Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Hakiz
-
nebogori
#19027 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
a sta je primjer?
-
Hakiz
#19028 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ti bi sada da nas navučeš da sve ponovimo.
Neće moći ove noći, čitaj.
-
nebogori
#19029 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
jah odmah navlacenje cim pitas sta je primjer
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#19030 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Bermude su pristojne ako si u bašti i piješ kafu.Hakiz wrote:Tomahawk, to je slično kao pitanje pristojnog oblačenja.
Pa ćemo kao pravilo staviti da svi moraju biti pristojno obučeni.
Alli nigdje neće pisati šta to pristojno oblačenje podrazumijeva. Da li su bermude do koljena pristojne ili su pristojne i one do pola natkoljenice? Da li su naramenice od 5 cm pristojne ili mogu i one od 5 mm?
I samo mi nemojte "Pa to je svakom normalnom jasno, podrazumijeva se".
Ništa se ne podrazumijeva i pretpostavka je majka svih grešaka.
Međutim, ako ideš na ispit, vjerovatno će te vratiti, ne samo da je nepristojno nego je i nedozvoljeno.
Tako i sa forumima, imaš nekih gdje se psuje, laje, nema limita.
Na ovom ima i to je uglavljeno pod pravila.
Uglavnom nekim općim odredbama.
Svakako da u pravilima piše o zabrani vulgarnosti, neprimjerenih sadržaja i slično, ali i jedna bitna stavka, onako kako mod odluči, dakle ako se stavi u kontekst da nešto nije kako treba.
Zato i stavih Staljina iz zezancije, jer to jeste malo u smjeru jednoumlja, ali je tako i nema demokratske odluke o tome.
Dakle, ovdje se ne radi o pretpostavkama nego o činjenicama koje prihvati svaki forumaš pri registraciji na forum. Sve piše na tabli.
Tolerancije itekako ima, dakle neki blagi oblik boljševizma.
- MarlboroGold
#19031 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ništa valja skinuti Chmolju i njegove sa vlasti. Dok skontam kako...
Nego de vi nama ove avatare sredite. Nemamo ih više od pola godine.
Nego de vi nama ove avatare sredite. Nemamo ih više od pola godine.
Last edited by MarlboroGold on 29/07/2019 16:12, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#19032 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ako nemaš jednoobrazan stav svih koji provode neku široko drefinisanu odluku, onda praviš problem.
Samo se sjeti svih utakmica na kojima jedan sudija svira penal a na drugoj utakmici drugi sudija za isti prekršaj ne svira penal.
To nije dobro.
Otvara vrata korupciji i kriminalu.
Samo se sjeti svih utakmica na kojima jedan sudija svira penal a na drugoj utakmici drugi sudija za isti prekršaj ne svira penal.
To nije dobro.
-
nebogori
#19033 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
a sta je cinjenica? zavisi na kojeg moderatora naletis ili sta?Tomahawk11 wrote:Bermude su pristojne ako si u bašti i piješ kafu.Hakiz wrote:Tomahawk, to je slično kao pitanje pristojnog oblačenja.
Pa ćemo kao pravilo staviti da svi moraju biti pristojno obučeni.
Alli nigdje neće pisati šta to pristojno oblačenje podrazumijeva. Da li su bermude do koljena pristojne ili su pristojne i one do pola natkoljenice? Da li su naramenice od 5 cm pristojne ili mogu i one od 5 mm?
I samo mi nemojte "Pa to je svakom normalnom jasno, podrazumijeva se".
Ništa se ne podrazumijeva i pretpostavka je majka svih grešaka.
Međutim, ako ideš na ispit, vjerovatno će te vratiti, ne samo da je nepristojno nego je i nedozvoljeno.
Tako i sa forumima, imaš nekih gdje se psuje, laje, nema limita.
Na ovom ima i to je uglavljeno pod pravila.
Uglavnom nekim općim odredbama.
Svakako da u pravilima piše o zabrani vulgarnosti, neprimjerenih sadržaja i slično, ali i jedna bitna stavka, onako kako mod odluči, dakle ako se stavi u kontekst da nešto nije kako treba.
Zato i stavih Staljina iz zezancije, jer to jeste malo u smjeru jednoumlja, ali je tako i nema demokratske odluke o tome.
Dakle, ovdje se ne radi o pretpostavkama nego o činjenicama koje prihvati svaki forumaš pri registraciji na forum. Sve piše na tabli.
Tolerancije itekako ima, dakle neki blagi oblik boljševizma.
da se ne vracam na pricu znas dobro sta mislim o tome krenuvsi od zoom-a ladyblue i ostalih pa do vas trenutno
- MarlboroGold
#19034 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Bilo je i na religiji svega i svačega kad je moderacija u pitanju...
-
nebogori
#19035 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
upravo ovo je jedan od problema klix forumaHakiz wrote:Ako nemaš jednoobrazan stav svih koji provode neku široko drefinisanu odluku, onda praviš problem.
To nije dobro.
doduse manje ili vise to je problem mnogih foruma al eto
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#19036 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ne pamtim baš puno te starije modove, čujem da su bili okrutniji, strožiji.nebogori wrote: a sta je cinjenica? zavisi na kojeg moderatora naletis ili sta?
da se ne vracam na pricu znas dobro sta mislim o tome krenuvsi od zoom-a ladyblue i ostalih pa do vas trenutno
Ma dobro, svako od modova je čovjek, dakle ima neke svoje mjere kad treba izmjeriti da li nekog banovati, oprostiti mu ili ga samo upozoriti.
-
nebogori
#19037 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
je i primjer ovo oko zenske i 50 muskaraca?Hakiz wrote:Ti bi sada da nas navučeš da sve ponovimo.
-
nebogori
#19038 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
naravno da je svako covjek al ako ti i tvoj kolega moderator imati drugacije poglede na to sta treba banovati sta oprostiti sta upozoriti onda ne valja da ne pricamo ako pristrano nastupas izmedju prepirke dvoje ljudiTomahawk11 wrote:Ne pamtim baš puno te starije modove, čujem da su bili okrutniji, strožiji.nebogori wrote: a sta je cinjenica? zavisi na kojeg moderatora naletis ili sta?
Ma dobro, svako od modova je čovjek, dakle ima neke svoje mjere kad treba izmjeriti da li nekog banovati, oprostiti mu ili ga samo upozoriti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#19039 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Mogu pričati konkretno za sportski dio foruma, tamo nema tih problema.nebogori wrote: naravno da je svako covjek al ako ti i tvoj kolega moderator imati drugacije poglede na to sta treba banovati sta oprostiti sta upozoriti onda ne valja da ne pricamo ako pristrano nastupas izmedju prepirke dvoje ljudi
Ako je Charuga banovao nekog, nemam problem i obrnuto, ako sam ja, nema on problem s tim.
No, nije tema, odosmo daleko
-
Hakiz
#19040 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ali, neka bude.
Prizanjem da sam upotrijebio bezobrazan i degutantan primjer koji vrijeđa žene.
I zato ću se pridružiti svima onima koji su za zabranu održavanja parade ponosa u Sarajevu za oko mjesec.
Jer, iako pripadnici te zajednice imaju zakonska prava da ne budu diskriminisani, ta njihova parada vrijeđa moral, neće nam djeca gledati gole perverznjake kako paradiraju cestom i vrijeđaju sve normalne ljude svojim devijacijama. Baš me briga šta zakon kaže, moral normalnih ljudi kaže da ne može.
Može li ovako, to je otprilike ta matrica razmišljanja, zar ne?
Naravno, očekujem odgovor da je glupo poređenje.
Prizanjem da sam upotrijebio bezobrazan i degutantan primjer koji vrijeđa žene.
