Zeničani psuju Markale

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Cherry-Cherry

#101 Re: Zeničani psuju Markale

Post by Cherry-Cherry »

_BataZiv_0809 wrote:
Cherry-Cherry wrote: Upravo tako. :thumbup: Milion sam puta bila u Zenici i nikad mi niko nije ružnu riječ rekao, jer sam iz Sarajeva. Sa mnom je na fakultetu bilo raje iz Zenice i niko ih nije ružno pogledao. :thumbup:
Visnjice :kiss:

Reci ovo isto bachu, pa da te vodim u Torte i to :kiss:
Hoću :kiss:
House

#102 Re: Zeničani psuju Markale

Post by House »

pitari stali u odbranu tople braće iz Zenice,nisu fukare Manijacima spominjali opsadu Sarajeva i govorili "kratko je trajalo",sve je laž...

photoshop,montaže bla bla bla...
Objektivni navijac

#103 Re: Zeničani psuju Markale

Post by Objektivni navijac »

Na temi pisu djeca i osobe,koje su stadione vidjele samo na tv :D
Evo kratke hronologije za neupucene,od strane prpadnika Hordi 87. Najveci i najmasovniji fajt Horde nisu imale ni sa Grobarima,ni sa Delijama nego bas sa Robijasima. 89-e na Kosevskom brdu. Ucestvovalo je nekoliko stotina ljudi sa obje strane,uz upotrebu svih vrsta hladnoga oruzja. Povrijedjeni su se brojali desetinama. Poslije rata,kako su i Horde i Robijasi pali kurcu za usi,slicni obracuni su nezamislivi. No,ipak je doslo do eskalacije,96-e je par pripadnika Hordi sa oruzjem zaustavilo bus Robijasa na Kobiljoj Glavi,malo ih izveli i maltretirali. Zenicanima nenaviklim na rat i oruzje je to izazvalo teske traume. Tako je poslije na gostovanju u Zenici,krenulo kamenje i Markale. Da bi 97-e u Sarajevu,uz podrsku struktura vlasti doslo do masovnoga kamenovanja Robijasa na Kosevu.Bilo je nekoliko tesko povredzenih. Iducih par godina su bile teske ali su srecom prosle bez zrtava. Negdje 99-e nas je otislo samo sedmoro i podsjetilo me je na najteze trenutke Splita,Zagreba,Beograda. Nisu nas se usudili direktno napasti ( ipak nas je bilo 7 a oni su bili sami ) no zato prilikom izlaska busem sa ekipom Sarajeva,doslo je do masovnoga kamenovanja u stilu neke ratne zone. Komentar Dzeme Smjecanina dok je puzao kroz bus je bio ; Jebo te,pa cijeli grad je izasao da nas gadja,cak su i skolama zvonili odmor,da se djeca mogu pridruziti kamenjanju :D
No,to je bio vrh eskalacije poslije koje je slijedilo smirivanje. Nesto iz politickoga vrha,nesto i smjenom navijackih generacija. Doslo je do solidarisanja poslije ubistva Vedrana i jos par sitnijih prilika. Tako da ta mrznja,koja je uzrokovana obostrano,vise ne postoji u toj mjeri,niti ce ikada postojati,jer druga su vremena i drugi ljudi. Ma koliko zuta stampa bila zeljna 'vijesti' . Mada i danas je prijatnije otici kao navijac Sarajeva bilo gdje u RS,nego u Zenicu. Tamo se covjek,jednostavno osjeca neugodno i ruzno. A sto se tice Markala i slicnih psovki,to je kriv NSBiH sto tolerise politicke psovke i poruke na stadionima. Imaju otvorene ruke od UEFE za obracun s tim a sto to ne rade,razlog su sitni dnevnopoliticki interesi. Politici,nacionalizmu,rasizmu nema mjesta u fudbalu.
Freamon Lester

#104 Re: Zeničani psuju Markale

Post by Freamon Lester »

