Zenica / III Korpus A RBiH
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#476 Re: Zenica tokom rata
A sta je to bilo drugacije bilo gdje drugo?
-
kongres
#478 Re: Zenica tokom rata
e moj vrli prijatelju-i dan danas je tamo ekonomija zasnovana na onome sto je pohapano u toku rata na racun sirotinje-sarajevo je pretrpjelo svasta izmedju ostalog i cetiri godine opsade granatiranja, snajpera itd pa se moze halaliti dosta toga-ali nema te balkanske krcmetine u kojoj je sam djavo rekao-e ovdje mi je dobro tu cu da stolujem kao sto je zenica i okolina.Tesko je shvatiti da postoji takav mentalitet ljudi-genetska mutacija kp doma sta li vec(nemam pojma-i dan danas pokusavam da pisem o svemu tome ali ne ide-nemoguce-sve mi se cini ako budem govorio realno niko mi nece vjerovati-zato pecaj ribu ahmete sabo pecaj ribu i suti).anthraxQ wrote:A sta je to bilo drugacije bilo gdje drugo?
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#479 Re: Zenica tokom rata
Evo vam Zeničani All-Stars galerije iz Zenice od 1992 do 1995, pa hajmo raspravljati:
1. Enver Bašić;
2. Ramiz Bećirhodžić;
3. Zero Beganović;
4. Ramiz Džaferović;
5. Jasmin Jašarević
Živi vi Zeničani meni bili
1. Enver Bašić;
2. Ramiz Bećirhodžić;
3. Zero Beganović;
4. Ramiz Džaferović;
5. Jasmin Jašarević
Živi vi Zeničani meni bili
-
Konjanik
#480 Re: Zenica tokom rata
koji si ti psiho jarane to je neobjasnjivo.Lupas neke komentare bez veze i svaka ti recenica zavrsava nedoreceno, moje je misljenje da ti nikad nisi bio u Zenici jedino na cemu stvaras svoj dojam o nama (mutantima kao sto nas opisa) je na pricama koje si cuo od drugih ili si se mozda sukobio sa par robijasa na nekom od gostovanja celika u tom mjestu dje god da si bio bio.kongres wrote:e moj vrli prijatelju-i dan danas je tamo ekonomija zasnovana na onome sto je pohapano u toku rata na racun sirotinje-sarajevo je pretrpjelo svasta izmedju ostalog i cetiri godine opsade granatiranja, snajpera itd pa se moze halaliti dosta toga-ali nema te balkanske krcmetine u kojoj je sam djavo rekao-e ovdje mi je dobro tu cu da stolujem kao sto je zenica i okolina.Tesko je shvatiti da postoji takav mentalitet ljudi-genetska mutacija kp doma sta li vec(nemam pojma-i dan danas pokusavam da pisem o svemu tome ali ne ide-nemoguce-sve mi se cini ako budem govorio realno niko mi nece vjerovati-zato pecaj ribu ahmete sabo pecaj ribu i suti).anthraxQ wrote:A sta je to bilo drugacije bilo gdje drugo?
ali nema te balkanske krcmetine u kojoj je sam djavo rekao-e ovdje mi je dobro tu cu da stolujem kao sto je zenica i okolina.Tesko je shvatiti da postoji takav mentalitet ljudi-genetska mutacija kp doma sta li vec(nemam pojma-i dan danas pokusavam da pisem o svemu tome ali ne ide
Evo mene mutanta bas interesuje da nesto vise napises o tome odkud ti ovakva dramatizacija Zenice, ljudi i okoline?
-
Konjanik
#481 Re: Zenica tokom rata
Ja bih licno imao dosta toga napisat, ali mi nekako sada mrsko ali nako u kratko imo sam 7 godina kad je rat poceo,zivio sam na Hamidi prvi razred upisao u o.s.skender kulenovic u radakovu,medjutim nisam tu ni bio mjesec dana otac je mene majku i brata preselio u nasu vikendicu u T.Polje vjerujuci da ce u Ze biti pucnjave i toga pa konto je bit ce na selu nesto bolje...u sustini bilo bi na selu nesto bolje da nismo bili primorani primit ogroman broj izbjeglica.Izbjeglica iz kotor varosi, doboja i Samca se dobro sjecan neki su istali u nasoj vikendici s nama da zive i godinu dana..
