Mene se niko i ne treba "rjesavati", ja kad volim volim cijelim bicem i nista ne radim da mom voljenom bicu ne bude dobro, dakle, ako moje voljeno bice zeli biti 25 sati sa mnom - bit ce. Ima li nesto lose u tome? To se zove ljubav.
zena-muskarac a da nisu rodjaci
-
hananah
Vidi, vidi, ipak si drugaciji smashead od muskarca, imas ono nesto zensko u sebi, onu osobinu brzopletih zakljucaka, pa onda osobinu prosudjivanja ljudi, bas si drugaciji od "muskarca"
Mene se niko i ne treba "rjesavati", ja kad volim volim cijelim bicem i nista ne radim da mom voljenom bicu ne bude dobro, dakle, ako moje voljeno bice zeli biti 25 sati sa mnom - bit ce. Ima li nesto lose u tome? To se zove ljubav.
-
smackhead
da. drugaciji sam od tipicnog osunecenog balije kome je cilj da se ozeni (jer inace bi drkao), zakljuca zenu u sobu i napravi 15tero djece. nisam takav jer sam prezauzet druzeci se sa zenama i upoznavajuci nove djevojke, njene prijateljice i kolegice (akcenat na mnozinu). vise volim da budem isfeminiziran na taj nacin, nego da mi se neiskusna puterica zaljubljue i umislja kako bih zelio sa njom provoditi 25 sati na dan i da ima naivnost da misli kako je jedina zena na svijetu za koju treba da budem zainteresovan.hananah wrote:Vidi, vidi, ipak si drugaciji smashead od muskarca, imas ono nesto zensko u sebi, onu osobinu brzopletih zakljucaka, pa onda osobinu prosudjivanja ljudi, bas si drugaciji od "muskarca"
-
hananah
Smackhead, u pravu si, i apsolutno sam protiv zenidbe u mladim godinama i pravljenju djece bez razmisljanja. Ali nije to tema, ja sam odgovorila na temu. Ljudi su razliciti, i razlicito reagiraju, sve u svoje doba. Nekad mi je bilo najvaznije da svaki dan sa sto vise osoba popijem kafu, sto vise izlazim i druzim se. Sad sam starija i nisam toliko zaljubljiva kao prije niti toliko izlazim kao prije. I iskreno kazem, sve dodje i prodje ali ljubav ostaje. Ako je ta ljubav jedan vikend mjesecno super ako je svaki dan super, sve zavisi od zajednickih zelja partnera. I ni jedna veza nije ista. Ja sam osoba kojoj je sa svakim dosadno vise od 2 sata u cugu provesti. Eto, desilo se da sam upoznala nekoga s kim mi nije bilo dosadno 24 sata provesti. Bilo mi je lijepo s njim, a u isto vrijeme i malo ta 24 sata kao i njemu sa mnom. I odgovarajuci na temu mislila sam na njega, jer je on moja jedina istinska ljubav, uspio je ono sto nije niko nikad, a to je da me preokupira non stop a da mi nije dosadno niti da imam potrebu da idem nasamo s nekim vani. I daleko od toga da sam puterica. Da sam se udala u svojim dvadesetim godinama, mozda bih drugacije razmisljala. Da mi se on nije desio opet bih sigurno drugacije razmisljala. No, sve je to moje iskustvno i sada razmisljam ovako kako sam i napisala. I dovoljno godina imam, bez obzira sto sam duhom jako mlada, da sam mogla biti majka jedne maloljetne tinejdzerke, da sam tad razmisljala ovako kako sada razmisljam. Srecom nisam. Zato kazem - sve u svoje vrijeme.