Objektivni navijac wrote:Na temi pisu djeca i osobe,koje su stadione vidjele samo na tv :D
Evo kratke hronologije za neupucene,od strane prpadnika Hordi 87. Najveci i najmasovniji fajt Horde nisu imale ni sa Grobarima,ni sa Delijama nego bas sa Robijasima. 89-e na Kosevskom brdu. Ucestvovalo je nekoliko stotina ljudi sa obje strane,uz upotrebu svih vrsta hladnoga oruzja. Povrijedjeni su se brojali desetinama. Poslije rata,kako su i Horde i Robijasi pali kurcu za usi,slicni obracuni su nezamislivi. No,ipak je doslo do eskalacije,96-e je par pripadnika Hordi sa oruzjem zaustavilo bus Robijasa na Kobiljoj Glavi,malo ih izveli i maltretirali. Zenicanima nenaviklim na rat i oruzje je to izazvalo teske traume. Tako je poslije na gostovanju u Zenici,krenulo kamenje i Markale. Da bi 97-e u Sarajevu,uz podrsku struktura vlasti doslo do masovnoga kamenovanja Robijasa na Kosevu.Bilo je nekoliko tesko povredzenih. Iducih par godina su bile teske ali su srecom prosle bez zrtava. Negdje 99-e nas je otislo samo sedmoro i podsjetilo me je na najteze trenutke Splita,Zagreba,Beograda. Nisu nas se usudili direktno napasti ( ipak nas je bilo 7 a oni su bili sami ) no zato prilikom izlaska busem sa ekipom Sarajeva,doslo je do masovnoga kamenovanja u stilu neke ratne zone. Komentar Dzeme Smjecanina dok je puzao kroz bus je bio ; Jebo te,pa cijeli grad je izasao da nas gadja,cak su i skolama zvonili odmor,da se djeca mogu pridruziti kamenjanju :D
No,to je bio vrh eskalacije poslije koje je slijedilo smirivanje. Nesto iz politickoga vrha,nesto i smjenom navijackih generacija. Doslo je do solidarisanja poslije ubistva Vedrana i jos par sitnijih prilika. Tako da ta mrznja,koja je uzrokovana obostrano,vise ne postoji u toj mjeri,niti ce ikada postojati,jer druga su vremena i drugi ljudi. Ma koliko zuta stampa bila zeljna 'vijesti' . Mada i danas je prijatnije otici kao navijac Sarajeva bilo gdje u RS,nego u Zenicu. Tamo se covjek,jednostavno osjeca neugodno i ruzno. A sto se tice Markala i slicnih psovki,to je kriv NSBiH sto tolerise politicke psovke i poruke na stadionima. Imaju otvorene ruke od UEFE za obracun s tim a sto to ne rade,razlog su sitni dnevnopoliticki interesi. Politici,nacionalizmu,rasizmu nema mjesta u fudbalu.
Ako si stvarno bio te 1999-te godine sa vas 7 na BP (sto je i bilo vase prvo ili drugo gostovanje) nemoj da serkas da niste napadnuti direktno. Dovoljno je reci da je jedan vas dobio epilepticni napad od udarca i da je to bukvalno prekinulo sukob. Samo jedan izuzetno mladji momcic nekih 15-16 godina je prosao bez batina.

Kako znam to? Izvukao pouku iz vasih batina i batalio se huliganizma. :lol:

Naknadno vidim da pises o drugom dogadjaju... Te 1999 (ili 1998) ste batine dobili prilikom povratka na autobusku..

I sta kazes nama u Zenici oruzije strano jer nismo navikli na rat... tebi na cast preko 1000 sehida i poginulih boraca koji su iz mog grada, a izmedju ostalih se zivot dali da takvi kao ti mogu takve bljuvotine pisati. :izet:
Ludzak

#105 Re: Zeničani psuju Markale

Post by Ludzak »

Još kad se počnu hvaliti ko je koga istamburao Zeničani Sarajelije, ili Sarajlije Zeničane. :skoljka:
Čuj ovoga 'nismo se tukli ni sa Grobarima, ni sa Delijama' hahahaha... pa da ste se s njima tukli, vas ne bi ni bilo. :zoka:
sandzokan

#106 Re: Zeničani psuju Markale

Post by sandzokan »

