Zene nakon 25

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#501 Re: Zene nakon 25

Post by Ramzess Veliki »

klixoris wrote:
Ramzess Veliki wrote: Klixo, hajd' samnom na more u nedjelju, krećemo sa Mujkić pumpe u 8 ujutru. ;-)
Jel moguce da sam te sreo jucer u onom kanjonu izmedju Hadzica-Pazarica ? Mimoisao sam se sa nekim kabastim crvenim motorom nalik na tvoju Yamahu, al' nisam 100% siguran jer nisam imao vremena da razgledam - proletio sam sa cirka 200 km/h :evil:
Tom brzinom mi je proletjela nekakva zelena sprava iz suprotnog smijera, men's ćini Ninja, i ni jedan više, i to prije Mostara.
Odavde sam išao sa jednim sporim chopperom VN 500 i jednom Hondom naked plave boje, do granice gdje je ovaj na chopperu skontao da je ponio Zeleni iz prošle godine. :lol: :lol: :lol: Tako da smo od granice vozili mnogo brže. :D Istina VN je na pravcima tjerao na 160 km/h, pa kako sam ih tad pustio naprijed bilo me strah da me ne pogodi nekim svojim dijelom ... :shock:
Gleda mi neki dalmatinac sa Hondicom motor i komentira - "A imaš i kužinu ???"
:lol: :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#502 Re: Zene nakon 25

Post by Ramzess Veliki »

Arii wrote:
prog321 wrote:Pa starije su pogodne za nekakve trenutne seksualne fantazije i perverzije.
Naravno mlad batak je za nest dugorocnije. Necu valjda starku koja se za par godina raspadne :-D

i vi ste mladim curama pogodni za iskorištavanje :), za seksualne fantazije njima su mlađi momci tu ;)
Znam kakav sam bio kao mlad momak sa dvadesetak godina, u punoj formi dizača tegova, mašina neiscrpne snage i kondicije, a znam kakav sam sad kad je tu kondiciju zamijenila tehnika brušena godinama i na mnogo testnih uzoraka i smijem se zakleti da je ovo mnogo više. ;-)
Gabrielo

#503 Re: Zene nakon 25

Post by Gabrielo »

_BataZiv_0809 wrote:
berenice wrote: Jeste vezana uz temu i to ovako (mrzim drobit, ali hajde):
Tema je: Zene mogu sve kao i muskarci u dobi od 25-30, ali ne mogu naci mladjeg muskarca za ugnijezditi se, kao sto to mogu/rade muskarci. Je li tako? Jesam li dobro shvatila?

Zbog cega je to tako? Zbog toga sto je prirodna stvar da se vezu mladja zena i stariji muskarac iz ovih ili onih razloga. To kao lezi u nasim genima. Medjutim, onda ne bi bilo teme, ako ovo uzmemo kao aksiom (stvari koje se ne dokazuju). Mislim, cemu prica o necemu sto se ne moze mijenjati i sto je OK za sve sudionike?!

S druge strane imamo aksiom (stvari koje se ne dokazuju, jelte) koji veli da je to tako samo zato sto su neki sjeli i dogovorili se da zeni opada cijena nakon izvjesnog perioda i da je to razlog zbog kojeg ona moze "imati" samo starijeg muskarca. E, tu, bogami, dolazimo do potrebe za dokazivanjem, sto automatski iskljucuje navedeni aksiom. Razlog zbog kojeg bi bilo potrebno dokazivanje je cinjenica da se drustvo mijenja i da se uloge u medjuljudskim odnosima isto tako mijenjaju.

Joj, meni mrsko vise...
Da bi nesto postalo aksiom, oko toga mora postojati generalni konsenzus. Obzirom da mnoge ova tema licno pogadja, konsenzusa nema, ali hvala bogu, forum je, pa mozemo parlati do besvijesti.

Evo da budem skroz lican:

Sa 17 godina nisam bio materijal za bog zna sta. Prosaran seborejom, jos potpuno nerazvijen, nezreo i neiskusan, pod stalnim pritiskom hormona, sta sam ja mogao pruziti nekoj vrsnjakinji?

Pa i zamisljenoj Sabini, koju cemo ovdje uzeti kao referentnu, a u koju sam bio zaljubljen. Vrsnjakinje, pa i ona, su svoju novootkrivenu seksualnost istrazivale sa momcima od 20 i starijim. Mi nismo imali sanse.

