Ne mogu bez duzeg istrazivanja. Zato i ocekujem od autorica koje to istrazuju duze vrijeme da prezentuju a po onom spisku kojeg sam i koliko sam sam uspio procitati su u toj grupi profili poput spomenute Stake, pa Sevala Iblizovic, Vahida Maglajlic o kojoj znam mnogo odavno, pa ona prva zena pilot - zaboravih ime. Posto moje poimanje "kod nas" jos nije samo u ovim drzavnim okvirima - vjerovatno i mi imamo profil poput Dragojle Jarnovic, Slavenke Drakulic, Latinke Perovic, Savke Dabcevic, Nade Klaic, Milke Planinc,....Bloo wrote:Molim te mozes li izloziti.koje su po tebi prave borkinje za rodnu jednakost?hAZNADAR wrote: Da, i bas mi je drago i ne samo za nju. Zainteresovala me tematika. Ako si citala - u startu sam izrazio nadu da ce tematika a i kritika imati edukativan ucinak. A moji postovi i kritike uglavnom u cilju davanja prednosti pravim borcima za rodnu jednakost a ne tek slavnim licnostima. Mozda smaram ali ipak bez provociranja, licnih prozivki, spocitavanja, oftopicarenja, arogancije,... i politike.
Mislim neka.tvoja lista.
I nemam ja svoju listu. Autorice su postavile kriterij "žena koje su razbijale stereotipe, unapređivale prava žena i zalagale se za emancipaciju."
I tu na njihovoj listi mozes vidjeti ko je u tome a ko tek slavan.