Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nadžak

#23801 Re: Zeničani

Post by nadžak »

E narode kako je?

Ne znam kako vam se da više stalno iste stvari pisat i pametovat. Kad god navratim na temu da vidim ima li šta "pametno" ili zanimljivo uvijek isto pametovanje i nekakvo čitanje između redova u vezi stranaka i partijskih palamuđenja.
Mislim, ok, ako mi se ne sviđa mogu razgulit, uglavnom tako mi i bude, htio ne htio, :D ali stvarno reko bi čovjek da je ovdje neki krug akademika pa duboko analiziraju nečije poteze, misli i aktuelna previranja. :run:

Juče šetam sa ženom kad pored kineskog polcijski kombi zatvorio ulaz, kontam šta je sad opet. Tražim vijest, otvorim temu ovdje kad ovdje opet političko pametovanje. Poslije nađem da se opet neka hudnica bacila sa kineskog. :sad:

Jedino danak postavio link i to prođe ko da ga nema.

Više i Baketa i Fude i pun mi Q
:|
kakavdanakneiskustvu

#23802 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

neviđena magla napolju
phillie

#23803 Re: Zeničani

Post by phillie »

evo sad je malo ko bolje....jah

:)
tap3ah75

#23804 Re: Zeničani

Post by tap3ah75 »

nadžak

#23805 Re: Zeničani

Post by nadžak »

tap3ah75 wrote:http://kaportal.ba/na-zenickoj-pijaci-o ... -kolicima/

Evo prenijeli su kakanjci.
Meni je ova ciganka nepoznata skroz. Ne sjećam se da sam je višao po gradu, koliko se vidi sa snimka ovakovog kakav je.
Norm

#23806 Re: Zeničani

Post by Norm »

nadžak wrote:E narode kako je?

Ne znam kako vam se da više stalno iste stvari pisat i pametovat. Kad god navratim na temu da vidim ima li šta "pametno" ili zanimljivo uvijek isto pametovanje i nekakvo čitanje između redova u vezi stranaka i partijskih palamuđenja.
Mislim, ok, ako mi se ne sviđa mogu razgulit, uglavnom tako mi i bude, htio ne htio, :D ali stvarno reko bi čovjek da je ovdje neki krug akademika pa duboko analiziraju nečije poteze, misli i aktuelna previranja. :run:

Juče šetam sa ženom kad pored kineskog polcijski kombi zatvorio ulaz, kontam šta je sad opet. Tražim vijest, otvorim temu ovdje kad ovdje opet političko pametovanje. Poslije nađem da se opet neka hudnica bacila sa kineskog. :sad:

Jedino danak postavio link i to prođe ko da ga nema.

Više i Baketa i Fude i pun mi Q
:|
...nije to ostalo nepropraceno/neprimjeceno ali kako komentirati tu tugu? kako komentirati cinjenicu sve veceg broja samoubistava u gradu? sta tu uopste komentirati?
nadžak

#23807 Re: Zeničani

Post by nadžak »

@Norm.
Očigledno je da nije svrha mog posta bila da ukažem da treba sad isključivo pričat o hudoj ženi što se bacila. To je spomenuto usput. Vjerujem da je svima jasno da sam htio reći da je, barem meni lično, dosadna stalno ista priča o pametovanju oko lokalnih dripaca i kobajagi velikog poznavanja političke i sve druge situacije u Zenici.

I opet da potvrdim, ako mi se ne sviđa tema mogu ići na drugu, to obično i na kraju uradim ali onda promjenite nazive ove teme na nešto poput Politika u Zenici ili Ko je koga naćuturio u političkom životu Zenice. Tako te nebuloze i slično... :wink:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#23808 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

nadžak wrote:@Norm.
Očigledno je da nije svrha mog posta bila da ukažem da treba sad isključivo pričat o hudoj ženi što se bacila. To je spomenuto usput. Vjerujem da je svima jasno da sam htio reći da je, barem meni lično, dosadna stalno ista priča o pametovanju oko lokalnih dripaca i kobajagi velikog poznavanja političke i sve druge situacije u Zenici.