93' godina je donijela ogromnu glad koju nikad necu zaboravit, isao sam s rodjacima i djecom iz T Polja pjeske kroz bistricak u Z Polje, Orahovicu i Serice tamo sto svasta radili krali prosili hranu kukuruzni hljeb, krompire svasta, jako cesto sto znali mi djeca ono bude nas i po 40tak zaustavimo UN tenkove ili dzipove koji su prolazili magistralom iz Zenice ili prema Zenici formirali bi zivi stit i onda Vikali: Bombon bonbon i vjeruj mi stalno su nam bacali nekad sendvice nekad slatkise i to...kasnije sam znao doci vozom u Zenicu kod Dajdze na Odmut i tu nocivat
iz T Polja smo putovali vozom u Zenicu u onim vagonima kojima se inace prevozila roba, dakle u vagon stane 100 ljudi nema ni jedne stolice nako stojis do Zenice, u Zenici na Odmutu se sjecam jedne akcije u kojoj sam ucestvovao sa rodjakom , stariji momci su napravili barikadu unproforcima ciji se konvoj kretao bulevarom pokraj Odmuta prema Raspotocju i na danasnjem KT ispod Krca tu bi ih zaustavili, i dok bi konvoj stao, ljudi bi se na brzinu skakali na kamione sa humanitarnim paketima,rezali uzad koja ih cuvaju i bacali pakete (bijeli paketi kartonski , crveni krst i na svakom je bio strip iscrtan o zenevskoj konvenciji ) taj sam dan i ja mazno paket ...jeo vrilicu i dan danas je volim..
Medjutim, najteze mi je bio kada mi je poginuo komsija a kasnije i moj prijatelj Menso inace tacno dva dana prije nego je ubijen bio je samo 2 god stariji od mene,sjedili smo na igralistu u T Polju i on je pricao o tome kako je guzio ovo-ono bio nam je junak jbte
Ubijen je sa nepunih 16god kada je u Crkvicama na livadi pokraj danasnje Ensar dzamije pala granata (ne znam jel iz aviona jer su nas avioni cesto gadjali ili je dosla iz Viteza od HVO) ...rahmet mu dusi!!
94' te godine smo se opet vratili u Zenici i nismo mrdali , otac je vikendicu iznajmio nekom liku iz Tesnja koji se stalno krio po sumama u T Polju sa svojim bratom od vojne policije, sjecam se jedne prilike kad ga je vojna sklepala na po ulice namarisali ga on place place nece u vojsku i nece i Bog - 1997 god sam tog lika gledao na TV posto je neki kurac u opstini kasnije u kanton sudu ne mogu se sjetit sada imena ali pitat cu oca on mu cesto mamu spominje kad ga vidi an TV-u.
Sjecam se kad je Zepce palo, to nikad neu zaboravit, ja se budim rano ujutru i gledam sa balkona kuce prema Kovanicima, kad iz magle crnilo neko ko mravi..ja budim mamu da vidi sta je to..mi se oblacimo i silazimo na prugu kad na pruzi voz stoji ceka izbjeglice da predju most, iz voza skocio i moj dajdza i mi smo onda krenuli prema kovanicima da trazimo tetku i njenu djecu koji su bili u toj bujici ljudi odnosno izbjeglica iz Zepca...to je bila scena za sebe fakat
Jos se sjecam kad je u nas komsiluk na Hamidi doselila porodica iz Rogatice, sve neki silni Bosnjaci oni fol nisu ratovali vec su skupljali po komsiluku pomoc za vojnike ARBIH, pa je jedan od njih necu da mu spominjem ime danas ima tezgu na pijaci u Zenici, mom ocu dobacio kako je on skrt jer nece nista da donira za ARBIH kako ga nije briga bla bla...mene u tom momentu uhvatio stid mog oca samog, kad mi caca poludi na tog lika iz rogatice,kad se poce na njeg derat, psovat lajat ja mislio ubit ce ga..moj caca na mjesec dana prije toga izgubio saku na ruci danas ima samo onaj najmanji prst i palac na desnoj saci a dajdza mi u toj istoj akciji najebo od detonacije lezo i tad u bolnici nije se znalo hocel prezivit il nece..kasnije su ti iz rogatice odselili u ameriku, samo je ovaj sto je skupljao pomoc ostao u BH radi na pijaci...
