Gledajuci ovih dana snimke sa ove zadnje sjednice vijeca razocaran sam sa tim ko je sve usao u vijece i moze se primjetiti da bas sve stranke nemaju ni trun neke odgovornosti u smislu kome sve omoguce da udje u vijece i odlucuje o sudbini grada. Ima li ikakve nade za buducnost, ko su ti mladi, ima li uopste ovih mladih koji bi mogli biti neka prekretnica, pa makar i da dolaze iz ovih sada vladajucih stranaka? Pri tome ne mislim na ovu omladinu tipa srednjoskolci, studenti i sl., nego npr. na kadrove koji imaju makar nekoliko godinu iskustva, pozeljno u realnom sektoru koji bi mogli pokrenuti stvari naprijed?
Koliko vidim prosle izbore SDA je uglavnom imala neku studentariju na listama, vjerovatno samo da uljepsaju listu, primjetio sam da je na listi SDP-a bilo nekoliko mladjih osoba koje licno onako povrsno znam, nisu bili losa opcija (sasvim sigurno bolja nego ovi vec "dokazani" stariji), takodjer SC je imala dosta ove mladjih kandidata (moj profil kandidata koje preferiram, mladi i iskustvo u realnom sektoru) i tako...Ovo onako povrsno pisem, nisam nesto puno obracao pozornost kada je bila predizborna kampanja...Kakvi su po ovome pitanju SDA, SDP, SC i sl...?
Ima li nade ili ce ove omladnske snage biti jos gore nego ovi sada?
Doduse, mislim da se u susitni ne moze nesto bitnije promjeniti, jer i da sve stranke stave mladje i strucnije ljude na liste, opet bi sa njima upravljali iz centrala stranaka...