I opet da potvrdim, ako mi se ne sviđa tema mogu ići na drugu, to obično i na kraju uradim ali onda promjenite nazive ove teme na nešto poput Politika u Zenici ili Ko je koga naćuturio u političkom životu Zenice. Tako te nebuloze i slično... :wink:
Opušteno prijatelju, nemoj ih ni čitat ko što i ja ne čitam, ionako mi je sve mračno još ovdje kad vidim i pročitam sve ove šeme i prepucavanja bude mi još gore. :lol: Definitivno se ti, Tvrtko i ja moramo u skorije vrijeme dogovorit pa otić do ZS-a par pivkana maznut a ovi nek naglabaju o krooolju i žutim govnima.
nadžak

#23809 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Jimmy McNulty wrote:

Opušteno prijatelju, nemoj ih ni čitat ko što i ja ne čitam, ionako mi je sve mračno još ovdje kad vidim i pročitam sve ove šeme i prepucavanja bude mi još gore. :lol: Definitivno se ti, Tvrtko i ja moramo u skorije vrijeme dogovorit pa otić do ZS-a par pivkana maznut a ovi nek naglabaju o krooolju i žutim govnima.
E, hajd još danas i sutra sam na godišnjem, ako imaš varijantu da to izvedemo javi. 8-)
Norm

#23810 Re: Zeničani

Post by Norm »

...ma kontam ja tebe ali u gradu koji vrvi zivotom, kulturnim zbivanjima, koncertima :zjev: o cemu ce se pricati ako ne o politici...sta nam ostaje? a svi mi smo ovdje toliko upuceni u sva ta zbivanja :lol: da je sve ovo samo obicno naprdjivanje...a jos ako malo uspijes nekoga bocnuti pa se razvije 'rasprava' ko je 'najvise' u pravu :D eto zabave...barem meni :mrgreen:
Kao sto Djankarlo rece, relax, ako nemozes protiv njihA, pridruzi Him se... :lol:
Kralj Tvrtko I.

#23811 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Mišljenje o ponovnom učlanjenju u LikČe?

More piva uvijek :mrgreen:
Throttle

#23812 Re: Zeničani

Post by Throttle »

@Jimmy: Ti si iz Tetova ako sam upratio, kako je tamo za zivot, jel prljavo kao sto pricaju? Neke kuce se prodaju u Tesanjskoj za neku pristojnu cijenu pa kontam bjezat iz stana negdje u okolinu grada. Taj dio nije toliko daleko i eventualno Sarajevska tamo oko Drivuse. To je od lokacija koje su mi prihvatljive cjenovno, uza okolina grada je 100000+ za neki cumez :mrgreen:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#23813 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Throttle wrote:@Jimmy: Ti si iz Tetova ako sam upratio, kako je tamo za zivot, jel prljavo kao sto pricaju? Neke kuce se prodaju u Tesanjskoj za neku pristojnu cijenu pa kontam bjezat iz stana negdje u okolinu grada. Taj dio nije toliko daleko i eventualno Sarajevska tamo oko Drivuse. To je od lokacija koje su mi prihvatljive cjenovno, uza okolina grada je 100000+ za neki cumez :mrgreen:
Pa ne znam kako pričaju da je prljavo :D
Ali po meni je Tešanjska ulica jako lijepa na početku i što dalje ideš sve je ružnije :D ako uspiješ naći kakvu kuću da je u prvih 200-300 metara možeš jako dobro proći :) ispod 300 metara Tešanjske nemoj ni za živu glavu bez obzira na cijenu.
Osim Tešanjske imaš finih kuća u dijelu koji se zove Šumadija, ja sad npr znam da je skoro svaka druga kuća tu prazna :roll: ali ne znam jesu li na prodaju.

Što se tiče prljavštine meni toliko npr i ne smeta prljavština od Mittala jer je isto kao i u svakom drugom dijelom gradu (najozbiljnije), npr Trokuće koje su prije Tetova su prljavije jedno 10 puta :D njima je najgore. Ali ima dosta smeća koje nije povezano sa Mittalom jer su ljudi stoka i prave mini deponije gdje stignu.

Mislim da ti je bolje oko Drivuše ganjati, i jedno i drugo mjesto imaju svoje prednosti i mane. Npr gradski prijevoz za Tetovo je fino uređen i stalno imaš neki autobus i taksiste, cesta do Tetova je odlična, imaš prodavnice apoteke, osnovna škola je blizu ako imaš malu djecu ili planiraš... opet u poređenju sa Drivušom tamo je ljepše, čišće, izolovanije ali štekaju neke druge stvari.

Ako planiraš Tetovo zapamti: prvih 300m Tešanjske ili Lisačka ulica (samo prva) koja je odmah iznad stadiona. Ako te još šta zanima slobodno pitaj.
Throttle

#23814 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Prodajem kuću u Tetovu (Zenica) (65.000 ... 850/13725
Ovu sam gledao na piku, nisam joa uzivo. Izgleda mi pristojno, ne znam jel do tih 300m :lol:
Po gradu je otprilike prica da je gore neizdrzivo od prljavstine, da pada crni snijeg i tako :D Znam ja da je daleko od istine al ne znam koliko haha
A i vremenom ce ekolozi pritisnut Mittal da se rijesi zagadjenje pa teoretski moze bit samo bolje.
Gdje je ta Sumadija, cuo sam za izraz al ne znam tacno gdje. Kod dzamije ovamo ili je dalje prema Banlozu (Banlozima, kako ae vec kaze)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#23815 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Throttle wrote:Prodajem kuću u Tetovu (Zenica) (65.000 KM)
Ovu sam gledao na piku, nisam joa uzivo. Izgleda mi pristojno, ne znam jel do tih 300m :lol:
Po gradu je otprilike prica da je gore neizdrzivo od prljavstine, da pada crni snijeg i tako :D Znam ja da je daleko od istine al ne znam koliko haha
A i vremenom ce ekolozi pritisnut Mittal da se rijesi zagadjenje pa teoretski moze bit samo bolje.
Gdje je ta Sumadija, cuo sam za izraz al ne znam tacno gdje. Kod dzamije ovamo ili je dalje prema Banlozu (Banlozima, kako ae vec kaze)
Eh znam tačno gdje ova :D To je pri kraju Tešanjske :D
Jako lijepa kuća, prednosti su što tu imaš par finih komšija (Omer Kopić npr :D ), autobuska stanica je udaljena 20 metara, imaš blizu prodavnicu.

Nedostaci: blizu živi omanja zgrada Cigana i još nekih 200 m niže imaš par poznatih kriminalaca :lol:
Najbolje ti je da odeš i lično se uvjeriš :) ovo je po meni jedna od 4-5 najljepših kuća u Tešanjskoj.

Šumadija ti je kod džamije u Tetovu
evo na slici označeno :)
ul. Lisačka u Šumadiji

Zagađenje i prljavost manje-više kao i u gradu, jedino što mi imamo direktan pogled na hale i postrojenja i ljudi automatski u glavi povežu to sa zagađenjem i prljavštinom.
channel10

#23816 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Jimmy McNulty wrote:
Throttle wrote:Prodajem kuću u Tetovu (Zenica) (65.000 KM)
Eh znam tačno gdje ova :D To je pri kraju Tešanjske :D
Jako lijepa kuća, prednosti su što tu imaš par finih komšija (Omer Kopić npr :D ), autobuska stanica je udaljena 20 metara, imaš blizu prodavnicu.

Nedostaci: blizu živi omanja zgrada Cigana i još nekih 200 m niže imaš par poznatih kriminalaca :lol:
Najbolje ti je da odeš i lično se uvjeriš :) ovo je po meni jedna od 4-5 najljepših kuća u Tešanjskoj.

Šumadija ti je kod džamije u Tetovu
evo na slici označeno :)
ul. Lisačka u Šumadiji

Zagađenje i prljavost manje-više kao i u gradu, jedino što mi imamo direktan pogled na hale i postrojenja i ljudi automatski u glavi povežu to sa zagađenjem i prljavštinom.
Ovo bas i nije tacno. Zagadjenje nije ni blizu grada. Ovo sto throttle kaze da pada crni snijega, i to je tacno. Zadesio sam se par puta kad je "padao". Jbt upada u oci koliki su to komadi. Ostavis auto na 2-3 sata, kad se vratis na njemu pepela koliko hoces (veliki komadi, a ne ona sica). Tamo ljudi kad pljunu, pljunu crno :D . U isto vrijeme i smijesno i zalosno.

Samo lud covjek moze kupiti dole kucu. Ovdje mislim na relaciju Brist-Banlozi i gore Gradiste.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#23817 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

halali @nadžak :thumbup:
Last edited by Jimmy McNulty on 08/01/2018 15:15, edited 1 time in total.
nadžak

#23818 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Ne znam čemu te krupne psovke, bez imalo razumijevanja da je to nekome sveto. :roll:
Ja razumijem da mnogima to ništa u životu ne znači ali de ne psujte bar radi reda zbog onih kojima to znači. :(

Nekom tito, nekom mama, nekom Bog, nekom isus, pa de malo ljudi...

:run:

Edit. U redu je Jimmy. Nemoj bolan ne bio... ;-)
Last edited by nadžak on 08/01/2018 15:30, edited 1 time in total.
clio_dci120

#23819 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ja samo mogu reci bez imalo pretjerivanja da u Sarajevu auto mi stoji po pet dana na parkingu tik uz jednu od najprometnijih raskrsnica u gradu, i ne bude truna ili slabo prasine na njemu. U Zenici ostavim jedan dan (u haman strogom centru imam kucu) i moram paliti sprice. Eh, drug ima na Bristu u novoj zgradi stan, kaze sloj prasine na autu za dan. Licno dva tri puta nocio kod njega i uvjerio se u isto. Mada koliko vidim isto je zagadnjenje u Zenici bez obzira koji dio grada je u pitanju, jedino sad ovi Makovi sto su malo izdignutiji. Ne vidim nikakvu razliku izmedju npr. Brista, N.Zenice i centra grada.
Mada mnogi zaboravljaju rudnik pri zagadjenju, dovoljno se provozati trasom kud pice oni njihovi kamioni koji se ne poIkrivaju dok prevoze ugalj, pa tek onda covjek skonta koliko i oni prljaju grad.
Isto mislim da samo lud covjek moze kupiti kucu u Tetovu, pa prodji bolan cestom prema Tetovu pa vidi koji sloj prasine po cesti...Svako zna svoje, pa nadam se da ces potrefiti dobru investiciju.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#23820 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

...
channel10

#23821 Re: Zeničani

Post by channel10 »

clio_dci120 wrote:Ja samo mogu reci bez imalo pretjerivanja da u Sarajevu auto mi stoji po pet dana na parkingu tik uz jednu od najprometnijih raskrsnica u gradu, i ne bude truna ili slabo prasine na njemu. U Zenici ostavim jedan dan (u haman strogom centru imam kucu) i moram paliti sprice. Eh, drug ima na Bristu u novoj zgradi stan, kaze sloj prasine na autu za dan. Licno dva tri puta nocio kod njega i uvjerio se u isto. Mada koliko vidim isto je zagadnjenje u Zenici bez obzira koji dio grada je u pitanju, jedino sad ovi Makovi sto su malo izdignutiji. Ne vidim nikakvu razliku izmedju npr. Brista, N.Zenice i centra grada.
Mada mnogi zaboravljaju rudnik pri zagadjenju, dovoljno se provozati trasom kud pice oni njihovi kamioni koji se ne poIkrivaju dok prevoze ugalj, pa tek onda covjek skonta koliko i oni prljaju grad.
Isto mislim da samo lud covjek moze kupiti kucu u Tetovu, pa prodji bolan cestom prema Tetovu pa vidi koji sloj prasine po cesti...Svako zna svoje, pa nadam se da ces potrefiti dobru investiciju.
Ima razlike i to velike. Otidjite brate dole u tu Tesanjsku ulicu, prosetajte malo pa da vidite ima li razlike u zraku u recimo centru grada (carina, opstina, pa dole titovom) i toj tesanjskoj, Lisackoj, pa dijelom od brista pa prema trokucama (onim dijelom gdje samo ona betonska ograda dijeli Zeljezaru i ostatak tog dijela grada). Ovdje se kunem svim i kazem da svako ko kaze da je isto na ovim gore lokacijama i u gradu, da je nevjerovatan lazov i da jednostavno nije covjek. Ako ne vejrujete, svi imate auta pa sutra kad izadjete iz zgrade osjetite kakav je zrak, pa onda otidjite na ove gore lokacije i vidjecete ko laze.

Takodjer je slicno i u Peharama (pa Hece) i da tako kazem donjoj Gracanici, sa druge strane Bosne. Jedino je na tom kraju bolja situacija dole u BAnlozima jer dole non stop puse vjetar, pa raznese onaj smrad i prasinu. Tu mislim na onaj dalji dio BAnloza gdje je bas selo, a ne ovaj od cigana i gdje je onaj otpad od Dilavera ili koga vec.
Freamon Lester

#23822 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Radnici zeljezare za svoju tegobu pokusavaju kazniti sve gradjane. Blokiran ulaz u Zenicu kod Zeljezare...
clio_dci120

#23823 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ovaj prvi dio oko carine i vala onaj pocetak Brista gdje su one nove zgrade i dzamija meni je potpuno isti...jest taj dio prljaviji, ali vala u istom roku u istoj mjeri isprljane i fasade pravnog faksa i gore zgrada na Bristu.
Slazem se sa tobom da je Tetovo jos sigurno mnogo zagadjenije, ja sam mislio na ova uza gradska podrucja da je tu zrak haman isti. Opet, imas primjer da su bili alarmantni podaci o zagadjenju kod pokretne stanice smjestene u okrugu metalurskog kombinata (to je haman kod carine), skoro isti rezultati kao u Tetovu. Bilo bi zanimljivo vidjeti rezultate isptivanja tla u Tetovu i u gradskom podrucju.
Ne znam, sa strucnog aspekta nisam kompetentan da pisem na ovu temu.
Ko god ima visak para meni je glupost bilo sta ulagati u Ze kada su u pitanju nekretnine, najezim se kada vidim da na onoj fb stranici za iznajmljivanja stanova svi redom popljuju one sto stave kiriju preko 150KM...Sada kako je, kod pored jedne nekretnine u kojoj zivi uzima jos neku kao investiciju na podrcuju Zenice, totalno je ofualo investiciju.
Nije nikome licno nista upuceno...
channel10

#23824 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ma ni ta mjerenja nisu tacna. Ne smiju oni ni prikazati pravo stanje. Tacno je za Travnicku da je zagadjena, ali travnicka nije carina, opstina, gimnazija i MT ulica. U travnickoj je slab protok zraka + dosta kuca (lozista). Na Bristu, Podbrijezju, trokucama, Tetovu, Gradistu su pored zeljezare problem i kucna lozista koja zasigurno ucestvuju dosta u ukupnom zagadjenju tog dijela grada. Svi oni loze cumur koji bukvalno ubija od smrada. Dodas onaj pepeo i ne znam ni ja koji gas koji zeljezara ispusti tamo negdje oko 9-10 ujutro svaki dan i dobijes ovo sto se sad ima na tom podrucju.

Ne prodaju ljudi dzabe kuce u Tetovu i tom dijelu grada. Samo ne znam kome ce prodati jer niko nije lud tamo kupiti kucu, ma koliko para imao.

Opet kazem, da ne bude da lazem. Ko god ne vjeruje, neka ode jedan dan i provede tamo cijeli dan na otvorenom i sve ce mu se samo kazati. Skontat ce u koliko sati zeljezara ispusta otrove i tako je svaki dan. Usput malo proseta i vidi stanje cistoce ostalog (mimo zraka). Nakon toga ode u wc i jednom za raju pljune :D i ispuse nos u umivaonik i to opet dosta kaze o situaciji u tom dijelu grada.
Throttle

#23825 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Meni napada prašine na auto i u Babinoj rijeci a ona važi za najzeleniji i najmanje naseljen dio grada. Htio sam iz prve ruke čuti šta misli neko ko živi tu, nema potrebe za dizanjem tenzija. Nije došlo još do kupovine, jedna opcija je renovirat stan od 40m2 koji će nam u budućnosti bit premali, druga je zamijenit za veći stan i doplatit ili treća, prodat stan i kupit kuću negdje u okolini grada. Što se tiče investicije u nekretnine, zbog posla smo prisiljeni da živimo u Zenici, pogotovo supruga, ja sam kod privatnika pa nije frka ni zamijenit posao nekad ali njoj nije jednostavno. Tako da je jedina opcija ostat u Zenici. Do odluke imam još neka 3 mjeseca pa se malo raspitujem šta i gdje. Iskreno, ovo u Tetovu me privuklo i izgledom i cijenom, otprilike to tražim ako bude odluka pala na kuću, mana je lokacija, što zbog putovanja na posao i prebacivanja gradskim prijevozom jer i žena i ja radimo u smjenama-a navikli da je sve blizu, što zbog djeteta koje će ove godine u obdanište a pogotovo zbog Mittala. Svako brdo ima i svoje strmo :D
Post Reply