Eh posto tempus fugit, 10 godina je proslo i imamo slijedecu situaciju:

Sa 27 sam skroz drugi covjek. Prosao mnogo toga, zavrsio skole, radim, proputovao, probao mnoge stvari i bez lazne skromnosti, materijal sam za puno vise nego sto sam bio sa 17. Izbor mi je drasticno veci. Mladje djevojke zele sa mnom jer im pruzam to sto vrsnjaci ne mogu, vrsnjakinje i blago starije bi se rado udale jer sam (zahvaljujuci roditeljima) situiran koliko toliko.

Referentna Sabina sa 27 godina ima sigurno uzi izbor nego sa 17. Njeni vrsnjaci ili blago stariji su se ili pozenili ili hodaju sa mladjim djevojkama. Biologija, fizika i hemija cine svoje. Sada bi Sabina vrlo rado sa mnom, zove, evocira uspomene, predlaze kafe, vikende u Splitu, kaze da nije jos kasno. Meni nije, njoj jeste :wink:

Ovakvih primjera ima sasvim dovoljno, da ih mozemo uzeti, ako ne kao pravilo, onda kao situaciju sa najvise vjerovatnoce da se desi.

Sto ne znaci da navedena treba da pocini suicid, niti da je promasila zivot, niti bilo sta slicno. Ako nije bijelo, ne mora znaciti da je crno, kako to forumasi obicno zakljucuju.

Sto ti rece, vremena se mijenjaju, i zato i jest svasta nesto otislo do djavola, jer se prirodi ide u kontru.

Pozdrav
Sad ce neka doci i reci da je ljepsa sa 27 i ima veci izbor. :D

Istina je da je bilo i vrsnjackih ljubavi ali vecinski su cure bile sa starijim likovima. Ovdje mislim na one izgledom najbolje cure.

A dobre si godine uzeo bas za primjer. Vecina muskaraca bolje izgleda sa 27 nego sa 17 gdje su jos vise djecaci. Za zene se ne moze reci da izgledaju bolje sa 27.
Gabrielo

#504 Re: Zene nakon 25

Post by Gabrielo »

Arii wrote:@gabrielo, kad budeš moderator upućuj na pravila pisanja, nije tvoje mišljenje relevantno jel nešto dostojanstveno ili ne ;)
Sto si sad tako drska? Normalno smo raspravljali. :cry:
Ramzess Veliki

#505 Re: Zene nakon 25

Post by Ramzess Veliki »

S4mpion wrote:
Arii wrote: ljudi u različitim fazama života trebaju i traže drugačije stvari, to što muškarci kasnije sazrijevaju, pa se prirodno na istom intelektualnom nivou nalaze tek kad su 5-6 godina stariji od žene, ne mora da znači da žena to tako želi i očekuje od partnera...
A zašto žene imaju toliku potrebu da se ubjeđuju u to da su intelektualno superiornije od svog vršnjaka iako apsolutno ništa ne ukazuje na to? :mrgreen:
Mislim da nemaju potrebe. Kad dođe do intelektualne rasprave ako raskopča dekolte vršnjaku sva krv iz mozga ode u drugu glavu i automatski počinje pričati besmislice. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#506 Re: Zene nakon 25

Post by _BataZiv_0809 »

Arii wrote:
ne znam ko je opsiao ovu situaciju sebe i Sabine (imaginarne), dobro je opisao neke stvari. Ima puno momaka koji su kroz mladost (srednja škola, fax) bili uvijek po strani što se cura tiče. Tj nisu bili poželnji, fizički niđe veze, ugnjetavani, i neiživljeni. Mislim da postoji sindrom neki vezano za to, nebitno. Poslije u životu, postanu odjednom "poželjni" :lol: . zbog posla, iskustva, putovanja :lol: i naravno bijesni na cure/žene koje su ih u mladosti odbijale :mrgreen:
Ja sam opisao i posto jos nisam siguran je li samo trolas ili te tema toliko licno pogadja, odgovoricu ti. Novi si kolacic, pa imam i visi prag tolerancije.

