Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kamen spoticanja

#1851 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

motorola01 wrote:
kamen spoticanja wrote:
motorola01 wrote:Znaci IZ je sa Opstinom izvrsila zamjenu zemljista, a ne Avdic kako oni govore!

Znaci nije njegova zemlja, nego je zemlja IZ i izasto onda spominju njega da je njegova zemlja i da je on nesto mijenjao?

Jel to IZ prodaje uvakufljena imanja?
Sta je znam ko sta govori :-)
IZ ima pravo i da proda vakuf ako vakif ne trazi suprotno...mada ovde nije doslo do prodaje...zamjena za nesto korisnije
Moralo je doci do prodaje jer sam gledao prilog gdje Avdic govori da je on zamijenio svoje zemljiste za ovo kod socijalnog. Ako je ovo zemljiste kod MUP-a zamijenjeno, ono ponavljam opet ne moze biti njegovo ni pomocu filmskih trikova.
:-)
Halali al nemam vise zivaca...dobro sam i do sad saburao
kakavdanakneiskustvu

#1852 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kamen spoticanja wrote:
motorola01 wrote: Ok i hvala na pojasnjenju.
Avdic(vlasnik Fantazija) je rekao da je zamijenio neko svoje zemljiste za ovo kod socijalnog. Ja sam mislio da je u nekoj pripizdini(izvinjavam se na izrazu), ali eto ispade da je to zemljiste kod MUP-a u samom centru grada.
Ja znam koje je to zemljiste kod MUP-a i to zemljiste ni pomocu filmskih trikova ne moze biti njegovo. To zemljiste kod MUP-a je takodjer uvakufljeno i sa njim znaci raspolaze Islamska zajednica. Otkud sad ovaj Avdic izroni i uleti u pricu to vjerovatno znaju ovi iz IZ, odnosno to moze samo znati Huso Smajlovic(jbg znam da je vise izlizan i da ce reci opet po Husi, ali jbg kad covjeka ima na sve strane) jer on vedri i oblaci u IZ, kao i u opstini Zenica. Znaci ovdje nesto zestoko smrdi i nije kako se prikazuje gradjanima Zenice
Amaaaan...IZ dala zemlju a lik pravi dzamiju...kakve veze huso ima s tim

možda ima veze s tim kad znaš da je huso bio dvije i po godine predsjednik sabora iz-e?
Pa?[/quote]

ništa,ništa,nikakve
kamen spoticanja

#1853 Re: Zeničani

Pa sto onda spominješ?
kakavdanakneiskustvu

#1854 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:Pa sto onda spominješ?

nema smajlija koji dočarava sarkazam pa ga nisam ubacio kod mog prethodnog posta,biviši predsjednik sabora IZ da nema ništa sa gradnjom džamije u gradu u kojem je on načelnik,aha ,kako da ne
motorola01

#1855 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Neme problema, ali kad budes horan slobodno nastavi.
Zemljiste kod MUP-a je takodjer uvakufljeno od strane jedne zene tako da je to zemljiste IZ. IZ je i tu htjela napraviti dzamiju :smajligrohotomsesmijem: pa ne ide. Navodno sad hoce da prave neke parkinge ili sta vec.
Znaci tu zemlju kod MUP-a je IZ morala prodati Avdicu da bi on bio njen vlasnik i da bi je on mogao mjenjati za nesto drugo. Valjda ce se upuceni javiti i reci da li uopste IZ smije prodavati uvakufljena imanja.

Znaci u cijeloj ovoj prici nesto smrdi, jer pricaju jedno, a na terenu je sasvim druga prica.

