam to davno ukinuo, u nasoj zgradi je bas bilo lose, ne znam iz kog razloga. Vertikala u kupatilu nije nikad radila a i ostale dvije su bile osrednje
Nemam ništa protiv da se parking naplaćuje u cijelom gradu, pa i kod šoping centra (oni sa sela zauzmu čitav dan pa ne možeš normlano kao čovjek kada trebaš u šoping), ali sam apsolutno protiv naplate parkinga na Smetovima. U grad i možeš i ne moraš autom, ali u najzagadjenijem gradu Europe svakako bi svaki dan trebali besplatno voziti djecu na Smetove, a ovaj kreten hoće još da naplaćuje gore parking...Stoka..I oni koji imaju nešto autica i rade u Mitalu ili Preventu neće moći svaki vikend gore dijete odvesti kada uvedu dnenu 10KM.
Ali u Zenici svi kraljevi potezi prolaze,pa tako će i ovaj....Jbg da su oni napravili pa hajde, ali Tito još napravio ovi naplaćuju...
Pa time će dobit da se ljudi parkiraju niže uz cestu. Ako ćeš već naplaćivat, treba da bude simbolično, tipa 0,50 za sat. Ko da gledam da će bit cener dnevna il 2 marelice sat
Druga stvar, ako će se lova od parkinga usmjeravat na poboljšavanje izletišta, nisam protiv al pošto znamo da neće onda je besmisleno naplaćivat parking kad će svi zabit auto negdje u livadu i na kraju ćeš dobit haos na sve strane i prazan parking.
Smetovi imaju potencijala, malo popravit cestu,fali neko mjesto gdje možeš normalno popit kafu il čaj, dom i nekako može proći a kod Salčinovića mi se gadi ući u onaj špajz
Čitam komentare po fb, raja se najviše zali na one što razapnu roštilje i stolice po parkingu, to bi trebalo propisati kao kažnjivo (najlakše donijeti neki kućni red ili sl) i ovlastiti neku redarsku službu da pici kazne za takve stvari...A apsolutno sam protiv naplate parkinga, jer svi znamo kakvo je stanje u Zenici , mislim na zagađenje i niži ekonomski standard, ovi iz politike su sebi davno napravili vikendice po Vlasicu a sada bi prosječnim ljudima zabranili i te Smetove...
Ja bih parking naplacivao gore jer ko ima para da dodje gore, ima pare i za parking, pa makar i tih simboličnih pola.marke po satu.
Ovim gore sto bi parkirali po cesti, njima bih poslao par ekipa iz PU Crkvice da ima polijepe čestitke i da se konačno redu nauče.
Ovi sto se žale za roštiljanje, nisu normalni ljudi. Neka gore naprave nešto kao zadnji put put sto je napravljeno, ali opet zaduziti PU crkvice da gore u svako doba dana imaju jednu ekipu. Em su na cistom zraku , em čuvaju to sve gore.
Vlašić i Smetovi nisu ni blizu lokacijski, tako da se to.dvoje ne može porediti.
A sto se.tice sadržaja koje.misle praviti, samo se možemo grohotom nasmijati. Zipa budale, on bio pravio poligon za ove softase .
Bas to ljudima u Zenici treba, a gore.sve.golo
channel10 wrote:Vlašić i Smetovi nisu ni blizu lokacijski, tako da se to.dvoje ne može porediti.
A sto se.tice sadržaja koje.misle praviti, samo se možemo grohotom nasmijati. Zipa budale, on bio pravio poligon za ove softase .
Kako ne? Bolje cenkija dati za gorivo, nego za parking.
channel10 wrote:Vlašić i Smetovi nisu ni blizu lokacijski, tako da se to.dvoje ne može porediti.
Cener ti ne.moze biti za taj.dio goriva. Dalje, koliko izgubio vremena dok odeš i vratiš se sa Vlašića? Misliš da se.ne plaća parking na Vlašiću?
Kažem ti, gore sve golo, a budala bi ono pravila
A o ulaganjima ne bih. Samo kažem, 15 klupa i za to ide onaj naručeni tekst. Mene bi se bilo stid oglasiti povodom toga. Ovdje se barata pogrešnim izrazima i kad kažem ovdje, mislim na BIH. Sve sto treba da ide pod redovno održavanje, navodi se pod nekim investicijama i to je eliko obmanjivanje javnosti godinama.
Polako samo,placat ce se i prolaz M17 kroz Zenicu...valja idućih pet godina svaki mjesec Gradu placat 117.000 na ime obaveza Zenicatrans.
Eno i krOlj skontao da ga je bolje privatizovati. Protiv sam modela javno-privatnog partenrstva. Najbolje dati Centrotransu ( ne Almiju,onda se Jimi ne bi htio voziti tim busem )
Cener ti ne.moze biti za taj.dio goriva. Dalje, koliko izgubio vremena dok odeš i vratiš se sa Vlašića? Misliš da se.ne plaća parking na Vlašiću?