Eh, posto sam govorio o sebi licno, i nastavit cu, cisto da vidis da tvoja plitka generalizacija nije opcevazeca, niti su ovo americki filmovi u kojima ugnjetavani, povuceni autsajder postane masovni ubojica :lol:

Zasto smatras nemogucim da neko dozivi fizicku metamorfozu?

Ja sam u pubertetu i ranoj adolescenciji patio od komplikovanih dermatoloskih problema, koji su posljedica urodjene sklonosti alergijama. Vremenom se to dovelo u normalu, mada i dalje imam komplikacija.

Da mi je to predstavljalo problem tada-naravno da jeste. Da mi je pomoglo da prihvatim sebe i da naucim zivjeti sa tim-i to jeste.

Nikad nisam bio ugnjetavan, naprotiv, neiživljen svako bude, zato i jest mladost da se izivimo :izet:

Postao sam pozeljan/pozeljniji zbog mnogo faktora. Na neke sam imao direktnog uticaja, na neke nisam. Nisam bijesan ni na koga, niti se bilo kome svetim. Uzivam u zivotu i u mogunostima koje mi se pruzaju. Naravno da mi je drago sto su mi se horizonti i izbori prosirili, sto ne implicira da mi je drago sto su se nekom drugom suzili :wink:

Fizicka ljepota je nesto sto neki od nas dobiju na poklon i ima svoj vijek trajanja.

Osobe koje se smatraju bitnim i mocnim samo zbog fizicke ljepote, bez zelje da se usavrsavaju na ostalim poljima, izgube tlo pod nogama, kad se jedno jutro probude i shvate sta je uradila gravitacija :wink:
Ramzess Veliki

#507 Re: Zene nakon 25

Post by Ramzess Veliki »

berenice wrote:S druge strane imamo aksiom (stvari koje se ne dokazuju, jelte) koji veli da je to tako samo zato sto su neki sjeli i dogovorili se da zeni opada cijena nakon izvjesnog perioda i da je to razlog zbog kojeg ona moze "imati" samo starijeg muskarca. E, tu, bogami, dolazimo do potrebe za dokazivanjem, sto automatski iskljucuje navedeni aksiom. Razlog zbog kojeg bi bilo potrebno dokazivanje je cinjenica da se drustvo mijenja i da se uloge u medjuljudskim odnosima isto tako mijenjaju.

Joj, meni mrsko vise...
Ja bih da kažem ... ne opada cijena ženama zbog godina. :thumbup:
Mogu reći da čak i raste ... pojedinim koje su se usmjerile na takav način.

I molim da više ne dirate žene preko 25. Ne znaš šta vrijeme nosi i kakav će tvoj život biti, ili bilo čiji ... sve se zna promijeniti u trenu.
Arii

#508 Re: Zene nakon 25

Post by Arii »

_BataZiv_0809 wrote:

Ja sam opisao i posto jos nisam siguran je li samo trolas ili te tema toliko licno pogadja, odgovoricu ti. Novi si kolacic, pa imam i visi prag tolerancije.

Eh, posto sam govorio o sebi licno, i nastavit cu, cisto da vidis da tvoja plitka generalizacija nije opcevazeca, niti su ovo americki filmovi u kojima ugnjetavani, povuceni autsajder postane masovni ubojica :lol:

Zasto smatras nemogucim da neko dozivi fizicku metamorfozu?

Ja sam u pubertetu i ranoj adolescenciji patio od komplikovanih dermatoloskih problema, koji su posljedica urodjene sklonosti alergijama. Vremenom se to dovelo u normalu, mada i dalje imam komplikacija.

Da mi je to predstavljalo problem tada-naravno da jeste. Da mi je pomoglo da prihvatim sebe i da naucim zivjeti sa tim-i to jeste.

Nikad nisam bio ugnjetavan, naprotiv, neiživljen svako bude, zato i jest mladost da se izivimo :izet:

Postao sam pozeljan/pozeljniji zbog mnogo faktora. Na neke sam imao direktnog uticaja, na neke nisam. Nisam bijesan ni na koga, niti se bilo kome svetim. Uzivam u zivotu i u mogunostima koje mi se pruzaju. Naravno da mi je drago sto su mi se horizonti i izbori prosirili, sto ne implicira da mi je drago sto su se nekom drugom suzili :wink:

Fizicka ljepota je nesto sto neki od nas dobiju na poklon i ima svoj vijek trajanja.

