Zene-zene i zene-polovnjace

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

spongebob

#1 Zene-zene i zene-polovnjace

Post by spongebob »

Nevjerovatno!
BH DANI

Lidija Korac
"Žena ne može biti kompletna ukoliko nije stvorila obitelj - to je neuspjeh." Ne, ovo nije stav kakvog muškog seksiste vec izjava u emisiji Korak na Hayatu 27. juna, nikog drugog doli Lidije Korac, clanice Centralne izborne komisije BiH. Cinjenica je da vrlo cesto i same žene svojom šutnjom i opcom ravnodušnošcu doprinose diskriminaciji rodne ravnopravnosti. Medutim, više je nego sramotno kada slobodni izbor žena koje se nisu udale i rodile djecu osporava ne samo istaknuta javna licnost vec i osoba zaposlena u organu koja ima zadatak da u ovom predizbornom periodu promoviše što vece kandidiranje žena na kljucne politicke funkcije. A medu njima ima bezbroj hrabrih žena koje su ostale
bez supruga, djece i oceva i pokazuju vec godinama da ih to ne sprecava da budu više nego uspješne. Ako Lidija Korac može sebi dopustiti takvo licemjerje - njena je privatna stvar, ali njen javni zadatak je da ozbiljno shvati preporuke UN CEDAW komiteta o edukaciji državnih funkcionerki iz tematike rodne ravnopravnosti i ženskih ljudskih prava. A ona se sastoji u osnovnom: razbijanju stereotipa o "primarnoj zadaci" žene i podsticaju da se sa porodicom ili bez porodice izbori za svoju poziciju u društvu. Ako za
to nije sposobna Lidija Korac, jesu clanice dvadesetak ženskih udruga koje su pozvale jedinu ženu clanicu Izborne komisije da se javno izvini svim ženama BiH koje nisu po njenoj mjeri uspješnosti.
Pridružujemo im se!
Ovo me podsjeti na idiotsku lamentiju Dzeme Latica o "mjesancima" kao frustriranim individuama

Dakle, zene, znate sta vam je ciniti ako necete da dozivite "neuspjeh" :-)
Shoshana

Post by Shoshana »

Do juce za Lidiju nisam cula, al' kad joj vidjeh ovu fotku...

Image

Nekako mi postane shvatljivo da je uloviti muza za nju vjerovatno bio neprocjenjiv uspjeh... :D :D
spongebob

Post by spongebob »

Shoshana wrote:Do juce za Lidiju nisam cula, al' kad joj vidjeh ovu fotku...

Image

Nekako mi postane shvatljivo da je uloviti muza za nju vjerovatno bio neprocjenjiv uspjeh... :D :D
ma dobro...necemo sad ovakvim argumentima pobijati nesto sto je ocigledno idiotizam prvog reda. Ja se bojim da ima dosta zena u BIH koje razmisljaju na ovakav nacin kao g-dja Korac, ali reci to ovako javno s obzirom na funkciju koju obavlja je po meni izraz zesceg primitivizma.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

danas se zene furaju na karijeru,provod :D dok im stvaranje porodice u drugom planu :-?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Shoshana wrote:
Image
:D Pretpostavljao sam da je plavusha, ali nisam znao da ima `vako lepe shishkice, ... :oops: :zzzz:
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

pape , to je ofarbano :D
mozda je bila dobra ,kada je 20 godina mladja bila :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Dragi Sponge, ovo i nije bio argumenat nego zajebavanje (na njenom nivou) i do izvjesne mjere sazaljenje za glupacu. Ne mislis valjda zaista da je potrebno sad ovdje napisati traktat o jednakosti spolova i slobodnom izboru?
Any

Post by Any »

Murat Sabanovic wrote:danas se zene furaju na karijeru,provod :D dok im stvaranje porodice u drugom planu :-?

