Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
slavemaster

#15201 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

pa gdje bi onda djecu na autice vodili :)
Norm

#15202 Re: Zeničani

Post by Norm »

...malo koji grad ima centar onako pogodan za ljetne baste, ili zimi za bazar sa onim kucicama, jer je dovoljno sirok prostor i za setnju i za baste...ali dok je Hazbe i ekipe koji evo ispratise haman i mandat doFu-a nema nista od toga...a ne treba izmisljati nista, samo prepisati par stvari i prilagoditi ih...ali hebo oto...neka 60.000 kM godisnje uzmu shapavci nizasto...
Aferim...
clio_dci120

#15203 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Navodno je incijativa usvojena i na sjednici Privrednog savjeta Grada Zenica...
Znaci, moglo bi ovo brzo biti...
Stvarno nema potrebe, steta ako se ovo sprovede.
Doduse bit ce lakse kod Ekre izletiti, cetiri zmigavca, nece biti guzve, moce se stati, siroka je cesta... (hahaha, zezam se :-D )
Freamon Lester

#15204 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Samo umno poremeceni likovi mogu takvu stvar zamisliti. Imati ovakvu pjesacku zonu u centru grada sa pratecom infrastrukturom gdje ljeti hiljade ljudi seta moze samo poremecen um otvoriti za saobracaj.

Puno i ocekujem od domace pameti koja nije u stanju cestu u centru grada da opere redovno, a kamo da uredi i odrzava kvalitetnu pjesacku zonu.
ExNihilo

#15205 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Koje godine je ulica zatvorena?
Freamon Lester

#15206 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

ExNihilo wrote:Koje godine je ulica zatvorena?
1993.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15207 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Hajmo vako, ne podrzavam i volio bih da ostane zatvorena. Da se u dogledno vrijeme napuca glavna ulica da zvizdi.

Opet ako iza ove inicijative ima neka privredna logika, valja razmotriti.

Neki kompromis bi bio da je npr otvorena u odredjenom vremenskom intervalu (npr. radnim danima od 06:00-18:00).
N.N.

#15208 Re: Zeničani

Post by N.N. »

A mozda ne misle na tu ulicu :)

Da nije u pitanju ona od Ekonomske pa dole do izlaza na bulevar ?
Koliko znam policija pise kazne na njoj, osim u odredjenom periodu kada je dozvoljen prolaz vozila...

Ako je u pitanju glavna setnica, ekstra glup potez, ekstra :-D
slavemaster

#15209 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

_BataZiv_0809 wrote:Hajmo vako, ne podrzavam i volio bih da ostane zatvorena. Da se u dogledno vrijeme napuca glavna ulica da zvizdi.

Opet ako iza ove inicijative ima neka privredna logika, valja razmotriti.

Neki kompromis bi bio da je npr otvorena u odredjenom vremenskom intervalu (npr. radnim danima od 06:00-18:00).
naprvu sam mislio da bi tako nesto mozda i imalo smisla al onda kontam pa kad su spice strasno bi se smanjila pjesacka povrsina a zna se lijepo zaguzvat, plus oni standovi na trotoaru na strani kod kina...
mislim ok, nek bude guzva. svi veliki gradovi :D se po spici bore sa vecim prometom.. al sta bi to donijelo da se poveze kameni sa kruznim tokom...samo vise parking mjesta.. eto, koje su jos pozitivne strane otvaranja te ulice? mozda bi se komlet renovirala (bez ovoga je tek nidje veze)...
clio_dci120

#15210 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma i ja mislim da je to samo zbog parking prostora. Prvi ja licno se nikada nebi provlacio kroz onu ulicicu kod Kamenog mosta, pored ribarnice, jer kako god okrenes njom se mora proci ako se koristi glavna ulica.
Ali kad skontas ne cudi me nista, pa onu poplocanu ulicu od Zenicanke pa prema Domu stampe totalno su unistili vozilima, kako dostavnim, tako i privatnim. Kada je onda dopusten saobracaj, onda nas ne treba nista cuditi sto ce i ovom glavnom pustiti.
Ma to je sve garant zbog parkinga. Koliko cujem ni trga kod uglovnice nece biti, nego je parking servis dobio zadatak da izradi idejno rjesenje uredjenja parking povrsine uz naplatu.
nadžak

#15211 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Veća šteta nego korist, tj što bi naš narod reko skuplja pita neg tepsija!

