Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
clio_dci120

#17151 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Nedavno gledam jednu zanimljivu temu na jednom drugom forumu, nesto na fazon kako ih ovdje neko nazva "mladim vedetama" stranaka, doduse rijec je o strankama iz RS-a.

Gledajuci ovih dana snimke sa ove zadnje sjednice vijeca razocaran sam sa tim ko je sve usao u vijece i moze se primjetiti da bas sve stranke nemaju ni trun neke odgovornosti u smislu kome sve omoguce da udje u vijece i odlucuje o sudbini grada. Ima li ikakve nade za buducnost, ko su ti mladi, ima li uopste ovih mladih koji bi mogli biti neka prekretnica, pa makar i da dolaze iz ovih sada vladajucih stranaka? Pri tome ne mislim na ovu omladinu tipa srednjoskolci, studenti i sl., nego npr. na kadrove koji imaju makar nekoliko godinu iskustva, pozeljno u realnom sektoru koji bi mogli pokrenuti stvari naprijed?
Koliko vidim prosle izbore SDA je uglavnom imala neku studentariju na listama, vjerovatno samo da uljepsaju listu, primjetio sam da je na listi SDP-a bilo nekoliko mladjih osoba koje licno onako povrsno znam, nisu bili losa opcija (sasvim sigurno bolja nego ovi vec "dokazani" stariji), takodjer SC je imala dosta ove mladjih kandidata (moj profil kandidata koje preferiram, mladi i iskustvo u realnom sektoru) i tako...Ovo onako povrsno pisem, nisam nesto puno obracao pozornost kada je bila predizborna kampanja...Kakvi su po ovome pitanju SDA, SDP, SC i sl...?
Ima li nade ili ce ove omladnske snage biti jos gore nego ovi sada? :D
Doduse, mislim da se u susitni ne moze nesto bitnije promjeniti, jer i da sve stranke stave mladje i strucnije ljude na liste, opet bi sa njima upravljali iz centrala stranaka...
Shmeker

#17152 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Ja_Ja wrote:To ti je kad stranka kilom janjetine kupuje glasove. A sad spektakl! Nije danas ni vazno da li je Fudina odluka bila ispravna ili ne. Problematika je u tome sto se jedna SC nasla da gura preispitivanje odluke. Kladionice su mogle to i same da urade, nisu im trebali domaci kvislinzi. Oni su imali svoju priliku kada su glasali, a glasali su kako su glasali i to je bilo dovoljno od njih. Ovako ce zavrsiti ko i SDA na slijedecim izborima.
Ne kontam te kako to nije njihova zadaca da preispituju odluke koje nas mogu kostati bankrota? To treba biti problem svih stranaka u GV. Ne znam kako ce zavrsiti ova odluka ali ako bude negativna po grad svi koji su digli listic za usvajanje odluke su za mene krivi. Normalno da treba oporezivati kladionice i smanjiti im broj na najmanji moguc ali to treba uraditi u skladu sa zakonom. Ako ih je jedan Fuad mogao nafurat pricom a za to nisu imali nikakvog drugog osnova onda neka idu svi u tri p.m. Ja samo cekam odluku i nadam se da je Kasumovic nesto smislio. U suprotnom bice da nas vode vece budale nego sam mogao i zamisliti.

A za SC se svakako slazem da ce zavrsiti lose jer ovo do sada je nivo SDP-a.
Ja_Ja

#17153 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Shmeker wrote:
Ja_Ja wrote:To ti je kad stranka kilom janjetine kupuje glasove. A sad spektakl! Nije danas ni vazno da li je Fudina odluka bila ispravna ili ne. Problematika je u tome sto se jedna SC nasla da gura preispitivanje odluke. Kladionice su mogle to i same da urade, nisu im trebali domaci kvislinzi. Oni su imali svoju priliku kada su glasali, a glasali su kako su glasali i to je bilo dovoljno od njih. Ovako ce zavrsiti ko i SDA na slijedecim izborima.
Ne kontam te kako to nije njihova zadaca da preispituju odluke koje nas mogu kostati bankrota? To treba biti problem svih stranaka u GV. Ne znam kako ce zavrsiti ova odluka ali ako bude negativna po grad svi koji su digli listic za usvajanje odluke su za mene krivi. Normalno da treba oporezivati kladionice i smanjiti im broj na najmanji moguc ali to treba uraditi u skladu sa zakonom. Ako ih je jedan Fuad mogao nafurat pricom a za to nisu imali nikakvog drugog osnova onda neka idu svi u tri p.m. Ja samo cekam odluku i nadam se da je Kasumovic nesto smislio. U suprotnom bice da nas vode vece budale nego sam mogao i zamisliti.
Preispitivanje ce sud odraditi, a ne Snaga Centra. Kladionicama nije potrebna ni SC ni ASDA da podnese zahtjev za preispitivanje odluke gradskog vijeca. Ako su mislili da postoji problem trebali su na sjednici iznijeti svoju zabrinutost i predloziti konkretne korake gradskoj upravi i time usloviti svoje glasanje. A ne ostati suzdrzani sa jednim ili nijednim covjekom tokom rasprave (ne mogu tacno da se sjetim sjednice a mrsko mi da gledam po youtubu). Ovako su ispali poltroni koji rade za kladionice i guraju se tamo gdje im nije mjesto osim ako svjesno ne rade protiv grada. Suzdrzanost je sutnja koja odobrava akciju vecine i oni ne mogu glumiti budale sada kako oni rade nesto za grad kada nisu ustali na vrijeme da blokiraju odluku kada je najpotrebnije bilo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17154 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Totalna fula od odluke bez dileme.

