Zene help: Vegie jelo za Bajram :)
- Ivy
#1 Zene help: Vegie jelo za Bajram :)
Treba mi mala pomoc... dolaze mi kolegice s faksa na Bajram pa je red da nesta skuham (baklavu cu kupit)... Problem ne bio velik da ne moram napraviti vegetarijansko jelo. Sve se kod nas u Bosni jede s mesom...dolme, lonci, pite, musake... Dajte mi neki prijedlog za fino jelo od povrca i uzmite u obzir da nemam rernu...samo sporet!
Hvala
Ivy from Rome
PS. Samim tim sto sam u Italiji, bilo kakav prijedlog paste otpada!
Hvala
Ivy from Rome
PS. Samim tim sto sam u Italiji, bilo kakav prijedlog paste otpada!
- Ivy
nemam rernu bolan. pohani patlidzan je dobra ideja. tx.pitt wrote:pa jaranice moja, zasuci rukave pa razbaci jufke i malo zeljanice te malo sirnice te mao od tikava i eto:D Ako ti je mrsko (a znam da jeste) najbolje ti je onda patlidzan ispohuj.......kao snicle onako
- danas
kako ce pitu bez rerne jadan?pitt wrote:pa jaranice moja, zasuci rukave pa razbaci jufke i malo zeljanice te malo sirnice te mao od tikava i eto:D Ako ti je mrsko (a znam da jeste) najbolje ti je onda patlidzan ispohuj.......kao snicle onako
- danas
isprzi im jaja, usjeci luka i paradajza, ozgo pospi rendanog kackavaljaIvy wrote:malecki studentski stan znas kako je...od ovog sto imam moram napravit nesta, da se ne obrukamdanas wrote:bez rerne si se za*ebala zesce. napravi im supu od povrca, daj im somuna i tope i eto...
- Ivy
a teFsija obicno ide u rernu...ja bi mu sad ovu rernu obila o glavu!pitt wrote:Eto to mi je fala........vidim zene ti se bas satrase:D
Sta cu kad sam poguzija:D
Mozes ba i neku rizuu tepsiji sa spinatom, malo povrca jos.....:D
-
shin
- pitt
Moze i ispod sacha.....nalozi u kadiIvy wrote:a teFsija obicno ide u rernu...ja bi mu sad ovu rernu obila o glavu!pitt wrote:Eto to mi je fala........vidim zene ti se bas satrase:D
Sta cu kad sam poguzija:D
Mozes ba i neku rizuu tepsiji sa spinatom, malo povrca jos.....:D
-
dzanum
uh zesce gadno bez rerne, ali nije kraj svijeta
sataras i serviras ga uz puru
u koju si roknula neki slani sir tipa feta.. ali je malo gusce napravis da mozes rezati kriske
iii bacis na srednju vatru tikvice i gljive nekih 10 minuta, izvadis, zaspes (pozeljno) parmezanom i gomilom svjezeg kopra (ne dinstati, ovo je bez luka)
ii kakvu corbu im das - k'o begovu samo bez mesa, uvalis i leblebije, rize, jaja, pavlake, bamije i super
i eto, imas gore pohani patlidzan
odes u libanski restoran i kupis falafel
sataras i serviras ga uz puru
iii bacis na srednju vatru tikvice i gljive nekih 10 minuta, izvadis, zaspes (pozeljno) parmezanom i gomilom svjezeg kopra (ne dinstati, ovo je bez luka)
ii kakvu corbu im das - k'o begovu samo bez mesa, uvalis i leblebije, rize, jaja, pavlake, bamije i super
i eto, imas gore pohani patlidzan
odes u libanski restoran i kupis falafel
-
njonjica
Obari soja odreske u slanoj vodi.
Dobro ih saperi i ocijedi. Razrezi ih popola, i u njih stavi po malu kriskicu dimljenog sira. Pohuj na becki. Isprzene pospi persunom (kasnije mozes staviti i koju kap limuna).
To ti je mljac.
Prilog: tikvice izrezi na kolutice. Takodjer i crni luk.
Izdinstaj luk, ubaci ruzmarina i bosioka, na to baci tikvice. Malo izdinstaj. Stavi alevu papriku. Kad tikvice budu gotove, u to stavi pavlake ili vrhnja za kuhanje. Ne zaboravi posoliti
Prijatno.
PS Znam i jedan dobaaaaar sa tjesteninom, ali ti rece da pasta ne moze.....
Dobro ih saperi i ocijedi. Razrezi ih popola, i u njih stavi po malu kriskicu dimljenog sira. Pohuj na becki. Isprzene pospi persunom (kasnije mozes staviti i koju kap limuna).
To ti je mljac.
Prilog: tikvice izrezi na kolutice. Takodjer i crni luk.
Izdinstaj luk, ubaci ruzmarina i bosioka, na to baci tikvice. Malo izdinstaj. Stavi alevu papriku. Kad tikvice budu gotove, u to stavi pavlake ili vrhnja za kuhanje. Ne zaboravi posoliti
Prijatno.
PS Znam i jedan dobaaaaar sa tjesteninom, ali ti rece da pasta ne moze.....