Zene

Rasprave o vjerskim temama.
Larry3

#1 Zene

Post by Larry3 »

Ja kad vidim dobru zenu pomislim "kolka je Allahova Velicina da moze nesto vako dobro stvorit".

Pa ti prdi o svojim vojskama Razmjerni
Zhaba

Post by Zhaba »

:o
Neelix

Post by Neelix »

:lol:
Bosanac sa dna kace

#4 Re: Zene

Post by Bosanac sa dna kace »

Larry3 wrote:Ja kad vidim dobru zenu pomislim "kolka je Allahova Velicina da moze nesto vako dobro stvorit".

jakako!
ma pusti njih ba nek prde sta hoce!
neg samo ti uzivaj... :D
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

Sjetiti si Boga i Njegovog savrsenog stvaranja, i oboriti pogled ako se osjeti pozuda, je ZIKIR a ne "uzivanje" u zvjeranju za zenama (i obratno).

Dva su se monaha zavjetovali na cjelodnevnu sutnju. Posli su prema svom manastiru, i usput su trebali preci rijeku.

Na obali je stajala prelijepa djevojka, nije bilo mosta, i trebali su preci rijeku na njenom plicem dijelu.
Stariji i bogobojazniji od dvojice, bez rijeci, uze djevojku u narucje, i prenese je preko rijeke. Tu ju je spustio, i nastavili su dalje.

Nakon nekoliko sati, ne mogavsi da odoli, mladji prekide svoj zavjet sutnje i upita starijeg:"Kako si se to tako ogrijesio, pa si onu lijepu djevojku prenio u narucju preko rijeke a zavjetovali smo se na cestitost i sutnju?"

Stariji mu odgovori:"Ja sam djevojku prenio i ostavio na drugoj obali - a ti je, vidim, jos uvijek nosis!"
njonjica

Post by njonjica »

Buduci da je tema o zenama kao sejtanskoj vojsci obrisana, ne mogu da ne dodam...
Adem (Adam) je samo trebao reci NE......
aNTropocentrio

#7 Re: Zene

Post by aNTropocentrio »

Larry3 wrote:Ja kad vidim dobru zenu pomislim "kolka je Allahova Velicina da moze nesto vako dobro stvorit".

Ne bih se baš tako izrazio, ali rekao bih da je ljepota žene nešto transcedentalno...
njonjica

#8 Re: Zene

Post by njonjica »

aNTropocentrio wrote:

Ne bih se baš tako izrazio, ali rekao bih da je ljepota žene nešto transcedentalno...
Ovo je stvarno sjajno...Image
aNTropocentrio

#9 Re: Zene

Post by aNTropocentrio »

njonjica wrote:
aNTropocentrio wrote:

Fairy?
njonjica

#10 Re: Zene

Post by njonjica »

aNTropocentrio wrote:
njonjica wrote:
aNTropocentrio wrote: Ne bih se baš tako izrazio, ali rekao bih da je ljepota žene nešto transcedentalno...
Fairy?
Sure. :)
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

Je li bilo nešto smiješno u mom komentaru?
njonjica

Post by njonjica »

aNTropocentrio wrote:Je li bilo nešto smiješno u mom komentaru?
Smijesno?
Ne...zasto?
Bilo je vrlo slatko....Image
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

njonjica wrote:
aNTropocentrio wrote:Je li bilo nešto smiješno u mom komentaru?
Smijesno?
Ne...zasto?
Bilo je vrlo slatko....Image
Nesporazum :(
Pozdrav! :-D
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

njonjica wrote:Buduci da je tema o zenama kao sejtanskoj vojsci obrisana, ne mogu da ne dodam...
I ja bih dodala da se procita originalna verzija te METAFORICNE price tj. Qur'anska, jer se tu pominje da je NJIH DVOJE Sejtan zaveo a ne, kao u biblijskoj verziji, samo EVU.

Tako da bi se tzv. muslimani mogli barem obratiti Knjizi u koju navodno vjeruju a ne u izoblicene prijasnje Objave - a koje su izoblicene od istog tipa ljudi kao i danasnji Islam - gladnih nadmocnosti muskaraca.

A Bog je Adema inspirisao da trazi oprosta, da je "kriva" Hawwa ne bi se Adem kajao nego samo ona.