I da se razumijemo, nije problem sto je dzamija. Jednostavno ono je tako mali prostor za bilo sta osim toga da ostane livada da se djeca mogu igrati(da se mozda neko igraliste napravi). Zamisli situaciju kad se tu napravi dzamija. Prvo nema smisla prema svim stanarima jer ruzno je reci, ali kad se pusti ezan u onako zatvorenom prostoru (zelene lamele imaju 12-13 spratova, sastavljene sa hotelom Internacional i onom zgradom prije Carlija) ima da gori :-) . Kako ce biti svim tim stanarima? Nece cuti sami sebe. Dalje, onaj dio grada je sav skucen i to malo livade ce pokriti. Nema smisla jer su mogli dzamiju napraviti na vec pominjanoj lokaciji. Ne znam ustvari na sta su mislili ovi sto su dogovorili i odobrili? Da li su ikad dosli na tu lokaciju i vidjeli kako to izgleda, na sta ce to liciti kad se nesto napravi itd?!
kakavdanakneiskustvu

#1856 Re: Zeničani

@motorola 01,koje je to zemljište kod MUP-a?
kakavdanakneiskustvu

#1857 Re: Zeničani

motorola01 wrote:Neme problema, ali kad budes horan slobodno nastavi.
Zemljiste kod MUP-a je takodjer uvakufljeno od strane jedne zene tako da je to zemljiste IZ. IZ je i tu htjela napraviti dzamiju :smajligrohotomsesmijem: pa ne ide. Navodno sad hoce da prave neke parkinge ili sta vec.
Znaci tu zemlju kod MUP-a je IZ morala prodati Avdicu da bi on bio njen vlasnik i da bi je on mogao mjenjati za nesto drugo. Valjda ce se upuceni javiti i reci da li uopste IZ smije prodavati uvakufljena imanja.

Znaci u cijeloj ovoj prici nesto smrdi, jer pricaju jedno, a na terenu je sasvim druga prica.

I da se razumijemo, nije problem sto je dzamija. Jednostavno ono je tako mali prostor za bilo sta osim toga da ostane livada da se djeca mogu igrati(da se mozda neko igraliste napravi). Zamisli situaciju kad se tu napravi dzamija. Prvo nema smisla prema svim stanarima jer ruzno je reci, ali kad se pusti ezan u onako zatvorenom prostoru (zelene lamele imaju 12-13 spratova, sastavljene sa hotelom Internacional i onom zgradom prije Carlija) ima da gori :-) . Kako ce biti svim tim stanarima? Nece cuti sami sebe. Dalje, onaj dio grada je sav skucen i to malo livade ce pokriti. Nema smisla jer su mogli dzamiju napraviti na vec pominjanoj lokaciji. Ne znam ustvari na sta su mislili ovi sto su dogovorili i odobrili? Da li su ikad dosli na tu lokaciju i vidjeli kako to izgleda, na sta ce to liciti kad se nesto napravi itd?!

:thumbup:
motorola01

#1858 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

kakavdanakneiskustvu wrote:@motorola 01,koje je to zemljište kod MUP-a?
Ona stara kuca sto je srusena kod onog parkinga kod RB banke. AKo i dalje ne znas, onda je to ona kuca sto je u njoj zivio onaj klosar Cancar(cini mi se da se tako zove i nije zlatni ljiljan), koji je palio vatru ispred kuce itd. Tada se utvrdilo da je vlasnik kuce IZ s obzirom da je zena koja je u njoj zivjela poklonila kucu IZ.
Oni su se brinuli o vakufskoj imovini na taj nacin( Cancar zivio u njoj, odnosno provalio i zivio mjesecima gdje je radio sto je radio u njoj). Zato sam ovoliko uporan u vezi ovoga sto jedno pricaju, a izgleda da to sve sasvim drugacije izgleda.
Zamjenjena zemlja je vec uvakufljena, ali ne od strane Avdica jer Avdic se rodio u Siblicima, zaseok Seoci, selo Babino, pa tek onda dodje na red Zenica i ni slucajno nisu ta kuca i zemlja u centru grada bile ikad u njegovom vlasnistvu.

