Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
POCA

#176 Re: zeničani

Post by POCA »

a znala sam al eto cisto da se uvjerim da nista ne propustam :)
nista Poca drz' se ti trznog i arene,kafica lagano,kugle i opleti :-D
sreca pa neko i ono napravi :bih:
jefferson

#177 Re: zeničani

Post by jefferson »

Evo da se stupasim i ja :-)
prilagodjena

#178 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

svaka čast,iskupila sa mlada raja :thumbup: da i ja od vas nešto naučim :-D
što se tiče spomenute picerije,ona je bila aktuelna još dok sam ja išla u osnovnu tako da sam samo poneki put tamo bila...u srednjoškolske dane bio je (čini mi se) bolero u staroj čaršiji negdje do 9-pola 10 pa svi u koloni pred bordo :lol: :lol: neki su to i zvali stazom slonova :-)
naravno,to je sve bilo prije rata...u ratu ne znam da sam nešto i izlazila osim po svom kvartu mada su mi tad bile najbolje godine za izlazak.bilo je-čuvaj glavu a kafa i izlazak manje-više...i da,bio je policijski sat pa se i nije moglo
factotum

#179 Re: zeničani

Post by factotum »

prilagodjena wrote:
Not My Idea wrote:zenicani?

oni su mi najmrzi :oops:
mala ne zakuhavaj :-)
pričaj gdje se sad izlazi u zenici...ja veze nemam
najviše me nervira što sve počinje i završava u "centru" :-) ima li kakvih lijepih mjesta gdje se može izaći a da nema papanluka i muzike tipa mine,cane i jane?
u moje vrijeme se izlazilo pred bordo...eeee,čim se sjetim opali me nostalgija :(
Ako voliš rock, blues.. dobru muziku... :) ...svrati u Hey Joe! :)
prilagodjena

#180 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

hvala lijepa :-D
nije baš da nešto izlazim,porodična sam osoba ali bih voljela kad dođem u svoj grad da mogu izaći na neko mjesto gdje gdje nema turbo folka :-) u takvoj situaciji sam naročito ljeti kad mi dođu raja iz dijaspore pa mi kažu odvedi nas negdje gdje je kao u naše vrijeme :lol: :lol:
zavirim u hey joe :D
sadmire

#181 Re: zeničani

Post by sadmire »

prilagodjena wrote:hvala lijepa :-D
nije baš da nešto izlazim,porodična sam osoba ali bih voljela kad dođem u svoj grad da mogu izaći na neko mjesto gdje gdje nema turbo folka :-) u takvoj situaciji sam naročito ljeti kad mi dođu raja iz dijaspore pa mi kažu odvedi nas negdje gdje je kao u naše vrijeme :lol: :lol:

sta ja znam, meni kad dodju dijasporci, obicno ih odvedem u one ljetne baste kod viseceg mosta uz Bosnu, bude dobra muzika, jednom bili tamburasi, drugi put rock, treci put opet neki mix, uglavnom za svaciji ukus, tako da su bili uvijek odusevljeni, cak i ovi sto ne pricaju nas jezik. Ako ne muzikom, onda bar atmosferom.
A na Uscu je lijepo, mada tamo rjedje idem.
phillie

#182 Re: zeničani

Post by phillie »

Triumph, Zizi, kafanica prekoputa Lutve..tu izlazi pr0va rOja, a ne ova mjesta sto vi navodite, kakav Joe kakvi Libertasi :P :P :P
Ja samo ne znam da je ikad igdje onoliko kafica odjednom propalo, kao oni kafici donjom dzadom u Staroj Carsiji poslije rata. A tu je bio centar zbivanja, i beskonacne setnje ukrug :D pa sto neko rece, poslije "fajronta" u carsiji, pravac u bordo gdje ako imas srece sjesces na zidic, ako ne, napravi koji krug, pa cekaj da se neko smiluje i ode kuci :D
A otici do pekare Pariz (bila kod pravoslavne crkve, ne znam jel tamo jos) po vruce kifle oko 22:00, vrlo brzo postala je tradicija...
Shen je bio lijepo mjesto za rastresti se, dok se Sh nije pretvorilo u T, e onda je sve otislo u K.
i da, stupas mene
prilagodjena

#183 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

crkvice wrote:Triumph, Zizi, kafanica prekoputa Lutve..tu izlazi pr0va rOja, a ne ova mjesta sto vi navodite, kakav Joe kakvi Libertasi :P :P :P
Ja samo ne znam da je ikad igdje onoliko kafica odjednom propalo, kao oni kafici donjom dzadom u Staroj Carsiji poslije rata. A tu je bio centar zbivanja, i beskonacne setnje ukrug :D pa sto neko rece, poslije "fajronta" u carsiji, pravac u bordo gdje ako imas srece sjesces na zidic, ako ne, napravi koji krug, pa cekaj da se neko smiluje i ode kuci :D
A otici do pekare Pariz (bila kod pravoslavne crkve, ne znam jel tamo jos) po vruce kifle oko 22:00, vrlo brzo postala je tradicija...
Shen je bio lijepo mjesto za rastresti se, dok se Sh nije pretvorilo u T, e onda je sve otislo u K.
i da, stupas mene
:thumbup: jesam i ja prava rOOja ako ponekad kupim sladoled u ziziju :? :lol: :lol:
konačno neko ko zna za mjesta o kojima ja pričam...već sam se počela osjećati ugroženom :-) :lol: :lol:
btw,na tom zidiću ispred bordoa sam upoznala muža :D
phillie

