http://magazin.net.hr/ljepota/savjeti/r ... asan-trend nekidan naletih na ovo, sjetih se kad procitah ovo tvojeandalib wrote:kaze u clanku izmedju ostalog:
nisam bila svjesna ovog trenda. interesantno mi je kad ljudska vrsta postaje sve ekstremnija i ekstremnija, standardi ljepote sve nedokuciviji i bolesniji. nekoliko stoljeca unazad fully bodied, sve ukljucujuci zamamne butine, je bilo pozeljno. malo kasnije su se pocele traziti tanje butine, koje se nisu smjele dodirivati, trebale su imati onu ovalnu rupu u srednjem dijelu butina, za primjer mozete pogledati modele iz 80 i 90tih. sada pak zene moraju biti jos tanje, do te mjere da su im noge haman samo kosti cije se meso ne smije dodirivati, djelovati rastelovano nekakvim rupama kao kod anatomski nemoguce gradjenih lutki? mislim da je dio ovog gotovo pedofilnog modnog trenda koji velica djecacka tijela versus tijela odraslih zena.Having the distinct separation requires someone to be both skinny and wide-hipped, a fairly uncommon combination.
ali sta li je slijedece...
žene, imate li ga?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#26 Re: žene, imate li ga?
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#27 Re: žene, imate li ga?
po avataru bih rekao da imas, a ti kako hocesPerdita_Durango wrote:Nemam, nemamMatijevic_Vlado wrote:imas imasPerdita_Durango wrote:Nemam ga
- lavorpunvode
#28 Re: žene, imate li ga?
anoreksicarke
- ladyblue18
#30 Re: žene, imate li ga?
Slike sa sajta iz uvodnog posta i jesu slike anoreksicnih curica i rijetko koje djevojke.
Nisam vidjela nijedno zdravo tijelo, sto naravno ne znaci da moze biti, ali prikazano je cisti horor.
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m5vu3 ... o1_500.jpg samo ovo je dovoljno da se skonta da te curice imaju problema kojima se ne pridaje znacaj koliki bi trebao
Nisam vidjela nijedno zdravo tijelo, sto naravno ne znaci da moze biti, ali prikazano je cisti horor.
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m5vu3 ... o1_500.jpg samo ovo je dovoljno da se skonta da te curice imaju problema kojima se ne pridaje znacaj koliki bi trebao
-
bosn.om
#31 Re: žene, imate li ga?
Kako neodgovorna tema...no, dobro bi je bilo iskoristiti da se pokaze da vecina muskaraca ne valja ove gluposti i da djevojka sa lijepim oblinama je jaaaaako privlacna svakom pravom muskarcu. Mi pravi ne volimo sto se naziva mrsavo, za mene je simbol erotizma ovako nekako: http://www.dodaj.rs/f/3/mJ/2XuXpvE9/bea ... ass-15.jpg
Ne trebate se ogladjivati rad' nas, naprotiv, jedite po volji i bavite se nekim sportom rad' zdravlja i usput ce se i tijelo oblikovati na lijep nacin. A tako i mi trebamo. Mrsavost je neprivlacna i ko god je probao ovo na slici ce to i potvrditi.
Ne trebate se ogladjivati rad' nas, naprotiv, jedite po volji i bavite se nekim sportom rad' zdravlja i usput ce se i tijelo oblikovati na lijep nacin. A tako i mi trebamo. Mrsavost je neprivlacna i ko god je probao ovo na slici ce to i potvrditi.
- Zovem se Zelena
#32 Re: žene, imate li ga?
Ja nisam anoreksičarka, imam 60kg na svojih 168 cm visine i imam ovaj razmak ili kako to već zovete. Tako da, nije do mršavica 
- gnjev
#33 Re: žene, imate li ga?
Grdne su ove sa linka
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
-
andalib
#35 Re: žene, imate li ga?
svejedno je sta se tebi svidja. nekim se muskarcima svidjaju i dlakave zene. nekima debele zene. nekima plave, nekima crne. problem je nesto sto je atipicno za zene uciniti ultimativnim kriterijem zenske ljepote. o tome se govori. a ne o necijim fetisima.Vasco da Gama wrote:meni se to uvijek sviđalo. ako je to sasvim novi trend onda izgleda da sam ja znao šta valja prije nego što je drugima došlo iz guzice u glavu.andalib wrote:kaze u clanku izmedju ostalog:
nisam bila svjesna ovog trenda. interesantno mi je kad ljudska vrsta postaje sve ekstremnija i ekstremnija, standardi ljepote sve nedokuciviji i bolesniji. nekoliko stoljeca unazad fully bodied, sve ukljucujuci zamamne butine, je bilo pozeljno. malo kasnije su se pocele traziti tanje butine, koje se nisu smjele dodirivati, trebale su imati onu ovalnu rupu u srednjem dijelu butina, za primjer mozete pogledati modele iz 80 i 90tih. sada pak zene moraju biti jos tanje, do te mjere da su im noge haman samo kosti cije se meso ne smije dodirivati, djelovati rastelovano nekakvim rupama kao kod anatomski nemoguce gradjenih lutki? mislim da je dio ovog gotovo pedofilnog modnog trenda koji velica djecacka tijela versus tijela odraslih zena.Having the distinct separation requires someone to be both skinny and wide-hipped, a fairly uncommon combination.
ali sta li je slijedece...