Zato tu nesto smrdi jer je Avdic glavom i bradom izjavio da je on zamijenio svoju zemlju za ovu kod socijalnog. Znaci ili se ne radi o toj zemlji ili nesto opasno smrdi!
splend

#1859 Re: Zeničani

Post by splend »

Ellinor wrote: Slušaj propagandni smradu,

Nije huso napravio ni arenu, ni magistralu ni stadion, niti je zemljište njegovo da ga može nekome "dati". Svi pomenuti projekti, koji su za ovu ekonomski propalu općinu ionako od sekundarnog i tercijarnog značaja, su finansirani iz kredita koje ćemo plaćati ja i ti, naša djeca, naši unuci i naši praunici. Nije ih Huso napravio niti keširao iz svog džepa, ja i ti ih pravimo i keširamo. Kao što sam već jednom rekao na ovoj temi: svaki dan ćemo dio radnog vremena provesti radeći "besplatno" kako bi se to otplatilo. Ne trebaš biti ekonomski genije da se zadužiš i gradiš na tuđi račun, to može svaki idiot. Da je Huso oživio privredu, ne izgradnjom jebenih fabrika, već stvaranjem ekonomsko-pravne klime koja pogoduje razvoju ekonomije, pa budžetskim suficitom finansirao projekte možda ovo što si napisao ne bi bilo tek verbalni proljev u režiji SDA-Jugend.

Što se džamije tiče, ko će bit izvođač radova? Jel opet "džamijski biznis" na djelu i fanstastični duo Almy i ITC?
tako u partiji pricaj, niko ti ne brani. odakle tebi pravo da me tako nazivas :shock:
ja sam itekako svjestan ko je sta i kako napravio. svjestan sam takodjer uticaja kojeg jedan nacelnik ima na izgradnju opcine. ja znam da on iz svog dzepa nije nista pravio, pa nije lud da iz svog dzepa izdvaja za bilo koga osim za svoju porodicu! al je najvise zasluzan, sto zenica danas lici na kakav-takav grad, i to mu vi komunjare nikada uzeti necete.
to za SDA-jugend ti takodjer ne stoji, ja cak na lokalnim izborima nikada nisam glasao za njih, iako realno uvijek imaju najjaci kadar. mada nije ga tesko ni imati, i sam vjerovatno znas kakve odrone prijavljuju druge stranke. al nebitno..

i za ovo zadnje. jel bi ti da odlucis liku koji daje 500.000 KM ko da mu bude izvodjac :shock: znaci covjek daje svojih, pazi SVOJIH 500.000 i neko dodje i pita ko ce mu biti izvodjac :shock: :shock: odakle ti pravo da takvo pitanje postavis?? prosla su vam ta vasa vremena, i fala Bogu u zenicu se vise nikada nece ni vratiti.
Warashii

#1860 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Joj kamo srece da se hoce ta vremena vratit.
Pa covjece 10 godina bi se samo zatvori morali praviti, koje crne magistrale, fabrike, centrale i vjerski objekti.
kakavdanakneiskustvu

#1861 Re: Zeničani

Warashii wrote:Joj kamo srece da se hoce ta vremena vratit.
Pa covjece 10 godina bi se samo zatvori morali praviti, koje crne magistrale, fabrike, centrale i vjerski objekti.

ne trebaju nam ni ta vremena
Warashii

#1862 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ma nisu vala nista, ama bas nista bolja od onih.
S tim da su ona bila bolja.
Cinjenica je i da su sad ona vremena tesko da bi bilo bolje nego li danas jer je takav vakat u globalu, al kad me vako raspali te komunjare te ovo te ono. Jesam jbte, komunjara na kvadrat, samo crveno, nista zeleno, mrzim zeleni paradaj, al zato kad pocrveni uuuuuu. :P
ExNihilo

#1863 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

splend wrote:

Nije huso napravio ni arenu, ni magistralu ni stadion, niti je zemljište njegovo da ga može nekome "dati". Svi pomenuti projekti, koji su za ovu ekonomski propalu općinu ionako od sekundarnog i tercijarnog značaja, su finansirani iz kredita koje ćemo plaćati ja i ti, naša djeca, naši unuci i naši praunici. Nije ih Huso napravio niti keširao iz svog džepa, ja i ti ih pravimo i keširamo. Kao što sam već jednom rekao na ovoj temi: svaki dan ćemo dio radnog vremena provesti radeći "besplatno" kako bi se to otplatilo. Ne trebaš biti ekonomski genije da se zadužiš i gradiš na tuđi račun, to može svaki idiot. Da je Huso oživio privredu, ne izgradnjom jebenih fabrika, već stvaranjem ekonomsko-pravne klime koja pogoduje razvoju ekonomije, pa budžetskim suficitom finansirao projekte možda ovo što si napisao ne bi bilo tek verbalni proljev u režiji SDA-Jugend.