-
jokeren
Zelis li ti to meni da kazes kako tvoj muz ili momak redovno izlazi nasamo sa drugim djevojkama na kafu. Ono, normala, ona ga zovne na telefon da se dogovore i onda fino njih dvoje idu na kafu. Ili u kino, jos bolje? Jer, zaboga, oni su samo prijatelji, a ti si ionako sprijecena poslom ili skolom. Valja vrijeme popuniti. A ti sve to kao jedan provjereni i prekaljeni metropolit smatras normalnimMacka u cizmama wrote: Meni je zao ako je tebi neko nabio rogove, ali posto se ja redovno nalazim u pomenutoj situaciji (sretna, zadovoljna i balava), reci koju treba da zapjevam?![]()
Izvini, ali ja ti ne vjerujem ni rijec i mogu ti samo reci da meni mozda i jeste neko jednom daaavno nabio rogove, ali ako ti fakat razmisljas tako kako pises, onda nema dvojbe da ih tebi upravo nabijaju.
Koju da zapjevas? Zapjevaj onu "Sta cu kad ga volim".
NAdam se da ces mi odgovoriti na ovo, ali znam da je sansa mala.
Maco, nije u pitajnu "da li ", nego "kada". Osim toga, ako postoji seksualna privlacnost (bez obzira sto nije obostrana), onda to nije prijateljstvo, jebem mu misa.Macka u cizmama wrote: P.S.: ako se uspostavi da hoce da me povali (sto je naravno moguce) postoji jedna nevjerovatno prikladna rijec u nasem jeziku. NE.
A ti kao i mnoge nase fufice imas jedan veliki problem. Stalno sebe stavljas u centar. Dokaz za to je da si mislila SAMO na svoje izlaske kada si pisala kako se redovno nalazis u toj situaciji, a ne na izlaske svoga momka sa drugim curama. Mozes pisati sada sta hoces i pokusavati lagati druge, ali ti (i ja) znamo na sta si mislila i sebe (i mene) ne mozes slagati. Opet ti kazem da sigurno ne bi bila zadovoljna, a jos manje sretna kada bi nalazila nasamo (a pogotovo ako je redovno) svoga muza sa doooobrim zenskima, a on ti rekao: "E cao... da vas upoznam, nas dvoje smo (samo) prijatelji. Jos iz skolskih dana
Il' si glupa (odds 0,75) ili bolesna (2,50).
-
jokeren
Nije lijepo pricati u tudje ime, a pogotovo ne u ime onog ko te ostavio. A ako vas je smrt rastavila, onda sam magarac i ponizno se izvinjavam.hananah wrote: Eto, desilo se da sam upoznala nekoga s kim mi nije bilo dosadno 24 sata provesti. Bilo mi je lijepo s njim, a u isto vrijeme i malo ta 24 sata kao i njemu sa mnom.
-
hananah
Malo previse jokeru ides u detalje. Jos nisi naucio lekciju da to ne valja, onaj ko napise post kaze ono sto zeli reci, ni manje ni vise. Ostali detalji nisu bitni. Nauci lekciju, citaj sta pise i ne pitaj vise od onoga sto procitas. Ali posto si radoznao, nije nas nista rastavilo, ni smrt ni bilo sta drugo, niti je ko koga ostavio. Nadam se da si zadovoljan odgovorom. A to zasto nismo vise toliko puno zajedno, recimo da je otisao na privremeni rad u inostranstvo, Irak ili Avganistan , ti odluci sta ti se vise svidja 
Last edited by hananah on 07/02/2005 21:12, edited 1 time in total.
-
jokeren
Nek vam je sa srecom. JA vam zelim svako dobro, a pauza ce vam dobro doci.hananah wrote:Malo previse jokeru ides u detalje. Jos nisi naucio lekciju da to ne valja, onaj ko napise post kaze ono sto zeli reci, ni manje ni vise. Ostali detalji nisu bitni. Nauci lekciju, citaj sta pise i ne pitaj vise od onoga sto procitas. Ali posto si radoznao, nije nas nista rastavilo, ni smrt ni bilo sta drugo, niti je ko koga ostavio. Nadam se da si zadovoljan odgovorom. A to zasto nismo vise toliko puno zajedno, recimo da je otisao na privremeni rad u inostranstvo, Irak ili Afkagistan, ti odluci sta ti se vise svidja
-
Macka u cizmama
Hebes ga, i ti si meni malo bolestan, pa ne vrijedjam...jokeren wrote:Zelis li ti to meni da kazes kako tvoj muz ili momak redovno izlazi nasamo sa drugim djevojkama na kafu. Ono, normala, ona ga zovne na telefon da se dogovore i onda fino njih dvoje idu na kafu. Ili u kino, jos bolje? Jer, zaboga, oni su samo prijatelji, a ti si ionako sprijecena poslom ili skolom. Valja vrijeme popuniti. A ti sve to kao jedan provjereni i prekaljeni metropolit smatras normalnimMacka u cizmama wrote: Meni je zao ako je tebi neko nabio rogove, ali posto se ja redovno nalazim u pomenutoj situaciji (sretna, zadovoljna i balava), reci koju treba da zapjevam?![]()
Izvini, ali ja ti ne vjerujem ni rijec i mogu ti samo reci da meni mozda i jeste neko jednom daaavno nabio rogove, ali ako ti fakat razmisljas tako kako pises, onda nema dvojbe da ih tebi upravo nabijaju.
Maco, nije u pitajnu "da li ", nego "kada". Osim toga, ako postoji seksualna privlacnost (bez obzira sto nije obostrana), onda to nije prijateljstvo, jebem mu misa.Macka u cizmama wrote: P.S.: ako se uspostavi da hoce da me povali (sto je naravno moguce) postoji jedna nevjerovatno prikladna rijec u nasem jeziku. NE.
A ti kao i mnoge nase fufice imas jedan veliki problem. Stalno sebe stavljas u centar. Dokaz za to je da si mislila SAMO na svoje izlaske kada si pisala kako se redovno nalazis u toj situaciji, a ne na izlaske svoga momka sa drugim curama. Mozes pisati sada sta hoces i pokusavati lagati druge, ali ti (i ja) znamo na sta si mislila i sebe (i mene) ne mozes slagati. Opet ti kazem da sigurno ne bi bila zadovoljna, a jos manje sretna kada bi nalazila nasamo (a pogotovo ako je redovno) svoga muza sa doooobrim zenskima, a on ti rekao: "E cao... da vas upoznam, nas dvoje smo (samo) prijatelji. Jos iz skolskih dana
Eto, ne slazemo se...
Jos sam i narcisoidna fufica koja varira izmedju gluposti i bolesti... Hvala sto si pribjegao tim i slicnim argumentima, sad mogu lezerno da napustim raspravu. Postedi me lijepih zelja koje imas obicaj tako ironicno upucivati.
-
jokeren
Moje zelje uopste nisu ironicne, a fufica je za tvoj pristup s visoka i ono "mozda je tebi neko nabijao rogove". Ah da, zaboravljam da su to vec argumenti. Pod uslovom da ih ti napises, naravno.Macka u cizmama wrote:Hebes ga, i ti si meni malo bolestan, pa ne vrijedjam...jokeren wrote:Zelis li ti to meni da kazes kako tvoj muz ili momak redovno izlazi nasamo sa drugim djevojkama na kafu. Ono, normala, ona ga zovne na telefon da se dogovore i onda fino njih dvoje idu na kafu. Ili u kino, jos bolje? Jer, zaboga, oni su samo prijatelji, a ti si ionako sprijecena poslom ili skolom. Valja vrijeme popuniti. A ti sve to kao jedan provjereni i prekaljeni metropolit smatras normalnimMacka u cizmama wrote: Meni je zao ako je tebi neko nabio rogove, ali posto se ja redovno nalazim u pomenutoj situaciji (sretna, zadovoljna i balava), reci koju treba da zapjevam?![]()
Eto, ne slazemo se...
Jos sam i narcisoidna fufica koja varira izmedju gluposti i bolesti... Hvala sto si pribjegao tim i slicnim argumentima, sad mogu lezerno da napustim raspravu. Postedi me lijepih zelja koje imas obicaj tako ironicno upucivati.
p.s. rekoh li ja da ce odgovor izostati.
