Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Not My Idea
#226 Re: zeničani
zurnal(bivsi dreams) a bivsi Coco?! 
- prilagodjena
#227 Re: zeničani
ma 'ta će sarajlijecrkvice wrote:@Not My Idea
e vala nek si spomenula onaj sendvic iz Romantikami smo kao studentarija odlazili tamo u pauzama (naglasak na mnozinu) od ucenja
pravo dobri bili...
Al hajd sve to, pobrojalo se dosta toga, al jel neko slucajno zalazio u "TNT" kod Mikija na poneku partiju bilijara, flipera ili video igrica. to je skoro pa kultno mjesto
Evo sad gledam ovu temu, pa zar je moguce da smo u Zenici u ratu i poslije rata imali boljih sadrzaja, nego sto danas Zenica nudi, ili je to zato sto je tad to bilo "nase vrijeme" jer ipak godine su ucinile svoje nasoj, hajde da kazem generaciji....
@prilagodjena
e nek si nam bas otvorila temu...ne bi se sarajlije sjetile, pa to ti je![]()
![]()
nisi mi odgovorio sjećaš li se naziva kafića u novom naselju
- phillie
#228 Re: zeničani
@fetic
ja sam mislio na onaj TNT koji se nalazio u Kineskom zidu /totalno zavucena lokacija/iza Kristala, kad krenes ulicom prema Mokusnicama, prvo skretanje desno (prema garazama) i onda odmah oper zalomis desno i ides do kraja garaza, i na desnoj strani nalazi(o) se TNT
@prilagodjena
sorry, nisam odgovorio jer se bas i ne sjecam, jer nisam u b.rijeku ni izlazio (jbg, ipak Zenica nije mala kasaba, pa da znas svaki kafic
). Mozda, Monte Cristo?
ja sam mislio na onaj TNT koji se nalazio u Kineskom zidu /totalno zavucena lokacija/iza Kristala, kad krenes ulicom prema Mokusnicama, prvo skretanje desno (prema garazama) i onda odmah oper zalomis desno i ides do kraja garaza, i na desnoj strani nalazi(o) se TNT
@prilagodjena
sorry, nisam odgovorio jer se bas i ne sjecam, jer nisam u b.rijeku ni izlazio (jbg, ipak Zenica nije mala kasaba, pa da znas svaki kafic
- Not My Idea
#229 Re: zeničani
@crkvice, reci slobodno da pricas o onom TNT-u gdje su izlazili drogeri

-
motorola01
#230 Re: zeničani
Da nije slucajno KOpenhagen ili tako nestoprilagodjena wrote:ma 'ta će sarajlijecrkvice wrote:@Not My Idea
e vala nek si spomenula onaj sendvic iz Romantikami smo kao studentarija odlazili tamo u pauzama (naglasak na mnozinu) od ucenja
pravo dobri bili...
Al hajd sve to, pobrojalo se dosta toga, al jel neko slucajno zalazio u "TNT" kod Mikija na poneku partiju bilijara, flipera ili video igrica. to je skoro pa kultno mjesto
Evo sad gledam ovu temu, pa zar je moguce da smo u Zenici u ratu i poslije rata imali boljih sadrzaja, nego sto danas Zenica nudi, ili je to zato sto je tad to bilo "nase vrijeme" jer ipak godine su ucinile svoje nasoj, hajde da kazem generaciji....
@prilagodjena
e nek si nam bas otvorila temu...ne bi se sarajlije sjetile, pa to ti je![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nisi mi odgovorio sjećaš li se naziva kafića u novom naselju
- phillie
#231 Re: zeničani
Ne, tamo je sve bila kulturna raja, sve iz mektebaNot My Idea wrote:@crkvice, reci slobodno da pricas o onom TNT-u gdje su izlazili drogeri![]()
- likce
#232 Re: zeničani
@ crkvice,znam na koji mislis,ulazio sam par puta,onaj u blizini "my baby" !
Pa dobro upravu si,bilo je kriticnih!
HahahahaNot My Idea wrote:@crkvice, reci slobodno da pricas o onom TNT-u gdje su izlazili drogeri![]()
Pa dobro upravu si,bilo je kriticnih!
- prilagodjena
#233 Re: zeničani
nisam ni ja nigdje tu blizu osim u taj kafić....nešto mi je bio baš coolcrkvice wrote:@fetic
@prilagodjena
sorry, nisam odgovorio jer se bas i ne sjecam, jer nisam u b.rijeku ni izlazio (jbg, ipak Zenica nije mala kasaba, pa da znas svaki kafic). Mozda, Monte Cristo?
