ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

nightvision

#1 ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by nightvision »

Nakon statusa mladića iz Sarajeva, djevojka uzvratila: Evo momci zašto ste sami!

12.11.2015 18:35
Girl-Laptop-istock

Student Filozofskog fakulteta u Sarajevu podijelio je svoje nezadovoljstvo sa prijateljima i pratiocima na Facebooku, a mnogi portali su njegov status prenijeli u cjelosti, što je ovih dana glavna tema na društvenim mrežama. Tako je i jedna djevojka, očigledno revoltirana stavovima razočaranog momka, riješila je da uzvrati istom mjerom, te je stala u odbranu ženskog roda i žestoko iskritikovala muškarce.

“Kukaju ovih dana momci po Facebooku, forumima, otvorenim pismima kako niko neće fine i sve traže samo provod i pare.

Nijedna neće u biblioteku, pozorište, sve bi na splavove i u kafane, pa jadni fini, kulturno uzdignuti momci nemaju više gdje da pronađu djevojke.

E pa da vam ja kažem ko su ti “fini”. To su oni što još uvijek smaraju djevojke otrcanim frazama iz knjiga i filmova i jeftinim doskočicama, jer svojih misli nemaju. Frikovi koji se cijelog života po vazdan kriju u udobnosti poznatog okruženja i ne preduzimaju nikakve rizike.

Optužuju djevojke da jure prinčeve iz bajki, a oni su ti koji žive u bajkama, traže netaknute princeze, fetiširaju nad nevinošću i doživljvaju žene kao objekte svojih fantazija. Prilaze lijepima i ružnima… prilaze kojoj stignu bez ikakvog kriterijuma i istinske naklonosti, pa gdje upali.

Smeta im što žene piju u kafanama, pa pričaju budalaštine i nedolično se ponašaju… Dragi momci, sve na svom mjestu – u kafanu se i ide da se izbaci stres, da se pije, pjeva, igra… upadne u trans ako već tako hoćete, pa se onda rasterećeni ljudi vrate svojim nedjeljnim obavezama. A i žene su ljudi. Iste te što se glupiraju po kafanama ćeš prije da vidiš u pozorištu ili s knjigom nekim drugim danima, nego one što se ne provode.

Sve te dobrice kojima “svaka dlaka smeta” samo su mamini sinovi koje neko treba da vuče kroz život. Nemaju skoro nikakvih kvaliteta, ali su zato puni sebe i misle da je dužnost svake djevojke kojoj se fino obrate da odmah raširi ruke i noge. Rekle im mame da lijepa riječ gvozdena vrata otvara…

Jedan takav fin zamalo djevojku da udavi. Dobrica, šutljiv, lijepi maniri, donosi cvijeće, recituje poeziju, vodi u pozorište, pa onda bam – ispade psihički nestabilan. Stisnuo je sa obje ruke oko vrata svom snagom.

Neće sine tebe žene ne zato što si dobar i fin, nego zato što si dosadan, buđav ti je pristup, fore su ti predratne, razmišljanje prahistorijsko, djeluješ kao psiho, a da se ne lažemo, vjerovatno i nisi nešto zgodan.

Svi vi dobri i fini, što kukate na cijeli svijet i tražite opravdanja za svoje neuspjehe u drugima, bolje pogledajte sebe. Osnujte neki klub nesretnika, pa se tamo jedni drugima do mile volje žalite. Niste fini, nego ste jadni – zato ste i sami!”
Euridika
Globalna šefica

#2 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by Euridika »

:run:

Ovo još gore od njega... :roll:
Patriotska_Liga

#3 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by Patriotska_Liga »

Euridika wrote::run:

Što je gore? Djevojka je pogodila srž.

S tim što je ova djevojka ili žena mentalno sazrila, a on je zelen i razmažen, pa je to neravnopravna prepiska. Godine nisu bitne.
Cartmane

#4 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by Cartmane »

nightvision wrote:Nakon statusa mladića iz Sarajeva, djevojka uzvratila: Evo momci zašto ste sami!

12.11.2015 18:35
Girl-Laptop-istock

Student Filozofskog fakulteta u Sarajevu podijelio je svoje nezadovoljstvo sa prijateljima i pratiocima na Facebooku, a mnogi portali su njegov status prenijeli u cjelosti, što je ovih dana glavna tema na društvenim mrežama. Tako je i jedna djevojka, očigledno revoltirana stavovima razočaranog momka, riješila je da uzvrati istom mjerom, te je stala u odbranu ženskog roda i žestoko iskritikovala muškarce.

“Kukaju ovih dana momci po Facebooku, forumima, otvorenim pismima kako niko neće fine i sve traže samo provod i pare.

