nista Poca drz' se ti trznog i arene,kafica lagano,kugle i opleti
sreca pa neko i ono napravi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ako voliš rock, blues.. dobru muziku...prilagodjena wrote:mala ne zakuhavajNot My Idea wrote:zenicani?
oni su mi najmrzi![]()
pričaj gdje se sad izlazi u zenici...ja veze nemam
najviše me nervira što sve počinje i završava u "centru"ima li kakvih lijepih mjesta gdje se može izaći a da nema papanluka i muzike tipa mine,cane i jane?
u moje vrijeme se izlazilo pred bordo...eeee,čim se sjetim opali me nostalgija
prilagodjena wrote:hvala lijepa![]()
nije baš da nešto izlazim,porodična sam osoba ali bih voljela kad dođem u svoj grad da mogu izaći na neko mjesto gdje gdje nema turbo folkau takvoj situaciji sam naročito ljeti kad mi dođu raja iz dijaspore pa mi kažu odvedi nas negdje gdje je kao u naše vrijeme
![]()
![]()
zavirim u hey joe
crkvice wrote:Triumph, Zizi, kafanica prekoputa Lutve..tu izlazi pr0va rOja, a ne ova mjesta sto vi navodite, kakav Joe kakvi Libertasi![]()
![]()
![]()
Ja samo ne znam da je ikad igdje onoliko kafica odjednom propalo, kao oni kafici donjom dzadom u Staroj Carsiji poslije rata. A tu je bio centar zbivanja, i beskonacne setnje ukrugpa sto neko rece, poslije "fajronta" u carsiji, pravac u bordo gdje ako imas srece sjesces na zidic, ako ne, napravi koji krug, pa cekaj da se neko smiluje i ode kuci
A otici do pekare Pariz (bila kod pravoslavne crkve, ne znam jel tamo jos) po vruce kifle oko 22:00, vrlo brzo postala je tradicija...
Shen je bio lijepo mjesto za rastresti se, dok se Sh nije pretvorilo u T, e onda je sve otislo u K.
i da, stupas mene
znaci imala si sreceprilagodjena wrote:crkvice wrote:Triumph, Zizi, kafanica prekoputa Lutve..tu izlazi pr0va rOja, a ne ova mjesta sto vi navodite, kakav Joe kakvi Libertasi![]()
![]()
![]()
Ja samo ne znam da je ikad igdje onoliko kafica odjednom propalo, kao oni kafici donjom dzadom u Staroj Carsiji poslije rata. A tu je bio centar zbivanja, i beskonacne setnje ukrugpa sto neko rece, poslije "fajronta" u carsiji, pravac u bordo gdje ako imas srece sjesces na zidic, ako ne, napravi koji krug, pa cekaj da se neko smiluje i ode kuci
A otici do pekare Pariz (bila kod pravoslavne crkve, ne znam jel tamo jos) po vruce kifle oko 22:00, vrlo brzo postala je tradicija...
Shen je bio lijepo mjesto za rastresti se, dok se Sh nije pretvorilo u T, e onda je sve otislo u K.
i da, stupas menejesam i ja prava rOOja ako ponekad kupim sladoled u ziziju
![]()
![]()
![]()
konačno neko ko zna za mjesta o kojima ja pričam...već sam se počela osjećati ugroženom![]()
![]()
![]()
btw,na tom zidiću ispred bordoa sam upoznala muža
Central je moje prvo kino-iskustvocrkvice wrote:ma ja se sjecam i kad se u Central islo da se gleda film, al ne smijem to ni spomenuti
neli,ni si ni ti baš puter kako sam ja mislilanellington wrote:Central je moje prvo kino-iskustvocrkvice wrote:ma ja se sjecam i kad se u Central islo da se gleda film, al ne smijem to ni spomenuti
Gled'o neki crtani u ratu u Centralu, ne pamtim detaljeprilagodjena wrote:neli,ni si ni ti baš puter kako sam ja mislilanellington wrote:Central je moje prvo kino-iskustvocrkvice wrote:ma ja se sjecam i kad se u Central islo da se gleda film, al ne smijem to ni spomenuti![]()
Ja sam ubijeđen da sam crtić gledao tu a ne u 29/Zenica/Ekranprilagodjena wrote:zar je central radio u ratu![]()
ja sam ubjeđena da je zatvoren još prije rata a za 29. novembar znam da je radio sve do rata
i ja sam ljetos sa rajom bila na ušću....široko,ima mjesta a bila i neka muzikasadmire wrote:prilagodjena wrote:hvala lijepa![]()
nije baš da nešto izlazim,porodična sam osoba ali bih voljela kad dođem u svoj grad da mogu izaći na neko mjesto gdje gdje nema turbo folkau takvoj situaciji sam naročito ljeti kad mi dođu raja iz dijaspore pa mi kažu odvedi nas negdje gdje je kao u naše vrijeme
![]()
![]()
zavirim u hey joe
sta ja znam, meni kad dodju dijasporci, obicno ih odvedem u one ljetne baste kod viseceg mosta uz Bosnu, bude dobra muzika, jednom bili tamburasi, drugi put rock, treci put opet neki mix, uglavnom za svaciji ukus, tako da su bili uvijek odusevljeni, cak i ovi sto ne pricaju nas jezik. Ako ne muzikom, onda bar atmosferom.
A na Uscu je lijepo, mada tamo rjedje idem.
ne'am pojmanellington wrote:Ja sam ubijeđen da sam crtić gledao tu a ne u 29/Zenica/Ekranprilagodjena wrote:zar je central radio u ratu![]()
ja sam ubjeđena da je zatvoren još prije rata a za 29. novembar znam da je radio sve do rataMožda ima još neko da mu je tad bilo do crtanih, pa će da potvrdi moju priču.
Usput, svi znaju ovaj vic - ali možda je neko zaboravio - zašto se Kineski zid zove tako?
Zato što je iza kinaprilagodjena wrote:
ne'am pojma
radio je Central negdje do 99-e, ja jednom otisao, negdje krajem 98-e, al bilo nas samo troje, men se cini, pa nije bilo projekcije!?nellington wrote:Ja sam ubijeđen da sam crtić gledao tu a ne u 29/Zenica/Ekranprilagodjena wrote:zar je central radio u ratu![]()
ja sam ubjeđena da je zatvoren još prije rata a za 29. novembar znam da je radio sve do rataMožda ima još neko da mu je tad bilo do crtanih, pa će da potvrdi moju priču.
Usput, svi znaju ovaj vic - ali možda je neko zaboravio - zašto se Kineski zid zove tako?
podsjeti me na srbijanski film "kad porastem biću kengur"sadmire wrote:
radio je Central negdje do 99-e, ja jednom otisao, negdje krajem 98-e, al bilo nas samo troje, men se cini, pa nije bilo projekcije!?
gledao ga neki dan ponovo, bas sam se ismijao. Ja se tad vidis nisam ni sjetio da dokupim jos koju kartu pa smo se samo pokupili, vratili nam pare i zatvorili vrata. A bilo jos neko ruzno vrijeme napolju, eee, da mi je ova pamet bila!?prilagodjena wrote:podsjeti me na srbijanski film "kad porastem biću kengur"sadmire wrote:
radio je Central negdje do 99-e, ja jednom otisao, negdje krajem 98-e, al bilo nas samo troje, men se cini, pa nije bilo projekcije!?![]()
ista situacija
upadaj,ne moraš se izuvatiibizza wrote:A sta vas je![]()