1994 godine za pravoslavni Bozic otisli smo kod ocevih jarana na slavlje, stari se napio ko zemlja,nismo mogli kuci bio policijski sat pa smo morali nocit kod ocevog jarana...tu noc sam se potuko s nekim likom kod hotela internacional i picka dovede jos trojicu i prebili me ko vola u kupusu nikad nisam kasnije skonto ko je taj lik a trazio sam ga sa rodjakom...
sjecam se cestog granatiranja Zenice od aviona pa kad bi bili u skoli za vrijeme granatiranja uciteljica mi je bila Marija R. cesto nas je tjerala u hodnik skole ili bi lezali ispod stolova u ucionici, tada se sjecam podruma u soliterima na Omdutu i na Jaliji kako su samo bili cisti i uredni to je nevjerovatno a danas zapusteni strah te uci u njih...
eto necu vise i ovo je puno ionako nece niko procitat
93' godina je donijela ogromnu glad koju nikad necu zaboravit, isao sam s rodjacima i djecom iz T Polja pjeske kroz bistricak u Z Polje, Orahovicu i Serice tamo sto svasta radili krali prosili hranu kukuruzni hljeb, krompire svasta, jako cesto sto znali mi djeca ono bude nas i po 40tak zaustavimo UN tenkove ili dzipove koji su prolazili magistralom iz Zenice ili prema Zenici formirali bi zivi stit i onda Vikali: Bombon bonbon i vjeruj mi stalno su nam bacali nekad sendvice nekad slatkise i to...kasnije sam znao doci vozom u Zenicu kod Dajdze na Odmut i tu nocivat
iz T Polja smo putovali vozom u Zenicu u onim vagonima kojima se inace prevozila roba, dakle u vagon stane 100 ljudi nema ni jedne stolice nako stojis do Zenice, u Zenici na Odmutu se sjecam jedne akcije u kojoj sam ucestvovao sa rodjakom , stariji momci su napravili barikadu unproforcima ciji se konvoj kretao bulevarom pokraj Odmuta prema Raspotocju i na danasnjem KT ispod Krca tu bi ih zaustavili, i dok bi konvoj stao, ljudi bi se na brzinu skakali na kamione sa humanitarnim paketima,rezali uzad koja ih cuvaju i bacali pakete (bijeli paketi kartonski , crveni krst i na svakom je bio strip iscrtan o zenevskoj konvenciji ) taj sam dan i ja mazno paket ...jeo vrilicu i dan danas je volim..
Medjutim, najteze mi je bio kada mi je poginuo komsija a kasnije i moj prijatelj Menso inace tacno dva dana prije nego je ubijen bio je samo 2 god stariji od mene,sjedili smo na igralistu u T Polju i on je pricao o tome kako je guzio ovo-ono bio nam je junak jbte
Ubijen je sa nepunih 16god kada je u Crkvicama na livadi pokraj danasnje Ensar dzamije pala granata (ne znam jel iz aviona jer su nas avioni cesto gadjali ili je dosla iz Viteza od HVO) ...rahmet mu dusi!!
94' te godine smo se opet vratili u Zenici i nismo mrdali , otac je vikendicu iznajmio nekom liku iz Tesnja koji se stalno krio po sumama u T Polju sa svojim bratom od vojne policije, sjecam se jedne prilike kad ga je vojna sklepala na po ulice namarisali ga on place place nece u vojsku i nece i Bog - 1997 god sam tog lika gledao na TV posto je neki kurac u opstini kasnije u kanton sudu ne mogu se sjetit sada imena ali pitat cu oca on mu cesto mamu spominje kad ga vidi an TV-u.