Nijedna neće u biblioteku, pozorište, sve bi na splavove i u kafane, pa jadni fini, kulturno uzdignuti momci nemaju više gdje da pronađu djevojke.

E pa da vam ja kažem ko su ti “fini”. To su oni što još uvijek smaraju djevojke otrcanim frazama iz knjiga i filmova i jeftinim doskočicama, jer svojih misli nemaju. Frikovi koji se cijelog života po vazdan kriju u udobnosti poznatog okruženja i ne preduzimaju nikakve rizike.

Optužuju djevojke da jure prinčeve iz bajki, a oni su ti koji žive u bajkama, traže netaknute princeze, fetiširaju nad nevinošću i doživljvaju žene kao objekte svojih fantazija. Prilaze lijepima i ružnima… prilaze kojoj stignu bez ikakvog kriterijuma i istinske naklonosti, pa gdje upali.

Smeta im što žene piju u kafanama, pa pričaju budalaštine i nedolično se ponašaju… Dragi momci, sve na svom mjestu – u kafanu se i ide da se izbaci stres, da se pije, pjeva, igra… upadne u trans ako već tako hoćete, pa se onda rasterećeni ljudi vrate svojim nedjeljnim obavezama. A i žene su ljudi. Iste te što se glupiraju po kafanama ćeš prije da vidiš u pozorištu ili s knjigom nekim drugim danima, nego one što se ne provode.

Sve te dobrice kojima “svaka dlaka smeta” samo su mamini sinovi koje neko treba da vuče kroz život. Nemaju skoro nikakvih kvaliteta, ali su zato puni sebe i misle da je dužnost svake djevojke kojoj se fino obrate da odmah raširi ruke i noge. Rekle im mame da lijepa riječ gvozdena vrata otvara…

Jedan takav fin zamalo djevojku da udavi. Dobrica, šutljiv, lijepi maniri, donosi cvijeće, recituje poeziju, vodi u pozorište, pa onda bam – ispade psihički nestabilan. Stisnuo je sa obje ruke oko vrata svom snagom.

Neće sine tebe žene ne zato što si dobar i fin, nego zato što si dosadan, buđav ti je pristup, fore su ti predratne, razmišljanje prahistorijsko, djeluješ kao psiho, a da se ne lažemo, vjerovatno i nisi nešto zgodan.

Svi vi dobri i fini, što kukate na cijeli svijet i tražite opravdanja za svoje neuspjehe u drugima, bolje pogledajte sebe. Osnujte neki klub nesretnika, pa se tamo jedni drugima do mile volje žalite. Niste fini, nego ste jadni – zato ste i sami!”

Image
Walther

#5 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by Walther »

Patriotska_Liga wrote:

S tim što je ova djevojka ili žena mentalno sazrila, a on je zelen i razmažen, pa je to neravnopravna prepiska. Godine nisu bitne.
"sazrila"...... cuj :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by Truba »

nista...najbolje je da sve ostane kao i do sada :lol:
Euridika
Globalna šefica

#7 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by Euridika »

Patriotska_Liga wrote:

Ako se pod pogađanjem srži može smatrati da je složila kontru, onda jeste. Ovo je bio njen čisti revolt.

Ne može se o ovakvim stvarima generalizirati, muško-ženske veze su individualne. Ali jok, uvijek neko pokušava da piše univerzalna pravila. I teme niču k'o gljive poslije kiše... :roll:
nightvision

#8 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by nightvision »

Duboki naklon. :lol:
Majke mi nije mi jasno na kojim je cura drogama bila, mada je vjerovatnije da se neko zayebavao pa napisao "odgovor". :lol:
Patriotska_Liga

#9 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Euridika wrote: Ako se pod pogađanjem srži može smatrati da je složila kontru, onda jeste. Ovo je bio njen čisti revolt.

Ne može se o ovakvim stvarima generalizirati, muško-ženske veze su individualne. Ali jok, uvijek neko pokušava da piše univerzalna pravila. I teme niču k'o gljive poslije kiše... :roll:
Nema ovdje ni trunke generalizacije. Djevojka je detaljno opisala zašto njanjavci poput ovog (a kojih danas uopšte nije malo) imaju problem da nađu djevojku. Znači do u fening, dva mjesta iza zareza. Ko to ne razumije nema mu pomoći i nastaviće da kmeči.
Euridika
Globalna šefica

#10 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by Euridika »

nightvision wrote:

Majke mi nije mi jasno na kojim je cura drogama bila, mada je vjerovatnije da se neko zayebavao pa napisao "odgovor". :lol:
Ne bi ti bio ti kad mi ne bi i kompliment malo 'zabiberio'... :lol:
Inače... :thumbup:
mO k3

#11 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by mO k3 »

Odma u staru je usrala... ona nista ne radi drugo nego isto kao i onaj tip , baca sve u isti kos ...
Patriotska_Liga

#12 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

mO k3 wrote:Odma u staru je usrala... ona nista ne radi drugo nego isto kao i onaj tip , baca sve u isti kos ...
Ovo je napisao onaj ko je prenio tekst, ne ona.