Kakav je ovo naslov? Par budala psovalo Markale. Često sam u Zenici i Zeničani, istina, nisu oduševljeni ˝Sarajlijcama˝ ali su normalni ljudi a Markale mogu psovati samo totalne budale i autošovinisti.
Ludzak

#107 Re: Zeničani psuju Markale

Post by Ludzak »

sandzokan wrote:Kakav je ovo naslov? Par budala psovalo Markale. Često sam u Zenici i Zeničani, istina, nisu oduševljeni ˝Sarajlijcama˝ ali su normalni ljudi a Markale mogu psovati samo totalne budale i autošovinisti.
Nema veze je li par ili nepar budala. Bitno je to da čovjek ne povjeruje da se toliko mrzite da udarate tamo gdje je najgore. Pa to samo kod Bošnja ima, sunce vam *ebem.
To bi isto bili kao kada bi Vukovar imao klub i gostovao recimo u Splitu kod Hajduka, a Splićani uzvikivali 'Srpski Vukovar'.

Nije bitan broj koliko je uzvikivalo, stvar je u tome da kod Bošnja postoji taj neki poremećeni odnos između sebe. Gluho bilo sutra da se zarati, GLUHO BILO !!
Opetja033

#108 Re: Zeničani psuju Markale

Post by Opetja033 »

Ludzak wrote:Čuj ovoga 'nismo se tukli ni sa Grobarima, ni sa Delijama' hahahaha... pa da ste se s njima tukli, vas ne bi ni bilo. :zoka:
Ti imas disleksiju? Lik nije napisao da Horde nisu imale fajtove sa Grobarima i Delijama. Bilo je i tih fajtova, i po Sarajevu i po Beogradu. Naravno obzirom da te ta subkultura ne interesuje - to ne znas ali te isto tako ne sprijecava da pricas debilizme i gluposti. Cuj ne bi nas ni bilo.. hahahha. Pa dva veca belaja su HZ imale sa Grobarima i Delijama (Delije u Sarajevu, kod Masinske a Grobari u BG kod stadiona) i u oba slucaja beogradske grupe su izvukle deblji kraj. Pisalo se o tome skoro i na ovom forumu, pogledaj malo prije nego se pocnes provaljivati nebulozama o kojima nemas pojma i na koje ce ti se smijati svako ko je iole upoznat sa historijom navijackim grupa u BiH i SA.
Zenica je u bivsoj drzavi vazila za jebeno gostovanje, to je bila poenta komentara.
dr socrates

#109 Re: Zeničani psuju Markale

Post by dr socrates »

Ovakve teme su često pravi mamac za napaljene huligane koji nam podnose izvještaje o raznoraznim tučama u prošlosti kao da je bitna stvar je li batine dobio Kurta ili Murta.
Ti navijači su dno dna društvene ljestvice s koje god strane pogledate.Izuzetno hrabri kada su u čoporu, oni ne biraju sredstva da uvrijede protivnika na najprimitivniji najmorbidniji način.

Prije nešto više od petnaest godina bio sam u Beogradu na utakmici Partizan-Cibona i malo je reći da sam bio zgrožen skandiranjem koje sam čuo.Ne radi se o uobičajnim šovinističkim poklicima, već o prizivanju preminulog Dražena Petrovića.

Tada je na klupi Cibone sjedio njegov brat Aleksandar i mogu samo da pretpostavim šta je on osjećao u tom trenutku.
Ono što sam ja osjećao je rezigniranost zbog činjenice da ta ološ može nesmetano i nekažnjeno da širi svoj otrov i da zagađuje sportska borilišta svojom pojavom.
Partijaner

#110 Re: Zeničani psuju Markale

Post by Partijaner »

Bilo je i 87-e frka sa Delijama u Zenici i u Beogradu, kad je jedan nas usao na sjevernu tribinu na BP i poceo paliti trasnparent na kojem je pisalo "ZENICANI", tad je Zvezda slavila sa 1:2
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#111 Re: Zeničani psuju Markale

Post by _BataZiv_0809 »

Najtuznije od svega je cinjenica da nas je lazna vijest Avaza uspjela isprovocirati da ponovo kopamo po sopstvenom prljavom vešu kojeg smo (barem dobrim dijelom) oprali i da ponovo otkopavamo vec zakopane ratne sjekire.

