Nemojte brkat jabuke i kruške. Što bi to IZ trebala graditi fabrike i zapošljavati ljude. Nije to u njihovom domenu niti prave vjerske objekte od naših para, već od svojih. Neprestano se čuje argument "umjesto džamija, bolje bi bilo graditi fabrike". To je loša logika i usmjeravanje pažnje na pogrešne probleme jer džamije ne grade iz budžeta. S druge strane, postoje mnoge besmislice koje se finansiraju iz budžeta, dakle naših para, ali to niko ne proziva. Često navodim za primjer naše pozorište. Godišnje izbace nekolicinu predstava koje gleda "šaka ljudi", samostalno su potpuno neodrživa institucija, imaju velike plate, strašne troškove za onako veliki prostor, nafurane "glumce" koji ne kontaju da žive od naših para, itd. Promocija samih predstava je katastrofalna, što bi se oni trudili privući ljude kad ima budžet da se grabi i popune rupe.motorola01 wrote:Sve si u pravu, ali opet covjek se zapita kome to grade? Ispast ce mozda ruzno i mozda ce me mnogi napasti i nece se sloziti sa mnom, ali kome recimo treba ona dzamija u Radakovu, ona dzamija u Babinoj rijeci? Nigdje veze kad se sve to pogleda. Ni na sto ne lici. Uglavise ih izmedju zgrada na lijepoj zelenoj povrsini i unakazise cijeli taj dio. Uopste na tim mjestima nije mjesto dzamiji, niti su se uklopile u okolis. Pa ona u BlatusiEllinor wrote:Ljudi grade na svom zemljištu i od svojih para (donacija), pa nek grade. Ono što meni smeta jeste što, zbog te gradnje, blokiraju javni put između džamije i medžlisa, zbog kojeg moramo godinama obilaziti kompletno gradilište da bismo došli do čaršije.. Hej u Blatusi dzamiju prave pa jos gdje je uglavise
. Jadna nam majka sa ovim IZ pulenima. I ovo i centru sto prave, ne prave ni meni ni tebi, nego sebi da se oni mogu izivljavati, dok ovamo narod nema sta da jede. Bolje da su napravili kakvu fabriku u Babinu, pa da ljudi ne moraju silaziti u grad
. Svima bi bilo bolje..
Postavljaš pitanje džamija u Babinoj rijeci, Radakovu, Blatuši. Možda bi se iznenadio kada bi vidio koliko tu ljudi dolazi. Dakle, nije istina da "zjape prazne".
Kod IZ meni najviše smeta to što se udaljila od samog naroda. Non-stop se traže donacije, a mislim kada bi neki siromah-musliman ušao u medžlis i zatražio marku da bi izbačen bio po principu "noga u guzicu".