Kažem ti, gore sve golo, a budala bi ono pravila
A o ulaganjima ne bih. Samo kažem, 15 klupa i za to ide onaj naručeni tekst. Mene bi se bilo stid oglasiti povodom toga. Ovdje se barata pogrešnim izrazima i kad kažem ovdje, mislim na BIH. Sve sto treba da ide pod redovno održavanje, navodi se pod nekim investicijama i to je eliko obmanjivanje javnosti godinama.
Zenicana bude puno na Vlasicu,svi koji idu znaju to dobro...ali je poenta da su to ljudi koji sebi mogu priustiti30km goriva, cenera za parking, 15km za jelo i kafu...I takvima nije skupo ni da se na Smetovima placa parking ..Mejudtim,posto smo toliko zagadjen grad nehumani je onemogućiti i svim ostalim koliko toliko pri parama gradjanima Zenice da mogu svoje dijete odvesti makar dva tri sata na cisti zrak ... Da mi zivimi u nekom gradu gdje je zagadjenost minimalan,. Moglo bi se reci da je lukzus ici na planini, ali u Zenici je to cista potreba (kao hrana i voda)...Zato Smetovima moraju ostati prisstupacni svima, da se sto vise ide. Ovako ce vecine imati platiti jedne sedmice cenera, ali Bgm iduce sedmice je pitanje hocel gdje imati izvesti dijete...
Nemaš ga gore gdje ni izvesti niti ćeš imati u dogledno vrijeme. A to za parking nebitno hoce li ga naplacivati. Sta ćeš gore kad nema ništa. To je veći problem.
Ovako ćeš otići jednom, dva puta i to je to jer nema ništa.
Oni moraju dobro osmisliti plan kako da dovedu i zadrže ljude gore, a ne da ih tjeraju sa ovim soft prijedlozima.
Ovo sa soft prijedlogom jeste da se uzmu pare i opravda nerad tog preduzeća i ljudi u tom preduzeću. Da mogu reci da nesto rade, a ustvari dr.aju qrc i uzimaju lovu za ništa.
Pa kazne za rostiljanje na parkingu...Sta imaju stolovi i stolice raditi po parkingu za automobile?
Ma gledaj sto se mene tiče nek a stave 20KM, ako imam platit cu, ali mene ne ceka da nahranim dijete.
Ja samo posmatram iz ugla prosječne zenicke porodice,sto ne znaci da imam ispravnu percepciju .
clio_dci120 wrote:Pa kazne za rostiljanje na parkingu...Sta imaju stolovi i stolice raditi po parkingu za automobile?
Ma gledaj sto se mene tiče nek a stave 20KM, ako imam platit cu, ali mene ne ceka da nahranim dijete.
Ja samo posmatram iz ugla prosječne zenicke porodice,sto ne znaci da imam ispravnu percepciju .
Sta imaju raditi auta na livadi kod Spomenika? Sta imaju raditi lozista kako gdje kome puhne? Sta ima onoliko smece raditi van kanti? I nisu to Marsovci napravili nego, izmedju ostalih, i ti sto bi dijete odveli na cist zrak, pa gore napravise Staljingrad nema narod osnovnu kulturu i bice ovako kako je @Trotl napisao, ako se uvede naplata parkinga. Eno kraj Muzicke parkiraju u zabranu i nedjeljom kad je dzaba
Nema komunizma vise, ako nemas para da platis mozes crknuti, ja stvarno ne znam kako nam to vise nije jasno?
clio_dci120 wrote:Pa tko su toliki ljudi? Na slikama sve vrvi od ljudi
Citam tvoje postove, najnizi ekonomski standard, najzagadjeniji u svijetu, imam osjecaj da citam o mjesavini Bosanskog Grahova, Lukavca, Cernobila i Pripjata.
clio_dci120 wrote:Polako samo,placat ce se i prolaz M17 kroz Zenicu...valja idućih pet godina svaki mjesec Gradu placat 117.000 na ime obaveza Zenicatrans.
Eno i krOlj skontao da ga je bolje privatizovati. Protiv sam modela javno-privatnog partenrstva. Najbolje dati Centrotransu ( ne Almiju,onda se Jimi ne bi htio voziti tim busem )
Mogao je vala i ugasiti preduzece i krenuti ispocetka sa novim. Jest da bi bilo ulaganja u to, ali bi se na kraju isplatilo. Ako nista, ostala bi mu ova 4 miliona sto ce dati drzavi koja je mogao uloziti u nove autobuse.
Mada bi realno moglo biti problema oko stecaja i upravljanja novim preduzecem (ne bi imali prostorija i izgubili bi sve dole na stanici).