Osobe koje se smatraju bitnim i mocnim samo zbog fizicke ljepote, bez zelje da se usavrsavaju na ostalim poljima, izgube tlo pod nogama, kad se jedno jutro probude i shvate sta je uradila gravitacija :wink:

Možda je i Sabina imala neke probleme tad kad si ti nju htio....
ćiribiribela

#509 Re: Zene nakon 25

Post by ćiribiribela »

ima I zena koje s godinama postaju bolje I ljepse, necemo sad generalisati. :D :D
McMoy

#510 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

Vidim da je ova tema top na PF "LJ & S" pa da i ja koju prozborim.

Pretpostavljam da svrha teme nije, kako to neke žene pokušavaju ocrniti, da žene odoše u helać nakon 25. godine,
već da prodiskutujemo šta se to općenito dešava s njima.

Svaki normalan insan se pokušava, kako se to ovdje često kaže, ostvariti, odnosno pronaći sebe i urediti život na jedan bar zadovoljavajući način.
Dob od 25 godina je uzeta kao neka referentna tačka jer najveći dio mladih tada završi fakultet i počinje samostalno graditi svoju budućnost.
Tu dolazimo do raskrsnice - suštine kojom bi se tema trebala baviti - šta je sljedeće?

Pošto se ovdje radi o ženama, imaju mogućnost da se udaju i da težište svog djelovanja usmjere u zasnivanje porodice
ili da pokušaju da samostalno grade poslovnu karijeru, kuće se i sl. Naravno da to mogu i u prvom slučaju, ali u nekom drugom okruženju i po nekim drugim pravilima igre.

Tolko o nekom mom shvatanju suštine teme.
Last edited by McMoy on 08/06/2015 13:06, edited 2 times in total.
sheilak

#511 Re: Zene nakon 25

Post by sheilak »

berenice wrote: Tema je: Zene mogu sve kao i muskarci u dobi od 25-30, ali ne mogu naci mladjeg muskarca za ugnijezditi se, kao sto to mogu/rade muskarci. Je li tako? Jesam li dobro shvatila?
joj tebe, pa nije to tema bolan :D

pametna si, skontaj sta je tema i ko je postavljac. i ko su najaktivniji ucesnici na temi. osim djevojaka i zena naravno koje se, sto je vrlo glupo, zbog nekog razloga brane i pokusavaju likovima poput spomenutih objasniti nesto. nemojte se u to uplitati, sta vam je, mazohistkinje? :D

nego, lijep je dan, pun grad (mladih) muskaraca vani. ostavimo njih da raspravljaju, analiziraju i odredjuju sudbinu zena nakon 25. i tako pocinju sve vise nalikovati tetkama. (dvoumim se dal da stavim smajlija zelenog...al hajd evo :D )
Arii

#512 Re: Zene nakon 25

Post by Arii »

Ramzess Veliki wrote: Ja bih da kažem ... ne opada cijena ženama zbog godina. :thumbup:
pa nismo namirnice da imamo rok trajanja :lol:
to bi značilo da cura-žena koja ne može imati djecu nikada nije imala i neće imati nikakvu vrijednost i svrhu..
Last edited by Arii on 08/06/2015 13:09, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#513 Re: Zene nakon 25

Post by _BataZiv_0809 »

ćiribiribela wrote:ima I zena koje s godinama postaju bolje I ljepse, necemo sad generalisati. :D :D
Ti si men' najboljša :kiss:
ultima_palabra

#514 Re: Zene nakon 25

Post by ultima_palabra »

Ja nesto plaho nisam ni gledao zene do neke 21 godine :D Bilo nekako zanimljivije napiti se, napusiti, mahati glavom uz metalike :mrgreen: Tako propustis neke od tih malo prilika sto dobijes u tim godinama.

