Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Casual's
#15226 Re: Zeničani
Koliko znam uopšte nema govora o otvaranju glavnog šetališta već ulice kraj Salčinovića koja je bila otvorena dok se radio kružni "Studenac".
Uglavnom, neko je samo dao prijedlog.
Uglavnom, neko je samo dao prijedlog.
- avenija
#15227 Re: Zeničani
Siguran sam da se ne radi o ulici o kojoj svi mislite.
Evo i gradska kafana i fontana ispred na redu , hajde da se i to rjesi , uz novu fasadu na BNP ostaje jos da se samo poploca.
Dokle je sa lutalicama doslo zna li neko ?
Evo i gradska kafana i fontana ispred na redu , hajde da se i to rjesi , uz novu fasadu na BNP ostaje jos da se samo poploca.
Dokle je sa lutalicama doslo zna li neko ?
-
kakavdanakneiskustvu
-
clio_dci120
#15229 Re: Zeničani
Kamen, ako moze (pretpostavljam da nisi vidio ranije pitanje) zna li se otprilike novi predsjednik SDA i koji su to Dofuovi ljudi?
A sto se tice ove teme oko ulice, da vise ne duzim, prenjeo sam kako je pisalo u tekstu, glavna ulica, na koju se misli ne znam ni ja tacno (meni, kao i ljudima na skycarpercityu logicno je da je to ova kod Bosanke) a i ne mora biti, mozda ko ima i potpunije informacije.
I ova kod Salcinovica svakako ne bi trebala biti otvorena za saobracaj.
I vala vec na druoj sjednici trebalo je dnevni red uvrstiti ukidanje fiksnog troska za vodovod, da se vidi ko je za, ko je protiv.
A sto se tice ove teme oko ulice, da vise ne duzim, prenjeo sam kako je pisalo u tekstu, glavna ulica, na koju se misli ne znam ni ja tacno (meni, kao i ljudima na skycarpercityu logicno je da je to ova kod Bosanke) a i ne mora biti, mozda ko ima i potpunije informacije.
I ova kod Salcinovica svakako ne bi trebala biti otvorena za saobracaj.
I vala vec na druoj sjednici trebalo je dnevni red uvrstiti ukidanje fiksnog troska za vodovod, da se vidi ko je za, ko je protiv.
-
Shmeker
#15230 Re: Zeničani
Ma bilo bi vrh da je urade kako dolikuje jednom ovakvom gradu. Mislim da ćemo se načekati još godina dok to ne dođe na redchannel10 wrote:Slažem se sa većinom i samo sam konstatovao da je i prije bila otvorena i da to nije ništa strašno. Treba dole dosta ulaganja da se ta zona dovede u red i da se ima sa čim pohvaliti grad. Ovako ni na sto ne liči.
@casual's, avenija
Nadam se da sta u pravu
- avenija
#15231 Re: Zeničani
5. Prijedlog Programa dekoracije Grada Zenica za 2017. godinu
IZVJESTILAC: Mubera Pezo, pomoćnik Gradonačelnika za komunalne poslove i ekologiju i Mirsad Heleg, direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica
I ovo ce biti zanimljivo.
Jedva cekam prvih 100 dana da priupitam Fuada za komunalne takse za kladionice , lutalice i pausale .
IZVJESTILAC: Mubera Pezo, pomoćnik Gradonačelnika za komunalne poslove i ekologiju i Mirsad Heleg, direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica
I ovo ce biti zanimljivo.
Jedva cekam prvih 100 dana da priupitam Fuada za komunalne takse za kladionice , lutalice i pausale .
-
channel10
#15232 Re: Zeničani
Za pausale ih treba ganjati. I Fudu i Sc.
- Freamon Lester
#15233 Re: Zeničani
Da se pausali ugase od strane vlasti nema nikakve sanse. To moze jedino sud natjerati.
- Ajatolah_
#15234 Re: Zeničani
Ne bi vala puno pametnije uradili ni da otvore taj dio kod Salčinovića.
-
kakavdanakneiskustvu
#15235 Re: Zeničani
ne kontam,gdje kod salcinovica?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15236 Re: Zeničani
Ulica Mehmedalije Tarabara, @danak, nekadasnja 29 novembar... znaci od Kocevske dzamije do Doma Stampe.
- kamen spoticanja
#15238 Re: Zeničani
Vidio sam...ne mozeclio_dci120 wrote:Kamen, ako moze (pretpostavljam da nisi vidio ranije pitanje) zna li se otprilike novi predsjednik SDA i koji su to Dofuovi ljudi?
.
jos
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#15239 Re: Zeničani
A spominjao je donzeFu u toku kampanje kako ima svoje ljude u Hotelu Balkan
Tad sam mislio da radi diverziju, ali vidi vraga 
- kamen spoticanja
#15240 Re: Zeničani
Hebote pa iz istog kazana jedu 20 godina...ne kontam sta vam je tu cudno_BataZiv_0809 wrote:A spominjao je donzeFu u toku kampanje kako ima svoje ljude u Hotelu BalkanTad sam mislio da radi diverziju, ali vidi vraga
- Casual's
#15241 Re: Zeničani
Heleg ? Blizu ?kamen spoticanja wrote:Vidio sam...ne mozeclio_dci120 wrote:Kamen, ako moze (pretpostavljam da nisi vidio ranije pitanje) zna li se otprilike novi predsjednik SDA i koji su to Dofuovi ljudi?