#184 Re: zeničani

Post by phillie »

prilagodjena wrote:
crkvice wrote:Triumph, Zizi, kafanica prekoputa Lutve..tu izlazi pr0va rOja, a ne ova mjesta sto vi navodite, kakav Joe kakvi Libertasi :P :P :P
i da, stupas mene
:thumbup: jesam i ja prava rOOja ako ponekad kupim sladoled u ziziju :? :lol: :lol:
konačno neko ko zna za mjesta o kojima ja pričam...već sam se počela osjećati ugroženom :-) :lol: :lol:
btw,na tom zidiću ispred bordoa sam upoznala muža :D
znaci imala si srece :D kao i on :D :thumbup:

ma ja se sjecam i kad se u Central islo da se gleda film, al ne smijem to ni spomenuti :D
nellington

#185 Re: zeničani

Post by nellington »

crkvice wrote:ma ja se sjecam i kad se u Central islo da se gleda film, al ne smijem to ni spomenuti :D
Central je moje prvo kino-iskustvo :)
prilagodjena

#186 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

meni se nekako omaklo da ni jedan film tamo ne odgledah ali naravno da pamit ta vremena :-D
sjećaš li se ti kafića koji je nekako pred rat bio popularan a nalazio se u babinoj rijeci....mislim da je bila crvena zgrada :-)
znam samo da je bio na dva sprata i da je bio onako baš fino mjesto ali ime mi ni na kraj pameti
prilagodjena

#187 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

nellington wrote:
crkvice wrote:ma ja se sjecam i kad se u Central islo da se gleda film, al ne smijem to ni spomenuti :D
neli,ni si ni ti baš puter kako sam ja mislila :lol: :lol:
nellington

#188 Re: zeničani

Post by nellington »

prilagodjena wrote:
nellington wrote:
neli,ni si ni ti baš puter kako sam ja mislila :lol: :lol:
Gled'o neki crtani u ratu u Centralu, ne pamtim detalje :D Sad se osjećam matoro :lol:
prilagodjena

#189 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

zar je central radio u ratu :?
ja sam ubjeđena da je zatvoren još prije rata a za 29. novembar znam da je radio sve do rata :)
nellington

#190 Re: zeničani

Post by nellington »

prilagodjena wrote:zar je central radio u ratu :?
ja sam ubjeđena da je zatvoren još prije rata a za 29. novembar znam da je radio sve do rata :)
Ja sam ubijeđen da sam crtić gledao tu a ne u 29/Zenica/Ekran :D Možda ima još neko da mu je tad bilo do crtanih, pa će da potvrdi moju priču.

Usput, svi znaju ovaj vic - ali možda je neko zaboravio - zašto se Kineski zid zove tako?
prilagodjena

#191 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

sadmire wrote:
prilagodjena wrote:hvala lijepa :-D

sta ja znam, meni kad dodju dijasporci, obicno ih odvedem u one ljetne baste kod viseceg mosta uz Bosnu, bude dobra muzika, jednom bili tamburasi, drugi put rock, treci put opet neki mix, uglavnom za svaciji ukus, tako da su bili uvijek odusevljeni, cak i ovi sto ne pricaju nas jezik. Ako ne muzikom, onda bar atmosferom.
A na Uscu je lijepo, mada tamo rjedje idem.
i ja sam ljetos sa rajom bila na ušću....široko,ima mjesta a bila i neka muzika :-)
jest da se potrefila neka manja svadba ali nas to nije spriječilo da dernečimo kako samo mi znamo :lol: :lol:
na kraju su pjevač i gitarista sa akustičnom gitarom sjeli kod nas...hebo svadbu :lol: naravno,dijasporci su to podmazivali :-)
malo mi bi krivo što nisu znali stvari od azre,čorbe,haustora i sl. ali daj šta daš
prilagodjena

#192 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

nellington wrote:
Ja sam ubijeđen da sam crtić gledao tu a ne u 29/Zenica/Ekran :D Možda ima još neko da mu je tad bilo do crtanih, pa će da potvrdi moju priču.

Usput, svi znaju ovaj vic - ali možda je neko zaboravio - zašto se Kineski zid zove tako?
ne'am pojma :roll:
prilagodjena

#193 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

naletjeh na ove stare slike...carina je izgleda bila centar zbivanja.ustvari,kad se sjetim filma "uzavreli grad" mislim da sam upravu :D

Image

a i 'otel smo imali :-)
Image
nellington

#194 Re: zeničani

Post by nellington »

prilagodjena wrote:
ne'am pojma :roll:
Zato što je iza kina :D
Last edited by nellington on 25/01/2012 10:08, edited 1 time in total.
sadmire

#195 Re: zeničani

Post by sadmire »

nellington wrote:

radio je Central negdje do 99-e, ja jednom otisao, negdje krajem 98-e, al bilo nas samo troje, men se cini, pa nije bilo projekcije!?
prilagodjena

#196 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

sadmire wrote:
radio je Central negdje do 99-e, ja jednom otisao, negdje krajem 98-e, al bilo nas samo troje, men se cini, pa nije bilo projekcije!?
podsjeti me na srbijanski film "kad porastem biću kengur" :lol: :lol: ista situacija :-)
sadmire

#197 Re: zeničani

Post by sadmire »

prilagodjena wrote:
sadmire wrote:
podsjeti me na srbijanski film "kad porastem biću kengur" :lol: :lol: ista situacija :-)
gledao ga neki dan ponovo, bas sam se ismijao. Ja se tad vidis nisam ni sjetio da dokupim jos koju kartu pa smo se samo pokupili, vratili nam pare i zatvorili vrata. A bilo jos neko ruzno vrijeme napolju, eee, da mi je ova pamet bila!?
ibizza

#198 Re: zeničani

Post by ibizza »

A sta vas je :razz: :D
prilagodjena

#199 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

ibizza wrote:A sta vas je :razz: :D
upadaj,ne moraš se izuvati :lol: :lol:
Ja_Ja

#200 Re: zeničani

Post by Ja_Ja »