Last edited by jokeren on 07/02/2005 21:21, edited 1 time in total.
- pitt
Sunce bi me ogrijalo..čudo da na ovom truHlom zapadu nikom nije palo na pamet da bi ga žena komotno mogla prevariti i sa DUGARICOM
baš me zanima kako bi tad reagovao jedan recimo bosniak
-
jokeren
ali zato imamo tebe da nam skrenes paznju i prosiris vidike.zili wrote:čudo da na ovom truHlom zapadu nikom nije palo na pamet da bi ga žena komotno mogla prevariti i sa DUGARICOM
baš me zanima kako bi tad reagovao jedan recimo bosniak
Last edited by jokeren on 07/02/2005 21:29, edited 1 time in total.
-
smackhead
jokeren wrote:Zelis li ti to meni da kazes kako tvoj muz ili momak redovno izlazi nasamo sa drugim djevojkama na kafu. Ono, normala, ona ga zovne na telefon da se dogovore i onda fino njih dvoje idu na kafu. Ili u kino, jos bolje? Jer, zaboga, oni su samo prijatelji, a ti si ionako sprijecena poslom ili skolom. Valja vrijeme popuniti. A ti sve to kao jedan provjereni i prekaljeni metropolit smatras normalnimMacka u cizmama wrote: Meni je zao ako je tebi neko nabio rogove, ali posto se ja redovno nalazim u pomenutoj situaciji (sretna, zadovoljna i balava), reci koju treba da zapjevam?![]()
ispravi me ako grijesim, ali ti se znaci uopste ne druzis sa zenama? i jos uvijek tvrdis da si normalan?
pa logicno onda da svoju zakljucavas kad ti je to jedina opcija.
ne znam kako je u tvom selu, ali poenta druzenja sa zenama u vezi, ili udatim zenama, nije samo to da je eventualno mozes kresnuti, vec to i da preko nje mozes upoznati jos vise zena. to ti je kao neki network, jos kad jednu dobro povalis glas se daleko procuje.
ovde gdje ja zivim cure se uglavnom izjebu izmedju 12 i 17te sa svojim muskim drustvom vec vise puta tako da do 25te, kad idu na kafu sa starim poznanicima - idu na kafu.
e sad, cure u bosni zive u malo nazadnijim uslovima... pocinju da izlaze u 21, i to najdalje do 3, i jos se zena cuva zamotana ko jufka do 27me,... dok se ne uda, ne mice iz kuce. ako se ne uda (za lika kome je san novi golf), u 28 ima svoju nezavisnost - vozacku dozvolu, izlaz do jutra i svoju sobu...
-
jokeren
NAravno da se druzim, ali ne nasamo.smackhead wrote: ispravi me ako grijesim, ali ti se znaci uopste ne druzis sa zenama? i jos uvijek tvrdis da si normalan?
lijepo je vidjeti da u tvom gradu imaju osjecaj za ironijusmackhead wrote: pa logicno onda da svoju zakljucavas kad ti je to jedina opcija.
mozda si i u pravu, ali ja sumnjam da cu druzenjem u dvoje upoznati nove osobe.smackhead wrote: ne znam kako je u tvom selu, ali poenta druzenja sa zenama u vezi, ili udatim zenama, nije samo to da je eventualno mozes kresnuti, vec to i da preko nje mozes upoznati jos vise zena. .
ako je u tvom mjestu gdje ti zivis jebo svako svakoga do sedamnaeste, ali to ne znaci da je tako i u ostalim mjestima. Pogotovo ne u gradovima.smackhead wrote: ovde gdje ja zivim cure se uglavnom izjebu izmedju 12 i 17te sa svojim muskim drustvom vec vise puta tako da do 25te, kad idu na kafu sa starim poznanicima - idu na kafu.
Last edited by jokeren on 07/02/2005 21:38, edited 1 time in total.