Ona se obraća isključivo likovima poput kmečavca. To ko ne vidi džaba mu oči.
Euridika
Globalna šefica

#13 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by Euridika »

Patriotska_Liga wrote:
Euridika wrote: Ako se pod pogađanjem srži može smatrati da je složila kontru, onda jeste. Ovo je bio njen čisti revolt.

Nema ovdje ni trunke generalizacije. Djevojka je detaljno opisala zašto njanjavci poput ovog (a kojih danas uopšte nije malo) imaju problem da nađu djevojku. Znači do u fening, dva mjesta iza zareza. Ko to ne razumije nema mu pomoći i nastaviće da kmeči.
Haj ponovo pročitaj njen post.
One koje hodaju po kafanama i piju sigurno idu više i u pozorišta... :shock: Neeee, to sigurno nije generalizacija.
Oni su njanjavi, čitaju poeziju i sl. - ni to nije generalizacija.

A pazi, ja sam žena, i to zrela i ozbiljna žena!
nightvision

#14 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by nightvision »

Patriotska_Liga wrote:
mO k3 wrote:Odma u staru je usrala... ona nista ne radi drugo nego isto kao i onaj tip , baca sve u isti kos ...
Ovo je napisao onaj ko je prenio tekst, ne ona.

Ona se obraća isključivo likovima poput kmečavca. To ko ne vidi džaba mu oči.
Nisam siguran na sta mislis pod tim "ko je prenio", ali da se ogradim. :lol:
http://tip.ba/2015/11/12/nakon-statusa- ... -ste-sami/
Patriotska_Liga

#15 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Euridika wrote: Haj ponovo pročitaj njen post.
One koje hodaju po kafanama i piju sigurno idu više i u pozorišta... :shock: Neeee, to sigurno nije generalizacija.

Meni je dovoljno da pročitam jednom.

To ti znači da se radi o društvenim osobama. Evo i sam sam takav, podjednako često i u kafani i u pozorištu. Kmečavac je podjednako često i na Fb i na Twitteru.

Ovo si izvukla iz konteksta.

To može biti i problem. Npr. ako imaš sina onda se bojim da ti nedostaje objektivnost na ovu temu. Npr. iz teksta ove koja je pisala jasno se vidi da nema dijete.

Jednostavno generacije nesposobnih i razmaženih se štancaju kao na proizvodnoj traci. I kad dođe vrijeme za život oni jednostavno ne znaju šta i kako. Nije generalizacija ako kažem da je ovakvih sve više kako vrijeme prolazi, zaključak je empirijski izveden. Evo ja se slažem da je bila gruba ali to ovom Emiru i treba.
Patriotska_Liga

#16 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

nightvision wrote: Nisam siguran na sta mislis pod tim "ko je prenio", ali da se ogradim. :lol:
Mislim na onog ko je prenio tekst, ne na tebe naravno. Ni taj što prenese tekst nije skont'o očito, al' hajde.
nightvision

#17 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by nightvision »

Patriotska_Liga wrote:
nightvision wrote: Nisam siguran na sta mislis pod tim "ko je prenio", ali da se ogradim. :lol:
Mislim na onog ko je prenio tekst, ne na tebe naravno. Ni taj što prenese tekst nije skont'o očito, al' hajde.
Ma i ja sam odmah rekao da sumLjam da je neko "nakucao" odgovor. Ali nije zgoreg da malo zakuhamo, nismo dugo. :mrgreen:
junior3

#18 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by junior3 »

Ja sam izgleda jedini koji nije pročitao šta su napisali. :D
nightvision

#19 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by nightvision »

Euridika wrote:
nightvision wrote:

Ne bi ti bio ti kad mi ne bi i kompliment malo 'zabiberio'... :lol:
Inače... :thumbup:
Volim da zabiberim, u svakoj prilici. :mrgreen:
nightvision

#20 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by nightvision »

junior3 wrote:Ja sam izgleda jedini koji nije pročitao šta su napisali. :D
Ma nista posebno. Samo obavezna lektira za modernu zenu. :mrgreen:
artime

#21 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by artime »

Zanimljivo, neka igre gladi pocnu :meza:
Euridika
Globalna šefica

#22 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by Euridika »

Patriotska_Liga wrote:
Euridika wrote: Haj ponovo pročitaj njen post.

Meni je dovoljno da pročitam jednom.

To ti znači da se radi o društvenim osobama. Evo i sam sam takav, podjednako često i u kafani i u pozorištu. Kmečavac je podjednako često i na Fb i na Twitteru.

Ovo si izvukla iz konteksta.

To može biti i problem. Npr. ako imaš sina onda se bojim da ti nedostaje objektivnost na ovu temu. Npr. iz teksta ove koja je pisala jasno se vidi da nema dijete.

Jednostavno generacije nesposobnih i razmaženih se štancaju kao na proizvodnoj traci. I kad dođe vrijeme za život oni jednostavno ne znaju šta i kako. Nije generalizacija ako kažem da je ovakvih sve više kako vrijeme prolazi, zaključak je empirijski izveden. Evo ja se slažem da je bila gruba ali to ovom Emiru i treba.
Sad ti meni držiš mudro slovo, a nisam sigurna da imaš godina za to.
Ti si pojedinac, i po svojoj izjavi društven, ideš i u kafane i u pozorišta. Da li to znači da isto vrijedi i za većinu muških? Ja bih rekla ipak ne. Zato njena izjava jeste generalizacija.
Nemam sina, samo kćerke. Ja baš jesam objektivna. I znam kako stvari idu u životu, pa mogu bolje od curetka od 22-23 godine reći šta stoji, a šta ne stoji.

To da nesposobnih ima, ima ih. Ali opet reći da su većina je generalizacija. Ranije je društveni ustroj bio drukčiji, bivša država se brinula da mladima obezbijedi uslove za zapošljavanje i rješavanje stambenog pitanja. A šta ova nudi? Ništa! Još gore, uništava i ono malo šansi koje tržište stvori. I kažu mladi nesposobni. Pa kakvi će biti? Ko ih je naučio da budu drukčiji, bolji? Ovo se samo dalje prenosi i u emotivni život.

Moglo bi se o ovom eglenisati do zore...
Njanjavi

#23 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by Njanjavi »

Ko zna bjesno pile, zna o kakvoj je blesaci rjec, malo prenjelo hanumu, zna ona bit i ljucha :lol:
I jebo vas njanjavi vise sve odreda :roll:
Patriotska_Liga

#24 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

nightvision wrote: Ma i ja sam odmah rekao da sumLjam da je neko "nakucao" odgovor. Ali nije zgoreg da malo zakuhamo, nismo dugo. :mrgreen:
Možemo mi zakuhavati do prekosutra, ali ovdje:
E pa da vam ja kažem ko su ti “fini”.
se krije potvrda da se ne radi ni o kakvoj genralizaciji muškog roda. Samo treba čitati detaljno.

Suština je da s jedne strane imamo lika koji po vlastitom priznanju ne može da nađe sebi djevojku iako traži k'o sivonja. Kako uopšte neko može pomisliti da taj može biti u pravu? Misliti da je on u pravu, shodno njegovom tekstu, znači biti megafon generalizacije.

S druge strane da li iko vjeruje da ova djevojka nije u stanju da nađe momka? Hajmo onako realno. Pa ako je tako zašto bi ona tog i takvog svog momka kojeg ima ili kojeg je imala uopšte prozvala ovdje? Da su mu fore predratne ne bi je osvojio, zar ne? Inače bi sama po sebi bila kontradiktorna, a jasno je da nije.

Da je pametan kopirao bi sebi ovaj tekst i čitao svaki dan dok ne shvati neke stvari.
Njanjavi

#25 Re: ZeMski Odgovor na Nevolje Danasnjih Studenata

Post by Njanjavi »

Euridika wrote:

Sad ti meni držiš mudro slovo, a nisam sigurna da imaš godina za to.
Ti si pojedinac, i po svojoj izjavi društven, ideš i u kafane i u pozorišta. Da li to znači da isto vrijedi i za većinu muških? Ja bih rekla ipak ne. Zato njena izjava jeste generalizacija.
Nemam sina, samo kćerke. Ja baš jesam objektivna. I znam kako stvari idu u životu, pa mogu bolje od curetka od 22-23 godine reći šta stoji, a šta ne stoji.

To da nesposobnih ima, ima ih. Ali opet reći da su većina je generalizacija. Ranije je društveni ustroj bio drukčiji, bivša država se brinula da mladima obezbijedi uslove za zapošljavanje i rješavanje stambenog pitanja. A šta ova nudi? Ništa! Još gore, uništava i ono malo šansi koje tržište stvori. I kažu mladi nesposobni. Pa kakvi će biti? Ko ih je naučio da budu drukčiji, bolji? Ovo se samo dalje prenosi i u emotivni život.

Moglo bi se o ovom eglenisati do zore...
Naklon do poda gospodjo za boldirano :thumbup:
Post Reply