Sjecam se kad je Zepce palo, to nikad neu zaboravit, ja se budim rano ujutru i gledam sa balkona kuce prema Kovanicima, kad iz magle crnilo neko ko mravi..ja budim mamu da vidi sta je to..mi se oblacimo i silazimo na prugu kad na pruzi voz stoji ceka izbjeglice da predju most, iz voza skocio i moj dajdza i mi smo onda krenuli prema kovanicima da trazimo tetku i njenu djecu koji su bili u toj bujici ljudi odnosno izbjeglica iz Zepca...to je bila scena za sebe fakat
Jos se sjecam kad je u nas komsiluk na Hamidi doselila porodica iz Rogatice, sve neki silni Bosnjaci oni fol nisu ratovali vec su skupljali po komsiluku pomoc za vojnike ARBIH, pa je jedan od njih necu da mu spominjem ime danas ima tezgu na pijaci u Zenici, mom ocu dobacio kako je on skrt jer nece nista da donira za ARBIH kako ga nije briga bla bla...mene u tom momentu uhvatio stid mog oca samog, kad mi caca poludi na tog lika iz rogatice,kad se poce na njeg derat, psovat lajat ja mislio ubit ce ga..moj caca na mjesec dana prije toga izgubio saku na ruci danas ima samo onaj najmanji prst i palac na desnoj saci a dajdza mi u toj istoj akciji najebo od detonacije lezo i tad u bolnici nije se znalo hocel prezivit il nece..kasnije su ti iz rogatice odselili u ameriku, samo je ovaj sto je skupljao pomoc ostao u BH radi na pijaci...
1994 godine za pravoslavni Bozic otisli smo kod ocevih jarana na slavlje, stari se napio ko zemlja,nismo mogli kuci bio policijski sat pa smo morali nocit kod ocevog jarana...tu noc sam se potuko s nekim likom kod hotela internacional i picka dovede jos trojicu i prebili me ko vola u kupusu nikad nisam kasnije skonto ko je taj lik a trazio sam ga sa rodjakom...
sjecam se cestog granatiranja Zenice od aviona pa kad bi bili u skoli za vrijeme granatiranja uciteljica mi je bila Marija R. cesto nas je tjerala u hodnik skole ili bi lezali ispod stolova u ucionici, tada se sjecam podruma u soliterima na Omdutu i na Jaliji kako su samo bili cisti i uredni to je nevjerovatno a danas zapusteni strah te uci u njih...
-
kongres
#482 Re: Zenica tokom rata
Evo jos jednog dokaza o tacnosti onoga sto pisem-htio bi dorecene recenice da mozes njuskati okolo-bio sam u zenici bio jarane i jako dobro osjetio vase gostoprimstvo-ne ponovilo se.Konjanik wrote:Ja bih licno imao dosta toga napisat, ali mi nekako sada mrsko ali nako u kratko imo sam 7 godina kad je rat poceo,zivio sam na Hamidi prvi razred upisao u o.s.skender kulenovic u radakovu,medjutim nisam tu ni bio mjesec dana otac je mene majku i brata preselio u nasu vikendicu u T.Polje vjerujuci da ce u Ze biti pucnjave i toga pa konto je bit ce na selu nesto bolje...u sustini bilo bi na selu nesto bolje da nismo bili primorani primit ogroman broj izbjeglica.Izbjeglica iz kotor varosi, doboja i Samca se dobro sjecan neki su istali u nasoj vikendici s nama da zive i godinu dana..
-
Konjanik
#483 Re: Zenica tokom rata
Pa, s obzirom kakav si ocito nisi ni zasluzio neki bolji tretman
- Pisistratus
#484 Re: Zenica tokom rata
Evo da i ja dodam nešto malo.
Pričali su mi o specijalnoj jedinici policije "Manevar", znam dosta ljudi koji su tu služili( i moj ćale između ostalih) i iz njihovih priča nekako sam osjetio da su ih slali uvijek na najzajebanija mjesta.
Jedinica je osnovana u junu 1992. godine kao Specijalni Odred Grada Zenice Manevar. Iako su zvanično bili policijska jedinica, kako mi rekoše uvijek su bili na terenima. Bili su i na Pišanim Jelikama, i u Vitezu, Fojnici, Vozućoj, ukratko, tamo gdje je bilo jebeno bili su specijalci. Ratovali su i sa HVO-om i četnicima i svakakvom bagrom što se skupljala ovim regionom tokom rata.
Ukupno ih je bilo dvije čete, oko 240 ljudi, iako je taj broj varirao iz dana u dan. Kasnije je u sklopu 314. osnovan drugi manevarski odred, te je spajanjem ova dva krajem rata nastala Specijalna policija Zenice. Djelovali su kao i sve jedinice ovdje u sastavu 3. korpusa. Komandir im je bio Čančar Fahrudin, a ime zamjenika nikad nisam saznao. Zvali su ga Šaraf.
Ovo je spisak izginulih i odlikovanih:

A ovo im je bio grb(uslikano s priznanja, ne zamjerite)
:

Ako ima kakvih pitanja vezanih za ovu jedinicu, pitajte, ja ću proslijedit' ćaletu i njegovim pajdašima. Oni bi trebali znat'.