A ovdje mozemo vidjeti poznati obrazac. Napravi li jos koju fulu ovoga tipa SC nece postojati na narednim izborima.

Sa druge strane SDA moze atomsku roknut na Zenicu i opet ce imat 10 000 sigurnih glasova.
Ajatolah_

#17155 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Opet kažem - u interesu Zenice je da se to što ranije okonča, na čiju god to inicijativu bilo.
kamen spoticanja

#17156 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Ajatolah_ wrote:Opet kažem - u interesu Zenice je da se to što ranije okonča, na čiju god to inicijativu bilo.
Nazalost nema brzih sudskih postupaka
a ako nas ustavni sud povali onda smo manje vise grad u stecaju s blokiranim racunima
doduse dofu uvijek moze reci da mu je osovina zla smjestila presudu :mrgreen:
Shmeker

#17157 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Ja_Ja wrote: Preispitivanje ce sud odraditi, a ne Snaga Centra. Kladionicama nije potrebna ni SC ni ASDA da podnese zahtjev za preispitivanje odluke gradskog vijeca. Ako su mislili da postoji problem trebali su na sjednici iznijeti svoju zabrinutost i predloziti konkretne korake gradskoj upravi i time usloviti svoje glasanje. A ne ostati suzdrzani sa jednim ili nijednim covjekom tokom rasprave (ne mogu tacno da se sjetim sjednice a mrsko mi da gledam po youtubu). Ovako su ispali poltroni koji rade za kladionice i guraju se tamo gdje im nije mjesto osim ako svjesno ne rade protiv grada. Suzdrzanost je sutnja koja odobrava akciju vecine i oni ne mogu glumiti budale sada kako oni rade nesto za grad kada nisu ustali na vrijeme da blokiraju odluku kada je najpotrebnije bilo.
Stvarno ne znam ni ja kako je ko glasao za tu stvar. Znam da je SDA glasala ZA jer im je Fudo krv popio s medijima. Za SC se slazem da su trebali jasno biti protiv odluke ukoliko su imali osnovane sumnje da nije u skladu sa zakonom. Majke mi mene je samo strah da ne padne ova odluka jer to bi znacilo da se svi zajedno razumiju u ekonomiju i u pravo kao prosjecni studenti Sveucilista u Kiseljaku. Stvarno bih volio da prodje ova odluka i da me ljudi iznenade znanjem koje posjeduju.
Ajatolah_

#17158 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

kamen spoticanja wrote:
Ajatolah_ wrote:Opet kažem - u interesu Zenice je da se to što ranije okonča, na čiju god to inicijativu bilo.
a ako nas ustavni sud povali onda smo manje vise grad u stecaju s blokiranim racunima
Nema brzih, al' što prije počne, prije će završiti, je l'. :D

Svejedno, ja imam nadu da je prilikom donošenja ove odluke postojao taj neki minimum odgovornosti da se ne ide grlom u jagode kad su u pitanju ovakve opasne stvari.
Ako se ispostavi da je ovo fakat neustavna odluka, na sljedećim lokalnim izborima će biti - osovino zla, vrati se, sve ti je oprošteno... :D
kamen spoticanja

#17159 Re: Zeničani

Ajatolah_ wrote:
kamen spoticanja wrote:
Nema brzih, al' što prije počne, prije će završiti, je l'. :D

Svejedno, ja imam nadu da je prilikom donošenja ove odluke postojao taj neki minimum odgovornosti da se ne ide grlom u jagode kad su u pitanju ovakve opasne stvari.
Ako se ispostavi da je ovo fakat neustavna odluka, na sljedećim lokalnim izborima će biti - osovino zla, vrati se, sve ti je oprošteno... :D
Houdini nam tad ne bi pomogao
U medjuvremenu imas opste izbore
dofu svakako cilja na vise :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17160 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: doduse dofu uvijek moze reci da mu je osovina zla smjestila presudu :mrgreen:
S obzirom ko sjedi u Ustavnom sudu, sasma izvjesno.
kamen spoticanja

#17161 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: doduse dofu uvijek moze reci da mu je osovina zla smjestila presudu :mrgreen:
S obzirom ko sjedi u Ustavnom sudu, sasma izvjesno.
Izvjesno je bilo i prije donosenja odluke...u sta se onda srljalo?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17162 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Izvjesno je bilo i prije donosenja odluke...u sta se onda srljalo?
Ne pada snijeg da pokrije brijeg :wink:

Da konacno izadjemo na cistac. Sto se to prije desi, to bolje.
kamen spoticanja

#17163 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Izvjesno je bilo i prije donosenja odluke...u sta se onda srljalo?
Ne pada snijeg da pokrije brijeg :wink:

