Žene žrtve rata izvrjeđane u Foči!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
viva_castro

#1 Žene žrtve rata izvrjeđane u Foči!

Post by viva_castro »

Članice Udruženja Žena - žrtva rata danas su u Foči, 17 godina od masovnog i sistematskog silovanja bošnjačkih žena na području Istočne Bosne, položile cvijeće pred zgradama Partizan i KPD-a.
Polaganjem cvijeća članice Udruženja simbolično su odale počast žrtvama ovog, ali i drugih zloglasnih fočanskih logora.
- Ovdje su silovane djevojčice od deset do 18 godina, žene do 65 godina i starije. Njihovi najbliži su odvođeni u KPD. Želimo poslati poruku da se nigdje u svijetu ne desi ono što se desilo u krvavoj BiH, poručila je Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja.
Pred zgradom fiskulturne sale proučena je Fatiha žrtvama. Članice Udruženja pokušale su današnjim stanovnicima Foče objasniti da se u ovoj, novoobnovljenoj zgradi, dešavao zločin stravičnih razmjera. Nekolicina okupljenih stanovnika Foče psovala ih je i vrijeđala, poručujući im da što prije odu.
- Ovo je manipulacija i instruisanje. Ova žena je zadužena od SDA i SBiH i Harisa Silajdžića da pravi incidente po Republici Srpskoj. Ovo nema veze sa logikama i sa istinom i sa nekom pomirbom i redom. Završite to kol'ko imate i ćeraj, poručila je nekolicina sadašnjih stanovnika Foče.
Malo svi zločini i svi silni dokazi za zločine, ovi ljudi izgleda fakat više vjeruju RTRS-u i sličnim sranjima nego svim bjelosvjetskim sudovima!

Čovjek se stvarno zapita dal ih je to obuzela kolektivna amnezija il je moguće da toliki ljudi šute i štite zločince, ili čak da negiraju ono što su radili i što se radilo u njihovom komšiluku!
tempora

#2 Re: Žene žrtve rata izvrjeđane u Foči!

Post by tempora »

Cime smo "mi sa druge strane" zastitili te iste zene??
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Žene žrtve rata izvrjeđane u Foči!

Post by dr.gog »

Moguce je, tacno i uvjerio sam se da je to postao dio javne kulture i nacina razmisljanja.Od staraca do balave djece koja piju prvu jeftinu pivu iz plasticnih flasa i njihovih raspojasanih majki malogradjanki u slafrocima koje pljuju na muslimanke dok prolaze ispod kuca...
Onaj ko ide uz nos malogradjanstini tih u dusu ubijenih kasaba rizikuje glavu.Fuj!.
Ljudi su spremni da dojucerasnjeg prijatelja prodaju novocetnickim batinasima ako se slucajno ukaze gdje ne treba, ili nedajBoze pruzi podrsku tim sludjenim i odavno izmanipulisanim zenama.
Vrtio se tu i onaj kreten, zaboravih mu ime, novinar Srne poznati, takodjer bradati fasista karadzicevac, pravi mali Davidovic Direktor, koji je neprekidno slikao i provocirao te zene.

Sva su ta mrtva , nekada bosanska mjesta, a sad rupetine klerofasisticke banana republike/ tumora, sva su uredno popunjena finim i tihim gradjanima kasablijama cetrdesetih i pedesetih godina zivota, i njihovim obiteljima sa dobrim pamcenjem.
Svi su ti gradjani Foce znali, kao sto svako malo mesto zna, i za svoje i za grijehe drugih.Kao sto su znali da ce muslimane jednostavno otjerati, ili pobiti na bilo koji nacin, znali su i da im Saja Koji Narucuje Crnce valja puske po hiljadu maraka ne bi li izbjegli pokolj.

Kao sto su gledali kako lik sa usjecenom svastikom na celu pije sljivu sa francuskim legionarima 1998/e u sred Foce i kako se svi skupa smiju prepricavanju maltretiranja muslimana.Dok stoku od necovjeka nisu izresetali komandosi njemacke vojske u njegovom luksuznom stanu(pokusao je da ih , je li, sprijeci bombom u hapsenju)...pa su osupnuti i suzdrzani Nijemci konsternirano danima poslije komentirali francusku dvolicnost i mrak provincije u kojem su morali ubiti bijesno pseto o kojem su znali samo to da je klao na sred ulice i da gotivi SS...sa sve komsijama koje ga hvale da je bio hrabar vojnik ali "malo na svoju ruku"..KOMSIJE KOMSIJE :x

Malogradjanska paklena prljava savjest, koja vodi racuna da ti nazove selam i pomoz Bog, ali u cetiri zida veli: "Nasi ocistise Focu hvala Bogu!"...hladno cekajuci buseve na razvalinama dzamije, gradeci granape na mezarjima...i kao gumicom izbrisani , ne postoje im u dvolicnim glavama mirnih domacina, stotine lica komsija koje su na njihove oci odvodili...

Mozda jednog dana i na tim gradom "sunce zasja kako treba" :( ..kao i nad Prijedorom , Visegradom, mjestima komsijskog genocida)
modesti

#4 Re: Žene žrtve rata izvrjeđane u Foči!

Post by modesti »

Ono što je mene dodatno naljutilo jeste prilog koji je išao odmah nakon priloga o vrijeđanju Žena žrtava rata. Dok su one bile vrijeđane, Siladžić je prisustvovao sjećanju na one strance koji su poginuli na Igmanu 1995. Sram i stid da bude i Silajdžića i kompletne garniture koja se nije udostojila da da podršku Ženama žrtvama rata. :x
nineinchnails

#5 Re: Žene žrtve rata izvrjeđane u Foči!

Post by nineinchnails »

Gledao sam taj prilog na TV ali nista nisam skontao.
Kao "neki blento" kaze da je ratovao protiv "mudzahedina" i da se nista u Foci nije desavalo, te da su te zene dosle samo da frku prave.
A tamo neka zuja mase sa "tri prsta"...Pa se jos neki krkan nesta dernja na te zene.

Nista ja ono ne kontam, majke mi. Meni je reportaza izgledala "glupava i nedorecena", sto je krivica reportera/novinara.
tempora

#6 Re: Žene žrtve rata izvrjeđane u Foči!

Post by tempora »

A sta znaci biti zena u BiH?
8. sekretar SKOJ-a

#7 Re: Žene žrtve rata izvrjeđane u Foči!

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

tempora wrote:A sta znaci biti zena u BiH?
Mene je stid, kao muškarca, što ne mogu da zaštitim ove žene.

Neko je rekao:
Žena je žena od glave do pete,
a ne od vimena do himena.
viva_castro

#8 Re: Žene žrtve rata izvrjeđane u Foči!

Post by viva_castro »

Eto toliko o našoj svijesti, o našoj budućnosti i toliko nam treba da nam se ponovi, biće da smo i zaslužili, neka.

Ova je nedostatak reakcije, prvo građanske pa političke, a evo i forumaške najbolji odgovor na ovu temu, nad njim sam se najbolje zamislio.

Neka, biće opet, i treba, zaslužili smo.
Vares City

#9 Re: Žene žrtve rata izvrjeđane u Foči!

Post by Vares City »

8. sekretar SKOJ-a wrote:
tempora wrote:A sta znaci biti zena u BiH?
Mene je stid, kao muškarca, što ne mogu da zaštitim ove žene.

Neko je rekao:
Žena je žena od glave do pete,
a ne od vimena do himena.
I mene buraz,..Igleda da u ovoj zemlji samo zene onu stvar imaju,...
I SAME SEBE podrzavaju,...
Post Reply