Doduse i te moje vrsnjakinje skoro sve bile ravne ko daska, valjda ratna djeca :mrgreen: Sad kad vidis ove mladice, ko da ih koncentratom hrane :oops:
prog321

#515 Re: Zene nakon 25

Post by prog321 »

Poenta je da muskarcu sijeda kosa i bore zrace muzevnosti, iskustvom i mudrosti. Jednostavno seksipil.
Dok kod zena to isto zraci na kratak rok trajanja, istrosenost, raspadni materijal :-D
Ramzess Veliki

#516 Re: Zene nakon 25

Post by Ramzess Veliki »

ćiribiribela wrote:ima I zena koje s godinama postaju bolje I ljepse, necemo sad generalisati. :D :D
Slažem se. :thumbup:
Gabrielo

#517 Re: Zene nakon 25

Post by Gabrielo »

_BataZiv_0809 wrote:
Ti si men' najboljša :kiss:
I ja mislim. Pratim kako se ne pali kao ostale. Sve sa smjeskom prati. :D
A mozda joj je i 18 pa uziva. :zoka:
klixoris

#518 Re: Zene nakon 25

Post by klixoris »

ultima_palabra wrote:Ja nesto plaho nisam ni gledao zene do neke 21 godine :D Bilo nekako zanimljivije napiti se, napusiti, mahati glavom uz metalike :mrgreen: Tako propustis neke od tih malo prilika sto dobijes u tim godinama.

Doduse i te moje vrsnjakinje skoro sve bile ravne ko daska, valjda ratna djeca :mrgreen: Sad kad vidis ove mladice, ko da ih koncentratom hrane :oops:
:thumbup:
Ramzess Veliki wrote: Tom brzinom mi je proletjela nekakva zelena sprava iz suprotnog smijera, men's ćini Ninja, i ni jedan više, i to prije Mostara.
Odavde sam išao sa jednim sporim chopperom VN 500 i jednom Hondom naked plave boje, do granice gdje je ovaj na chopperu skontao da je ponio Zeleni iz prošle godine. :lol: :lol: :lol: Tako da smo od granice vozili mnogo brže. :D Istina VN je na pravcima tjerao na 160 km/h, pa kako sam ih tad pustio naprijed bilo me strah da me ne pogodi nekim svojim dijelom ... :shock:
Gleda mi neki dalmatinac sa Hondicom motor i komentira - "A imaš i kužinu ???"
Haj nista onda. Al svakako te sljeduje placanje pive ako se sretnemo :thumbup:
Gabrielo

#519 Re: Zene nakon 25

Post by Gabrielo »

klixoris wrote:
ultima_palabra wrote:Ja nesto plaho nisam ni gledao zene do neke 21 godine :D Bilo nekako zanimljivije napiti se, napusiti, mahati glavom uz metalike :mrgreen: Tako propustis neke od tih malo prilika sto dobijes u tim godinama.

Nije smijesno. Mene privuce neki dan cura. To i gore i dole popunjeno. I pitam je koliko godina ima. Kaze 14. Mogao sam u zatvoru zavrsiti. :run:
klixoris

#520 Re: Zene nakon 25

Post by klixoris »

Gabrielo wrote:
klixoris wrote:

Nije smijesno. Mene privuce neki dan cura. To i gore i dole popunjeno. I pitam je koliko godina ima. Kaze 14. Mogao sam u zatvoru zavrsiti. :run:
Ma slazem se, nego mi shega kako to Ultima sroci :D
Sta ces, nova vremena, bolja hrana i uslovi. Nije svako imao nesrecu da pubertet doceka na hrani iz humanitarne...
ćiribiribela

#521 Re: Zene nakon 25

Post by ćiribiribela »

Gabrielo wrote: A mozda joj je i 18 pa uziva. :zoka:
26. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#522 Re: Zene nakon 25

Post by _BataZiv_0809 »

Gabrielo wrote:
I ja mislim. Pratim kako se ne pali kao ostale. Sve sa smjeskom prati. :D
A mozda joj je i 18 pa uziva. :zoka:
Jasta. Ciribiribela je zakon :thumbup: I nije joj 18 :thumbup:

Za razliku od onih koji na ovakvim temama pokazuju agresivnost i onih upakovanijih, koje bi htjele da odaju utisak kao nekog nivoa, uzvisenosti, statijaznam :zoka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#523 Re: Zene nakon 25

Post by Tomahawk11 »

ćiribiribela wrote:
Gabrielo wrote: A mozda joj je i 18 pa uziva. :zoka:
26. :D
Znaci, presla si granicu.... :D
klixoris

#524 Re: Zene nakon 25

Post by klixoris »

ćiribiribela wrote: