Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neki dan u novimama naslov "morao birati izmedju zene majke i sina" , radi se o dogadjaju iz Indonezije gdje je skoro bio tsunami ,i covjek se nasao u situaciji gdje je morao izabrati kome da spasi zivot.On je zabrao zenu,za majku i sina kaze "nadam se da su u Bozijim rukama sada" :/
Bobi wrote:suprug prije roditelja...leleeee, pa uvijek drugog mozes naci, roditelji su samo jedni .
ali to je roditelj tvog dijeteta? stavi se na mjesto djeteta? recimo da moja majka izabere svog oca i mog oca stavi da umre,ja bih je krivila...njen otac je i stariji ,znaci trebala je spasit mog oca?
jel po tvom suprug/a ili roditelj? ovo neka na odgovaraju oni koji nemaju porodicu svoju,logicno je da ce cura ili momak odgovorit roditlj ali kad imas svoju porodicu stvar postaje komplikovanija
jel po tvom suprug/a ili roditelj? ovo neka na odgovaraju oni koji nemaju porodicu svoju,logicno je da ce cura ili momak odgovorit roditlj ali kad imas svoju porodicu stvar postaje komplikovanija
Ima i nema logike i dobro je da nemamo svi istu logiku.
Sta bi jedna majka rekla sinu, kcerki-- uzmi mene ili supruga /suprugu?
Ti si majka - odgovori?
Ima i nema logike i dobro je da nemamo svi istu logiku.
Sta bi jedna majka rekla sinu, kcerki-- uzmi mene ili supruga /suprugu?
Ti si majka - odgovori?
To zavisi kako koja majka,imas majki koje govore "neka je vama dobro odmah je i meni" takva bi rekla uzmi muza,ja sam svoje prozivjela.A imas tip majki koji ti nabija sve na nos "ja sam te odhranila de ti sad meni vrati nesto"
sadie_forever wrote:
To zavisi kako koja majka,imas majki koje govore "neka je vama dobro odmah je i meni" takva bi rekla uzmi muza,ja sam svoje prozivjela.A imas tip majki koji ti nabija sve na nos "ja sam te odhranila de ti sad meni vrati nesto"
sadie_forever wrote:
-Koliko je takvih -vrati mi- sta mislish u %?
ne znam iskreno,znam ih dosta koje se stalno zale kako ih djeca zapostavljaju,nece da ih vodaju nigdje nece ovo nece ono,a djeca im se muce ekonomski,dok one uzivaju -
jel to sebicno? ne znam,ali eto roditelj je roditelj kazu.kad dijete odraste postane svoj covjek svako postaje sam sebi najpreci ,to je moje misljenje,pa i roditelji
osim toga, ako gledamo stvari iz moje, antinatalističke pozicije, roditelj je napravio grijeh prema djetetu kad ga je mimo njegove volje, ni krivog ni dužnog, doveo na svijet u kojem ne fali patnje.. iskupiti se za taj grijeh znači staviti dijete i njegove želje prije svega drugog..
Bobi wrote:suprug prije roditelja...leleeee, pa uvijek drugog mozes naci, roditelji su samo jedni .
Ti roditelj a dijete ti izabere bracnog druga. Koji bi to poraz bio.
zasto? to je samo prirodno,ja n znam roditelje koji ocekuju da su primarna porodica citav zivot,ja imam dijete i kad se on ozeni i osnuje porodicu razumjet cu da su mu sada oni najpreci i da zivi za njih,a ja sam majka ,bitna ali na drugi nacin
Bracnog druga... Dijete s njom mogu opet dobit, roditelj nece vjecno zivjet i nema smisla zenu koju sam vjerovatno jedva nasao zrtvovat radi oca il matere koji ce za koji dan svakako umrijet