Meksicke sapunice usle u krv jarane :D
sad sve Esmeralda do Esmeralde :lol: :lol:
senada

Post by senada »

ima ruznih zenskih osoba iz cije ruznoce zraci nekakva duhovna ljepota.. pogled.. govor, osmijeh... a njeno lice produhovljeno je nekakvim neobjasnjivim mrakom i kod mene provocira manijakalno bolesnu potrebu da budem njen besplatni jednominutni glavati vrtlar sa makazama za zbunje i korov!
kod nje se ne radi o prostoj, jednostavnoj, obicnoj ruznoci. ona zraci nekom unutarnjom ruznocom. ne znam za druge ali pomisao na nju kod mene provocira mucninu do ostrog bola u predjelu stomaka.

pored onoga sto bi trebalo da se zovu siske, a sto lici na ostatke ofucane starinske zute metle koja se uvijek slijepi za tonu crnog blata po ocima, kompletna njena pojava, nacin na koji gleda, govori, gestikulira........ ma ona je uvreda za zenski rod!!
zeljeni_nadimak

Post by zeljeni_nadimak »

Uvijek je zanimljivo vidjeti kako, bez obzira na ono sta je doticna izjavila, jedva docekate da ispoljite svoju zivotinjsku potrebu da ljude lijepite najpogrdnijim izrazima i to najvise u vezi necijeg fizickog izgleda.
Na ovom forumu su izgleda sve sami savrseni ljudi koji u zivotu postizu uspijeh nadasve natprosjecnim umovima a koliko svi imaju savrsena tijela i siske, pa tu tek ne postoji superlativ kojim bi obicni covjek iskazao svoje divljenje. Bljak. Jadno.
Mahalac

Post by Mahalac »

O fizickom izgledu ne bih komentirao ali zelim reci da je gsp. Korac izrazito intelegentna i izgradjena licnost. Steta sto nema vise takvih zena. U usporedbi sa ovima politicki aktiviranim zenama u raznim strankama ona je neuporedivo elokventna i najbolje predstavlja zenski rod.
senada

Post by senada »

ako je istinit uvodni clanak onda je ona kompletan monstrum.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Mahalac wrote:O fizickom izgledu ne bih komentirao ali zelim reci da je gsp. Korac izrazito intelegentna i izgradjena licnost. Steta sto nema vise takvih zena. U usporedbi sa ovima politicki aktiviranim zenama u raznim strankama ona je neuporedivo elokventna i najbolje predstavlja zenski rod.
...i oslobodi nas 300 000KM na pretprošlim izborima...i nikom ništa, budžet je to!
Last edited by PipiDugaDevetka on 10/07/2006 09:25, edited 1 time in total.
zeljeni_nadimak

Mahalac wrote:O fizickom izgledu ne bih komentirao ali zelim reci da je gsp. Korac izrazito intelegentna i izgradjena licnost. Steta sto nema vise takvih zena. U usporedbi sa ovima politicki aktiviranim zenama u raznim strankama ona je neuporedivo elokventna i najbolje predstavlja zenski rod.
Ne mogu nista reci na tu temu jer sam je slusala samo par puta u toku i poslije izbora ali mi nije jasno zasto ljudi koji je nisu nikad ni vidjeli ni culi odmah skacu kao zivotinje na hranu kada treba pljuvati i komentarisati neciji fizicki izgled.
U nedostatku bilo kakvog argumenta, ljudi koji uopste nisu gledali tu emisiju odmah posezu za uvredama i ne znajuci uopste koliko je to i da li je izvuceno iz konteksta i obradjeno da bi posluzilo svrsi. Nisko. Nisko. Jadno.
zeljeni_nadimak

senada wrote:ako je istinit uvodni clanak onda je ona kompletan monstrum.
S duznim postovanjem, u svom prethodnom postu niste komentarisali clanak nego "duboku unutrasnju ruznocu" sta li vec od cega vas hvata jeza i u kojoj vasim pronicljivim okom prepoznajete losu osobu.
Ma daaa. Hocete i meni mozda proreci sta cu sutra rucati?
zeljeni_nadimak

senada wrote:ima ruznih zenskih osoba iz cije ruznoce zraci nekakva duhovna ljepota.. pogled.. govor, osmijeh... a njeno lice produhovljeno je nekakvim neobjasnjivim mrakom i kod mene provocira manijakalno bolesnu potrebu da budem njen besplatni jednominutni glavati vrtlar sa makazama za zbunje i korov!
kod nje se ne radi o prostoj, jednostavnoj, obicnoj ruznoci. ona zraci nekom unutarnjom ruznocom. ne znam za druge ali pomisao na nju kod mene provocira mucninu do ostrog bola u predjelu stomaka.