@motorola
- phillie
#234 Re: zeničani
Pa jel to Copenhagen, sto ga je Elvir drzao, nesto kao restoran...Elvir kasnije otvorio Tapasprilagodjena wrote:nisam ni ja nigdje tu blizu osim u taj kafić....nešto mi je bio baš coolcrkvice wrote:@fetic
@prilagodjena
sorry, nisam odgovorio jer se bas i ne sjecam, jer nisam u b.rijeku ni izlazio (jbg, ipak Zenica nije mala kasaba, pa da znas svaki kafic). Mozda, Monte Cristo?
![]()
@motorolamislim da je copenhagen
fetic wrote:@ crkvice,znam na koji mislis,ulazio sam par puta,onaj u blizini "my baby" !
Last edited by phillie on 25/01/2012 15:22, edited 1 time in total.
- Vares City
#235 Re: zeničani
Nisam bas pravi,...25 i kusur u Zen'ci je ipak neki "staz"
+1
+1
-
motorola01
#236 Re: zeničani
Mislim da nije Elvir to drzao,on je mlad za toga,ali mislim da su vlasnici bili dvojica burazera iz travnicke...crkvice wrote:Pa jel to Copenhagen, sto ga je Elvir drzao, nesto kao restoran...Elvir kasnije otvorio Tapasprilagodjena wrote:nisam ni ja nigdje tu blizu osim u taj kafić....nešto mi je bio baš coolcrkvice wrote:@fetic
@prilagodjena
![]()
@motorolamislim da je copenhagen
. Ako je to, e to je onda nesto sasvim drugo
- prilagodjena
#237 Re: zeničani
ovo je bio kafić,nije restoran
vareš,naš si ti još ako ti je žena zeničanka

vareš,naš si ti još ako ti je žena zeničanka
- phillie
#238 Re: zeničani
Da, a Elvir je od njih to preuzeo i nastavio posao. Znam, zato sto mi je komsinica kod njega kuharica bila...motorola01 wrote: Mislim da nije Elvir to drzao,on je mlad za toga,ali mislim da su vlasnici bili dvojica burazera iz travnicke...
-
motorola01
#239 Re: zeničani
Ne znam,cisto sumnjam jer su oni drzali kafic,a i Elvir je suvise "mlad" da bi mogao "nastaviti" odnosno preuzeti tako nesto.Tacnije mogao je samo preuzeti prostor i nista vise.Oni su dosta stariji od njega,a Elvir sada ima oko 40 kuka.Kada je radio Copenhagen to je bilo vrijeme prije rata,znaci prije 20 i kusur godina.Elvir je jos bio dijete..crkvice wrote:Da, a Elvir je od njih to preuzeo i nastavio posao. Znam, zato sto mi je komsinica kod njega kuharica bila...motorola01 wrote: Mislim da nije Elvir to drzao,on je mlad za toga,ali mislim da su vlasnici bili dvojica burazera iz travnicke...
Jedino je moguce da je Elvir koristio taj prostor poslije njih sa nekom pauzom izmedju ta dva "naziva iliti posla" od nekih 10-ak godina
Last edited by motorola01 on 25/01/2012 15:33, edited 1 time in total.
- prilagodjena
#240 Re: zeničani
ne znam koliko vas ovdje ima iz crkvica i koliko se sjećate ćevabdžinice bagrem ali niko od mene nije bio sretniji kad sam vidjela da će se opet otvoriti
ne što sam poguzija pa mi prahnuli njihovi ćevapi nego što me to podsjeća na period kad smo na velikom odmoru (škola 1. maj,sadšnja mak dizdar)trčali dole niz stepenice po čuvenu "polivenu"
ne što sam poguzija pa mi prahnuli njihovi ćevapi nego što me to podsjeća na period kad smo na velikom odmoru (škola 1. maj,sadšnja mak dizdar)trčali dole niz stepenice po čuvenu "polivenu"
- phillie
#241 Re: zeničani
1997 Ili 1998...al nebitno, uglavnom znamo o cemu pricamomotorola01 wrote: Jedino je moguce da je Elvir koristio taj prostor poslije njih sa nekom pauzom izmedju ta dva "naziva iliti posla" od nekih 10-ak godina
- POCA
#242 Re: zeničani
jel to ona prijeratna s desne strane prije nadvoznjaka?uhhhh tu smo redovno jeli cevape i kod Rasimaprilagodjena wrote:ne znam koliko vas ovdje ima iz crkvica i koliko se sjećate ćevabdžinice bagrem ali niko od mene nije bio sretniji kad sam vidjela da će se opet otvoriti![]()
- prilagodjena
#243 Re: zeničani
baš taPOCA wrote:jel to ona prijeratna s desne strane prije nadvoznjaka?uhhhh tu smo redovno jeli cevape i kod Rasimaprilagodjena wrote:ne znam koliko vas ovdje ima iz crkvica i koliko se sjećate ćevabdžinice bagrem ali niko od mene nije bio sretniji kad sam vidjela da će se opet otvoriti![]()
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#244 Re: zeničani
Not My Idea wrote:zurnal(bivsi dreams) a bivsi Coco?!