Bezobrazluk i glupost je ovo šta se radi sa parkinzima tj. šta je sve dozvoljeno i dato u ovlaštenje toj krvopijskoj firmi JP parkinzi. Da ne govorim o ponašanju i rezonu njihovih uposlenika (a upoznao i došao u kontakt kroz posao sa njih onako podosta) već o samoj suštini te priče i svrhe postojanja te firme.

Hajde što im je dato nekoliko parkinga po gradu pa eto da imaju ljudi posla i to, ali što je to već prešlo u nerezonski posao i bezobrazluk to je već problem! Dakle, prema parking prostorima se gleda samo na način kako da se izvlače pare a nikako da se pomogne i da se ne zakuhava dodatno sa saobračajem u gradu. Rezon u toj firmi je, kako rekoh da se uzimaju pare bez obzira na sve. Oni nit znaju nit ih zanima da su bitna karika u organizaciji saobračaja i uticaju na protok prometa kroz grad. Npr. ne daju u prodaju mjesečne karte i rade sve moguće na tom polju da tako i ostane jer im je puno veći profit od pordaje parking mjesta po sat vremena nego za mjesečnu kartu! Sto puta sam zvao proteklih godina i pokušavao da kupim mjesečnu kartu na nekoliko lokacija u centru grada koje su njihovo vlasništvo i nema teorije da ti daju. Ista stvar je i sa ovim novim parkingom iza muzičke! Od samog početka sam zvao, idući teorijom da ugrabim dok nije nestalo, da bi mi na kraju neko sa druge rekao da nema i da neće bit!

Sad stanari onog dijela grada nemaju mogućnost ni za svoje pare da kupe hebeno mjesto za auto, da ne govorim o ljudima koji rade u tom dijelu grada i po logici bi bilo u redu da mogu kupiti mjesečnu kartu na onolikom parkingu kod IK banke ili u onih nekoliko ulica koje drži pod okupacijom JP parkinzi!

Šipak druže! Ne daju! Dala im općina ulice u amanet i sad je lagano krenulo otimanje na sve strane.
Last edited by nadžak on 22/12/2016 16:12, edited 1 time in total.
Shmeker

#15212 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Jebem ja privredni savjet grada Zenice a i ove sto su usvojili. Zamisli samo kad se Jasar i kompanija upali na vrucem zenickom asfaltu u kasnim vecernjim satima. Svuda u svijetu se auta izbacuju iz centra grada, jedino kod nas ih ubacuju u modu.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#15213 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Shmeker wrote:Jebem ja privredni savjet grada Zenice a i ove sto su usvojili. Zamisli samo kad se Jasar i kompanija upali na vrucem zenickom asfaltu u kasnim vecernjim satima. Svuda u svijetu se auta izbacuju iz centra grada, jedino kod nas ih ubacuju u modu.
Jedva čekam ljeto i špicu navečer. Raja će se ko 100ka gužvat po trotoarima a seljačine će se vozikat i turirat babinim autima. Pa bokte jebo.
Partijaner

#15214 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

To ako se desi, bice katastrofa.
Shmeker

#15215 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Jimmy McNulty wrote:
Shmeker wrote:Jebem ja privredni savjet grada Zenice a i ove sto su usvojili. Zamisli samo kad se Jasar i kompanija upali na vrucem zenickom asfaltu u kasnim vecernjim satima. Svuda u svijetu se auta izbacuju iz centra grada, jedino kod nas ih ubacuju u modu.
Jedva čekam ljeto i špicu navečer. Raja će se ko 100ka gužvat po trotoarima a seljačine će se vozikat i turirat babinim autima. Pa bokte jebo.
Biće prava korida =D Iz auta ide Stoja, Kiki, Biki, Miki a kockaste glave turiraju motore dok pi..e s okolnih planina se smješkaju na ono malo trotoara što je ostalo. Treba odma neku vrstu revolta iskazat. Koji ba privredni savjet grada i klinci kad im ljudi rade za 300 km 35 dana mjesečno.
dinoze77

#15216 Re: Zeničani

Post by dinoze77 »

onda cemo ggm pretvoriti u setaliste :izet:
Freamon Lester

#15217 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Privredni savjet grada? Kakva je to organizacija? Vise informacija o masonima i iluminatima ima...
channel10

#15218 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Prije rata je bila otvorena pa sto ne bi i sad? Dalje,pretpostavljam da ce biti otvorena do recimo 17-18 h, a poslije samo za šetače kao što je i Bosanska ulica u Travniku.