pored onoga sto bi trebalo da se zovu siske, a sto lici na ostatke ofucane starinske zute metle koja se uvijek slijepi za tonu crnog blata po ocima, kompletna njena pojava, nacin na koji gleda, govori, gestikulira........ ma ona je uvreda za zenski rod!!
Mislim, ispravite me ako grijesim, ali ja sa svoja dva oka ovde nigdje ne nadjoh komentar na gore navedeni clanak nego samo subjektivne opise citaca ljudskih karaktera po principu "svidjaju mi se tvoje siske, ne svidjaju mi se tvoje siske".
zeljeni_nadimak

@senada
I da kad smo vec kod toga ko je monstrum i ko daje pozitivno misljenje o zenama a jos bolje savjete, pade mi na pamet savjet koji ste dali na jednoj temi kada se govorilo o redovnim odlascima kod ginekologa.
Na neciji post ste reagovali "nemoj je uvaliti u nevolju pa nece trebati ni ici ginekologu".
Kao zena jos uvijek ne mogu da vjerujem da je jedno zensko bice moglo napisati takvo nesto.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

zeljeni_nadimak wrote:@senada
I da kad smo vec kod toga ko je monstrum i ko daje pozitivno misljenje o zenama a jos bolje savjete, pade mi na pamet savjet koji ste dali na jednoj temi kada se govorilo o redovnim odlascima kod ginekologa.
Na neciji post ste reagovali "nemoj je uvaliti u nevolju pa nece trebati ni ici ginekologu".
Kao zena jos uvijek ne mogu da vjerujem da je jedno zensko bice moglo napisati takvo nesto.
Senada a jo¹ kad ka¾e¹ da ti se sviðaju mu¹karci pored tako lijepih i pametnih ¾ena to æe biti final strike na ¾ene... Da ti nisi mu¹ko? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

drugovi

ljudski rod opstaje rađanjem djece

čovjek može jedino biti kompletna osoba kad ima potomke... i kad se u poznoj dobi raduje dolaskom unuka na svijet

ne kažem da ne postoje drugi putevi ka sreći

eh sad ekonomska situacija i sve ostalo je druga strana medalje
senada

Post by senada »

@kriticarko ti mozes "dokazati" da sam to 'ja' napisala ali ta izjava meni nikada nebi pala na 'pamet' i sto se mene tice TACKA

glede bh. izborne dizajnerice ili kreatuorice izbornog zakona, boljega hermafrodita kompatibilnijeg drzavnom i njenom(?) izgledu, jedno adekvatnije, nedefinirano to ili ono na ovim prostorima i sire nisu mogli pronaci, a da su birali i 'svijecom' trazili je vise nego evidentno TACKA

PS. polovnjaca drzava polovnjaca hermafrodit

zbogom
tempora

#21 Re: Zene-zene i zene-polovnjace

Post by tempora »

spongebob wrote:Nevjerovatno!
BH DANI

Lidija Korac
"Žena ne može biti kompletna ukoliko nije stvorila obitelj - to je neuspjeh." Ne, ovo nije stav kakvog muškog seksiste vec izjava u emisiji Korak na Hayatu 27. juna, nikog drugog doli Lidije Korac, clanice Centralne izborne komisije BiH. Cinjenica je da vrlo cesto i same žene svojom šutnjom i opcom ravnodušnošcu doprinose diskriminaciji rodne ravnopravnosti. Medutim, više je nego sramotno kada slobodni izbor žena koje se nisu udale i rodile djecu osporava ne samo istaknuta javna licnost vec i osoba zaposlena u organu koja ima zadatak da u ovom predizbornom periodu promoviše što vece kandidiranje žena na kljucne politicke funkcije. A medu njima ima bezbroj hrabrih žena koje su ostale
bez supruga, djece i oceva i pokazuju vec godinama da ih to ne sprecava da budu više nego uspješne. Ako Lidija Korac može sebi dopustiti takvo licemjerje - njena je privatna stvar, ali njen javni zadatak je da ozbiljno shvati preporuke UN CEDAW komiteta o edukaciji državnih funkcionerki iz tematike rodne ravnopravnosti i ženskih ljudskih prava. A ona se sastoji u osnovnom: razbijanju stereotipa o "primarnoj zadaci" žene i podsticaju da se sa porodicom ili bez porodice izbori za svoju poziciju u društvu. Ako za
to nije sposobna Lidija Korac, jesu clanice dvadesetak ženskih udruga koje su pozvale jedinu ženu clanicu Izborne komisije da se javno izvini svim ženama BiH koje nisu po njenoj mjeri uspješnosti.
Pridružujemo im se!
Ovo me podsjeti na idiotsku lamentiju Dzeme Latica o "mjesancima" kao frustriranim individuama

