Zenica-Drvenik - kuda je najbliže i najbolje putovati???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zenicablues

#1 Zenica-Drvenik - kuda je najbliže i najbolje putovati???

Post by zenicablues »

Pozdrav raja,

Došlo vrijeme da se ide na godišnji.

Da li je bolje i bliže ići preko Mostara, pa na granični prelaz Metković ili preko Livna pa na Aržano ili Kamensko???

Hvala!

Pozdrav!!!
goran16v

#2 Re: Zenica-Drvenik - kuda je najbliže i najbolje putovati???

Post by goran16v »

Vjerujem da je lakse preko Mostara i Metkovica. Od Sarajeva je to, bez cekanja na granici, nekih 3 sata 45 min, znaci od Zenice manje od 5 sati.
šimširpašić_savudin

#3 Re: Zenica-Drvenik - kuda je najbliže i najbolje putovati???

Post by šimširpašić_savudin »

Ipak mislim da je za nas puno blize preko Livna ili Tomislavgrada pa na GP Prisika (Arzano). Jest da je preko Sarajeva-Mostara i Metkovica puno "pismenije" ali nekada se zna upasti u guzvu na ulazu u Sarajevo, pa puno vecu guzvu na GP Doljani, pa gdje ces proci kroz Jablanicu da ne svratis na jagnjetinu :D :D :D .
A da ne spominjem shoping u "Lidl-u" u Makarskoj...
goran16v

#4 Re: Zenica-Drvenik - kuda je najbliže i najbolje putovati???

Post by goran16v »

šimširpašić_savudin wrote:Ipak mislim da je za nas puno blize preko Livna ili Tomislavgrada pa na GP Prisika (Arzano). Jest da je preko Sarajeva-Mostara i Metkovica puno "pismenije" ali nekada se zna upasti u guzvu na ulazu u Sarajevo, pa puno vecu guzvu na GP Doljani, pa gdje ces proci kroz Jablanicu da ne svratis na jagnjetinu :D :D :D .
A da ne spominjem shoping u "Lidl-u" u Makarskoj...
Ne mora na Doljane, ide na Gabelu gdje nema guzve, na kruzom toku u Metkovicu prati putokaz za Ploce i umjesto da se trucka kroz Metkovic (u kojem BTW takodjer ima Lidl) i Opuzen ide desnom stanom Neretve direkt u Komin tj pred same Ploce i odatle je do Drvenika oko pola sata.
530i

#5 Re: Zenica-Drvenik - kuda je najbliže i najbolje putovati???

Post by 530i »

Ma hvataj se Novog Travnika, Bugojna...kakvo crno Sarajevo...
Distortion

#6 Re: Zenica-Drvenik - kuda je najbliže i najbolje putovati???

Post by Distortion »

Blize je na Arzano ali sam ja ipak izabrao Doljane jer je ljepsi put, prizor, imas gdje svratit...
Post Reply