Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Eniac wrote:Da li to st oumjesto da skupljam slicice fudbalera skupljam ovakvu literaturu: http://kevynaucoin.com/the-brand me cini kvalifikovanim za ucesce na ocoj temi?
Big Ann, registrovana onako i ja imamo dugu istoriju. Ali, necu vise, necu vas zamarati nasom vezom.
pa ste ovdje došli ašikovati?
Ma ne, nego su mi iskljucene pp. Ko kaze da se ne moze prekinuti veza kada hoces
krvava wrote:pazi pazi
situacija medju njima je jasna
druže se već više od godinu dana
najbolji su jarani on njoj priznao ljubav ona njemu isto
ali tu staje sve
njoj 34 njemu isto ona je muslimanka koja prakticira vjeru
on je katolik koji prakticira vjeru znači jedno dugom su nemogući
kako se odmaknuti ili kako prevazići sve to
ma daj, krvava, je li ti ovo ozbiljno? je li ovo zaista jedini razlog? ali zaista.
a kako neko rece, pa pokusati, pa taman onda gorila u dzehenemskoj vatri. al ne ozbiljno sad. pa jesu li ludi da tako nesto propuste ili im je vjera tek izgovor da uzivaju u takvom odnosu? tom, ne smijem te, ali umirem za tobom?
ali tu staje sve
ma daj, krvava, je li ti ovo ozbiljno? je li ovo zaista jedini razlog? ali zaista.
a kako neko rece, pa pokusati, pa taman onda gorila u dzehenemskoj vatri. al ne ozbiljno sad. pa jesu li ludi da tako nesto propuste ili im je vjera tek izgovor da uzivaju u takvom odnosu? tom, ne smijem te, ali umirem za tobom?
Ako je ovaj primjer istinit' ja ne mogu vjerovag'. Nema boga i religije, zakona i drzave koji bi mene naveli da izaberem vjeru umjesto ljubavi. Toliko od mene!
ali tu staje sve
sheilak,vjerovala ili ne,mnogim vjernicima je vjera prioritet,a tke na drugom mjestu opcije za normalan zivot dvoje ljudi
ma, gluposti. hajd da zvucim pateticno...ljubav je uvijek i svugdje priroritet. necu sad ulaziti u srz tih religija. vec u profane, ljudske nebuloze. cuj, priznali si ljubav, no zabranjeni su jedno drugom. zbog religije.
i onda mi se neko usudi reci, sto ne ides u dzamiju. pa da mi ovo ne urade.
sheilak wrote:ma, gluposti. hajd da zvucim pateticno...ljubav je uvijek i svugdje priroritet. necu sad ulaziti u srz tih religija. vec u profane, ljudske nebuloze. cuj, priznali si ljubav, no zabranjeni su jedno drugom. zbog religije.
i onda mi se neko usudi reci, sto ne ides u dzamiju. pa da mi ovo ne urade.
nije rijec o zabrani,vec o njihovim licnim stavovima i principima,ljudi su cesto puta glupi,ignorsu ljubav radi ideologije ,i narave frku kad treba odluciti koje religije ce biti djete i tako dalje i tako blize
pa o tome ja i govorim. o formiranju tih licnih uvjerenja. i principa. a koji se ne formiraju sami, vec neko i nesto na njih utjece. i onda se tvrdoglavo usvoje i legitimiraju svaku pogresnu odluku (a odreci se ljubavi je recimo za mene pojam pogresne odluke), koju neko donese.
sheilak wrote:pa o tome ja i govorim. o formiranju tih licnih uvjerenja. i principa. a koji se ne formiraju sami, vec neko i nesto na njih utjece. i onda se tvrdoglavo usvoje i legitimiraju svaku pogresnu odluku (a odreci se ljubavi je recimo za mene pojam pogresne odluke), koju neko donese.
to je njihov problem,jer dozvole da neko drugi utice na njihov priavtni zivot
ema_ wrote: ali u ovoj kombinaciji to ništa ne znači jer je jasno precizirano da muslimanka ne može za nemuslimana i tu nema kompromisa ni olakšavajuće okolnosti ni pod razno...
Eniac wrote:
Pitajte muslimane, svi ce vam reci da im je Muhammed vazniji od bilo koga, od clanova porodice, roditelja, djece, pa i njih samih. Sa takvim stavom zivjeti u bracnoj zajednici sa nekim cija religija ne priznaje Muhammeda kao poslanika je sukob koji ceka da se desi. Razlike nisu oko toga da li vole rok ili narodnjake, pa ni da li jedu svinjetinu ili ne, razlike su sustinske, deterministicke, apsolutne, vece od njih samih. Nema tu kompromisa,.
ema_ wrote: ali u ovoj kombinaciji to ništa ne znači jer je jasno precizirano da muslimanka ne može za nemuslimana i tu nema kompromisa ni olakšavajuće okolnosti ni pod razno...