Što se džamije tiče, ko će bit izvođač radova? Jel opet "džamijski biznis" na djelu i fanstastični duo Almy i ITC?
tako u partiji pricaj, niko ti ne brani. odakle tebi pravo da me tako nazivas :shock:
ja sam itekako svjestan ko je sta i kako napravio. svjestan sam takodjer uticaja kojeg jedan nacelnik ima na izgradnju opcine. ja znam da on iz svog dzepa nije nista pravio, pa nije lud da iz svog dzepa izdvaja za bilo koga osim za svoju porodicu! al je najvise zasluzan, sto zenica danas lici na kakav-takav grad, i to mu vi komunjare nikada uzeti necete.
to za SDA-jugend ti takodjer ne stoji, ja cak na lokalnim izborima nikada nisam glasao za njih, iako realno uvijek imaju najjaci kadar. mada nije ga tesko ni imati, i sam vjerovatno znas kakve odrone prijavljuju druge stranke. al nebitno..

i za ovo zadnje. jel bi ti da odlucis liku koji daje 500.000 KM ko da mu bude izvodjac :shock: znaci covjek daje svojih, pazi SVOJIH 500.000 i neko dodje i pita ko ce mu biti izvodjac :shock: :shock: odakle ti pravo da takvo pitanje postavis?? prosla su vam ta vasa vremena, i fala Bogu u zenicu se vise nikada nece ni vratiti.

Prvo, nemam nikakve veze sa SDP niti bilo kojom strankom. Nije komunjara svako ko uputi kritiku u pravcu mafijaško-korumpirane i klerofašističke SDA - što vaši indoktrinirani mozgovi ne mogu pojmiti, jer vas svakodnevno plaše povampirenim komunjarama koje vrebaju da ukradu vaš nacionalni identitet i bradatim četnicima koji čekaju priliku da opale topove s brda. Nesposobnost da se vidi dalje od SDA-SDP polariteta odlika je političkih babuna koji vode ovaj grad čega si ti, očigledno, eklatantan primjer. Koliko god to možda bilo šokantno za tebe - postoje osobe čije stavove ne formira stranka i koji razmišljaju vlastitom glavom za razliku od intelektualnih zombija poput tebe, umetnutog stava i ispranog mozga, koji konstantno ponavljaju iste demagoške floskule svaki put kada se neko usudi dirnuti u "velikog vođu".

Drugo, "nije Huso lud da iz svog džepa izdvaja za grad", ali je dovoljno "lud" da šilji tendere fantastičnom dvojcu i uzima procenat. Huso je jedino zaslužan za ekonomsku devalviranost ovog grada i zaduživanje istog radi finansiranja projekata koji neće puniti budžet, već će grabiti iz njega. Što se tiče "najjačeg kadra" - pa političko vodstvo SDA u ovom gradu su mahom doktori medicine, kojima svaka čast na njihovom stručnom znanju, ali realno oni nemaju jedne minute obrazovanja u ekonomiji, pravu, upravljanju i srodnim disciplinama. Do 16 h ljekari, od 16 političari. Doktorima je mjesto u bolnicama, a ne u politici i menadžmentu. Pri popunjavanju vlastitih kadrova logika kojom se SDA vodi je sljedeća: Ako je X završio medicinu, to mora značiti da je superiorno inteligentan i samim tim najbolji mogući odabir za upravljanje strankom i odgovornim pozicijama ovog grada. Koliko je ta logika infantilna i neozbiljna mislim da ne treba pojašnjavati.

