Zene
- Neelix
- Bosanac sa dna kace
#4 Re: Zene
jakako!Larry3 wrote:Ja kad vidim dobru zenu pomislim "kolka je Allahova Velicina da moze nesto vako dobro stvorit".
Pa ti prdi o svojim vojskama Razmjerni
ma pusti njih ba nek prde sta hoce!
neg samo ti uzivaj...
-
KOGOD KADGOD
Sjetiti si Boga i Njegovog savrsenog stvaranja, i oboriti pogled ako se osjeti pozuda, je ZIKIR a ne "uzivanje" u zvjeranju za zenama (i obratno).
Nakon nekoliko sati, ne mogavsi da odoli, mladji prekide svoj zavjet sutnje i upita starijeg:"Kako si se to tako ogrijesio, pa si onu lijepu djevojku prenio u narucju preko rijeke a zavjetovali smo se na cestitost i sutnju?"
Stariji mu odgovori:"Ja sam djevojku prenio i ostavio na drugoj obali - a ti je, vidim, jos uvijek nosis!"
Nakon nekoliko sati, ne mogavsi da odoli, mladji prekide svoj zavjet sutnje i upita starijeg:"Kako si se to tako ogrijesio, pa si onu lijepu djevojku prenio u narucju preko rijeke a zavjetovali smo se na cestitost i sutnju?"
Stariji mu odgovori:"Ja sam djevojku prenio i ostavio na drugoj obali - a ti je, vidim, jos uvijek nosis!"
- aNTropocentrio
#7 Re: Zene
Ne bih se baš tako izrazio, ali rekao bih da je ljepota žene nešto transcedentalno...Larry3 wrote:Ja kad vidim dobru zenu pomislim "kolka je Allahova Velicina da moze nesto vako dobro stvorit".
-
njonjica
#8 Re: Zene
Ovo je stvarno sjajno...aNTropocentrio wrote:Ne bih se baš tako izrazio, ali rekao bih da je ljepota žene nešto transcedentalno...Larry3 wrote:Ja kad vidim dobru zenu pomislim "kolka je Allahova Velicina da moze nesto vako dobro stvorit".

- aNTropocentrio
#9 Re: Zene
Fairy?njonjica wrote:Ovo je stvarno sjajno...aNTropocentrio wrote:Ne bih se baš tako izrazio, ali rekao bih da je ljepota žene nešto transcedentalno...Larry3 wrote:Ja kad vidim dobru zenu pomislim "kolka je Allahova Velicina da moze nesto vako dobro stvorit".
-
njonjica
#10 Re: Zene
Sure.aNTropocentrio wrote:Fairy?njonjica wrote:Ovo je stvarno sjajno...aNTropocentrio wrote: Ne bih se baš tako izrazio, ali rekao bih da je ljepota žene nešto transcedentalno...
- aNTropocentrio
Je li bilo nešto smiješno u mom komentaru?
- aNTropocentrio
Nesporazumnjonjica wrote:Smijesno?aNTropocentrio wrote:Je li bilo nešto smiješno u mom komentaru?
Ne...zasto?
Bilo je vrlo slatko....
Pozdrav!
-
KOGOD KADGOD
I ja bih dodala da se procita originalna verzija te METAFORICNE price tj. Qur'anska, jer se tu pominje da je NJIH DVOJE Sejtan zaveo a ne, kao u biblijskoj verziji, samo EVU.njonjica wrote:Buduci da je tema o zenama kao sejtanskoj vojsci obrisana, ne mogu da ne dodam...
Adem (Adam) je samo trebao reci NE......
Tako da bi se tzv. muslimani mogli barem obratiti Knjizi u koju navodno vjeruju a ne u izoblicene prijasnje Objave - a koje su izoblicene od istog tipa ljudi kao i danasnji Islam - gladnih nadmocnosti muskaraca.
A Bog je Adema inspirisao da trazi oprosta, da je "kriva" Hawwa ne bi se Adem kajao nego samo ona.
Kada bih iznijela ISTINSKO znacenje rijeci ALLAH ili YEHWEH ovi "sveti" muski bi poveli rat protiv zena iz ciste ljubomore... bolje da sami naidju na pravo znacenje, a naici ce samo ako iskreno Boziju Volju drze iznad svoje....
