Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
dale cooper

#17751 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote:
Becky7 wrote:Raja imam pitanje od drugarice nema foruma.. Ima neka tri mjeseca da se dopisuje sa jednim momkom znaju se od prije malo zagubili kontakt sad ga ponovo ostvarili..dopisivali su se svaki dan do prije neke dvije sedmice, sad mozda dva puta sedmicno.. Ne zive u istom gradu, a par puta joj je rekao kako bi volio da su blize, da mu se svdija, cak su se dogovarali da se i vide.. Da li vi muskarci imate neko pojasnjenje zasto od svakodnevnog dopisivanja (dopisivali su se skoro cijeli dan) bi moglo preci u to dva tri puta sedmicno na par poruka, nakon izjava da mu se dopada..
Ja bih se smorio od dopisivanja svaki dan duži vremenski period (pogotovo ako s osobom nikad nisam izašao), pa mi je logično zašto je to spalo na dva tri puta sedmično. Nekad čovjek nema šta više da kaže čak i kad se radi o osobi koja mu se sviđa.

To je isto kad ideš na kafu sa istim prijateljem ili prijateljicom baš svaki dan, a onda nakon određenog broja dana ispucate sve teme i više vremena provedete gledajući okolo na kafi, zvjerlanjem u i komentarisanjem o prolaznicima i slično nego s pravom pričom.
Upravo, i to ne mora nužno značiti da je nekome manje stalo nego prije, ali ne treba ni forsirati komunikaciju onako reda
radi, ako nemaš šta reći i napisati. Ništa ne valja forsirati.
MarlboroGold

#17752 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

moonca wrote:
MarlboroGold wrote:
Becky7 wrote:Raja imam pitanje od drugarice nema foruma.. Ima neka tri mjeseca da se dopisuje sa jednim momkom znaju se od prije malo zagubili kontakt sad ga ponovo ostvarili..dopisivali su se svaki dan do prije neke dvije sedmice, sad mozda dva puta sedmicno.. Ne zive u istom gradu, a par puta joj je rekao kako bi volio da su blize, da mu se svdija, cak su se dogovarali da se i vide.. Da li vi muskarci imate neko pojasnjenje zasto od svakodnevnog dopisivanja (dopisivali su se skoro cijeli dan) bi moglo preci u to dva tri puta sedmicno na par poruka, nakon izjava da mu se dopada..
Ja bih se smorio od dopisivanja svaki dan duži vremenski period (pogotovo ako s osobom nikad nisam izašao), pa mi je logično zašto je to spalo na dva tri puta sedmično. Nekad čovjek nema šta više da kaže čak i kad se radi o osobi koja mu se sviđa.

To je isto kad ideš na kafu sa istim prijateljem ili prijateljicom baš svaki dan, a onda nakon određenog broja dana ispucate sve teme i više vremena provedete gledajući okolo na kafi, zvjerlanjem u i komentarisanjem o prolaznicima i slično nego s pravom pričom.
Interesantno, zasto bi se smorio, ako pises s nekim ko ti je drag/ moguca veza, i zasto je povezano sa izlaskom.
Bilo bi mi logicnije da su nakon izalska urijedili pisanje- moguci razlog - nije ono sto je ocekivao....
Kafa i jeste i za te radnje - zasto misis da to treba da bude druzenje da bi se 'pricala prava prica' :-) .I sta podrzazumjevas pod tim....

A na pitanje od Becky7, nedostaje -- ko se od njih dvoje prvi javljao pisanjem u toku dana :-)

..Ako je nakon te izjave - on odgovarao ne njeno pisanje nakon 2-3 dana ---- zakljucio je iz pisanja da joj se svidja/ da je pozeljan , njemu to dosta - nije vishe zainteresovan.... :lol: ima dijagnozu..
Eno dale je objasnio zašto.
Ko bi vama ugodio... kad se javlja svaki dan postane dosadan i naporan kao priljepak i počne vas gušiti nakon određenog vremena, a kad se javi nakon 2-3 dana ima dijagnozu, neku sa strane itd.
MarlboroGold

