ŽENE BRATUNCA - POVRATNICE PRODAJU ZDRAVU HRANU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
x202

#1 ŽENE BRATUNCA - POVRATNICE PRODAJU ZDRAVU HRANU

Post by x202 »

Jeste li vi čuli za ovo? Jučer na TV je bilo. Ovim hrabrim ženama koje su odlučile da počnu život iznova i daleko od civilizacije, jedini izvor zarade je zdrava hrana koju pripremaju. Izgleda da im teško ide, jer žive na izolovanim mjestima kod Bratunca. Ne znam cijelu informaciju, pa ako ko zna bilo šta o ovome, ili kako stupiti u kontakt sa ovim ženama, nek napiše. Možemo u najmanju ruku pomoći tako što ćemo kupovati hranu od njih, pa koliko ko može. A zima ide, zimnica treba svima :-D i plus činimo dobro djelo i pomažemo da se razviju i steknu bar osnovne uslove za život.
:bih:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: ŽENE BRATUNCA - POVRATNICE PRODAJU ZDRAVU HRANU

Post by mIRCerka »

x202 wrote:Jeste li vi čuli za ovo? Jučer na TV je bilo. Ovim hrabrim ženama koje su odlučile da počnu život iznova i daleko od civilizacije, jedini izvor zarade je zdrava hrana koju pripremaju. Izgleda da im teško ide, jer žive na izolovanim mjestima kod Bratunca. Ne znam cijelu informaciju, pa ako ko zna bilo šta o ovome, ili kako stupiti u kontakt sa ovim ženama, nek napiše. Možemo u najmanju ruku pomoći tako što ćemo kupovati hranu od njih, pa koliko ko može. A zima ide, zimnica treba svima :-D i plus činimo dobro djelo i pomažemo da se razviju i steknu bar osnovne uslove za život.
:bih:
probaj kontaktirati USAID LAMP, koliko znam oni su radili mnoge poljopr.projekte u Istocnoj Bosni.
x202

#3 Re: ŽENE BRATUNCA - POVRATNICE PRODAJU ZDRAVU HRANU

Post by x202 »

Hvala!!! :thumbup:
uvjek dobar gost

#4 Re: ŽENE BRATUNCA - POVRATNICE PRODAJU ZDRAVU HRANU

Post by uvjek dobar gost »

Na kojoj televiziji je bilo... i kada .. mislim nazvati i pitati...
x202

#5 Re: ŽENE BRATUNCA - POVRATNICE PRODAJU ZDRAVU HRANU

Post by x202 »

Juče . Hayat. Emisija sa gostima , mozda je ramazanski program.
uvjek dobar gost

#6 Re: ŽENE BRATUNCA - POVRATNICE PRODAJU ZDRAVU HRANU

Post by uvjek dobar gost »

x202 wrote:Juče . Hayat. Emisija sa gostima , mozda je ramazanski program.
Nazoveš Hayat i priupitaš.. mislim da oni imaju kontakt... samo kažeš zbog čega zoveš....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: ŽENE BRATUNCA - POVRATNICE PRODAJU ZDRAVU HRANU

Post by PipiDugaDevetka »

...Udruženje žena „Emina” iz Goražda, već duže vrijeme proizvodi veoma kvalitetne organske džemove od šljiva, što uostalom potvrđuje i prvo mjesto za kvalitet na sajmu Zdrave hrane u Torinu, ali ih u BiH nemaju kome prodati, jer tržni centri su ih odbili uz objašnjenje kako su „cijene previsoke”. - Ne znam, kome može biti skupo 450 grama domaćeg kvalitetnog džema za tri KM, pitaju se u Udruženju „Emina”. Ali, spas su, kako su nam rekle, našle na Sajmu zdrave hrane u Torinu, gdje svake godine prodaju po 1.500 tegli organskih džemova. „Konzum” ne odgovara na naše pozive Prema međunarodnim standardima udio domaćih proizvoda u tržnim centrima ne bi smjeli iznositi manje od 30 posto....
Ovo je samo dio članka o ''Emini'' iz GŽ, pa dok ne dobijemo više informacija o ženama iz Bratunca kupujte i njihove proizvode.

Redovno sam u ''Konzumu'' u mojoj ulici kupovao slatko od šljiva (Oguljene uz pomoć kreča)iz GŽ, a putem tv. sam vidio da prave i ajvar. Ajvar nisam nikada probao jer ne znam gdje se može kupiti.

Sada, u mom Konzumu nema više slatka od šljiva iz GŽ.

U.Ž. ''EMINA'' GŽ Tel. # ++387 61 936 480 - prepisano sa potrošene teglice slatka od šljiva.

Ko je u mogućnosti, neka naručuje i neka dojavi gdje u Sarajevu mogu kupiti ovo slatko. (Moja gospodja mama (84) nemilice konzumira ovu poslasticu)
x202

#8 Re: ŽENE BRATUNCA - POVRATNICE PRODAJU ZDRAVU HRANU

Post by x202 »

:thumbup: svaka čast pipidugadevetka
popajic

#9 Re: ŽENE BRATUNCA - POVRATNICE PRODAJU ZDRAVU HRANU

Post by popajic »

kupovao ovo slatko od sljiva u trznici,uz stepenice odmah sa desne strane.Ne znam jesu li jos tu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10 Re: ŽENE BRATUNCA - POVRATNICE PRODAJU ZDRAVU HRANU

Post by PipiDugaDevetka »

popajic wrote:kupovao ovo slatko od sljiva u trznici,uz stepenice odmah sa desne strane.Ne znam jesu li jos tu.
tnx
x202

#11 Re: ŽENE BRATUNCA - POVRATNICE PRODAJU ZDRAVU HRANU

Post by x202 »

Jeste li vi čuli za ovo? Jučer na TV je bilo. Ovim hrabrim ženama koje su odlučile da počnu život iznova i daleko od civilizacije, jedini izvor zarade je zdrava hrana koju pripremaju. Izgleda da im teško ide, jer žive na izolovanim mjestima kod Bratunca. Ne znam cijelu informaciju, pa ako ko zna bilo šta o ovome, ili kako stupiti u kontakt sa ovim ženama, nek napiše. Možemo u najmanju ruku pomoći tako što ćemo kupovati hranu od njih, pa koliko ko može. A zima ide, zimnica treba svima i plus činimo dobro djelo i pomažemo da se razviju i steknu bar osnovne uslove za život.
Post Reply