-
Zreli
Kafa znaci poziv na sex ili eto zavedi me ako znas, pozovi me poslije kafe na vino kuci ili ako je frajer ruzan, onda znaci da cujem sta ima kod tebe, ili tako nesto il da te upoznam sa drugaricom. TO JE TAKO 95 %. Svejedno kad se ko izjebao i sa koliko.
-
smackhead
ne znas sta je razlika izmedju sela i grada, po selima se pazi da zena s komsijom ne popije kafu, u gradovima ljudi imaju pametnijeg posla. sto su ljudi civilizovaniji, to su im socijalni kontakti bogatiji.jokeren wrote:ma, ti si seljacic...smackhead wrote:e pa tome cilju treba da stremimo
slijedeci...
ali kako to objasniti jednom malogradjaninu koji se ne druzi sa zenama jer se plais da ce mu (opet) nabiti rogove
-
jokeren
u pravi si. pogresno sam se izrazio. ti nisi seljacic. ti si vatale.smackhead wrote:ne znas sta je razlika izmedju sela i grada, po selima se pazi da zena s komsijom ne popije kafu, u gradovima ljudi imaju pametnijeg posla. sto su ljudi civilizovaniji, to su im socijalni kontakti bogatiji.jokeren wrote:ma, ti si seljacic...smackhead wrote:e pa tome cilju treba da stremimo
slijedeci...
ali kako to objasniti jednom malogradjaninu koji se ne druzi sa zenama jer se plais da ce mu (opet) nabiti rogove
- Fair Life
Apsolutno tacno.A wrote:Poruka mladim narastajima:
Odgovorno tvrdim da je moguce odrzati lijepu, dugogodisnju vezu, uljepsanu & ucvrscenu uzajamnim postovanjem i povjerenjem, u potpunom odsustvu sputavanja sloboda, ljubomore, kontrolisanja i nepovjerenja.
-
BigusDickus
Jao teme, sto se rasplamsala...
Stoji to da vecina poziva na "1-na-1" izlazak ima za cilj malo blize upoznavanje od obicnog poznanstva ili prijateljstva, k'o god kaze drugacije laze ili je fakat naivan
Ako nista, radi se o "ispitivanju terena", pa ako nema "prolaza" onda lijepo ostanu "raja".
"Prijatelji" mogu postati kasnije, nakon ponovljenih (neuspjesnih) pokusaja, ako se ispostavi da imaju dovoljno dobru komunikaciju, sto je opet (logicno) poprilicno rijetko 
Ovo gore se, naravno, odnosi na osobe koje nisu u vezi, ili su u losoj vezi, sa nekim koga ne zele, nego trpe (ovakvih je vise nego sto se cini na prvi pogled
) 
Dobra, tj. funkcionirajuca i stabilna veza iskljucuje mogucnost nekog "neobavezujuceg" sexa, sa bilo kim ko te pozove da izdadjete, ma kakve njegove/njene zelje ili namjere bile. Djelimicno i zato sto se vecina tih "sumnjivih" poziva, po nekom automatizmu odbija, a ako vec prihvatis (iz radoznalosti, dosade...) sasvim ocigledno das do znanja gdje je granica i koja je svrha izlaska.
Eto, a sad laku noc...
Stoji to da vecina poziva na "1-na-1" izlazak ima za cilj malo blize upoznavanje od obicnog poznanstva ili prijateljstva, k'o god kaze drugacije laze ili je fakat naivan
Ovo gore se, naravno, odnosi na osobe koje nisu u vezi, ili su u losoj vezi, sa nekim koga ne zele, nego trpe (ovakvih je vise nego sto se cini na prvi pogled
Dobra, tj. funkcionirajuca i stabilna veza iskljucuje mogucnost nekog "neobavezujuceg" sexa, sa bilo kim ko te pozove da izdadjete, ma kakve njegove/njene zelje ili namjere bile. Djelimicno i zato sto se vecina tih "sumnjivih" poziva, po nekom automatizmu odbija, a ako vec prihvatis (iz radoznalosti, dosade...) sasvim ocigledno das do znanja gdje je granica i koja je svrha izlaska.
Eto, a sad laku noc...