Kod nas je na zalost sveopste prihvacena misao da zena nije zena ako se odluci da nema djecu i na istu se gleda kao na manje vrijednu.
Ali eto ako i zaboravim na tu drustvenu normu, koja ne daje zeni pravo na izbor, pa pomislim na sve one zene koje ne mogu imati djecu, uhvati me jeza pri pomisli na komentare o falicnosti.
Doticna gospodja nije nista drugo, do glas jednog drustvenog normativa, lunitizam.
Pearl

Post by Pearl »

busamo se da smo moderni a u stvari smo ista patrijarhalna sredina kao sto smo bili i ranije, samo sada malo drugacije "upakovano"...

bitno je pokazati zeni gdje je njeno "pravo" mjesto... a uspjeh tog drustva je kad takvu izjavu da jedna uspjesna zena...

ona je to mozda rekla iz nekog drugog razloga, mozda nije dobro protumaceno ili je izvuceno iz konteksta (mozda je mislila da je najljepse ako se uspije izbalansirati karijera i privatni zivot - porodica) ali po onome koliko je polemike izazvala ta njena izjava, vidi se u kojem je stadiju "razvoja" bosansko drustvo...
spongebob

#23 Re: Zene-zene i zene-polovnjace

Post by spongebob »

tempora wrote:
spongebob wrote:Nevjerovatno!
BH DANI

Lidija Korac
Pridružujemo im se!

Kod nas je na zalost sveopste prihvacena misao da zena nije zena ako se odluci da nema djecu i na istu se gleda kao na manje vrijednu.
Ali eto ako i zaboravim na tu drustvenu normu, koja ne daje zeni pravo na izbor, pa pomislim na sve one zene koje ne mogu imati djecu, uhvati me jeza pri pomisli na komentare o falicnosti.
Doticna gospodja nije nista drugo, do glas jednog drustvenog normativa, lunitizam.
Bas tako, radi se o glasu drustvenog normativa koji je duboko ukorijenjen u nasem mentalnom sklopu. U pitanju je zena koja sjedi u PIK-u i treba da se bori protiv ove greske u sistemu a ne da ide uz dlaku sa muskim sovinistima kojih je nasa i politicka javna i zivotna scena puna. Poenta je u toj tvrdoglavom insistiranju da je bas moj zivotni stil jedino ispravno zivotno ubjedjenje dok su sve ostalo devijacije. Razlog tome je potpuno neprihvatanje alternativne zivotne matrice kao i zatvorena sredina.

@zeljeni nadimak, i s tobom se slazem. Mozda primjetis, da sam vec gore dao opasku da je fizicki izgled nebitan i da to ne bi trebalo posezati kao argument. I ne radi se o "pljuvanju" nego kritici nedopustive izjave jedne javne osobe. Njihovo djelovanje je podlozno javnoj kritici samim tim sto su javne licnosti, pa bi barem oni trebali da znaju sta pricaju...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Sponge, ista ta lidija je rekla nek stvari koje niko nece da objavi jer ne idu na ruku feminisitima...
naime, ona je rekla da dokle god borba za ravnopravnost ne rezultira postavljanjem zena na visoke pozicije zbog njihovog znanja, nje se ta borba ne tice...isto tako je rekla da vrhunac te borbe ne smije biti POLITICAR/POLITICARKA i ostale imenice oba roda... u cemu ima moju 100% podrsku :D
spongebob

Post by spongebob »

mIRCerka wrote:Sponge, ista ta lidija je rekla nek stvari koje niko nece da objavi jer ne idu na ruku feminisitima...
naime, ona je rekla da dokle god borba za ravnopravnost ne rezultira postavljanjem zena na visoke pozicije zbog njihovog znanja, nje se ta borba ne tice...isto tako je rekla da vrhunac te borbe ne smije biti POLITICAR/POLITICARKA i ostale imenice oba roda... u cemu ima moju 100% podrsku :D
@Mirci,
Ma dobro, mozda sudim pregrubo o njoj, jer do sada nisam citao njene izjave, ova mi je dopala ruke. Ako budem nasao neku drugu, ja cu je korektnosti radi svakako prenijeti. A svakako da se slazem s tim sto si navela :)
Post Reply