zena-muskarac a da nisu rodjaci
-
jokeren
zreli, nije nista nacionalno, ali pokenjam ti se na tastaturu ako fakat tako mislis.Zreli wrote:Ma zene su ko ptice, potpuno bez smijera i cilja, nepredvidljive, cudljive, moras je drzat zatvorenu u kavezu ili je dobro izdresirati. Kakve crne kafe, nisam lud ...
-
jokeren
Za one sto pitaju: "ZAsto uopste vjencati nekog ako mu ne vjerujes?"Meyra wrote: ... ZASTO ZIVJETI SA ZENOM U KOJU NEMAS NI MALO POVJERENJA??????
Meyra
Ja ne vjerujem onom drugom ("prijatelju"), a ne svojoj zeni. Toj drugoj osobi ne vjeruje ni moja naze. Stvar je potpuno identicna i kada sam u pitanju ja i druge zene.
Dakle, nije u pitanju da nas dvoje ne vjerujemo jedno drugome, nego nas dvoje ne vjerujemo u iskrenost i dobru namjeru onih koji nas pozivaju nasamo i zele takvo druzenje sa nama. A vi, koji ste najvecim dijelom tek juce poceli zivjeti svoj zivot, imate pravo da mislite kako smo nas dvoje zaostali, ali jedna stvar bi trebalo da vam je vec sada jasna - ovce za sisanje zasigurno nismo. Nijedno. A jos manje nam nedostaje (samo)pouzdanja. Mi imamo jedan set pravila kojih se pridrzavamo u nasem, sada vec decenijskom, zajednickom zivotu i ta pravila vrijede podjednako za nas oboje.
Za kraj, zelim samo jos da vam kazem, da slijepo vjerovati ne treba nikome, jer to uopste nije pametno. No, sta cete vi, i kako - do vas je. Izbor je vas i hvala Bogu da je tako...
- Fair Life
Ako mislis da je tebi upuceno... sam si se prepoznao.jokeren wrote:NAravno da nisi primjetio, jer ti imas obicaj da citas odazada i samo ono sto ti odgovara. Evo, ja cu ti pomoci da saznas cime je 'dama' zasluzila moju reakciju. Rijec je o njenom pretposlednjem postu, a kojeg si ti igrom slucaja(?) previdio. Nije ti ovo prvi put da vidis sto zelis, a ne vidis sto ne zelis. Znamo se FAir Life. Sta Fair? Very FAir Life.Fair Life wrote: Nisam primijetio da je Zlilin post na koji si reagovao na ovaj, "za pravog muskarca" nadasve mizeran nacin bio upucen konkretno na bilo ciju adresu, pa samim tim ni na tvoju, mada tvoja reakcija u replici je nedvosmisleno upucena na njezinu adresu.
PS__Zili, slicnih smo razmisljanja i pogleda na sebe i oklolinu, cini mi se?zili wrote: kako, KAKO, likovi poput vas uopšte nađu žene koje će pristati na takav odnos? U koju zabit, u koji patrijarhalni (ću)špajz se morate zavlačiti da ih nađete? i šta onda uopšte radite sa tim jadnim istraumiranim ženama? mislim, kako nekoga ubjeđivati da nije dostojan vašeg povjerenja i onda očekivati da ćete skupa biti sretni?
-
jokeren
Naravno da je (i) meni upuceno, jer sam protiv takvih "sloboda" i "naprednosti". A sto neki nisu u stanju shvatiti da je u pitanju stvar izbora i da se to dá izvesti i bez ugrozavanja osnovnih partnerovih ljudskih prava, e to je vec njihov vlastiti hendikep. Paradoks je u tome sto nisu svjesni da su upravo oni ti koji su hendikepirani, a ne parovi kao sto smo moj hanumen i ja.Fair Life wrote: Ako mislis da je tebi upuceno... sam si se prepoznao.
p.s. a te djecije fazone kako sam se prepoznao ostavi za Nailovu mater.
-
margareta
Samo se malo prevario.Dogadja se.jokeren wrote:Naravno da je (i) meni upuceno, jer sam protiv takvih "sloboda" i "naprednosti". A sto neki nisu u stanju shvatiti da je u pitanju stvar izbora i da se to dá izvesti i bez ugrozavanja osnovnih partnerovih ljudskih prava, e to je vec njihov vlastiti hendikep. Paradoks je u tome sto nisu svjesni da su upravo oni ti koji su hendikepirani, a ne parovi kao sto smo moj hanumen i ja.Fair Life wrote: Ako mislis da je tebi upuceno... sam si se prepoznao.
Jokeren je divan momak, kulturan, obrazovan, pametan i istice se lijepim manirima, zar ne jokeren?
-
jokeren
To bih radije ostavio drugima na sud.margareta wrote:Samo se malo prevario.Dogadja se.jokeren wrote:Naravno da je (i) meni upuceno, jer sam protiv takvih "sloboda" i "naprednosti". A sto neki nisu u stanju shvatiti da je u pitanju stvar izbora i da se to dá izvesti i bez ugrozavanja osnovnih partnerovih ljudskih prava, e to je vec njihov vlastiti hendikep. Paradoks je u tome sto nisu svjesni da su upravo oni ti koji su hendikepirani, a ne parovi kao sto smo moj hanumen i ja.Fair Life wrote: Ako mislis da je tebi upuceno... sam si se prepoznao.
Jokeren je divan momak, kulturan, obrazovan, pametan i istice se lijepim manirima, zar ne jokeren?
- Fair Life
Fair Life wrote:Ako mislis da je tebi upuceno... sam si se prepoznao.