#17753 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Euridika wrote:
MarlboroGold wrote:
Euridika wrote:npr. on gladan -> ide jesti,
Ispravka krivog navoda

On gladan -> ide da se najede :mrgreen:
:D :D
Vidiš ti ovih muških, kad ih opišeš onako kako oni inače opisuju sve - odmah se nešto naljute. :lol: :lol:
To se mora naglasiti. Pod jesti mogu biti i mooncine porcije :mrgreen:
moonca

#17754 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

Upravo, i to ne mora nužno značiti da je nekome manje stalo nego prije, ali ne treba ni forsirati komunikaciju onako reda
..ako je nesto napisano.. kako moze biti- nemas sta reci-. Ne mislim da je forsirnje javljane u par rijeci - i ako je samo -
--( :cao: :arrow: :kiss: ) itd :lol: --

.. sta ocekivati u braku sa takvim stavom...

..ima dijagnozu u slucaju kako sam opisala.. :-D moje misljenje
MarlboroGold

#17755 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Pa i u braku ljudi traze vrijeme za sebe, a i kafe se znaju nekad svesti na to da on čita novine a ona gleda TV i da ne progovore. Nisu vezani pupcanom vrpcom. To nije ništa loše, već normalno.
moonca

#17756 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

:roll:

... kad si u braku - nisi svoj vishe .. :lol: prihvati to- lakse se zivi..
..naravno da se moze i u 'miru' popiti kafa- par rijeci izmjeniti - kao-'jah' 'zbilja' :razz:
MarlboroGold

#17757 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Ja ti govorim da toga ima i u braku, a pogotovo kad se dvije osobe još nisu ni vidjele.
dale cooper

#17758 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by dale cooper »

moonca wrote:
..ako je nesto napisano.. kako moze biti- nemas sta reci-. Ne mislim da je forsirnje javljane u par rijeci - i ako je samo -
--( :cao: :arrow: :kiss: ) itd :lol: --

.. sta ocekivati u braku sa takvim stavom...

..ima dijagnozu u slucaju kako sam opisala.. :-D moje misljenje
Pa ne govorimo o braku, nego o online pisanju koje očigledno nije prešlo u nešto više.
moonca

#17759 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

Brak je pomenuo - Zlacani - vezano za dnevne kontakte- pisanjem/ telefonom izmedju 'zaracenih strana' :oops: ... ova veza - - pisanje nije prestalo - dakle nesto se ipak desava, pitanje je dokle ??
dale cooper

#17760 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by dale cooper »

moonca wrote:Brak je pomenuo - Zlacani - vezano za dnevne kontakte- pisanjem/ telefonom izmedju 'zaracenih strana' :oops: ... ova veza - - pisanje nije prestalo - dakle nesto se ipak desava, pitanje je dokle ??
Pa dok neko ne napravi sljedeći korak, ili dok jednom ili oboma ne dosadi.
pustopoljina

#17761 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by pustopoljina »

Pa dobro...nije svako 24/7 dostupan...ali da se cuju 24/7, znaci jesu dostupni, i odjednom ne...nema se sta tu glava razbijati.

A to kad je neko duze skupa...nekad mozes i tudje recenice zavrsavati...sta tu imas puno pricati. Al' tu kontakt zamjenjuje pricu...nije komunikacija samo bla bla
moonca

#17762 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

pustopoljina wrote:Pa dobro...nije svako 24/7 dostupan...ali da se cuju 24/7, znaci jesu dostupni, i odjednom ne...nema se sta tu glava razbijati.

A to kad je neko duze skupa...nekad mozes i tudje recenice zavrsavati...sta tu imas puno pricati. Al' tu kontakt zamjenjuje pricu...nije komunikacija samo bla bla

A, sta je ?
insomnia78

#17763 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by insomnia78 »

Ćunom po obraščićima
moonca

#17764 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

..stidi se... :zoka:
pustopoljina

#17765 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by pustopoljina »

moonca wrote:
pustopoljina wrote:Pa dobro...nije svako 24/7 dostupan...ali da se cuju 24/7, znaci jesu dostupni, i odjednom ne...nema se sta tu glava razbijati.

