Toliko puta je upotrebljena i zloupotrebljena.cendlerbing wrote: ↑20/01/2020 13:15Zašto je izlizana i kako ti je dosadila? Zar si je toliko puta čuo i izgovorio?
To ti je slično kao ljutnja. Prije 200 godina nekome reći "Sram Vas bilo" bila bi bruka, razlog za dvoboj, razlog za velike rasprave u društvu, prepucavanje kroz novine, razlog za zatavaranje nekih i otvaranje drugih vrata, ostavke, otkaze, porodične svađe koje traju generacijama itd, dakle to bi bila velika stvar.
Danas to rečeno nekome prođe nezapaženo, čak onaj koji to govori ispadne smiješan, kukavica ako ne doda razne pridjeve, epitete, spomene familiju itd. "Sram Vas bilo" izgleda tako blijedo i razvodnjeno da nikoga ne tangira.
Tako i reći "Volim te". Razvodnjeno, toliko puta zloupotrebljeno da mu se ne može vjerovati, izgleda da onaj koji to govori ne zna šta da kaže itd.
Navikli smo se na velike geste, jake riječi, pa nam sve šta je nekada bilo velika stvar sada izgleda kao ništa.
Volim te. A ona misli "Bla, bla, samo prazne riječi, da me voliš sada bi mi to rekao na plaži na Bahamima, orkestar bi svirao, curice u bijelom bi nas zasipale laticama ruža, avion bi dimom ispisivao pjesme o ljubavi velikih pjesnika, dijamant bi mi svjetlucao na prstu..."