Pričali su mi o specijalnoj jedinici policije "Manevar", znam dosta ljudi koji su tu služili( i moj ćale između ostalih) i iz njihovih priča nekako sam osjetio da su ih slali uvijek na najzajebanija mjesta.
Jedinica je osnovana u junu 1992. godine kao Specijalni Odred Grada Zenice Manevar. Iako su zvanično bili policijska jedinica, kako mi rekoše uvijek su bili na terenima. Bili su i na Pišanim Jelikama, i u Vitezu, Fojnici, Vozućoj, ukratko, tamo gdje je bilo jebeno bili su specijalci. Ratovali su i sa HVO-om i četnicima i svakakvom bagrom što se skupljala ovim regionom tokom rata.
Ukupno ih je bilo dvije čete, oko 240 ljudi, iako je taj broj varirao iz dana u dan. Kasnije je u sklopu 314. osnovan drugi manevarski odred, te je spajanjem ova dva krajem rata nastala Specijalna policija Zenice. Djelovali su kao i sve jedinice ovdje u sastavu 3. korpusa. Komandir im je bio Čančar Fahrudin, a ime zamjenika nikad nisam saznao. Zvali su ga Šaraf.

A ovo im je bio grb(uslikano s priznanja, ne zamjerite)

Ako ima kakvih pitanja vezanih za ovu jedinicu, pitajte, ja ću proslijedit' ćaletu i njegovim pajdašima. Oni bi trebali znat'.
-
kakavdanakneiskustvu
#485 Re: Zenica tokom rata
sa nekim od ovih odlikovanih sam dosta godina radio zajedno u policiji
- Pisistratus
#486 Re: Zenica tokom rata
kakavdanakneiskustvu wrote:sa nekim od ovih odlikovanih sam dosta godina radio zajedno u policiji
Dosta ih i dan - danas služi u Specijalnoj jedinici policije ovdje.
-
kakavdanakneiskustvu
#487 Re: Zenica tokom rata
Pisistratus wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:sa nekim od ovih odlikovanih sam dosta godina radio zajedno u policiji
od ovih odlikovanih sa ove slike niko
- Pisistratus
#488 Re: Zenica tokom rata
Mislio sam generalno iz jedinice. Izvini.kakavdanakneiskustvu wrote:Pisistratus wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:sa nekim od ovih odlikovanih sam dosta godina radio zajedno u policiji
-
kakavdanakneiskustvu
#489 Re: Zenica tokom rata
Mislio sam generalno iz jedinice. Izvini.kakavdanakneiskustvu wrote:Pisistratus wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:sa nekim od ovih odlikovanih sam dosta godina radio zajedno u policiji
ima ih iz manevra u toj jedinici,istina
- _mufljuz_
#490 Re: Zenica tokom rata
ma govno "carsija" to ja odgovorno tvrdim kao zenicanin...
ni ljudi nisu bolji....
nije me stid to rec....
mozda je prije rata i licila na nesto - sad lici na kurac....
kasaba puna frustriranih drkotina.... i bez pokrica umisljenih likova ...
apropo sjednice SDA 11.jula 1995. u Zenici - nemam komentara
nisam ni znao da je odrzana takva u to vrijeme
gospoda sastancila dok je radio amater iz srebrenice vristao na radiju trazeci pomoc...... mamicu im jebem kompletno....
steta sto ih Senka Nozica nije spakovala na smrtnu kaznu a cetalji nas ostale jer kad je narod glup i ne zasluzuje da zivi.....
ni ljudi nisu bolji....
nije me stid to rec....
mozda je prije rata i licila na nesto - sad lici na kurac....
kasaba puna frustriranih drkotina.... i bez pokrica umisljenih likova ...
apropo sjednice SDA 11.jula 1995. u Zenici - nemam komentara
nisam ni znao da je odrzana takva u to vrijeme
gospoda sastancila dok je radio amater iz srebrenice vristao na radiju trazeci pomoc...... mamicu im jebem kompletno....
steta sto ih Senka Nozica nije spakovala na smrtnu kaznu a cetalji nas ostale jer kad je narod glup i ne zasluzuje da zivi.....
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#491 Re: Zenica tokom rata
samo da se javim.Pisistratus wrote:Evo da i ja dodam nešto malo.
