Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bambi_na_kofeinu

#251 Re: Žene pitaju žene

Post by Bambi_na_kofeinu »

VenomousV wrote:
ovo i ja uvijek kontam... malo sam germophobe inace :roll: :D
Ja par puta i pokušala sebi napraviti ugođaj...ono, mirisne svijeće, muzikica, pjenušava kupka (nijedna ne pjeni k'o u holivudskim filmovima, tek neka jadna ostrvca mizerne sapunice dobijem). Nakon cca 5 minuta mi je dosadilo, voda se počela hladiti i sva sam se smežurala.

Kupka udvoje je druga priča, ona bar vodi nečemu... :zoka:
Big Ang

#252 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Bambi_na_kofeinu wrote:
Big Ang wrote:Joj vam nikova :lol:. Jos samo da dodje ona @digla da kreci :pisnula:
Najjači ikad, vazda zamislim ženu kojoj je puk'o film usred krečenja i okružena gomilama stvari sjela uz kaficu i ulogirala se na forum zbog neke blesave teme :D

I ona @izgorila za prvi maj :lol: :lol: :lol:
Bas smo mi zene mashtovite. :D
Googlerica

#253 Re: Žene pitaju žene

Post by Googlerica »

Queen_of_hearts wrote:
Googlerica wrote:
:D :kiss:

jao tako je imam naviku sve u detalje,bas tako o jezivim pricama,ili neugodnim pricama,a moja raja me zaustavlja negdje na pola "predavanja" :lol:
Ovako sam ja jednom priredila dragom noc iz horor filmova.
Dobijem i nesto mi pravo puno islo ,a nekog posla bilo preko glave.Pa odem u wc i u po frke mi poce masina da skace u kupatilu (preko puta wc-a) ,rusi sve pred sobom,ja skocim da je ugasim ,ovaj uleti u wc a ja nisam stigla pustiti vodu i srediti taj haos,izleti,preskace fotelje za telefon hitnu da zove jer "imam spontani pobacaj" :shock: :lol: :lol: :lol: Pola sata sam izvrnuta na ledjima umirala od smjeha,a ovaj se od soka oporavlj'o satima. Poslije je bio na informativnom razgovoru,sad je maher za sve vrste ulozaka,tampona ,plodnih i neplodnih dana i tako to :oops: :lol:
:pisnuo: :pisnula: jedna od najboljih dogodovstina koje procitah :lol:
VenomousV

#254 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

Bambi_na_kofeinu wrote:
VenomousV wrote:
ovo i ja uvijek kontam... malo sam germophobe inace :roll: :D
Ja par puta i pokušala sebi napraviti ugođaj...ono, mirisne svijeće, muzikica, pjenušava kupka (nijedna ne pjeni k'o u holivudskim filmovima, tek neka jadna ostrvca mizerne sapunice dobijem). Nakon cca 5 minuta mi je dosadilo, voda se počela hladiti i sva sam se smežurala.

Kupka udvoje je druga priča, ona bar vodi nečemu... :zoka:

:lol: :lol: :lol: :lol: naglas se nasmijah :D

to sam nekad prije pokusavala, kad sam bila mladja, neke soli za kupanje, lafo sapunica bla bla i onda odjednom me ufatio neki ocd i razmisljanje o bakterijama i sitnim organizmima, i kako je to u biti "prljavstina" oko tebe i ti tu lezis, namaces se, sto ti rece oljustena koza fuj... hvala ali ne hvala

ps jednom mi kupise neke gluposti iz lusha za rodjendan, kupkice i tako te stvari, since then kad me neko pita sta cu za poklon kazem bilo sta samo da nije iz lusha :D
sirutka

#255 Re: Žene pitaju žene

Post by sirutka »

="Big Ang"][="sirutka"]Meni su najgori bolovi u listovima kad imam :sad: . Pokusala sam da pijem puno tekucine ali magnezijum mi je najvise
pomogao.[/quote]
joj izvini ali meni je tvoj nik prepresmjesan :lol: :lol:

