smartXL wrote:Ponovo ti vracam pricu za vijece, a narocito na snagu centra, koji su takodjer bili glasni u predizbornoj kampanji, nisu df, sdp toliko grlati bili. Vidi se ciji ste igraci. Znaci 12 sansi su propustili da se tacka uvrsi i izglasa.Do sad su vec mogle bit uplacene 2-3 rate. Druze vijece je zakonodavni organ, kabinet gradonacelnika izvrsni organ. Vidi se cijoj politici sluzite, kojim spinom se sluzite. Kasumovic i na ovom vijecu govori da imaju dvije opcije ali i da vijece odlucuje...Al nisu nesto pohitni, sto li...
Vezano za tekme, ljudino 7 domacih je bilo u ovoj polusezoni, ja bio na 4. Kakvih 14? Ocito da niste dobro odradili marketing, posjecenost je bila u padu. Jel mozda sto se niste dokazali da radite sve transparentno? Na lose rezultate se bas ne mozete zalit. Il je mozda uopste vise nema interesa za celik? Treba i tu neko preuzet odgovornost, klub je "ostecen" za velike pare, a kazes da je sve uradjeno da se ljudi privuku na stadion. Ponavljam ti, od ulaznica se fina lova mogla uzet, samo da je ljudima stalo do celika, da ste ih bolje animirali. Ako niste znali kako, sto ste prihvatili i tu sjeli. Ja se ne petljam tamo sta ne znam radit.
Ja ti opet kazem, celik je godinama dobijo licencu od drugostepene komisije, kolko je placo ne znam, ali je placo, dugovi su rasli iz godine u godinu, pa evo i ove godine rastu. Za opstanak u ligi zasluge idu iskljucivo igracima. Tu je tacka. Opet cu ti ponovit za opstanak ranijih godina..stizalo bi se sve kao i sad, jer pojedinci du imali korist od celika, nije im bio interes da se ugasi.
Ja nggu kapu skidam za statut, sve ostalo je bolje ne komentarisat. Zavadili ste se sa svima. Da je skupstina na vrijeme odrzana (jer saam govoris da ste ovdje kratko vrijeme, zato nema razvojnog plana...) mozda bi ovo bolje zavrsilo.
Reprogram ce bit, ali ne zahvaljujuci vama, nego vijecu.
Ako me budes opet citiro, molim te citiraj citav paragraf a ne samo da vadis iz konteksta, jer kad izvadis iz konteksta onda taj citat predstavljas kako tebi odgovara. Vec par puta se tim sluzis, a zaboravim ti skrenut paznju.
Da je neko Eldinov, ne bi se potpisivali memorandumi sa skoro svima nego samo s Eldinom, ne bi se pozvalo ljude da glasaju protiv zelenih, nego bi ih se pozvalo da se glasa za SC, da je tako kako lupaš - onda bi i taj SC ustao i predložio rebalans zbog reprograma.
A nije tako zato što niko nije Eldinov i zato što je i SC u rangu ostalih stranaka - nesposobna i nedovoljno zainteresovana za ispunjenje obećanja.
Neću ti ponavljat zašto se Ublehaš više proziva nego vijećnici.
Posjeta na tekmama? Svi će reći da je marketing bio na nivou. Ti kojem ti je NGG kriv i za netransparentnost i za Razvojni plan i za nove dugove si toliko opsjednut da ti je kriv i za slabu posjetu. Imaš komplekse od tih ljudi.
Čelik je godinama dobijao licencu na drugostepenoj komisiji. Čelik nijedne godine nije imao ovoliki rezultatski zaostatak 14 kola prije kraja i tolike obaveze za licencu kao ove godine. Fact.
Za reprogram će biti zaslužno vijeće? Po toj maloumnoj logici i za statut nemaš šta čestitat NGG-u nego skupštinarima koji su ga usvojili.
Što se mene tiče ova rasprava je završena. Tu teoriju "svi su krivi, samo je Fudo zaslužan" prosipaj negdje drugo. Ovdje ispadaš smiješan. I dok su god likovi s takvim stavovima poput tebe, ili onih debila poput Perče ili Mujkića kontra ovih momaka, znak je da su na dobrom putu...
P.S. Ove tvoje izvale moram imat na jednom mjestu:
Kriv je NGG što nije objavio Razvojni plan iako nije trebao,
Kriv je NGG što nije objavljivao finansijske izvještaje iako nije trebao,
NGG je kriv za netransparentnost iako nije odgovoran za nju,
NGG je kriv što je samo 813 članova iako je prognozirao od 500-800,
Kriv je NGG za lošu posjetu, jebiga... nisu išli po ljude na vrata,
NGG nema veze s opstankom, opstalo bi se i s Pliskom, Adilovićima, Duvnjakom i Smrikom,
Skupilo bi se 16.000 KM u dva dana za licencu i da se Robijaši i NGG nisu izborili za statut.