Ukupno ih je bilo dvije čete, oko 240 ljudi, iako je taj broj varirao iz dana u dan. Kasnije je u sklopu 314. osnovan drugi manevarski odred, te je spajanjem ova dva krajem rata nastala Specijalna policija Zenice. Djelovali su kao i sve jedinice ovdje u sastavu 3. korpusa. Komandir im je bio Čančar Fahrudin, a ime zamjenika nikad nisam saznao. Zvali su ga Šaraf.![]()
A ovo im je bio grb(uslikano s priznanja, ne zamjerite):
i moj cale je sluzio u toj jedinici.
- anthraxQ
#492 Re: Zenica tokom rata
kongres wrote:e moj vrli prijatelju-i dan danas je tamo ekonomija zasnovana na onome sto je pohapano u toku rata na racun sirotinje-sarajevo je pretrpjelo svasta izmedju ostalog i cetiri godine opsade granatiranja, snajpera itd pa se moze halaliti dosta toga-ali nema te balkanske krcmetine u kojoj je sam djavo rekao-e ovdje mi je dobro tu cu da stolujem kao sto je zenica i okolina.Tesko je shvatiti da postoji takav mentalitet ljudi-genetska mutacija kp doma sta li vec(nemam pojma-i dan danas pokusavam da pisem o svemu tome ali ne ide-nemoguce-sve mi se cini ako budem govorio realno niko mi nece vjerovati-zato pecaj ribu ahmete sabo pecaj ribu i suti).anthraxQ wrote:A sta je to bilo drugacije bilo gdje drugo?
zbog takvih rijeci, tesko da bi ti i ja bili prijatelji.
a sta je to u Ze pohapano? Sta je uopce tokom rata, i poslije stiglo u Zenicu, da bi se moglo pohapati?
Zenica je tokom rata bila skoro pa jedina sigurna teritorija u RBIH. Zar ti to nesto ne govori?
Zenicani su branili i Visoko, i Igman, i Vozucu, Olovo, da ne govorim cijelu Srednju Bosnu. Zenicani su ti koji su dali po !icki snovima HVO-a, uz ostale naravno...
Druze moja,satro, ja u Ze za vrijeme gladi nisam imao sta jesti... Dok je u Sa dolazilo, te konvoji, te avioni... Nesto je bilo. U Ze nista...
I s druge strane, budi sretan sto te Zenica primila, jer si ocito pobjegao/otjeran sa svoga ognjista... Ako ti se nije svidjala, tebi i 200 000 onih koji su prosli kroz Ze tokom rata, onda ste slobodno mogli ostati tamo odakle ste dosli ili ici drugdje. Manje vise, ziv si, velikim dijelom upravo radi te mrske Zenice.
-
kakavdanakneiskustvu
#493 Re: Zenica tokom rata
Pisistratus wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:sa nekim od ovih odlikovanih sam dosta godina radio zajedno u policiji
a taj šaraf je ramiz bećirhodžić
- anthraxQ
#494 Re: Zenica tokom rata
Steta sto nema vise podataka o jedinici, videa i ostalog materijala...
Mnoge druge jedinice su ispromovisane, a ova zenicka kao da nikad nije ni postojala.
Da li neko zna da li su oni dolazili u direktne sukobe sa Jokerima?
pozz..
p.s. zelim da cujem i druge podatke, stari mi bas i nije nesto pricljiv o tim danima.
Mnoge druge jedinice su ispromovisane, a ova zenicka kao da nikad nije ni postojala.
Da li neko zna da li su oni dolazili u direktne sukobe sa Jokerima?
pozz..
p.s. zelim da cujem i druge podatke, stari mi bas i nije nesto pricljiv o tim danima.
- TRENT
#495 Re: Zenica tokom rata
Bezobrazna recenica.Nisi svjestan kakvu si glupost napisao.Kolika ja ta glad trajala u Zenici ,3 mjeseca do pola godine ? U Sarajevu preko 3 godine opsade,cetnici sa svih strana,granate,snajperi,nema vode,gusile se Sarajlije od hrane ,nisu znali sta ce od viska...anthraxQ wrote:kongres wrote:e moj vrli prijatelju-i dan danas je tamo ekonomija zasnovana na onome sto je pohapano u toku rata na racun sirotinje-sarajevo je pretrpjelo svasta izmedju ostalog i cetiri godine opsade granatiranja, snajpera itd pa se moze halaliti dosta toga-ali nema te balkanske krcmetine u kojoj je sam djavo rekao-e ovdje mi je dobro tu cu da stolujem kao sto je zenica i okolina.Tesko je shvatiti da postoji takav mentalitet ljudi-genetska mutacija kp doma sta li vec(nemam pojma-i dan danas pokusavam da pisem o svemu tome ali ne ide-nemoguce-sve mi se cini ako budem govorio realno niko mi nece vjerovati-zato pecaj ribu ahmete sabo pecaj ribu i suti).anthraxQ wrote:A sta je to bilo drugacije bilo gdje drugo?
