ZENICANI, GDJE SE NALAZITE?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
genija
#1 ZENICANI, GDJE SE NALAZITE?
Ovom prilikom, volila bih da saznam odakle se javljate, jer nas ima po cijelom svijetu, i ova prilika ce omoguciti Zenicanima da saznaju za druge Zenicane i one koji su mozda blizu nas a mi neznamo 
-
sulesavic
Znam. Ne bi bilo zgoreg ponekad skonuti i na http://www.zenica.batrinaesti wrote:nalazim se na dzonlic.blogspot.com-u
-
londza
dr. iver nevaraj se,
to svi kazu, i kad dodju u ovu pustunju kao Ameriku, onda kukaju kako je tesko sa poslom, kako puno sve kosta, kako nema se nigdje otici, kako te zafrkavaju, kako je mala plata, kako upadnes u velike dugove, kako nemozes skupiti dosta para da odes na godisnji da posjetic rodbinu, i ne samo to kad skupis para nedaju ti da uzmes godisnji odmor, osiguranje za zdravlje kosta ko cijela plata,
nevaraj se, primi ovo od iskusne osobe, koja je zivila u Njemackoj, Holandiji, Austriji, i sada Americi, i ja nikome nebi prepuricla da dodju vamo......

to svi kazu, i kad dodju u ovu pustunju kao Ameriku, onda kukaju kako je tesko sa poslom, kako puno sve kosta, kako nema se nigdje otici, kako te zafrkavaju, kako je mala plata, kako upadnes u velike dugove, kako nemozes skupiti dosta para da odes na godisnji da posjetic rodbinu, i ne samo to kad skupis para nedaju ti da uzmes godisnji odmor, osiguranje za zdravlje kosta ko cijela plata,
nevaraj se, primi ovo od iskusne osobe, koja je zivila u Njemackoj, Holandiji, Austriji, i sada Americi, i ja nikome nebi prepuricla da dodju vamo......
-
FleetStrike
U svojoj dragoj čaršiji ... Zenici.
Pokretaču teme - hvala ti dje čuo i nečuo što me ovo upita da se mogu 'nako malo "ponačinit" i negdje napisat koliko volim ovo malo čaršije (malo, a opet potaman) u kojoj živim.
Haj sad u zdravlju!
Pokretaču teme - hvala ti dje čuo i nečuo što me ovo upita da se mogu 'nako malo "ponačinit" i negdje napisat koliko volim ovo malo čaršije (malo, a opet potaman) u kojoj živim.
Haj sad u zdravlju!
-
londza
Pa jeste
,
recimo u Kanadi je slican sistem kao u Evropi, dok u Americi je sve vecinom privatluk, tako da recimo nemas pravo na zdravstveno osiguranje, vec moras privatno placati a to kosta ogromno puno para,
pa onda pojedine male stvarcice su slicne Evropi kao mozes piti alkohol od 18
dok u Americi od 21, i ostali zakoni se razlikuju,
samo nisam tacno sigurna svemu, ali to sto sam saznala
malo je od prijatelja sto zive u Kanadi, i kazu da je i zivot
vise slicniji Evropi a ne ovdje u Americi sve 360 gradi
drugacije, al' sta ces ..

recimo u Kanadi je slican sistem kao u Evropi, dok u Americi je sve vecinom privatluk, tako da recimo nemas pravo na zdravstveno osiguranje, vec moras privatno placati a to kosta ogromno puno para,
pa onda pojedine male stvarcice su slicne Evropi kao mozes piti alkohol od 18
samo nisam tacno sigurna svemu, ali to sto sam saznala
malo je od prijatelja sto zive u Kanadi, i kazu da je i zivot
vise slicniji Evropi a ne ovdje u Americi sve 360 gradi
drugacije, al' sta ces ..