Kako da je natjeramo da izađe iz ove kuće? Kuća je čitava na tetkovo ime. Da li ona može ikakva prava imati na taj dio gdje živi (oni joj kažu da nosi šta god hoće iz njihovog dijela samo da ide).
Žena ne želi da se iseli iz kuće
Moderator: _BataZiv_0809
-
xyzABC
#1 Žena ne želi da se iseli iz kuće
U kući u kojoj živim, imamo tri sprata. Na prvom spratu žive tetak i tetka (odmah da kažem da se čitava kuća vodi na tetkovo ime, nije nikad razdijeljeno po porodicama), na drugom moja porodica, a potkrovlje dijelimo pola pola, s tim da u tetkovoj polovici tog potkrovlja žive njegov sin i žena (imaju jedno dijete - 5 godina, a 6 godina su u braku). Rodjak i žena kurvetina su taj dio potkrovlja zajedno opremili i sada žive tu već dvije godine. Prije nekih 1mj dana otkrio je da ga je prevarila i sada želi razvod i da se ona iseli iz stana, ali ona to odbija.
Kako da je natjeramo da izađe iz ove kuće? Kuća je čitava na tetkovo ime. Da li ona može ikakva prava imati na taj dio gdje živi (oni joj kažu da nosi šta god hoće iz njihovog dijela samo da ide).

Last edited by xyzABC on 17/06/2014 22:29, edited 1 time in total.
-
JureFrancetic
#2 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Iako si naveo niz beznacajnih traceva (namjerno ti ovo govorim) zato sto preljuba a narocito ona koja je nedokazana nije pravni povod razvoda braka, ta zenska nema nikakvog prava na imovinu, pa cak niti na nuzni dio.
Pravna osnova svega je privatno vlasnistvo, a ako sam dobro shvatio ona nije vlasnik nicega. Takdojer u braku nije nista stekla, tako da se nema sta dijeliti. Uglavnom opalite je nogom u onaj donji dio ledja sto se prestaje pristojno zvati i to je to....
Pravna osnova svega je privatno vlasnistvo, a ako sam dobro shvatio ona nije vlasnik nicega. Takdojer u braku nije nista stekla, tako da se nema sta dijeliti. Uglavnom opalite je nogom u onaj donji dio ledja sto se prestaje pristojno zvati i to je to....
-
xyzABC
#3 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Ma morao sam se negdje ispuhati jer me nervira sva ova situacija. Ma ona se izvlači na fazone, ja sam kupila frižider, dala pare za pločice, za vrata... Ja bi je najradije istukao, ali sad da nam zove ovdje policiju, da nas tuži i te gluposti to ne želim. Zanima me bi li mi njoj mogli zvati policiju da je izvede jer kuća je privatno vlasništva mog tetka i logično bi bilo da tu ne može stanovati niko kome on ne dopustii, i šta bi bilo kad bi mi nju na silu izbacili iz kuće bi li je policija ponovo mogla vratiti ili ako bi joj promijenili bravu od stana, da li bi joj policija mogla ikako pomoći.JureFrancetic wrote:Iako si naveo niz beznacajnih traceva (namjerno ti ovo govorim) zato sto preljuba a narocito ona koja je nedokazana nije pravni povod razvoda braka, ta zenska nema nikakvog prava na imovinu, pa cak niti na nuzni dio.
- muminovic
#4 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Policija ti ne moze pomoć.
Mozes jedino sudskim putem, pogledaj seriju "vruc vetar", isto je i sada, skup i spor proces, a kad dodjedo prisilnog izvršenja, samo se zaključka, teško da ces je izbaciti u naredna dva-tri ljeta
Sa dobrim savjetnikom i bez obraza, moze živjeti kod tebe jos 5 god
Mozes jedino sudskim putem, pogledaj seriju "vruc vetar", isto je i sada, skup i spor proces, a kad dodjedo prisilnog izvršenja, samo se zaključka, teško da ces je izbaciti u naredna dva-tri ljeta
-
registrovana onako
#5 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
mogu li je istjerati ako se njen muz (privremeno) iseli iz kuce?muminovic wrote:Policija ti ne moze pomoć.
- muminovic
#6 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Pa mozes ako i ona ode sa njim, ako ne ode a ostane u kuci, nećeš moci 
Zena ima valjan osnov za posjed nad tim sparatom kuće - bračna zajednica
(nema pravo vlasništva, niti bilo koje vlasnicko pravo)
Zena ima valjan osnov za posjed nad tim sparatom kuće - bračna zajednica
-
registrovana onako
#7 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
on se iseli. uhvati nju na foru da odu zajedno. unajme stan. ponesu frizider i sve sto je ona kupila. nakon mjesec dva on se vrati kuci bez nje. ona gubi pravo na sprat kuce?muminovic wrote:Pa mozes ako i ona ode sa njim, ako ne ode a ostane u kuci, nećeš moci
Zena ima valjan osnov za posjed nad tim sparatom kuće - bračna zajednica(nema pravo vlasništva, niti bilo koje vlasnicko pravo)
- muminovic
#8 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Moze naravno.