zbog takvih rijeci, tesko da bi ti i ja bili prijatelji.
a sta je to u Ze pohapano? Sta je uopce tokom rata, i poslije stiglo u Zenicu, da bi se moglo pohapati?
Zenica je tokom rata bila skoro pa jedina sigurna teritorija u RBIH. Zar ti to nesto ne govori?
Zenicani su branili i Visoko, i Igman, i Vozucu, Olovo, da ne govorim cijelu Srednju Bosnu. Zenicani su ti koji su dali po !icki snovima HVO-a, uz ostale naravno...
Druze moja,satro, ja u Ze za vrijeme gladi nisam imao sta jesti... Dok je u Sa dolazilo, te konvoji, te avioni... Nesto je bilo. U Ze nista...
I s druge strane, budi sretan sto te Zenica primila, jer si ocito pobjegao/otjeran sa svoga ognjista... Ako ti se nije svidjala, tebi i 200 000 onih koji su prosli kroz Ze tokom rata, onda ste slobodno mogli ostati tamo odakle ste dosli ili ici drugdje. Manje vise, ziv si, velikim dijelom upravo radi te mrske Zenice.
Ukratko ,glup si.
- Warashii
#496 Re: Zenica tokom rata
Bezveze raspravljate jbte, bio je rat i nikom nije bilo lako, cinjenica da su neki u Sarajevu profitirali u toku rata, kao i neki danas, jer je tamo bio aerodrom i dolazila je pomoc, a kako je Sarajevo bilo u okruzenju tako da pomoc iz Sarajeva nije ni odlazila.TRENT wrote: Bezobrazna recenica.Nisi svjestan kakvu si glupost napisao.Kolika ja ta glad trajala u Zenici ,3 mjeseca do pola godine ? U Sarajevu preko 3 godine opsade,cetnici sa svih strana,granate,snajperi,nema vode,gusile se Sarajlije od hrane ,nisu znali sta ce od viska...
Ukratko ,glup si.
Sarajlije se smiju Ikaru i spomenik mu kroz zajebanciju digli a ja sam taj Ikar u ratu pojeo mozda 3 ili 4 puta i jbo majku dobar mi.
Od pomoci u ratu dobijali smo one kartice sljedovanja pa smo kupovali hljeb na te kartice, jedan clan frtalj hljeba, k...
dobijes kupis. Dobio sam neki paket pomoci isto onoliko puta koliko sam i Ikar jeo.
Dakle nekom je u Sarajevu bilo ok, koliko to moze biti u ratu, ali nije svima, nisu svi dobro prolazili a isto tako i u Zenici.
Moja komsinka davala pascetu konzerve haringe, ako se ko sjeca one velike ovalne konzerve skoro od po kile, a ja ih zeljan bio jbte.
- TRENT
#497 Re: Zenica tokom rata
I veci problem od tih izbjeglica,koje ste prezirali ,**,su bile seljacine iz Babina,Nemile,Orahovca koju su se bogatili na racun gladi.Komsinica iz zgrade ,iz Babina,sjecam se kako se hvalila kako je nekoj zeni za 2 kile brasna i 2 kile krompira uzela prstenje sa ruku.A nije jedina prica koju sam cuo odnosno dozivljaj kojem sam prisustvao.
**(slazem se bilo je svega,doslo svakavkih djikana sa strane,bilo je problema.Ali onda kad je stao rat ,sa velikim odusevljenjem se docekivale komsije Srbi koji su citav rat bili u Srbiji ).Jednom cetniku sto je moju majku rahmetli izbacio iz kuce,se napravio dernek kad se vratio u svoju zgradu u Zenici uz nezaobilazni balinluk "Komso ko nas to zavadi".Jednog RVI izbacili iz stana ko zadnje pseto,da bi se vlasnik vratio u svoj stan (iz Srbije se vratio).Shvatam situaciju,svi su vratili svoje nekretnine,ali zasto se i njemu pravio taj "komso ko nas zavadi" dernek?