I zato ću se pridružiti svima onima koji su za zabranu održavanja parade ponosa u Sarajevu za oko mjesec.
Jer, iako pripadnici te zajednice imaju zakonska prava da ne budu diskriminisani, ta njihova parada vrijeđa moral, neće nam djeca gledati gole perverznjake kako paradiraju cestom i vrijeđaju sve normalne ljude svojim devijacijama. Baš me briga šta zakon kaže, moral normalnih ljudi kaže da ne može.
Može li ovako, to je otprilike ta matrica razmišljanja, zar ne?
Naravno, očekujem odgovor da je glupo poređenje.
-
nebogori
#19041 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
nije poenta imas li ti problem ako je drugi moderator banovao i obratno nego za sta on banuje za sta ti banujesTomahawk11 wrote:Mogu pričati konkretno za sportski dio foruma, tamo nema tih problema.nebogori wrote: naravno da je svako covjek al ako ti i tvoj kolega moderator imati drugacije poglede na to sta treba banovati sta oprostiti sta upozoriti onda ne valja da ne pricamo ako pristrano nastupas izmedju prepirke dvoje ljudi
Ako je Charuga banovao nekog, nemam problem i obrnuto, ako sam ja, nema on problem s tim.
No, nije tema, odosmo daleko
evo konretno za sport
problem bi bio da ti recimo dopustis da se stadioni nazivaju lavor sugavica ili sta ja znam klubovi seljo i kako vec a drugi moderator za to banuje
al eto otisli smo daleko od teme
i ako je primjer ovaj gang bang oko zenske i 50 muskaraca ja ne vidim nikakav problem u tome
- MarlboroGold
#19042 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Baš bi me zanimalo kako bi, hipotetički i recimo da je stvarno istina, forumašice i forumaši, a kojima se ovo naravno gadi (ja sam više neutralan - međutim ne bih nikad te primjere koristio), reagovale na žensku koja bi došla ovdje i govorila o tome kako je spavala sa 20 i više muškaraca za jednu noć jer je to htjela. Ne trebamo ni biti djeca. Recimo reddit je pun takvih primjera gdje ljudi i o ovome normalno razgovaraju. Ako to podsjeća na sistematsko silovanje, onda i sex sa jednim muškarcem može podsjećati na silovanje...
Da li bi joj moderacija zabranila da o tome govori jer se drugima gadi? Smatram da ne bi trebala.
Da li bi joj moderacija zabranila da o tome govori jer se drugima gadi? Smatram da ne bi trebala.
-
nebogori
#19043 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
gang bang je sistemsko silovanje?
dajte ba
moze vam se svidjati to ili ne al ne vidim zasto je to silovanje ako zenska zeli njih 20 da se izreda na njoj
jbt je li moguce da se osudjuje sve sto nije po tvom a to sam primjetio dosta kao praksu u gradu
jbg valjda trebamo svi biti uniformisani i samo jedno misliti
daj da svi dudlamo crijeva da se utegnemo i frizurice napravimo a zenske nek se nabiju na stikle nek izbace sise dopicnjak i nek rade selfije
dajte ba
moze vam se svidjati to ili ne al ne vidim zasto je to silovanje ako zenska zeli njih 20 da se izreda na njoj
jbt je li moguce da se osudjuje sve sto nije po tvom a to sam primjetio dosta kao praksu u gradu
jbg valjda trebamo svi biti uniformisani i samo jedno misliti
daj da svi dudlamo crijeva da se utegnemo i frizurice napravimo a zenske nek se nabiju na stikle nek izbace sise dopicnjak i nek rade selfije
- pustopoljina
#19044 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Sta bi sestri rekao da ti dodje i to isprica?MarlboroGold wrote:Baš bi me zanimalo kako bi, hipotetički i recimo da je stvarno istina, forumašice i forumaši, a kojima se ovo naravno gadi (ja sam više neutralan - međutim ne bih nikad te primjere koristio), reagovale na žensku koja bi došla ovdje i govorila o tome kako je spavala sa 20 i više muškaraca za jednu noć jer je to htjela. Ne trebamo ni biti djeca. Recimo reddit je pun takvih primjera gdje ljudi i o ovome normalno razgovaraju. Ako to podsjeća na sistematsko silovanje, onda i sex sa jednim muškarcem može podsjećati na silovanje...
