Zenica - Munchen ?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
bboypatron

#1 Zenica - Munchen ?

Post by bboypatron »

Poštovani,

Za 3-4 dana idem u Munchen autom. Zanima me najbliza realacija ako ih ima više, eventualno ako neko zna iznos putarina.
Obzirom da nisam nikako isao, informacije su mi dobro dosle.

BTW ako neko planira ici u Munchen u nedjelju 1.9 moze sa mnom.

LP
dinob1000

#2 Re: Zenica - Munchen ?

Post by dinob1000 »

bboypatron wrote:Poštovani,

Za 3-4 dana idem u Munchen autom. Zanima me najbliza realacija ako ih ima više, eventualno ako neko zna iznos putarina.
Obzirom da nisam nikako isao, informacije su mi dobro dosle.

BTW ako neko planira ici u Munchen u nedjelju 1.9 moze sa mnom.

LP
via michelin sve pise
zodi36

#3 Re: Zenica - Munchen ?

Post by zodi36 »

e ovako,ides ravno iz zenice za doboj,derventu,i na granicni prelaz brod,tu se ukljucujes na cestarinu koja te vodi skoro do slovenacke granice i kad udjes u sloveniju neides za maribor nego za jesenice i dalje samo prati putokaz za minhen.to ti je najkraci put,bez zurbe mozes doci za 10-12 sati.nezaboravi uzeti prije ulaza u sloveniju vinjete,imas omv pumpu prije granice i tu uzmi vinjete i austrijsku i slovenacku.slovenacka ti kosta 15 eura a austrijska 8.ovo ti je pod obavezno jer su kazne ogromne i odmah ce te uhvatiti bez vinjeta.mozda neces moci na toj pumpi kupiti austrijsku nego samo slovenacku,pa stoga cim udjes u sloveniju nadji neku pumpu pored puta i uzmi austrijsku i obavezno zalijepi vinjete na sajbu.mislim da cestarinu slavonski brod-macelj placas oko 40 km.to ti je to,u njemackoj kad udjes netrebas nista placati.drzi se ogranicenja narucito kroz austriju.neces nista dobiti sto ces doci sat,dva ranije a kazne su ogromne .sretan put
bboypatron

#4 Re: Zenica - Munchen ?

Post by bboypatron »

Hvala na inormacijama. Evo upravo pisem iz Munchena.

Prilazem troskove ako nekom bude trebalo:

Od Zenice do Mucnhena mi je bilo dovoljno 120KM goriva, rezervoar sam napunio pun u zenici.
Hrvatska autoput 16.80€ (ako izgubis kartu placa se dupla cijena)
Vinjete: Slovenija 15€ sedmicna + Austrija vinjeta 8.80€ 10 dana
Slovenija naknadna cestarina 6.50€ + 0.80€
Austrija Tunel 10€

Stigao sam za nekih 13sati, obzirom da nisam brzo vozio.

LP
Post Reply