A, sta je ?
Dodiri, pogledi...pa nekom s lica citas sta je, kad ga dobro znas...
Ko bi radije kafu sa 4. dejta i neku tu pricu...nego lezati u spoon i gledati nesto, ponekad nesto komentarisati, dragati se? Bez da si protresao dnevne naslove? Mozda neko i bi...ja ne bih.
pustopoljina

#17766 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by pustopoljina »

Vidi njega...de ba, pocni to rjesavati :-)
Kome cemo se ibretiti kad te posalju u banovice.
moonca

#17767 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

pustopoljina wrote:
moonca wrote:

A, sta je ?
Dodiri, pogledi...pa nekom s lica citas sta je, kad ga dobro znas...
Ko bi radije kafu sa 4. dejta i neku tu pricu...nego lezati u spoon i gledati nesto, ponekad nesto komentarisati, dragati se? Bez da si protresao dnevne naslove? Mozda neko i bi...ja ne bih.
:lol:
.. ah .da vi ne mozete mirovati...
pustopoljina

#17768 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by pustopoljina »

Ko vi?
Pa to je mirovanje.
Zoya

#17769 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Zoya »

Džaba ta tvoja frendica traži odgovore. Stvar je vrlo jednostavna. Ako je želi, pokazat će joj, a on je haman nešto plaho ne želi. Ende... Nema mjesta priči da se nema o čemu i sl. Dopisuje se sve dok ti se baterija ne isprazni do kasno u noć, pa tako zaspeš i trzneš se oko tri pa odgovoriš...

A glede poruka u braku, to je ono : kupi usput mlijeko, šećer, jaja... Hoćeš li ti da pokupiš djecu iz škole, sa treninga.... :D
pustopoljina

#17770 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by pustopoljina »

Zoya wrote:Džaba ta tvoja frendica traži odgovore. Stvar je vrlo jednostavna. Ako je želi, pokazat će joj, a on je haman nešto plaho ne želi. Ende... Nema mjesta priči da se nema o čemu i sl. Dopisuje se sve dok ti se baterija ne isprazni do kasno u noć, pa tako zaspeš i trzneš se oko tri pa odgovoriš...

A glede poruka u braku, to je ono : kupi usput mlijeko, šećer, jaja... Hoćeš li ti da pokupiš djecu iz škole, sa treninga.... :D
Moj buraz sa nekom iz svedske dvije baterije za kucni telefon potrosio, tamo oko 2000.te :lol: koje je on racune pravio, zemljo..
Zoya

#17771 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Zoya »

pustopoljina wrote:
Zoya wrote:Džaba ta tvoja frendica traži odgovore. Stvar je vrlo jednostavna. Ako je želi, pokazat će joj, a on je haman nešto plaho ne želi. Ende... Nema mjesta priči da se nema o čemu i sl. Dopisuje se sve dok ti se baterija ne isprazni do kasno u noć, pa tako zaspeš i trzneš se oko tri pa odgovoriš...

Moj buraz sa nekom iz svedske dvije baterije za kucni telefon potrosio, tamo oko 2000.te :lol: koje je on racune pravio, zemljo..

Tvoj buraz je škorpija. Jasna, stvar. Možemo mi to.
pustopoljina

#17772 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by pustopoljina »

Ili sta cemo jesti
Ne znam, sta bi ti
Xy
Ne bih ja to
Yz
Ne...
Pa sta bi
Ne znam
moonca

#17773 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

pustopoljina wrote:Ko vi?
Pa to je mirovanje.
:-)
...mozda sam pogresno razumjela:
Mozda neko i bi...ja ne bih.
Zoya

#17774 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Zoya »

To dok djeca ne dođu, kasnije odrasli nisu ni bitni, tad se jedu pizza, makaroni, spagetti i tako to :D
pustopoljina

#17775 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by pustopoljina »

Zoya wrote:

Tvoj buraz je škorpija. Jasna, stvar. Možemo mi to.
Aj cega se sjecas :kiss: :kiss:
Ja ne mogu.
@ moonca...pa ne bih to mirovanje mijenjala za pricu sa 4. Dejta...ili bilo kojeg
Post Reply