Za kraj - naravno da neću ja određivati ko će biti izvođač radova na džamiji, Huso će :wink: .
Konjanik

#1864 Re: Zeničani

Post by Konjanik »

splend wrote:kamen spoticanja :thumbup:

ovdje je dzamija manje bitna, koliko je bitno popljuvati nacelnika. al' jedino ga i mogu pljuvati, dobro ih je onomad nazvao.
i ja se slazem da je bilo boljih mjesta za izgradnju dzamije u tom dijelu grada, al' Bog zna sto se nije tamo planirlaa. mozda je zemljiste privatno, mozda je trusno tlo, i sta sve ne. niko pojma nema - al bitno je da znaju lupiti ovo za fabrike (jebale ih fabrike vise - nek ih otvaraju sami sebi kad su tako sposobni :-) )
huso napravi stadion - lopov, bolje da je otvorio fabrike
huso pravi magistralu - lopov bolje da je otvorio fabrike
huso dao zemljiste za UEFIN centar - lopov, bolje da je dao za fabriku
huso nasao investitora za trzni centar - lopov, bolje da je dao za fabrike
huso napravio arenu - lopov, arena prazna, bolje da je napravio fabriku
huso renoviro haman citavu gradsku cestu - lopov, bolje da je pravio fabrike
huso dao zemljiste za jebene fabrike u zeljezari- e nema tu fabrika, jer debili ne znaju nista otvoriti i pokrenuti!

samo neka ga omalovazavaju, iduce izbore ce opet ici preko 80 % :!:
Ja bih ovdje jos dodao i sljedece:

Huso inicirao i omogucio izgradnju regionalne kantonalne deponije Moscanica, kakvu tek sada kopiraju drugi gradovi- i tada se govorilo lopov bolje da je otvorio fabrike
Pa kada je pocela izgradnja pogona za spaljuvanje organskog otpada u krugu ALbe - lopov bolje da je otvorio fabrike
Zatim kada je bila obnova (druga obnova) pjesackih mostova na kamberovica polju - lopov bolje da je otvorio fabrike
Kada je bila rekonstrukcija ulice Aska Borica - lopov bolje da je otvorio fabrike
Zatim kada je bila rekonstrukcija ulice u nasleju babina rijeka sve do studentskog doma - lopov bolje da je otvorio fabrike
....a kako sto ti rece industrijska zona za "fabrike " odlicno sredjena na predobroj lokaciji zjapi poluprazna jer raja osim kukanja nema nikakvih ideja.
kamen spoticanja

#1865 Re: Zeničani

:thumbup:
Ellinor wrote:
splend wrote:kamen spoticanja :thumbup:

ovdje je dzamija manje bitna, koliko je bitno popljuvati nacelnika. al' jedino ga i mogu pljuvati, dobro ih je onomad nazvao.
i ja se slazem da je bilo boljih mjesta za izgradnju dzamije u tom dijelu grada, al' Bog zna sto se nije tamo planirlaa. mozda je zemljiste privatno, mozda je trusno tlo, i sta sve ne. niko pojma nema - al bitno je da znaju lupiti ovo za fabrike (jebale ih fabrike vise - nek ih otvaraju sami sebi kad su tako sposobni :-) )
huso napravi stadion - lopov, bolje da je otvorio fabrike
huso pravi magistralu - lopov bolje da je otvorio fabrike
huso dao zemljiste za UEFIN centar - lopov, bolje da je dao za fabriku
huso nasao investitora za trzni centar - lopov, bolje da je dao za fabrike
huso napravio arenu - lopov, arena prazna, bolje da je napravio fabriku
huso renoviro haman citavu gradsku cestu - lopov, bolje da je pravio fabrike
huso dao zemljiste za jebene fabrike u zeljezari- e nema tu fabrika, jer debili ne znaju nista otvoriti i pokrenuti!

samo neka ga omalovazavaju, iduce izbore ce opet ici preko 80 % :!:
Slušaj propagandni smradu,