Ako ce je otvoriti, to je samo zbog parking mjesta i nista vise.
Shmeker

#15219 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Freamon Lester wrote:Privredni savjet grada? Kakva je to organizacija? Vise informacija o masonima i iluminatima ima...
Članovi Privrednog savjeta Grada Zenica su:
1. Jugoslav Anđelić, pomoćnik Gradonačelnika za ekonomske odnose i poduzetništvo
2. Semira Karić, pomoćnik Gradonačelnika za prostorno uređenje
3. Mubera Pezo, pomoćnik Gradonačelnika za komunalne poslove i ekologiju
4. Mirsad Heleg, direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica
5. Senad Pašalić, Agencija “ZEDA” d.o.o. Zenica
6. Mirsad Čizmo, “RM-LH” d.o.o. Zenica
7. Senaida Turkić, “AKSA” d.o.o. Zenica
8. Mladen Perić, “PERO” d.o.o. Zenica
9. Esad Džananović, “Džananović transport” d.o.o. Zenica
10. Jusuf Duraković, “BOSIO” d.o.o. Zenica
11. Damir Begić “ALMY” d.o.o. Zenica
12. Emira Šahmanija, “FEMETALL” d.o.o. Zenica
13. Senad Džanić “CLUB 072” Zenica
14. Vukica Marjanović-Suljić, Forum građana Zenice
15. Edin Šarić, Savez izviđača Grada Zenica

Prvih petero inače dokazani inovatori, poduzetnici i s idejama daleko ispred svog vremena.
clio_dci120

#15220 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Evo i na zenica.ba potvrdjeno je da je odrzan sastanak Privrednog savjeta i da je ista incijativa razmatrana. Na jednom drugom forumu procitao sam da je ista i usvojena od strane Savjeta.

Zasto su se privrednici usutili oko ukidanja KGZa?
kamen spoticanja

#15221 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

clio_dci120 wrote:Evo i na zenica.ba potvrdjeno je da je odrzan sastanak Privrednog savjeta i da je ista incijativa razmatrana. Na jednom drugom forumu procitao sam da je ista i usvojena od strane Savjeta.

Zasto su se privrednici usutili oko ukidanja KGZa?
Nisu se usutili neg kgz mora na vijece...a kao tacku ga mora predloziti dofu
U ovom.privrednom savjetu pero drzi bank...doduse pogurao je kampanju...red je da ga se ispostuje :D
Freamon Lester

#15222 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Privredni savjet grada i u njemu predstavnik izvidjaca zajedno sa robovlasnicima, :lol:
Casual's

#15223 Re: Zeničani

Post by Casual's »

http://www.zenit.ba/sljedeceg-cetvrtka- ... i-fontane/
Bravo bravo.
Drago mi je da Fudo drži Helega uz sebe.
Shmeker

#15224 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

channel10 wrote:Prije rata je bila otvorena pa sto ne bi i sad? Dalje,pretpostavljam da ce biti otvorena do recimo 17-18 h, a poslije samo za šetače kao što je i Bosanska ulica u Travniku.

Ako ce je otvoriti, to je samo zbog parking mjesta i nista vise.
Druze ako će nam mjera biti šta je bilo prije 23 godine ili jedan Travnik onda ne znam čemu da se nadamo. Osim Kambera ta pješačka ulica u Zenici i ima najviše mogućnosti da privuče neke ljude sa strane. Naravno ne u ovakvom stanju ali sa totalnom rekonstrukcijom glavna ulica u Zenici može biti nešto što ostali gradovi u BiH mogu samo sanjati. Ovako s otvaranjem ove ulice i idemo ka nivou jednog Travnika a ne ka gradu koji će u svemu biti među prva tri u BIH.

Stvarno ne znam koji je to interes da se ta ulica otvori osim tih parking mjesta? Pa šta radi JP Parkinzi osim što troši novac na plate i na jeftinu farbu za ocrtavanje horizontalne signalizacije. Pa ugradili ljudi mašine za parking i potrošili stotine hiljada KM i onda i dalje po dvojica trbonja stoje na svakom parkingu i kontrolišu naplatu. Pa pola parkinga u centru grada može da opsluži jedan insan na skuteru a njih 10 radi. Pa kod nas JP sve socijalne ustanove neke.
channel10

#15225 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Slažem se sa većinom i samo sam konstatovao da je i prije bila otvorena i da to nije ništa strašno. Treba dole dosta ulaganja da se ta zona dovede u red i da se ima sa čim pohvaliti grad. Ovako ni na sto ne liči.
Post Reply