nije. prva je bila lilith. napravljena od iste tvari kao i adam, dakle ne od njegovog rebra.Sve je pocelo od Adama i Eve... Bila je sama i nije imala konkurenciju, pa ga je morala izmanipulirati![]()
mislim da je upravo suprotno, ovo oko zlostavljanja zena. zena ce danas biti samo zlostavljana ako to dopusti, u bilo kojem smislu. sad to ne treba trpjeti, osim ako nema mazohistickih sklonosti. ranije je to ulazilo u sastavni dio zenske uloge. i moderno drustvo nije nametnulo takvu definiciju niti sliku zene. vec je to bio prirodni tok hajmo reci evolucije zakrzljale zenske svijesti. ergo, zena je morala postati takva. i ne vidim nista lose u tome. i ne vidim zasto se takve kvalitete vezu iskljucivo za imanje muda .Mislim da ono za sta smo se mi borile i izborile je samo legalizovanje zlostavljanja zena
Moderno drustvo nam je nametnulo definiciju „prave“ zene kao uspjesne, dobre majke, jake, samostalne, ravnopravne na poslu, u krevetu, u kafani...jos samo da muda sebi prisijemo.
nije tacno da ne trebamo sad ni njeznosti ni podrske niti savjete, i mi smo ipak insani, kao i svi drugiMi ne trebamo ljubav, njeznost, podrsku, ne treba nas maziti i usmjeravati, mi mozemo sve pa i jebati se iz ceifa bez potrebe za vezivanjem i dubljom konekcijom sa partnerom, a u genima nam je da se vezemo, cuvamo svog muskarca. Mi smo jake i mozemo se nositi sa svim izazovima modernog drustva. Ne treba se brinuti o nama, sve cemo mi same.Tim smo uzele muskarcu njegovu genetsku ulogu, da je zastitnik, lovac, cuvar...
i ja nisam dozivjela u svojoj porodici da je muskarac zastitinik, lovac, cuvar, bez obzira na to koliko ja voljela i postovala svoga oca. kod mene su zastitinice, lovci i cuvari bile mama, baka, tetka. takva je moja porodica i tako sam naucena, a muskarci, u mojoj porodici, a i one koje sam upoznala nisu se nesto puno trgali da dokazu suprotno. sto je ok.
e ja sad mislim da ti nas zajebavas malo. ovo oko predanosti muzu i krhkom hormonalnom statusu. predanost partneru da i ljubav prema njemu da, ali ponavljam, ne po svaku cijenu. mozda te zene koje su nepredane muzu smatraju da ovi to ne zasluzuju, da se one zrtvuju bez veze i smisla. a nisi ravnopravna u karijeri ili sta je vec znam gdje upravo jer trazis zastitinika u muskarcu i sama priznajes da si slabija i da ne mozes izdrzati sav taj stres. polazis od sebe jer si slaba, dok su druge zene vjerovatno jace, mozda u svakom smislu, te proklinjes vascijeli zenski rod-zbog svoje slabosti.I lazemo da nam je dobro, nesretne smo...nit smo majke kako treba, niti muzu sretne i predane ( vodeci razlog raspada brakova), niti smo uspjele biti ravnopravne u kafani ( napijemo se i ostanemo samo jebene i tuzne uglavnom) niti na poslu ( gledaju nam u sise da ne znam ti sta pametno zborimo) i uglavnom nam je ili olaksica ili prepreka sto smo zene u karijeri,nikako nismo ravnopravne,... i nasi hormoni jednostavno zahtjevaju vise odmora i nismo predodredjene da podnosimo toliki stres.
Ako osjetimo da smo ranjive i da se zaljubljujemo bjezimo glavom bez obzira ili bjezi on jer si pokazala slabost, tako ga neko posavjetovao...na kraju svi zavrsavaju nesretni.
a kad smo zaljubljeni, pa svi smo ranjivi i velik broj nas bjezi. ali ima i tih hrabrih koji ostaju. bilo musko ili zensko.