"Propagandni smradu, proljev, jebenih fabrika..."
Laki malo nervozan a?
I koliki je dug grada? A koliki deficit kantona u zadnjoj budzetskoj godini?
I kako i jos vaznije zasto su ti dugovi nastali
ExNihilo

#1866 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Mnogo sam nervozan kada čitam/slušam politički i ekonomski nepismene kako šire "mit o Husi" i primjenjuju socijalističke metode propagande(paradoks!) poput @splenda ili osobe nesposobne da razdvoje svoj vjerski identitet od nacionalno-političkog pa misle da je napad na stranku ili vjersku zajednicu (IZ) napad na njihovu vjeru - poput tebe. Što se dugova tiče - imaš budžet pa čitaj, možda ti otvori oči, pa ne pokloniš Husi glas idući put. Možeš i efendiju u svom džematu pitati, pošto je blizak SDA krugovima, pa vjerujem da ima potpun uvid u stanje.
kamen spoticanja

#1867 Re: Zeničani

Ellinor wrote:Mnogo sam nervozan kada čitam/slušam politički i ekonomski nepismene kako šire "mit o Husi" i primjenjuju socijalističke metode propagande(paradoks!) poput @splenda ili osobe nesposobne da razdvoje svoj vjerski identitet od nacionalno-političkog pa misle da je napad na stranku ili vjersku zajednicu (IZ) napad na njihovu vjeru - poput tebe. Što se dugova tiče - imaš budžet pa čitaj, možda ti otvori oči, pa ne pokloniš Husi glas idući put. Možeš i efendiju u svom džematu pitati, pošto je blizak SDA krugovima, pa vjerujem da ima potpun uvid u stanje.
Eto ja pitam tebe...da ne petljamo imame i vjerske zajednice...ne dvojim da ce tvoja pomalo nervozna ekonomsko-politicko-ideoloska superiornost naci nacina da skromnom i slabo upucenom forumskom pucanstvu kome da pokloni glas...
Bez izlizanih floskula i unaprijed formiranih predrasuda o "zatucanim dzamijskim mishevima"...
Bujrum
oglo

#1868 Re: Zeničani

Post by oglo »

nametanje i natruanje je gadna stvar,na otvaranju temeljca samo se pojavise dva busa iz babina dodjose obavise otvaranje,pokupise se i odose, vecina komsiluka nije znala o cemu se radi,a raja u komsiluku je negodovala samo zatvaranje livade i prije nego sto se znalo sta se pravi dzamija,niko nije konsultovao niti trazio suglasnost MZ,Stanara zgrade ,odobrenje,Na sjednici vijeca u opcini Zenica kad je jedna vijecnica izasla i postavila pitanje da se obrazlozi zasto je ogradjena ta povrsina, svi su se pravili mutavi da ne znaju o cemu je rijec dok su u tom trenutku klala ovca na livadi,ocito da tu ima vise nesto,od nacina kako se dobijaju zemljista za gradnju na mjestima gdje gradnja niej predvidjena urbanistickim planom,pogodovanja itd...
ExNihilo