.![]()
jos
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#15242 Re: Zeničani
Pa nista, ali ocekivao sam da ce se to vidjeti u Vijecu.kamen spoticanja wrote: Hebote pa iz istog kazana jedu 20 godina...ne kontam sta vam je tu cudno
Mislim, nemoj pogresno shvatiti i nije licno, ali jasno je meni da ti pomno filtriras sve sto pušćaš ovdje.
- kamen spoticanja
#15243 Re: Zeničani
sram me bilo_BataZiv_0809 wrote:Pa nista, ali ocekivao sam da ce se to vidjeti u Vijecu.kamen spoticanja wrote: Hebote pa iz istog kazana jedu 20 godina...ne kontam sta vam je tu cudno
Mislim, nemoj pogresno shvatiti i nije licno, ali jasno je meni da ti pomno filtriras sve sto pušćaš ovdje.
A sta ocekujes od vijeca? Dofu moze kontrolisati sda klub samo ako kontrolise opstinski odbor sda...mada i tada tesko sve
druga opcija je pomirenje fude s zelenom centralom ali onda ova populisticka retorika vise nije opcija i tada ulazi u zagrljaj zelene bogomoljke...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#15244 Re: Zeničani
Nemoj tako druze kameni, ja sam te prizivao sve vrijemekamen spoticanja wrote: sram me bilo![]()
A sta ocekujes od vijeca? Dofu moze kontrolisati sda klub samo ako kontrolise opstinski odbor sda...mada i tada tesko sve
druga opcija je pomirenje fude s zelenom centralom ali onda ova populisticka retorika vise nije opcija i tada ulazi u zagrljaj zelene bogomoljke...
Shvatam ja tebe bruda, vjerovatno bih se na tvojoj poziciji isto drzao
Nego ima i treca opcija, da dobijemo zenicki pandan Sepicu i kompaniji
- notsure
#15245 Re: Zeničani
Mislim da je jedini koji to gura Ekro... da mu kockasti mogu golfove dvojke parkirat' pred samoposlugom. Ostale iz "privrednog savjeta" baš briga.Shmeker wrote:Jebem ja privredni savjet grada Zenice a i ove sto su usvojili. Zamisli samo kad se Jasar i kompanija upali na vrucem zenickom asfaltu u kasnim vecernjim satima. Svuda u svijetu se auta izbacuju iz centra grada, jedino kod nas ih ubacuju u modu.
- Casual's
#15246 Re: Zeničani
Šanse za pomirenje dok ih već 2 mjeseca mezi kako stigne? SDA puca po šavovima gdje god je stigla, osim u Općini Centar.kamen spoticanja wrote: A sta ocekujes od vijeca? Dofu moze kontrolisati sda klub samo ako kontrolise opstinski odbor sda...mada i tada tesko sve
- kamen spoticanja
#15247 Re: Zeničani
Pa kazem...zeleni sad imaju vise opcija...polarizacija je ogromna...a fudo ih ozbiljno trese...sto je ako.mene pitas dobra stvar....sisic je bio dobar cojk ali bez ikakve realne politicke snage da promjeni kahrimana i ostale begove iz jp-a_BataZiv_0809 wrote:Nemoj tako druze kameni, ja sam te prizivao sve vrijemekamen spoticanja wrote: sram me bilo![]()
druga opcija je pomirenje fude s zelenom centralom ali onda ova populisticka retorika vise nije opcija i tada ulazi u zagrljaj zelene bogomoljke...![]()
Shvatam ja tebe bruda, vjerovatno bih se na tvojoj poziciji isto drzao![]()
Nego ima i treca opcija, da dobijemo zenicki pandan Sepicu i kompaniji
- kamen spoticanja
#15248 Re: Zeničani
Jaro ne otpisuj zelene ni kad su dva metra pod zemljom...u konacnici jedno je mezit medijski...drugo je nesto konkretno uraditi...jer nece moci novogodisnja jelka dugo drzat prazne stomake...a opet bez vijeca ne ide bas glatkoCasual's wrote:Šanse za pomirenje dok ih već 2 mjeseca mezi kako stigne? SDA puca po šavovima gdje god je stigla, osim u Općini Centar.kamen spoticanja wrote: A sta ocekujes od vijeca? Dofu moze kontrolisati sda klub samo ako kontrolise opstinski odbor sda...mada i tada tesko sve
- Casual's
#15249 Re: Zeničani
Nisu otpisani, biti će za 2 godine.kamen spoticanja wrote: Jaro ne otpisuj zelene ni kad su dva metra pod zemljom...u konacnici jedno je mezit medijski...drugo je nesto konkretno uraditi...jer nece moci novogodisnja jelka dugo drzat prazne stomake...a opet bez vijeca ne ide bas glatko
Mogu se oni ukopavati koliko hoće, vidjet ćemo uskoro kako će se ruke uskoro dizati kada bude iza njih 3000 građana.
Zato su mevludi i džamije držali prazne stomake..
-
Shmeker
#15250 Re: Zeničani
Ma dobro Ekro bi i volove doveo pred zenicanku ako bi zaradio 0.20 kf. Nema taj brizonja osjecaj za bilo sto osim za svoj dzep. Ja ga bojkotujem vec zadnjih par godina kao i sve privatnike iz Zenice za koje znam da su bahati prema radnicima.notsure wrote:Mislim da je jedini koji to gura Ekro... da mu kockasti mogu golfove dvojke parkirat' pred samoposlugom. Ostale iz "privrednog savjeta" baš briga.Shmeker wrote:Jebem ja privredni savjet grada Zenice a i ove sto su usvojili. Zamisli samo kad se Jasar i kompanija upali na vrucem zenickom asfaltu u kasnim vecernjim satima. Svuda u svijetu se auta izbacuju iz centra grada, jedino kod nas ih ubacuju u modu.