Strasno.

Tema je za kljuca, bolje to nego da krenemo sa prijavljivanjima pojedinacnih forumasa zbog bljuvotina koje ovdje pisu.
hAZNADAR

#112 Re: Zeničani psuju Markale

Post by hAZNADAR »

Taj argument diskutanti iz RS odavno upotrebljavaju kada god se spomenu fasisticke parole, Noz, zica,.. na racun bosnjaka.

I kada kazu da nije toliko strasno buduci da i sami sebi dizemo tri prsta i psujemo Markale,.. - covjek stvarno nema sta odgovoriti. Zalosno ali istinito.

A tesko covjek moze i ocekivati preispitivanje po ovom pitanju u samim redovima Robijasa. Huliganska logika zabranjuje moral, etiku a bilo koga ko podsjeti da ipak ima granica - lincuje. Ovi sto su psovali Markale i dizali tri prsta ce biti glavna fora i poluparni medju rajom, a vjerovatno je i u pitanju brojna jalija kojoj niko ne smije nista.
Pryda

#113 Re: Zeničani psuju Markale

Post by Pryda »

Jesu to ovi?
Kasnije se vadili nisu oni, a ono ide bubanj i pljeskanje rukama uz pjesmu.

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#114 Re: Zeničani psuju Markale

Post by _BataZiv_0809 »

Pryda wrote:Jesu to ovi?

Ovdje i Saša Matić vidi da se aplauzom reaguje na provokaciju.

I zaista moram reci ovo-do sada sam vise simpatisao Zeljeznicar od Sarajeva, jer mi je blizi klub koji bastini radnicku tradiciju. Ali nakon komentara navijaca oba kluba na ovoj temi i posebno nakon ovog videa koji je apsolutno i ocigledno podmetanje, u potpunosti mijenjam misljenje.
kakavdanakneiskustvu

#115 Re: Zeničani psuju Markale

Post by kakavdanakneiskustvu »

pedeset wrote:http://www.avaz.ba/clanak/180585/skanda ... -tri-prsta

Zašto se ovo događa? Jesu li roditelji krivi jer većinom to rade "djeca" rođena u vrijeme kad se desio masakr.
Ovo pod hitno treba drastično kažnjavati!!! A medije molim da objave imena kažnjenih, odnosno nadležnih ukoliko ništa ne poduzmu po ovom pitanju.

Ljudsko smeće, sram da vas bude!!!

bi li molio edije da objave imena kažnjenih da s to desilo u banjaluci?
Partijaner

#116 Re: Zeničani psuju Markale

Post by Partijaner »

Pryda wrote:Jesu to ovi?

Bombasi lazljivi, pa je li te stid postavljat taj video. :lol:

kakavdanakneiskustvu

#117 Re: Zeničani psuju Markale

omega369 wrote:A ko kaze da ova fotka nije montaza?? avaz i njegovi "novinari" su zadnja bica na planeti kojima treba nesto vjerovati.

Sta se odmah zalijecete...

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#118 Re: Zeničani psuju Markale

_BataZiv_0809 wrote:Prvo naslov teme je poprilicno neprecizan, da ne kazem tendenciozan.

Drugo, na prilozenoj fotografiji se vidi jedan lik.

A sad ako uzememo u obzir da je sve napisano istina, onda se zalazem da se toj grupi huligana doživotno zabrani ulazak na stadion i da se Čelik kao klub ogradi od takvog ponašanja pseudonavijača, a i da nadležni organi Fudbalskog saveza sankcionišu klub ubuduće ukoliko se to ponovi.

Psovati jednu od najbolnijih sarajevskih rana mogu samo ograničeni poluidioti i babuni.

