Žena ne želi da se iseli iz kuće

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

xyzABC

#1 Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by xyzABC »

U kući u kojoj živim, imamo tri sprata. Na prvom spratu žive tetak i tetka (odmah da kažem da se čitava kuća vodi na tetkovo ime, nije nikad razdijeljeno po porodicama), na drugom moja porodica, a potkrovlje dijelimo pola pola, s tim da u tetkovoj polovici tog potkrovlja žive njegov sin i žena (imaju jedno dijete - 5 godina, a 6 godina su u braku). Rodjak i žena kurvetina su taj dio potkrovlja zajedno opremili i sada žive tu već dvije godine. Prije nekih 1mj dana otkrio je da ga je prevarila i sada želi razvod i da se ona iseli iz stana, ali ona to odbija.

Kako da je natjeramo da izađe iz ove kuće? Kuća je čitava na tetkovo ime. Da li ona može ikakva prava imati na taj dio gdje živi (oni joj kažu da nosi šta god hoće iz njihovog dijela samo da ide).

:bih:
Last edited by xyzABC on 17/06/2014 22:29, edited 1 time in total.
JureFrancetic

#2 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by JureFrancetic »

Iako si naveo niz beznacajnih traceva (namjerno ti ovo govorim) zato sto preljuba a narocito ona koja je nedokazana nije pravni povod razvoda braka, ta zenska nema nikakvog prava na imovinu, pa cak niti na nuzni dio.
Pravna osnova svega je privatno vlasnistvo, a ako sam dobro shvatio ona nije vlasnik nicega. Takdojer u braku nije nista stekla, tako da se nema sta dijeliti. Uglavnom opalite je nogom u onaj donji dio ledja sto se prestaje pristojno zvati i to je to....
xyzABC

#3 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by xyzABC »

JureFrancetic wrote:Iako si naveo niz beznacajnih traceva (namjerno ti ovo govorim) zato sto preljuba a narocito ona koja je nedokazana nije pravni povod razvoda braka, ta zenska nema nikakvog prava na imovinu, pa cak niti na nuzni dio.
Pravna osnova svega je privatno vlasnistvo, a ako sam dobro shvatio ona nije vlasnik nicega. Takdojer u braku nije nista stekla, tako da se nema sta dijeliti. Uglavnom opalite je nogom u onaj donji dio ledja sto se prestaje pristojno zvati i to je to....
Ma morao sam se negdje ispuhati jer me nervira sva ova situacija. Ma ona se izvlači na fazone, ja sam kupila frižider, dala pare za pločice, za vrata... Ja bi je najradije istukao, ali sad da nam zove ovdje policiju, da nas tuži i te gluposti to ne želim. Zanima me bi li mi njoj mogli zvati policiju da je izvede jer kuća je privatno vlasništva mog tetka i logično bi bilo da tu ne može stanovati niko kome on ne dopustii, i šta bi bilo kad bi mi nju na silu izbacili iz kuće bi li je policija ponovo mogla vratiti ili ako bi joj promijenili bravu od stana, da li bi joj policija mogla ikako pomoći.

:bih:
muminovic

#4 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by muminovic »

Policija ti ne moze pomoć.

Mozes jedino sudskim putem, pogledaj seriju "vruc vetar", isto je i sada, skup i spor proces, a kad dodjedo prisilnog izvršenja, samo se zaključka, teško da ces je izbaciti u naredna dva-tri ljeta ;)

Sa dobrim savjetnikom i bez obraza, moze živjeti kod tebe jos 5 god ;)
registrovana onako

#5 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by registrovana onako »

muminovic wrote:Policija ti ne moze pomoć.

Mozes jedino sudskim putem, pogledaj seriju "vruc vetar", isto je i sada, skup i spor proces, a kad dodjedo prisilnog izvršenja, samo se zaključka, teško da ces je izbaciti u naredna dva-tri ljeta ;)

Sa dobrim savjetnikom i bez obraza, moze živjeti kod tebe jos 5 god ;)
mogu li je istjerati ako se njen muz (privremeno) iseli iz kuce?
muminovic

#6 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by muminovic »

Pa mozes ako i ona ode sa njim, ako ne ode a ostane u kuci, nećeš moci ;)

Zena ima valjan osnov za posjed nad tim sparatom kuće - bračna zajednica ;) (nema pravo vlasništva, niti bilo koje vlasnicko pravo)
registrovana onako

#7 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

muminovic wrote:Pa mozes ako i ona ode sa njim, ako ne ode a ostane u kuci, nećeš moci ;)

Zena ima valjan osnov za posjed nad tim sparatom kuće - bračna zajednica ;) (nema pravo vlasništva, niti bilo koje vlasnicko pravo)
on se iseli. uhvati nju na foru da odu zajedno. unajme stan. ponesu frizider i sve sto je ona kupila. nakon mjesec dva on se vrati kuci bez nje. ona gubi pravo na sprat kuce?
muminovic

#8 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by muminovic »

Moze naravno.