Ma nema frke bila sam izmedju soka od smreke i sirutke , a na ovoj drugoj sam odrasla i pravo sam zdrava ,sretna i sisata sa fino usiljenim bradavicama :lol: :lol: .
Big Ang

#256 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

:shock:
sheilak

#257 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

sirutka, ne znas kvotat. nauci se, zbunjujes nas.

inace, o onim danima, nemam bolove, ali mi je gora mucnina i slabost.

o kupanju, ni ja ne volim kupke, fakat jeste bez veze, osim onog trena kad tek udjes u vodu. :D inace, puno bolji tus, samo mi voda mora biti vrela, iz nekog razloga. :D
Eniac

#258 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

krvava wrote:jeste l ikad imale nekog koga opisuju sljedeći stihovi

"da me zoveš ne bih pošla za te,
da s' oženiš bih se otrovala"

mislim neki drug koji je vječito u polu friend zone a sprečava vas nešto da je razbijete :-?
I, naravno, zaboli vas neka stvar kako je njemu u toj situaciji. Mozda bi on da prekine dilemu rekao nema nista od ovoga, ali ne zeli da bude odgovoran za ono 'bih se otrovala". Zene. Muka sa vama, muka bez vas.
registrovana onako

#259 Re: Žene pitaju žene

Post by registrovana onako »

Eniac wrote:

mislim neki drug koji je vječito u polu friend zone a sprečava vas nešto da je razbijete :-?
I, naravno, zaboli vas neka stvar kako je njemu u toj situaciji. Mozda bi on da prekine dilemu rekao nema nista od ovoga, ali ne zeli da bude odgovoran za ono 'bih se otrovala". Zene. Muka sa vama, muka bez vas.
zene pitaju zene
registrovana onako

#260 Re: Žene pitaju žene

krvava wrote: pazi pazi
situacija medju njima je jasna
druže se već više od godinu dana
najbolji su jarani on njoj priznao ljubav ona njemu isto
ali tu staje sve
njoj 34 njemu isto
ona je muslimanka koja prakticira vjeru
on je katolik koji prakticira vjeru
znači jedno dugom su nemogući

kako se odmaknuti ili kako prevazići sve to
nek se vjencaju samo opstinski i neka svako nastavi prakticirati svoju vjeru u braku, to je kompromis :)
ema_

#261 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Ako oboje prakticiraju onda to neće ići, pogotovo jer je ona muslimanka, da je obrnuto, možda bi i moglo. Pošto ona prakticira vjeru, onda sigurno zna da je ta kombinacija no go i tu ne može biti drugačiji scenarij.
registrovana onako

#262 Re: Žene pitaju žene

ema_ wrote:Ako oboje prakticiraju onda to neće ići, pogotovo jer je ona muslimanka, da je obrnuto, možda bi i moglo. Pošto ona prakticira vjeru, onda sigurno zna da je ta kombinacija no go i tu ne može biti drugačiji scenarij.
ujedno je zensko i zensko kad stvarno voli nekoga mijenja pravila :)
ema_

#263 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

registrovana onako wrote:
ema_ wrote:Ako oboje prakticiraju onda to neće ići, pogotovo jer je ona muslimanka, da je obrnuto, možda bi i moglo. Pošto ona prakticira vjeru, onda sigurno zna da je ta kombinacija no go i tu ne može biti drugačiji scenarij.
ujedno je zensko i zensko kad stvarno voli nekoga mijenja pravila :)

Sve ja to razumijem, al ovaj dio "prakticiranja" jednostavno mijenja sve :) . Da voliš do nebesa, opet Božiju riječ staviš ispred svoje želje i ostalog.
registrovana onako