-
andalib
#36 Re: žene, imate li ga?
svaki ozbiljan link koji se bavi ovom temom naglasi da se ta rupa i ne moze postici samo mrsanjem, vec zena morati skeletalne predispozicije (smijesno zvuci, nadam se da je ispravnouna_bo wrote:onda sam i ja anoreksična
ovo se sad ne obracam tebi
problem je nesto postaviti kao the simbol zenske ljepote, pozeljnosti i onda imati milione curica koje gladuju do iznemoglosti da bi postigle nekakav cilj. neke ga nece postici, a neke hoce, al po koju cijenu... i to bas nesto sto nije bas tipicno za zensko tijelo. i zasto bas to? zensko tijelo po koji put na udaru... ne shvatam, ako muskarci vole zene, zasto ne vole zene sa svim zenskim osobinama, vec izvoljevaju i traze u njima zensko prepubertetsko tijelo koje jos nije razvilo sve svoje obline i na kojem nisu izrasle sve stidne dlake... traze izduzenog djecaka? traze nekakvo androgeno tijelo? ili traze zenu na oko tanku, na opip debelu, visoku, a nizu od muza, ili kako vec ide ona pjesma o idealnoj bosanskoj zeni
-
andalib
#37 Re: žene, imate li ga?
ma nisu grdne. par su ok, dosta njih su su bolesne, a najveci broj su curice u ranoj tinejdzerskoj dobi. zabrinjavajuce. pitam se kako roditelji propuste postiranje ovakvih slika na www.gnjev wrote:Grdne su ove sa linka
- lavorpunvode
#38 Re: žene, imate li ga?
problem je samo sto slike na linku uopste ne pokazuju tu "rupicu" iznad butina, koju eto i ja imam, i nervirala me uvijek, nikad nisam ni pomislila da je to izgleda privlacnoandalib wrote:svaki ozbiljan link koji se bavi ovom temom naglasi da se ta rupa i ne moze postici samo mrsanjem, vec zena morati skeletalne predispozicije (smijesno zvuci, nadam se da je ispravnouna_bo wrote:onda sam i ja anoreksična). problem nije sto ti ili neka treca imaju tu rupu, neke zene imaju i bujnu kosu, pune usne, neke imaju i velik nos, ima nas svakakvih...
na slikama su zgoljave curice koje imaju noge ko cackalice, sto mi narocito nije privlacno ni u kom smislu
- mobsterc
#39 Re: žene, imate li ga?
Zene koje to imaju su geneticki predisponirane da uzivaju u ballsdeep, jerbo u odredjenim pozama, razmak savrseno dodje kako bi taslaci mogli da se udobno smjeste. A da je lijepo-nije, no eto moze biti korisno ili pak nekome fetis...
-
GaRGa
#40 Re: žene, imate li ga?
zene jedite vise, nemoj da licite na kosture sa ovih linkova 

- Ramzess Veliki
#41 Re: žene, imate li ga?
Ja čuo - ona koja ima razmak dade, ona koja nema - ne dade. 
- dalalala
#42 Re: žene, imate li ga?
Ja sam cijeli svoj život mislila da se to zove "Krive noge" 
- ladyblue18
#43 Re: žene, imate li ga?
dalalala wrote:Ja sam cijeli svoj život mislila da se to zove "Krive noge"
- lemniskata
#44 Re: žene, imate li ga?
Joj i jadalalala wrote:Ja sam cijeli svoj život mislila da se to zove "Krive noge"
Sent from my LT26ii using Tapatalk
- dalalala
#45 Re: žene, imate li ga?
lemniskata wrote:Joj i jadalalala wrote:Ja sam cijeli svoj život mislila da se to zove "Krive noge"tako mi nana rekla i ubila me u pojam
Sent from my LT26ii using Tapatalk
Ono u srednjoj školi, cure s tim razmakom su uvijek zezali i govorili im da izgledaju k'o da su jahale bure
-
miki.ba
#46 Re: žene, imate li ga?
Sve anoreksicne osim one bilderke, a ona ga nema. 
- klaki
#47 Re: žene, imate li ga?
Stvarno se izvanjam na izrazu
Ali meni ovakve cure izgledaju "raštelovano"
Dobro, kako ce izgledati kad imaju 50 kila sa odjecom...
- Irelevantan
#48 Re: žene, imate li ga?
Drage moje ne očajavajte
Ima nas more muških koji još uvijek kod žena žele vidjeti obline, bokove
Ove mršavice
tanko je to, nigdje nista što odlikuje pravu ženu, žensko MORA imati obline.
Neko napisa da su ove mršavice u svijetu mode produkt vizije muških kreatora (koji su uglavnom p.edercine) koji pokušavaju da zatru ženstvenost i obline i uvale nam kukavičije jaje u obliku mršavica koje izgledaju kao dječačići, prezentujući ih kao simbol ženske ljepote.
Ipak ima nas koji nismo pali na tu podvalu
Ima nas more muških koji još uvijek kod žena žele vidjeti obline, bokove
Ove mršavice
Neko napisa da su ove mršavice u svijetu mode produkt vizije muških kreatora (koji su uglavnom p.edercine) koji pokušavaju da zatru ženstvenost i obline i uvale nam kukavičije jaje u obliku mršavica koje izgledaju kao dječačići, prezentujući ih kao simbol ženske ljepote.
Ipak ima nas koji nismo pali na tu podvalu
- dalalala
#49 Re: žene, imate li ga?
klaki wrote:Stvarno se izvanjam na izrazu
Daj Bože da imaju i toliko..45 u vrh glave
- klixoris
#50 Re: žene, imate li ga?
Valja, nista se ne sekiraj !talashika wrote:ipak ne valja imati ovo
Ne valja samo kad je anoreksija pa dodju noge ko 2 cackalice i sa razmakom 10+cm izmedju bedara.