Jao ludosti dok je bio Dreams koji je važio za okupljalište seljaka i brđana, općenito, mada su nekad neki znali zalutati.
PA tokom ljeta sva stara čarršija puna, a Dreams prazan i jedini tu prazan, jer se znalo ko tu sjedi.
- POCA
#245 Re: zeničani
niko od vas ne spomenu Kolegijum,vjerovatno cete reci ovakav onakav,slozit cu se bilo je tu svega,mjesavina sponzorusa,babinih sinova,lopova,normalne raje,ali ja sam nekad najvise vikenda provodila tamo i sjecam ga se prije renoviranja onog na sprat...raja kao raja nije mi nesto ni odgovarala,ali posto sam ludo voljela sigicat se
mislim da nikad ni jedan objekat nije imao takvu sirinu,ventilaciju i iole muziku za ples(do 12,max 1 i onda bjezanija kuci
)
nisam usla tamo ima mozda i 2 god.
kakva je situacija sad,djeca?
- sadmire
#246 Re: zeničani
tog vremena se i ja rado sjecam, prije renoviranja, tada sam visio skoro svaki petak i subotu navece tamo, a i preko dana smo isli na kaficu u Kolegij. A ponekad, kad bi bilo prepuno, produzavali smo sprat vise, u Replay, znalo je i tu biti fino, skroz drugacija atmosfera i muzika nego u Kolegiju bila.POCA wrote:niko od vas ne spomenu Kolegijum,vjerovatno cete reci ovakav onakav,slozit cu se bilo je tu svega,mjesavina sponzorusa,babinih sinova,lopova,normalne raje,ali ja sam nekad najvise vikenda provodila tamo i sjecam ga se prije renoviranja onog na sprat...raja kao raja nije mi nesto ni odgovarala,ali posto sam ludo voljela sigicat semislim da nikad ni jedan objekat nije imao takvu sirinu,ventilaciju i iole muziku za ples(do 12,max 1 i onda bjezanija kuci
![]()
)
- likce
#247 Re: zeničani
Aj mi samo za kafane zapeli
Da vas pitam,zna li iko ko krade one sahtove za odvod pa moram voziti ko ivica kostelic da mi ne bi otpao tocak)(travnicka cesta,prema zeljezari itd)
Onako me interesuje,da mu ga mogu malo od glavu otucat?

Da vas pitam,zna li iko ko krade one sahtove za odvod pa moram voziti ko ivica kostelic da mi ne bi otpao tocak)(travnicka cesta,prema zeljezari itd)
Onako me interesuje,da mu ga mogu malo od glavu otucat?
- POCA
#248 Re: zeničani
ja sam izlazila od haman negdje 2000 pa do unazad 2 god.,a meni nije mnogo trebalo za atmosferu,dobra muzika,lajt sooou
,moze i ogledalo i udri satima...ne osjeca maca umor dok ne dodje kuci i skine svoje stiklice(zadnjih godina se spametovala i u tenama isla
)ehhhh zato me sad kicma razvaljuje u 30-oj,e sad dal' od silnog dugogodisnjeg uvijanja i stajanja na nogama il ce bit zbog "penzionisanja" pa sve zahrdjalo
ko ce mu ga znat 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#249 Re: zeničani
Jel se sjeca iko od vas prvi dan otvorenja robne kuce Beogradjanka
?
- Not My Idea
#250 Re: zeničani
sjeca moja mamaBobi wrote:Jel se sjeca iko od vas prvi dan otvorenja robne kuce Beogradjanka?