Previse ste inteligentni, a da ne biste kontali da su mnoge stvari oko seksa u glavi.
Previse ste inteligentni, a da ne mozete skontati da to NIJE pokazatelj snage, o kojoj je bilo rijeci.
Ako vasem egu godi biti poseban i neshvacen...ok. ali onda vam godi i ta paznja, makar i negativna. Bitno je da se na tebe obraca paznja.
Njegov primjer je u vise slojeva los (a sa definicije snage i pogresan...rekoh tada, a i sada: okreni muskarca na stomak, stavi kantu lubrikanta pored i on ce prezivjeti tih 50). NIJE pokazatelj.
To je fakt.
Sva ova daljnja prica je izlisna i vise samoreklama, nego bilo sta drugo.
- alibaba_i_30_godina
#19045 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ovo je bit cijele ove rasprave unazad 10-ak stranica. Samo pažnja i samoreklama, jer i loša reklama je ipak reklama.pustopoljina wrote: Bitno je da se na tebe obraca paznja.
Njegov primjer je u vise slojeva los (a sa definicije snage i pogresan...rekoh tada, a i sada: okreni muskarca na stomak, stavi kantu lubrikanta pored i on ce prezivjeti tih 50). NIJE pokazatelj.
To je fakt.
Sve pogodila kako treba pusto.
-
Hakiz
#19046 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Greška u koracima.pustopoljina wrote:(a sa definicije snage i pogresan...rekoh tada, a i sada: okreni muskarca na stomak, stavi kantu lubrikanta pored i on ce prezivjeti tih 50).
- pustopoljina
#19047 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
ObjasniHakiz wrote:Greška u koracima.pustopoljina wrote:(a sa definicije snage i pogresan...rekoh tada, a i sada: okreni muskarca na stomak, stavi kantu lubrikanta pored i on ce prezivjeti tih 50).
- MarlboroGold
#19048 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Nisi odgovorila na pitanje. Ako ćeš izbjegavati moralisanjem onda nemoj ni odgovarati.pustopoljina wrote:Sta bi sestri rekao da ti dodje i to isprica?MarlboroGold wrote:Baš bi me zanimalo kako bi, hipotetički i recimo da je stvarno istina, forumašice i forumaši, a kojima se ovo naravno gadi (ja sam više neutralan - međutim ne bih nikad te primjere koristio), reagovale na žensku koja bi došla ovdje i govorila o tome kako je spavala sa 20 i više muškaraca za jednu noć jer je to htjela. Ne trebamo ni biti djeca. Recimo reddit je pun takvih primjera gdje ljudi i o ovome normalno razgovaraju. Ako to podsjeća na sistematsko silovanje, onda i sex sa jednim muškarcem može podsjećati na silovanje...
Previse ste inteligentni, a da ne biste kontali da su mnoge stvari oko seksa u glavi.
Previse ste inteligentni, a da ne mozete skontati da to NIJE pokazatelj snage, o kojoj je bilo rijeci.
Ako vasem egu godi biti poseban i neshvacen...ok. ali onda vam godi i ta paznja, makar i negativna. Bitno je da se na tebe obraca paznja.
To je fakt.
Tavki ljudi postoje i kreću se među nama.
- ho oponopono
- pustopoljina
#19050 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Hbg zaboravila.
Ako je takva tema, bez cenzure i "vase seksualne fantazije" neka prica.
Ako je takva tema, bez cenzure i "vase seksualne fantazije" neka prica.