**(slazem se bilo je svega,doslo svakavkih djikana sa strane,bilo je problema.Ali onda kad je stao rat ,sa velikim odusevljenjem se docekivale komsije Srbi koji su citav rat bili u Srbiji ).Jednom cetniku sto je moju majku rahmetli izbacio iz kuce,se napravio dernek kad se vratio u svoju zgradu u Zenici uz nezaobilazni balinluk "Komso ko nas to zavadi".Jednog RVI izbacili iz stana ko zadnje pseto,da bi se vlasnik vratio u svoj stan (iz Srbije se vratio).Shvatam situaciju,svi su vratili svoje nekretnine,ali zasto se i njemu pravio taj "komso ko nas zavadi" dernek?
Last edited by TRENT on 18/09/2013 19:49, edited 2 times in total.
- TRENT
#498 Re: Zenica tokom rata
Warashii wrote:Bezveze raspravljate jbte, bio je rat i nikom nije bilo lako, cinjenica da su neki u Sarajevu profitirali u toku rata, kao i neki danas, jer je tamo bio aerodrom i dolazila je pomoc, a kako je Sarajevo bilo u okruzenju tako da pomoc iz Sarajeva nije ni odlazila.TRENT wrote: Bezobrazna recenica.Nisi svjestan kakvu si glupost napisao.Kolika ja ta glad trajala u Zenici ,3 mjeseca do pola godine ? U Sarajevu preko 3 godine opsade,cetnici sa svih strana,granate,snajperi,nema vode,gusile se Sarajlije od hrane ,nisu znali sta ce od viska...
Ukratko ,glup si.
Sarajlije se smiju Ikaru i spomenik mu kroz zajebanciju digli a ja sam taj Ikar u ratu pojeo mozda 3 ili 4 puta i jbo majku dobar mi.
Od pomoci u ratu dobijali smo one kartice sljedovanja pa smo kupovali hljeb na te kartice, jedan clan frtalj hljeba, k...
dobijes kupis. Dobio sam neki paket pomoci isto onoliko puta koliko sam i Ikar jeo.
Dakle nekom je u Sarajevu bilo ok, koliko to moze biti u ratu, ali nije svima, nisu svi dobro prolazili a isto tako i u Zenici.
Moja komsinka davala pascetu konzerve haringe, ako se ko sjeca one velike ovalne konzerve skoro od po kile, a ja ih zeljan bio jbte.
Jarane,jesu li u Zenici bili snajperi,svakodnevna granatiranja ?
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#499 Re: Zenica tokom rata
poslije ranjavanja na bjelasnici 93 , bio u zenickoj bolnici 40 i kusur dana . poslije izlaska proseto zenicom i imam sta vidit , prodavala se pecena jagnjetina u mesarama, pusio se plavi ronhil i jork, u prodavnicama nema kakvog povca nema , a sve se gladovalo.ja se nesto nesjecam da sa tim i takvim konvojima udje u sarajevo gajba paradajza ili kako janje, o cigarama i da nepricam.Druze moja,satro, ja u Ze za vrijeme gladi nisam imao sta jesti... Dok je u Sa dolazilo, te konvoji, te avioni... Nesto je bilo. U Ze nista...
- TRENT
#500 Re: Zenica tokom rata
Mogao si osjetiti u njegovom komentaru standardni kompleks "Meni Sarajevo sve duguje","Sarajlije su krive za svaki moj problem"...crysis wrote:poslije ranjavanja na bjelasnici 93 , bio u zenickoj bolnici 40 i kusur dana . poslije izlaska proseto zenicom i imam sta vidit , prodavala se pecena jagnjetina u mesarama, pusio se plavi ronhil i jork, u prodavnicama nema kakvog povca nema , a sve se gladovalo.ja se nesto nesjecam da sa tim i takvim konvojima udje u sarajevo gajba paradajza ili kako janje, o cigarama i da nepricam.Druze moja,satro, ja u Ze za vrijeme gladi nisam imao sta jesti... Dok je u Sa dolazilo, te konvoji, te avioni... Nesto je bilo. U Ze nista...