Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Puno puta gledajuci odgovore na nekim temama pomislim kako zivim u nekoj paralelnoj dimenziji.Naime,preko foruma vidim kako ljudi "oko" mene razmisljaju.I ljudi u mojoj neposrednoj blizini razmisljaju tako ali ja to jednostavno nisam registrovala.Stoga sam vas htjela zamoliti da mi neko pokusa objasniti ovaj fenomen.Citajuci neki topic naletila sam na ovo(forumasica neka mi oprosti jer ne znam kako da je kvotam).
"Oni traze vise ljepse zene, pogotovo oni koji sebi mogu prustiti ljepsu zenu, muskarci koji su dobrostojeci mislim na novac ili osnovno za zivot traze ljepse zgodnije zene, jer se muskarac definise u drustvu kroz zenu. Ako mu je zena lijepa i zgodna to ti je kao da ima luksuzan auto sa ful opremom
a plus ona ako ima skolu, govori strane jezike, ect."Da mi neko malo bolje objasni ovaj dio u kojem kaze da se muskarac definise u drustvu kroz zenu i ostalo.
Znam da sam se lose izrazila ali sam preumorna da pisem esej o temi.Hajde ovako da formulisem:Da mi neko malo bolje objasni kako i zasto muskarcu zena koja izgleda dobro dize ugled u drustvu.Mislim na drustvene aspekte bivanja u vezi sa zenom koja dobro izgleda.Ja rekoh da ne kontam puno stvari kako funkcionisu u drustvu.
Znam da sam se lose izrazila ali sam preumorna da pisem esej o temi.Hajde ovako da formulisem:Da mi neko malo bolje objasni kako i zasto muskarcu zena koja izgleda dobro dize ugled u drustvu.Mislim na drustvene aspekte bivanja u vezi sa zenom koja dobro izgleda.Ja rekoh da ne kontam puno stvari kako funkcionisu u drustvu.
meni je bitno da mene dize, za drustvo me nije briga. ja vjerujem da na pitanje moze bolje Bernie Ecclestona odgovoriti i njemu slicni a ne fakeri na forumu
Njanjavi wrote:Realno pricajuci i kad ogolis taj odnos, svaka zena je neka vrsta trofeja muskarcu
Slozila bih se tim,sami mi treba malo dublja analiza.Iz zenske perspektive kada neka ima wow tipa jaranice su uglavnom ljubomorne.Pa me interesuje jesu li i muskarci ljubomorni kada neko ima wow zensku.
Njanjavi wrote:Realno pricajuci i kad ogolis taj odnos, svaka zena je neka vrsta trofeja muskarcu
Slozila bih se tim,sami mi treba malo dublja analiza.Iz zenske perspektive kada neka ima wow tipa jaranice su uglavnom ljubomorne.Pa me interesuje jesu li i muskarci ljubomorni kada neko ima wow zensku.
Wow tipa izgledom ili imovinskim stanjem?
Muskarci se vrjednuju po bogatstvu, zene po izgledu. Od kad je svijeta je tako.
posmatraj to kao imovinsko-pravne odnose
zena kao imovina biva predata od strane babe drugom muškarcu i onda mijenja prezime da bi se pokazala promjena vlasnickih odnosa; također dolazi i do promjene prefiska sa gospođica u gospođa - zapišavanje teritorije
vodanje dobre trebe (pokretne imovine) je isto kao i vozanje dobrog auta..vidi sta sam nafato..
realno to je za one koji baš, baš nemaju nikakvih materijalnih briga u životu. a i takvi se znaju nasankati i zajebati pa ostati kratki koju milijardu. a normalan svijet mora gledati i druge stvari osim toga kako lijepo na ruci žena izgleda, prisiljen je htio - ne htio.
To su neki relikti prvobitne zajednice, ali pokazuju svoj ekstrem u slucaju jako bogatih muskaraca. Npr. Bilzerian je to odveo u krajnost, ali princip je isti. Money talks.
Sto se tice nas obicnih smrtnika, i tu je princip isti, samo nemamo mogucnost da odemo u ekstrem.
Ma i Bilzerian je dobar primjer. Ne izgleda lose, ali da radi u Konzumu kao skladistar, u qrtzu bi onoliko treba bilo voljno siriti noge i pisati po sebi da su njegovo vlasnistvo.