#264 Re: Žene pitaju žene

ema_ wrote: Sve ja to razumijem, al ovaj dio "prakticiranja" jednostavno mijenja sve :) . Da voliš do nebesa, opet Božiju riječ staviš ispred svoje želje i ostalog.
znam par osoba koje su provele nesretan zivot jer su se odrekle velike ljubavi iz tih razloga

osobe koje prakticiraju vjeru uglavnom vjeruju da je Bog jedan. u skladu s tim naci ce kompromis. osim ako ne zele biti zrtve cijeli zivot
ema_

#265 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

krvava wrote:
da ali kako se izvući iz svega toga
pokušala se izvući nevidjanjem i onda opet poklekne da popiju kao kafu i ona se razvuče na tri sata i onda sve po starom svaki dan po sat vremena kafe i sl
:sad:

Odgovor si napisala već, ta kafa i pokleknuće :cry: . Jednostavno dok se ne iksiraju međusobno ili jednosmjerno neće se riješiti toga....
Eniac

#266 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

krvava wrote:
Eniac wrote:

pazi pazi
ali tu staje sve
njoj 34 njemu isto

Prevazici nikako. Jedino otici.

Sta im je vaznije u zivotu, jedno drugome ili religija. Odgovor na to pitanje je rjesenje situacije. I ne, nece moci naci kompromis, to ako i funkcionise, funkcionise samo do prvog princiijelnog problema ili do dolaska djece.

Neka se oboje odreknu religije ili se razidju. Da jedno od njih promijeni religiju sigurno nece.

Ali ko sam ja da pricam. Bice to sve u redu, ljubav sve pobjedjuje... Jah.

Kako se razici? Kada on ili ona nazove, ono drugo da odmah spusti slusalicu, Bez odgovora. Bezobrazno. Ako dodje na vrata neka drugo ne otvara. Nakon nekog vremena bice kraj. Gurubo jeste, ali dugorocno je bolje.
Last edited by Eniac on 19/05/2014 14:58, edited 1 time in total.
registrovana onako

#267 Re: Žene pitaju žene

ema_ wrote:
Odgovor si napisala već, ta kafa i pokleknuće :cry: . Jednostavno dok se ne iksiraju međusobno ili jednosmjerno neće se riješiti toga....
a mozda se jednostavno uzmu u 39. :D
ema_

#268 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

ema_ wrote: Sve ja to razumijem, al ovaj dio "prakticiranja" jednostavno mijenja sve :) . Da voliš do nebesa, opet Božiju riječ staviš ispred svoje želje i ostalog.
znam par osoba koje su provele nesretan zivot jer su se odrekle velike ljubavi iz tih razloga

osobe koje prakticiraju vjeru uglavnom vjeruju da je Bog jedan. u skladu s tim naci ce kompromis. osim ako ne zele biti zrtve cijeli zivot

Ne slažem se sa mnogočim, prvo ne postoji jedna velika ljubav u životu, nego onoliko koliko čovjek sebi dopusti da voli i bude voljen. Nažalost, mnogi zaista provedu nesretan život upravo zbog te holivud podvale...

Drugo, donekle jest da svi vjeruju u jednog Boga, ali u ovoj kombinaciji to ništa ne znači jer je jasno precizirano da muslimanka ne može za nemuslimana i tu nema kompromisa ni olakšavajuće okolnosti ni pod razno...

I treće, ne znam kakva žrtva sad - vjerskih pravila? Niko nikoga ne tjera, ako želiš se držati vjere - drži se, ako ne želiš, pa nikome ništa... :)
Eniac

#269 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

Pitajte muslimane, svi ce vam reci da im je Muhammed vazniji od bilo koga, od clanova porodice, roditelja, djece, pa i njih samih. Sa takvim stavom zivjeti u bracnoj zajednici sa nekim cija religija ne priznaje Muhammeda kao poslanika je sukob koji ceka da se desi. Razlike nisu oko toga da li vole rok ili narodnjake, pa ni da li jedu svinjetinu ili ne, razlike su sustinske, deterministicke, apsolutne, vece od njih samih. Nema tu kompromisa,.