Da konacno izadjemo na cistac. Sto se to prije desi, to bolje.
Cistac cega?
Jesi pratio europski parlament ovih dana?
Meni ovo vise lici na "moj izborni rezultat 2018.te bez obzira na cijenu"
Shmeker

#17164 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

U Kantonu Sarajevo u zakonu o komunalnim taxama stoji oporezivanje izmedju ostalog za priredjivanje igara na srecu kao i za "drzanje zive muzike". Ovo je cisto oporezivanje na osnovu djelatnosti sto se tice igara na srecu. E sad moguce da je KS regulisao ovu oblast detaljnije od ZDK ali opet Ustavni sud Federacije je ostale odluke proglasavao neustavnim. Evo link

http://www.pufbih.ba/v1/public/upload/z ... a-4-06.pdf
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17165 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Cistac cega?
Dosta je 25 godina pisanja po narodu. Sad imamo priliku da gledamo stvari ogoljene do zadnjeg atoma. Hoce li se na grad sruciti bijes visih insanci jer su se popusili izbori?

Hoce li se mijenjati statut i sta od toga ima obican covjek?

Hoce li se zaustaviti plava voda, oboriti odluka o kladionicama itd...
kamen spoticanja

#17166 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Cistac cega?
Dosta je 25 godina pisanja po narodu. Sad imamo priliku da gledamo stvari ogoljene do zadnjeg atoma. Hoce li se na grad sruciti bijes visih insanci jer su se popusili izbori?

Hoce li se mijenjati statut i sta od toga ima obican covjek?

Hoce li se zaustaviti plava voda, oboriti odluka o kladionicama itd...
"Ogoljene do zadnjeg atoma" ?
Nemoj me zahebavat..jedno je imati politicke simpatije i antipatije...drugo je realno komunicirat...
ako hoces ovo prvo onda "hebi im fudooo majkuui kroz majkuu"
Ako hoces ovo drugo onda si svjestan da jos povrsina nije zagrebana...i da je ovo sve zabava za" priprosti puk"
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17167 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: "Ogoljene do zadnjeg atoma" ?
Nemoj me zahebavat..jedno je imati politicke simpatije i antipatije...drugo je realno komunicirat...
Ako hoces ovo drugo onda si svjestan da jos povrsina nije zagrebana...i da je ovo sve zabava za" priprosti puk"
U prevodu, lijepo je za promjenu vidjeti njuske iz Hotela Balkan kako se nervozno koprcaju i pravdaju :wink: A do juce su hodali gradom kao da su ga oslobodili, jer im se moglo.

Taman da je i sve zabava za priprosti puk, u sta uopste ne sumnjam da dobrim dijelom i jeste :D
kamen spoticanja

#17168 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: "Ogoljene do zadnjeg atoma" ?
U prevodu, lijepo je za promjenu vidjeti njuske iz Hotela Balkan kako se nervozno koprcaju i pravdaju :wink: A do juce su hodali gradom kao da su ga oslobodili, jer im se moglo.

Taman da je i sve zabava za priprosti puk, u sta uopste ne sumnjam da dobrim dijelom i jeste :D
Da ti kaem meni je ovo svakako win-win
hotel balkan ce se definitivno proluftirati ( kako ti rece par dana ranije) pa te njuske valjda vise necemo gledat...bar ne kao neke klinceve faktore
a u drugom scenariju dofu ce pomest kahrimane,hercegovacke lihvare i napraviti kotlove :mrgreen:
dakle ne zahebaji
Mustang1

#17169 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Sta je bilo sa Metalurgom? Rekli su da ce ici na javnu aukciju.. Cini mi se da je taj datum prosao :D
kamen spoticanja

#17170 Re: Zeničani

Mustang1 wrote:Sta je bilo sa Metalurgom? Rekli su da ce ici na javnu aukciju.. Cini mi se da je taj datum prosao :D
Kad vidim da si ti napisao post odmah kontam krep'o kot'o :mrgreen:
clio_dci120

#17171 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Meni nije jasno da li se prodaje cijeli objekat uljucujuci i hotel ili samo poslovni dio...?
Freamon Lester

#17172 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Metalurg - jos jedna neuspjesna prica osovine zla. Bukvalno. :D
vwlover

#17173 Re: Zeničani

Post by vwlover »

jel ko bio u centru kad su se izbola ona djeca ? da cujemo sta je bilo :D
kamen spoticanja

#17174 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:Metalurg - jos jedna neuspjesna prica osovine zla. Bukvalno. :D
Ovo je vec argument :mrgreen:
btw sta ima gore na spratovima iznad trubadura? Zivi li gore kakva firma?
Mustang1

#17175 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

kamen spoticanja wrote:
Mustang1 wrote:Sta je bilo sa Metalurgom? Rekli su da ce ici na javnu aukciju.. Cini mi se da je taj datum prosao :D
Kad vidim da si ti napisao post odmah kontam krep'o kot'o :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: A kontam nece vise pucati, nije toliko hladno, a valjda nece ni biti minusa velikih, tako da i ako pukne sada prezivjet cemo :D
Post Reply