Nek ponese frizider
Nek ponese frizider
-
xyzABC
#9 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Pa jbm miša, nije njihova kuća. Nije ni na njoj ni na mužu već na njegovom ocu. Valjda ako ja nešto posjedujem mogu određivati ko tu smije biti, a ko ne. On će ih izbaciti onda oboje.
- muminovic
#10 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Naravno, tetak je kao vlasnik moze tužiti. Pa izbaciti sudskim putem.xyzABC wrote:Pa jbm miša, nije njihova kuća. Nije ni na njoj ni na mužu već na njegovom ocu. Valjda ako ja nešto posjedujem mogu određivati ko tu smije biti, a ko ne. On će ih izbaciti onda oboje.
Tetak im je odobrio posjed nad sparatom kuće, nisu nezakonito ušli.
Last edited by muminovic on 17/06/2014 22:12, edited 1 time in total.
-
xyzABC
#11 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
koliko bi to trajalo?muminovic wrote:Naravno, tetak je kao vlasnik moze tužiti. Pa izbaciti sudskim putem.xyzABC wrote:Pa jbm miša, nije njihova kuća. Nije ni na njoj ni na mužu već na njegovom ocu. Valjda ako ja nešto posjedujem mogu određivati ko tu smije biti, a ko ne. On će ih izbaciti onda oboje.
-
xyzABC
#12 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
A šta ako mi nju na silu izbacimo, pa neka ona onda tuži, prije nego šta dobije razvod će biti gotov, a u kuću više neće ući.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
ja sam čuo za ovu foru...
kad ode na ljetovanje sa koferima
samo promijenite brave
samo promijenite brave
- muminovic
#14 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Relativno dugo do pravosnazne odluke.
Ako se bude zalila na prvostepenu odluku do 2 godine na žalost
))
Zavisi kakva je sila, ako bude teških tjelesnih mozete i u tvorza, dovoljno je da je vi izbacite a ona sama sebi slomi nos odoste 2 god
ometate je u mirnom i zakonitom posjedu. 
Ako se bude zalila na prvostepenu odluku do 2 godine na žalost
Zavisi kakva je sila, ako bude teških tjelesnih mozete i u tvorza, dovoljno je da je vi izbacite a ona sama sebi slomi nos odoste 2 god
- muminovic
#15 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
To mozeBlack swan wrote:ja sam čuo za ovu foru...
samo promijenite brave
Ako je muž - muško
Gore vidiš da muž nece ni razvod
-
xyzABC
#16 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
A zakona i g.....
-
xyzABC
#17 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Pa šta bi ti muminovic uradio da si u ovakvoj situaciji, da želiš da je izbaciš iz kuće?
-
xyzABC
#18 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Imamo li mi njoj pravo isključiti struju i vodu? To smo planirali kao sljedeći korak. 
- muminovic
#19 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Sta je sa muza ? Jel on zeli da se ona iseli?
-
xyzABC
#20 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Da. On je već sad na insistiranje roditelja presao dole kod njih da ona mu ne bi glavu punila glupostima.muminovic wrote:Sta je sa muza ? Jel on zeli da se ona iseli?
-
registrovana onako
#21 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
ako bi postojao neki ugovor gdje sin placa ocu stanovanje (u dogovoru sa sinom) otac bi ih mogao oboje istjerati nakon prestanka vazenja ugovora?
-
shandrprcSA
#22 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
drugim rijecima, ne dovodite zenu kuci 
- muminovic
#23 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Onda najlakše ako i muž to zeli, da nakon razvoda braka, kad ona ode kod svojih ili negdje drugo, da zamijenite bravu, i svu njenu robu uredno iznesene i zaštitite od kise ili je eventualno pošaljete kamiom prema njoj.
-
xyzABC
#24 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Ovo mi treba. Ako ovo važi onda super.registrovana onako wrote:ako bi postojao neki ugovor gdje sin placa ocu stanovanje (u dogovoru sa sinom) otac bi ih mogao oboje istjerati nakon prestanka vazenja ugovora?
-
xyzABC
#25 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće
Ma lahko je nakon razvoda, ali ona to može otezati godinu dana, a mi je želimo što prije istjerati odavde.muminovic wrote:Onda najlakše ako i muž to zeli, da nakon razvoda braka, kad ona ode kod svojih ili negdje drugo, da zamijenite bravu, i svu njenu robu uredno iznesene i zaštitite od kise ili je eventualno pošaljete kamiom prema njoj.