-
The_Fluid
KOGOD KADGOD wrote:I ja bih dodala da se procita originalna verzija te METAFORICNE price tj. Qur'anska, jer se tu pominje da je NJIH DVOJE Sejtan zaveo a ne, kao u biblijskoj verziji, samo EVU.njonjica wrote:Buduci da je tema o zenama kao sejtanskoj vojsci obrisana, ne mogu da ne dodam...
Adem (Adam) je samo trebao reci NE......
Tako da bi se tzv. muslimani mogli barem obratiti Knjizi u koju navodno vjeruju a ne u izoblicene prijasnje Objave - a koje su izoblicene od istog tipa ljudi kao i danasnji Islam - gladnih nadmocnosti muskaraca.
A Bog je Adema inspirisao da trazi oprosta, da je "kriva" Hawwa ne bi se Adem kajao nego samo ona.
Kada bih iznijela ISTINSKO znacenje rijeci ALLAH ili YEHWEH ovi "sveti" muski bi poveli rat protiv zena iz ciste ljubomore... bolje da sami naidju na pravo znacenje, a naici ce samo ako iskreno Boziju Volju drze iznad svoje....
a strah te da izneses
-
Razmjeran
#16 Re: Zene
Boze sacuvaj ja nemam vojsku,osim sto imam uz sebe Velicanstvenog Allaha dz.s. 4 kiramen-katibina meleka,jedan sa desne strane(koji pise dobra djela),jedan sa lijeve koji pise (losa djela),ispred i iza koji me cuvaju do (odredjenog kadera)...Larry3 wrote:Ja kad vidim dobru zenu pomislim "kolka je Allahova Velicina da moze nesto vako dobro stvorit".
Mislim da ti je bezpotrebno se grijesit sa recenicom tvojom upucenoj meni "Pa ti prdi o svojim vojskama Razmjerni"
Nego savjet,veceras u po noci,tj zadnju 3/4 noci,uputis Hajr dovu Bogu dragom,koji u to vrijeme pita "Imali gdje roba da trazi Bereket a da mu udovoljim,,da trazi oprost da mu oprostim"
Sto se tice zena,upravo sam sinoc iz jedne istjeravao Dzine,pa doslo do apsurdne situacije,(zamalo me udavi) SubhanAllah....
Sellam alejkum ve rahmetullah ve berekatuhu
- Neelix
- Ma.Le.Na
#18 Re: Zene
ovo je bolje od vica
- KotromanichII
#19 Re: Zene
divis se ljepotama ovog svijeta a sta bi rekao da vidis zene u dzennetu koje su ogromne ljepote ( plus sto ce vjernice koje udju u dzennet biti ljepse od njih)Ja kad vidim dobru zenu pomislim "kolka je Allahova Velicina da moze nesto vako dobro stvorit
Allah kaze za zene u Dzennetu
48. Pored njih će biti one koje će preda se gledati, očiju prekrasnih,
- Neelix
#20 Re: Zene
a ti ih vidio pa znas kakve su, jelKotromanichII wrote:divis se ljepotama ovog svijeta a sta bi rekao da vidis zene u dzennetu koje su ogromne ljepote ( plus sto ce vjernice koje udju u dzennet biti ljepse od njih)Ja kad vidim dobru zenu pomislim "kolka je Allahova Velicina da moze nesto vako dobro stvorit
- bailaor
#21 Re: Zene
Ne budi glup sviju ti...Neelix wrote:a ti ih vidio pa znas kakve su, jelKotromanichII wrote:divis se ljepotama ovog svijeta a sta bi rekao da vidis zene u dzennetu koje su ogromne ljepote ( plus sto ce vjernice koje udju u dzennet biti ljepse od njih)Ja kad vidim dobru zenu pomislim "kolka je Allahova Velicina da moze nesto vako dobro stvorit
- Neelix
#22 Re: Zene
evo jos jednog dzenetlije, jesil ih ti vidio? 
- KotromanichII
#23 Re: Zene
Ako Allah kaze da jesu lijepe onda nema sumnje ni 0,00001%evo jos jednog dzenetlije, jesil ih ti vidio?
- bailaor
#24 Re: Zene
Samo ti mogu reci jadan tiNeelix wrote:evo jos jednog dzenetlije, jesil ih ti vidio?
- Neelix
#25 Re: Zene
zar nije ljepota u ocima posmatracaKotromanichII wrote:Ako Allah kaze da jesu lijepe onda nema sumnje ni 0,00001%evo jos jednog dzenetlije, jesil ih ti vidio?