I ljubav ne pobjedjuje sve.
Last edited by Eniac on 19/05/2014 15:08, edited 1 time in total.
Garden of illusion

#270 Re: Žene pitaju žene

Post by Garden of illusion »

ali tu staje sve
njoj 34 njemu isto

Djevojka koja PRAKTICIRA vjeru sebi ne dozvoljava ispijanja kafe sa DRUGOM druge vjeroispovjesti...ako ćemo već o prakticiranju nečega...kakav crni drug i vjera pod jedno. Zna se s kim može piti kafe ako praktikuje vjeru.
Drugo, na njenom mjestu bih pokušala pa da gorim hiljadu puta na onom svijetu...ublažiti malo vjerski uticaj sa obje strane, zlatna sredina i kompromisi i sve se da riješiti
registrovana onako

#271 Re: Žene pitaju žene

ema_ wrote:
I treće, ne znam kakva žrtva sad - vjerskih pravila? Niko nikoga ne tjera, ako želiš se držati vjere - drži se, ako ne želiš, pa nikome ništa... :)
nista onda. neka se moli tih nekoliko sati koje ima obicaj provesti s njim na kafi, bice joj mnogo srecniji zivot :roll:
Ne slažem se sa mnogočim, prvo ne postoji jedna velika ljubav u životu, nego onoliko koliko čovjek sebi dopusti da voli i bude voljen. Nažalost, mnogi zaista provedu nesretan život upravo zbog te holivud podvale...
koliko velikih ljubavi u zivotu postoji je od osobe do osobe. neko je nikada ne nadje, neko je iz nekih sebi nametnutih razloga odbaci. a onda pola zivota lijeci prazninu
Eniac

#272 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

registrovana onako wrote:koliko velikih ljubavi u zivotu postoji je od osobe do osobe. neko je nikada ne nadje, neko je iz nekih sebi nametnutih razloga odbaci. a onda pola zivota lijeci prazninu
A neko ostvari veliku ljubav, na primjer Elizabet Tejlor i Ricard Barton. Ja takvu bas i ne bih.
Eniac

#273 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

krvava wrote:
Garden of illusion wrote:
ali tu staje sve
njoj 34 njemu isto

Djevojka koja PRAKTICIRA vjeru sebi ne dozvoljava ispijanja kafe sa DRUGOM druge vjeroispovjesti...ako ćemo već o prakticiranju nečega...kakav crni drug i vjera pod jedno. Zna se s kim može piti kafe ako praktikuje vjeru.
Drugo, na njenom mjestu bih pokušala pa da gorim hiljadu puta na onom svijetu...ublažiti malo vjerski uticaj sa obje strane, zlatna sredina i kompromisi i sve se da riješiti
poslovno su vezani takod a su te kafe kao dio posla skoro :sad:
Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje razlog.
registrovana onako

#274 Re: Žene pitaju žene

Eniac wrote:
registrovana onako wrote:koliko velikih ljubavi u zivotu postoji je od osobe do osobe. neko je nikada ne nadje, neko je iz nekih sebi nametnutih razloga odbaci. a onda pola zivota lijeci prazninu
A neko ostvari veliku ljubav, na primjer Elizabet Tejlor i Ricard Barton. Ja takvu bas i ne bih.
a ti se drzi malih :D
Eniac

#275 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

Eniac wrote:
a ti se drzi malih :D
Lijep zivot cine svakodnevne male lijepe stvari, ne krupne stvari koje nam se mozda dese, a mozda i ne. Velike stvari se placaju visokom cijenom. Velike ljubavi su proizvod jakih emocija, A to znaci i jaku ljubomoru, jak osventicki nagon ako mislis da te druga strana vara, povjerdjuje itd. Ljubavi koje ne bukte ogromnim pozarima nego stalno normalno gore su stabilnije, duze i smirenije za dusu i tijelo. Ogromni pozari prave ogromne stete.

Jeste da nije k'o u filmu, ali nece mi film odredjivati kakav cu zivot da zivim.
Post Reply