Nek ponese frizider ;)
xyzABC

#9 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by xyzABC »

Pa jbm miša, nije njihova kuća. Nije ni na njoj ni na mužu već na njegovom ocu. Valjda ako ja nešto posjedujem mogu određivati ko tu smije biti, a ko ne. On će ih izbaciti onda oboje.
muminovic

#10 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by muminovic »

xyzABC wrote:Pa jbm miša, nije njihova kuća. Nije ni na njoj ni na mužu već na njegovom ocu. Valjda ako ja nešto posjedujem mogu određivati ko tu smije biti, a ko ne. On će ih izbaciti onda oboje.
Naravno, tetak je kao vlasnik moze tužiti. Pa izbaciti sudskim putem.

Tetak im je odobrio posjed nad sparatom kuće, nisu nezakonito ušli.
Last edited by muminovic on 17/06/2014 22:12, edited 1 time in total.
xyzABC

#11 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by xyzABC »

muminovic wrote:
xyzABC wrote:Pa jbm miša, nije njihova kuća. Nije ni na njoj ni na mužu već na njegovom ocu. Valjda ako ja nešto posjedujem mogu određivati ko tu smije biti, a ko ne. On će ih izbaciti onda oboje.
Naravno, tetak je kao vlasnik moze tužiti. Pa izbaciti sudskim putem.
koliko bi to trajalo?
xyzABC

#12 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by xyzABC »

A šta ako mi nju na silu izbacimo, pa neka ona onda tuži, prije nego šta dobije razvod će biti gotov, a u kuću više neće ući.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by Truba »

ja sam čuo za ovu foru...

kad ode na ljetovanje sa koferima

samo promijenite brave :D
muminovic

#14 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by muminovic »

Relativno dugo do pravosnazne odluke.

Ako se bude zalila na prvostepenu odluku do 2 godine na žalost ;)))

Zavisi kakva je sila, ako bude teških tjelesnih mozete i u tvorza, dovoljno je da je vi izbacite a ona sama sebi slomi nos odoste 2 god ;) ometate je u mirnom i zakonitom posjedu. ;)
muminovic

#15 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by muminovic »

Black swan wrote:ja sam čuo za ovu foru...

kad ode na ljetovanje sa koferima

samo promijenite brave :D
To moze ;)

Ako je muž - muško ;)

Gore vidiš da muž nece ni razvod ;)
xyzABC

#16 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by xyzABC »

A zakona i g.....
xyzABC

#17 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by xyzABC »

Pa šta bi ti muminovic uradio da si u ovakvoj situaciji, da želiš da je izbaciš iz kuće?
xyzABC

#18 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by xyzABC »

Imamo li mi njoj pravo isključiti struju i vodu? To smo planirali kao sljedeći korak. :D
muminovic

#19 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by muminovic »

Sta je sa muza ? Jel on zeli da se ona iseli?
xyzABC

#20 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by xyzABC »

muminovic wrote:Sta je sa muza ? Jel on zeli da se ona iseli?
Da. On je već sad na insistiranje roditelja presao dole kod njih da ona mu ne bi glavu punila glupostima.
registrovana onako

#21 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

ako bi postojao neki ugovor gdje sin placa ocu stanovanje (u dogovoru sa sinom) otac bi ih mogao oboje istjerati nakon prestanka vazenja ugovora?
shandrprcSA

#22 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by shandrprcSA »

drugim rijecima, ne dovodite zenu kuci :D
muminovic

#23 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by muminovic »

Onda najlakše ako i muž to zeli, da nakon razvoda braka, kad ona ode kod svojih ili negdje drugo, da zamijenite bravu, i svu njenu robu uredno iznesene i zaštitite od kise ili je eventualno pošaljete kamiom prema njoj.
xyzABC

#24 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by xyzABC »

registrovana onako wrote:ako bi postojao neki ugovor gdje sin placa ocu stanovanje (u dogovoru sa sinom) otac bi ih mogao oboje istjerati nakon prestanka vazenja ugovora?
Ovo mi treba. Ako ovo važi onda super.
xyzABC

#25 Re: Žena ne želi da se iseli iz kuće

Post by xyzABC »

muminovic wrote:Onda najlakše ako i muž to zeli, da nakon razvoda braka, kad ona ode kod svojih ili negdje drugo, da zamijenite bravu, i svu njenu robu uredno iznesene i zaštitite od kise ili je eventualno pošaljete kamiom prema njoj.
Ma lahko je nakon razvoda, ali ona to može otezati godinu dana, a mi je želimo što prije istjerati odavde.
Post Reply