#1869 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

kamen spoticanja wrote:
Ellinor wrote:Mnogo sam nervozan kada čitam/slušam politički i ekonomski nepismene kako šire "mit o Husi" i primjenjuju socijalističke metode propagande(paradoks!) poput @splenda ili osobe nesposobne da razdvoje svoj vjerski identitet od nacionalno-političkog pa misle da je napad na stranku ili vjersku zajednicu (IZ) napad na njihovu vjeru - poput tebe. Što se dugova tiče - imaš budžet pa čitaj, možda ti otvori oči, pa ne pokloniš Husi glas idući put. Možeš i efendiju u svom džematu pitati, pošto je blizak SDA krugovima, pa vjerujem da ima potpun uvid u stanje.
Eto ja pitam tebe...da ne petljamo imame i vjerske zajednice...ne dvojim da ce tvoja pomalo nervozna ekonomsko-politicko-ideoloska superiornost naci nacina da skromnom i slabo upucenom forumskom pucanstvu kome da pokloni glas...
Bez izlizanih floskula i unaprijed formiranih predrasuda o "zatucanim dzamijskim mishevima"...
Bujrum
Prije svega bih te zamolio da me ne pokušavaš politički - ideološki obojiti, jer nisam ovdje zastupao nijednu političku ili ideološku struju niti je privatno gajim - za razliku od tebe i tvog stranačkog pajdaša koji svoj identitet vežete za političko ubjeđenje pa osjećate potrebu da budete prva linija odbrane istog. Dakle, te "odbrambene mehanizme projekcije" ostavi za nekog drugog forumaša koji će možda i popušiti tu foru. Dalje, nisam pokazao ni predrasude prema vjernicima ("džamijski miševi"), jer sam i sam vjernik, s tom razlikom što ne dopuštam da mi efendija s minbera govori "kako musliman ne može glasati za onoga ko ne dolazi u džamiju" i slične idiotluke. Dakle, ofulao si i u tome. Jebiga, ne uspijeva ti nikako da me klasificiraš i onda postupiš po uputstvu iz "ideološkog priručnika".

Sad kad smo to apsolvirali, šta ti tačno hoćeš od mene? Da ti tumačim budžet? Nije problem, može, šta te tačno zanima? Da li želiš da pričamo o tome kako nam na administraciju odlazi preko 4x više nego na kapitalne investicije ili kako se za omladinske projekte daje 10 x manje nego samo za kamate od dugova? Ili možda kako nam je godišnja otplata dugova 2x veća od podsticaja za poduzetništvo? Ili možda to da je arena koštala 36 miliona KM u općini koja godišnje ima manje od 20 miliona prihoda od poreza + magistrala 25 miliona dolara? Znaš ti kad će se to otplatiti? Samo mi specificiraj šta tačno želiš da tumačimo.
kamen spoticanja

#1870 Re: Zeničani

Koliko uspjevam sa razumijem etiketiranjem se uglavnom bavi vasa malenkost...u raspravu si uletio frazom "stranacki propagndni smradu" i vazis o hodzama, mimberima, sda jugendima i slicnim stvarima...a ciji si ti i sta si tice me se ko lanjski snijeg...e sad smo to apsolvirali :)
A ja sam vasoj superiornosti postavio konkretno pitanje...dakle koliki je opstinski dug a koliki kantonalni deficit i kako i zbog cega je nastao...jednostavno,rekao bih
belfy

#1871 Re: Zeničani

Post by belfy »

splend wrote:

prvo da ovdje repliciram. da li bi tebi bilo svejedno da neko da pola miliona i tebi na tvom zemljistu napravi pogon za uzgoj svinja? da li bi ti da odlucujes gdje ce on svoje pare uloziti? upravo zbog jako slicne stvari se Fata Orlovic spori vec dugo... nije ta livada nicija, nego vlasnistvo MZ, pa onda tek opstine.

eh sada...
za one koje pominju fabrike:
da je tu napravljena mini cementara, ili mini proizovnja lepenke svi bi rekli poubijase sve okolo...

za one koji pominju igraliste:
da ga je napravio mtel/eronet, rekli bi srpska/hrvatska propaganda...

za one koji prozivaju husu:
da je napravljeno bilo sta oni bi stali u kontru...

za one koji prozivaju komunjare:
na tom placu bi vec bilo nesto.

dakle, kada generalno pogledamo uvijek ce biti jednih i drugih. pravo pitanje, zaista, je pitanje te MZ. ako je to zaista preskoceno onda je to vrhunski prestup. i ne slazem se sa @eborgom da peticije ne sluze icemu. ja bih prvi stao uz ljude ove MZ ako je to mimo njih. volio bih da cujem upravo njihovo misljenje, kojeg do sada nema. na zblogu pisu da nisu pitani, ali mi oni nisu nikako pouzdan izvor. cak i na onaj tekst kerima sacka kojeg licno znam bih imao jako puno reci nemam zelju da napisem vise.