Ne smijemo (mislim na dva grad i dva kluba) biti taoci iskompleksiranih budala :!:

:thumbup: :thumbup:
Pryda

#119 Re: Zeničani psuju Markale

Post by Pryda »

_BataZiv_0809 wrote:

I zaista moram reci ovo-do sada sam vise simpatisao Zeljeznicar od Sarajeva, jer mi je blizi klub koji bastini radnicku tradiciju. Ali nakon komentara navijaca oba kluba na ovoj temi i posebno nakon ovog videa koji je apsolutno i ocigledno podmetanje, u potpunosti mijenjam misljenje.
Partijaner wrote: Bombasi lazljivi, pa je li te stid postavljat taj video. :lol:
Jest aplauz uz ritam pjesme i uz to bubanj takodje uz ritam pjesme (manijaci na sjeveru nemaju bubnja). Mozda slusas na laptopu, probaj staviti slusalice sa basom pa ces fino cuti bubanj koji ide uz pjesmu. Nije im ovo prvi ni zadnji put, samo nema uvijek kamera da snime :)

Vas obojica se mozete naguravat sa ljudima sa foruma koji pojma o tome nemaju. Bilo je vec dosta prica o tome kako se gleda na Sarajevo od strane gradjana Zenice i Tuzle (ili velike vecine njih)
Last edited by Pryda on 01/06/2015 22:15, edited 1 time in total.
VCorp

#120 Re: Zeničani psuju Markale

Post by VCorp »

pedeset wrote:http://www.avaz.ba/clanak/180585/skanda ... -tri-prsta

Zašto se ovo događa? Jesu li roditelji krivi jer većinom to rade "djeca" rođena u vrijeme kad se desio masakr.
Ovo pod hitno treba drastično kažnjavati!!! A medije molim da objave imena kažnjenih, odnosno nadležnih ukoliko ništa ne poduzmu po ovom pitanju.

Ljudsko smeće, sram da vas bude!!!

Našli ste se vi iz Sarajeva pričati o maloumnicima. U danima tuge zbog genocida u Prijedoru vatromet za Dan mladosti, titula nije mogla sačekati jedan dan da se proslavi, muzika na sve strane. Najveći ste grad, najmanje vas je u Srebrenici na komemoraciji žrtvama. U Sarajevu vi živite samo za sebe tako da ne znam šta se koji klinac čudite kad debili postupaju ovako prema vama.

Ne treba ovako postupati kao ovi kreteni, ali apsolutno razumijem što se ovakve stvari događaju. Uostalom lijepo vam lik navodi tu da su i navijači Sarajeva psovali zločin na Kapiji pa me zanima u čemu je razlika između vas i Tuzlaka, Zeničana ili bilo koga drugog kome se pridaje tu epitet seljačine.

Ovako je obilježen dan sjećanja u jebenoj Ženevi

Image

3176 traka je podijeljeno u Sarajevu, umjesto da glavni grad, kantonalna vlada to urade i organizuju nešto veliko u znak sjećanja i podrške to su financirale Sarajlije iz Čikaga. To govori o današnjem licu Sarajeva. Sarajevo je nekad bio glavni grad Bosne, ovo danasnje Sarajevo je jedan obični kurac.
Ludzak

#121 Re: Zeničani psuju Markale

Post by Ludzak »

Opetja033 wrote:
Ludzak wrote:Čuj ovoga 'nismo se tukli ni sa Grobarima, ni sa Delijama' hahahaha... pa da ste se s njima tukli, vas ne bi ni bilo. :zoka:
Ti imas disleksiju? Lik nije napisao da Horde nisu imale fajtove sa Grobarima i Delijama. Bilo je i tih fajtova, i po Sarajevu i po Beogradu. Naravno obzirom da te ta subkultura ne interesuje - to ne znas ali te isto tako ne sprijecava da pricas debilizme i gluposti. Cuj ne bi nas ni bilo.. hahahha. Pa dva veca belaja su HZ imale sa Grobarima i Delijama (Delije u Sarajevu, kod Masinske a Grobari u BG kod stadiona) i u oba slucaja beogradske grupe su izvukle deblji kraj. Pisalo se o tome skoro i na ovom forumu, pogledaj malo prije nego se pocnes provaljivati nebulozama o kojima nemas pojma i na koje ce ti se smijati svako ko je iole upoznat sa historijom navijackim grupa u BiH i SA.
Zenica je u bivsoj drzavi vazila za jebeno gostovanje, to je bila poenta komentara.
de bgt. Tebi sva pamet ko je skim i ko je koga pobiju u incidentima.
Pa vi zajedno da se skupite Manijaci, Hordaši i Robijaši nemate navijača k'o Grobari ili Delije.
Partijaner