Kada bih iznijela ISTINSKO znacenje rijeci ALLAH ili YEHWEH ovi "sveti" muski bi poveli rat protiv zena iz ciste ljubomore... bolje da sami naidju na pravo znacenje, a naici ce samo ako iskreno Boziju Volju drze iznad svoje.... :oops:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

KOGOD KADGOD wrote:
njonjica wrote:Buduci da je tema o zenama kao sejtanskoj vojsci obrisana, ne mogu da ne dodam...
I ja bih dodala da se procita originalna verzija te METAFORICNE price tj. Qur'anska, jer se tu pominje da je NJIH DVOJE Sejtan zaveo a ne, kao u biblijskoj verziji, samo EVU.

Tako da bi se tzv. muslimani mogli barem obratiti Knjizi u koju navodno vjeruju a ne u izoblicene prijasnje Objave - a koje su izoblicene od istog tipa ljudi kao i danasnji Islam - gladnih nadmocnosti muskaraca.

A Bog je Adema inspirisao da trazi oprosta, da je "kriva" Hawwa ne bi se Adem kajao nego samo ona.

Kada bih iznijela ISTINSKO znacenje rijeci ALLAH ili YEHWEH ovi "sveti" muski bi poveli rat protiv zena iz ciste ljubomore... bolje da sami naidju na pravo znacenje, a naici ce samo ako iskreno Boziju Volju drze iznad svoje.... :oops:

a strah te da izneses :)
Razmjeran

#16 Re: Zene

Post by Razmjeran »

Boze sacuvaj ja nemam vojsku,osim sto imam uz sebe Velicanstvenog Allaha dz.s. 4 kiramen-katibina meleka,jedan sa desne strane(koji pise dobra djela),jedan sa lijeve koji pise (losa djela),ispred i iza koji me cuvaju do (odredjenog kadera)...
Mislim da ti je bezpotrebno se grijesit sa recenicom tvojom upucenoj meni "Pa ti prdi o svojim vojskama Razmjerni"

Nego savjet,veceras u po noci,tj zadnju 3/4 noci,uputis Hajr dovu Bogu dragom,koji u to vrijeme pita "Imali gdje roba da trazi Bereket a da mu udovoljim,,da trazi oprost da mu oprostim"

Sto se tice zena,upravo sam sinoc iz jedne istjeravao Dzine,pa doslo do apsurdne situacije,(zamalo me udavi) SubhanAllah....

Sellam alejkum ve rahmetullah ve berekatuhu
Neelix

#17 Re: Zene

Post by Neelix »

8-) :lol:
Ma.Le.Na

#18 Re: Zene

Post by Ma.Le.Na »

:-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ovo je bolje od vica
KotromanichII

#19 Re: Zene

Post by KotromanichII »

Ja kad vidim dobru zenu pomislim "kolka je Allahova Velicina da moze nesto vako dobro stvorit
divis se ljepotama ovog svijeta a sta bi rekao da vidis zene u dzennetu koje su ogromne ljepote ( plus sto ce vjernice koje udju u dzennet biti ljepse od njih)

Allah kaze za zene u Dzennetu

48. Pored njih će biti one koje će preda se gledati, očiju prekrasnih,
Neelix

#20 Re: Zene

Post by Neelix »

KotromanichII wrote:
Ja kad vidim dobru zenu pomislim "kolka je Allahova Velicina da moze nesto vako dobro stvorit
divis se ljepotama ovog svijeta a sta bi rekao da vidis zene u dzennetu koje su ogromne ljepote ( plus sto ce vjernice koje udju u dzennet biti ljepse od njih)

a ti ih vidio pa znas kakve su, jel :D
bailaor

#21 Re: Zene

Post by bailaor »

Neelix wrote:
KotromanichII wrote:

a ti ih vidio pa znas kakve su, jel :D
Ne budi glup sviju ti...
Neelix

#22 Re: Zene

Post by Neelix »

evo jos jednog dzenetlije, jesil ih ti vidio? :D
KotromanichII

#23 Re: Zene

Post by KotromanichII »

evo jos jednog dzenetlije, jesil ih ti vidio?
Ako Allah kaze da jesu lijepe onda nema sumnje ni 0,00001% ;-)
bailaor

#24 Re: Zene

Post by bailaor »

Neelix wrote:evo jos jednog dzenetlije, jesil ih ti vidio? :D
Samo ti mogu reci jadan ti :( :(
Neelix

#25 Re: Zene

Post by Neelix »

KotromanichII wrote:
evo jos jednog dzenetlije, jesil ih ti vidio?
Ako Allah kaze da jesu lijepe onda nema sumnje ni 0,00001% ;-)
zar nije ljepota u ocima posmatraca :? odnosno, o ukusima se ne raspravlja :? ako je njemu lijepa, ne mora biti i tebi//meni :roll:
Locked