cinjenica je dosta malo, ali one koje su sigurne su:
- ondje je jako malo zelene povrsine koja je ostavljena s razlogom
- ako je njena namjena trebala biti promijenjena trebalo je prvo pitati one koji su u okolici (MZ)
- ako su oni pitani - sta su rekli?
- ako nisu pitani - koji su postupci da se to ispravii koje su posljedice po odgovorne?
- ako se ispostavi da procedura nije ispostovana ko ce odgovarati?
- da li ce iko postaviti husi ovo pitanje i sta ce on reci kao "glava kuce"?
- na osnovu onoga sto on kaze kakve ce akcije ostali poduzeti?

ja ovdje vidim jako puno neodgovorenih pitanja za sada. nadam se da ce se ubrzo znati vise. motorolini postovi mi izgledaju smisleno, samo dosta nepotvrdjeno. ako se sve potvrdi to ce izazvati samo jos vise pitanja.

za kraj - moje misljenje je da je ono zadnje mjesto gdje bih pravio dzamiju/fabriku/trafiku. no, kako nisam stanovnik te MZ, na njima je krajnja odluka.

P.S. imao sam zelju i da dam repliku @kamenu spoticanja, ali nisam mogao odskrolati do njegovog posta unazad...
kakavdanakneiskustvu

#1872 Re: Zeničani

@ExNihilo,to ti promijenio nick?
kamen spoticanja

#1873 Re: Zeničani

Bujrum svakako...
Ono koliko sam ja mogao doci do informacija kazu da su gradjani MZ trazili da tu bude dzamija..
Jedni zbog vjerskih a drugi zbog ekonomskih razloga...koliki je taj broj gradjana i da li je referentan tesko je kazat...
Peticija bi bila ok potez, ali sam siguran da bi onda isla i peticija ZA dzamiju pa bi rezultati bili zanimljivi...
Negdje sam cuo da su napravili i javnu raspravu al se niko po obicaju nije pojavio (koliko je ta informacija tacna i ne znam gdje da je provjerim)
Lokacija je i po meni losa i totalno neprakticna...ali lik daje lovu i hoce tako...
ExNihilo

#1874 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

kamen spoticanja wrote:Koliko uspjevam sa razumijem etiketiranjem se uglavnom bavi vasa malenkost...u raspravu si uletio frazom "stranacki propagndni smradu" i vazis o hodzama, mimberima, sda jugendima i slicnim stvarima...a ciji si ti i sta si tice me se ko lanjski snijeg...e sad smo to apsolvirali :)
A ja sam vasoj superiornosti postavio konkretno pitanje...dakle koliki je opstinski dug a koliki kantonalni deficit i kako i zbog cega je nastao...jednostavno,rekao bih
Vi, kao forumski misionari, ponosno ste sami sebe etiketirali - ja sam samo istaknuo koliko je infantilna vaša SDA-SDP prepirka po principu "čiji je tata jači" i koliko je groteskno da čovjek poistovjećuje svoj vjerski identitet sa mafijaško-korumpiranom mašinerijom kakva je SDA ili korporacijom IZ-a.

Što se tičke ukupnog općinskog duga - ne znam cifru, jer informacija javno ne postoji po mojim saznanjima, što opet govori o transparentnosti vlasti koju podržavaš. Evo, učini nam svima uslugu pa pitaj stranačke jarane i onda ovdje saopći. Može?

Ono što, pak, znam jeste da ćemo dug generacijama isplaćivati - jer budžet kaže da isplati godišnje pola miliona KM duga, a samo arena i magistrala su koštale preko 70 miliona KM. Dakle, da kada bi nam dug sačinjavale samo ove dvije investicije i kada bismo bili oslobođeni kamate - trebalo bi nam 140 godina ovim tempom da isplatimo.
ExNihilo

#1875 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

kakavdanakneiskustvu wrote:@ExNihilo,to ti promijenio nick?
Jesam :D

Već duže vrijeme pokušavam promijeniti nick, ali niko se od moderatora nije mi udostojio udovoljiti zahtijevu dok Chmolji nisam poslao molbu. Chmoljo :thumbup:
Post Reply