#122 Re: Zeničani psuju Markale

Post by Partijaner »

Pryda wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Partijaner wrote: Bombasi lazljivi, pa je li te stid postavljat taj video. :lol:
Jest aplauz uz ritam pjesme i uz to bubanj takodje uz ritam pjesme (manijaci na sjeveru nemaju bubnja). Mozda slusas na laptopu, probaj staviti slusalice sa basom pa ces fino cuti bubanj koji ide uz pjesmu. Nije im ovo prvi ni zadnji put, samo nema uvijek kamera da snime :)

Vas obojica se mozete naguravat sa ljudima sa foruma koji pojma o tome nemaju. Bilo je vec dosta prica o tome kako se gleda na Sarajevo sa strane gradjana Zenice i Tuzle (ili velike vecine njih)
Ma sta mi pricas kad sam bio na tribini tada i nemoj mi nista izmisljati, znaci prvo ste poceli sa pjevanjem "Zenica je srce Srbije ", nakon cega smo na tu vasu "zajebanciju" krenuli i mi da vam uzvratimo istom mjerom tako sto smo pljeskali i onda kad smo poslije poceli pjevati himnu dali ste aplauz i posrali se sami na sebe tom akcijom, a pogotovo ovim videom. :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#123 Re: Zeničani psuju Markale

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» iTo

trajno
kakavdanakneiskustvu

#124 Re: Zeničani psuju Markale

Not My Idea wrote:
iTo wrote:
iTo wrote:na prvom gostovanju Zelje poslije rata u Zenici su nam skandirali "noz zica srebrenica"
Od tad mrzim Zenicane...
Koje razmisljanje, braco sestre. Kreirat misljenje o jednom gradu i svim njegovim stanovnicima preko huligana medju navijacima je debilno.
Eno i onaj u Zvorniku pobi policajce. Jel sad mrzis sve Muslimane? Ubise i Vedrana, dakle mrzis i sve Hrvate?

Sto se tice ovog degenerika koji je dizao tri prsta..em je glupan, em pokazuje kako se nosi s gubitkom, on silne muke nema sta pametnije uradit nego pokazat tri prsta. Takve bi najvise zabolilo ignorisanje.

A avaz, smece od novina kakvo i jest, cetnicko i husacko novinarstvo. Jedini cilj im je pokazivat negativno u Bosni i promovisat onog uhljupa od vlasnika. Sto nedavno neko napisa na forumu, da BiH osvoji zlatnu medalju na Olimpijadi, oni to il bi objavili u najmanjem clanku il ne bi uopce, nego bi na naslovnici bilo nesto udarno iz crne hronike. Toliko o njima.
halo, citav stadion se orio
nije vas bilo 500 hiljada u Zenici 96-te pa da se vadite na huligane i picke materine
CITAV GRAD JE BIO NA TOJ PRVOJ UTAKMICI I SVI SU U GLAS SE DERALI NOZ ZICA SREBRENICA
znaci nije jedan debili nego pun stadion debila... to jest pun grad debila...

JASNO ?
MUPMR....
Kuci pa tako pricaj i laj.[/quote]

ma lijepo lagano prijavis kretenov post i kraj priče
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#125 Re: Zeničani psuju Markale

Post by _BataZiv_0809 »

Pryda wrote:

Vas obojica se mozete naguravat sa ljudima sa foruma koji pojma o tome nemaju. Bilo je vec dosta prica o tome kako se gleda na Sarajevo od strane gradjana Zenice i Tuzle (ili velike vecine njih)
Kljucna stvar: aplauz i bubanj uz ritam TUĐE PJESME, TJ. PJESME KOJU NEKO DRUGI PJEVA. Ovako se reaguje na provokacije, znam da bi mnogima bilo drago da su umjesto ovoga krenule psovke svega i svacega.

Nakon ovog videa, Zeljo i Manijaci :run:

Sramota.
Locked