Ipak ti "djecji fazoni" nisu za Nailovu mater.jokeren wrote:Naravno da je (i) meni upuceno, jer sam protiv takvih "sloboda" i "naprednosti". A sto neki nisu u stanju shvatiti da je u pitanju stvar izbora i da se to dá izvesti i bez ugrozavanja osnovnih partnerovih ljudskih prava, e to je vec njihov vlastiti hendikep. Paradoks je u tome sto nisu svjesni da su upravo oni ti koji su hendikepirani, a ne parovi kao sto smo moj hanumen i ja.
Haj' bolan ne insistiraj toliko...
Last edited by Fair Life on 10/02/2005 23:20, edited 1 time in total.
-
jokeren
Slusaj prijatelju,Fair Life wrote:Na vrijedjanju jokeren, na vrijedjanju poput onoga koje si uputio na adresu Zili.jokeren wrote:izvini, ali ko insistira i na cemu?
Nema potrebe za tim.
ta Zili, a i svi ostali, rade to sami sebi. JA im samo na to ukazujem i nazivam ih, za takve osobe vec postojecim, imenima u nasem bosanskom jeziku. A to sto ih fakat vrijedja, van je moje jurisdikcije. Meni ne pada na pamet da tako sitnim kalibrima presutim. A da ni ne pominjem koliko je uvreda i ruznih rijeci sasvim nepotrebno uplaceno na moj konto.
JA nemam apsolutno nista ni protiv tebe, niti bilo koga drugog. OK?
-
Zreli
niej nista nacionalno, ali jebo te tvoj Kiseljak...jokeren wrote:zreli, nije nista nacionalno, ali pokenjam ti se na tastaturu ako fakat tako mislis.Zreli wrote:Ma zene su ko ptice, potpuno bez smijera i cilja, nepredvidljive, cudljive, moras je drzat zatvorenu u kavezu ili je dobro izdresirati. Kakve crne kafe, nisam lud ...
Ja sam GLEDAO kako zene odlete, kad ih malo covjek pusti. Zene su djavoli.
-
mrmot
Radi se izgleda o mladim ljudima koji su bijesni i frustrirani, i onda taj svoj bijes iskaljuju kako kad, nekad na drugim nacijama, nekad na vjerama, nekad na rasama, različitim seksualnim grupama, etc. Ali zanimljivo, to obavljaju permamentno i na drugom spolu - i to se pretežno radi o muškićima kojima su valjda jedan od glavnih krivaca za sve što im ne valja na svijetu - žene.
- pitt
To je zanimljiv fenomen u istoriji covjecanstva
Zena je od pamtivjeka bila podredjena muskarcu i u nekim drustvima se to jos nije promjenilo. Cak i u nekim savremenim i zaoadnjackim drustvima pojava je prisutna i dan danas (u manjoij mjeri doduse). Neki su iznenadjeni da su u Americi zene tek dobila neka prava 1297. Npr, u Pennsylvaniji do tada, po zakonu zene nisu smjele glasati, nisu imale pravo da posjeduje bilo kakvu imovinu, nisu imale pravo da ostave nasljedstvo djeci i sl. Cak su se i pisanim zakonskim dokumentima nazivale "objektima" a ne ljudskim bicima. Neki za to okrivljuju crkvu jer je pod okriljem crkve izbacena i odrzavana teza o inferiornosti zene.
Helem, kad zivis u nekom tradicionalnom okruzenju (cijelo drustvo ili samo porodica) koji zenu tretiraju na slican nacin kroz generacije..i ti ces 99.99% biti isti kao i tvoji prethodnici, a to je zalosno
Helem, kad zivis u nekom tradicionalnom okruzenju (cijelo drustvo ili samo porodica) koji zenu tretiraju na slican nacin kroz generacije..i ti ces 99.99% biti isti kao i tvoji prethodnici, a to je zalosno
-
St.Germain
samo da u vezi ovoga spomenem i svojevrstan kuriozitet : zene nisu mogle birati u jednom manjem dijelu Svicarske sve do 1990.pitt wrote:To je zanimljiv fenomen u istoriji covjecanstvaZena je od pamtivjeka bila podredjena muskarcu i u nekim drustvima se to jos nije promjenilo. Cak i u nekim savremenim i zaoadnjackim drustvima pojava je prisutna i dan danas (u manjoij mjeri doduse). Neki su iznenadjeni da su u Americi zene tek dobila neka prava 1297. Npr, u Pennsylvaniji do tada, po zakonu zene nisu smjele glasati, nisu imale pravo da posjeduje bilo kakvu imovinu, nisu imale pravo da ostave nasljedstvo djeci i sl. Cak su se i pisanim zakonskim dokumentima nazivale "objektima" a ne ljudskim bicima. Neki za to okrivljuju crkvu jer je pod okriljem crkve izbacena i odrzavana teza o inferiornosti zene.
uzrok ovog sto u svom prvom postu naskraba bosniak (ono u vezi brata je stvarno FUJ) jeste u biti bolesna ljubomora i krkansko patrijarhalno drustvo u kojem smo zivjeli i koje muskarca vidi samo kao potencijalnog osjemenjivaca zenskih jajnih celija a zenu kao majku kojoj je mjesto kuci i objekat izzivljavanja nezadovoljenog super ega i svijesti o nemoci prije svega intelektualnog i seksualnog nezadovoljovanja potreba bracnog partnera
-
nikita
Ma takvo misljenje je samo kod muskaraca koji vrlo dobro znaju na kakve su prljavstine spremni oni sami...ja ovo zbog spominjanja onog brata
Zbog njihovih prljavih projekcija zena koja izlazi je isprofanisana, pa valjda zlocince pod kljuc a ne zrtve
A da, zrtva je sama trazila ....bljaka
Zbog njihovih prljavih projekcija zena koja izlazi je isprofanisana, pa valjda zlocince pod kljuc a ne zrtve
A da, zrtva je sama trazila ....bljaka