ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Dr.Cuddy

#1 ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by Dr.Cuddy »

Evo već duže pokušavam da nađem mokasinke u gradu ali ne mogu da nađem ONE prave...duduše vidjela sam jedne koje mi se pravo sviđaju, odlijepila sam na njih iste sekunde, ali su imale 2 mane - ostao jedan broj (36) i bile su 575 KM, sad na sniženju su 500 KM u Gemi (marka Cerruti).

Image
Tražim silver mokasinke, ali ne šljašteće nego kao staro strugano srebro. Nešto u tom fazonu! Ili u kombinaciji sa nekim drugim materijalom, antilop (kao na slici)

Image
vake samo srebrenkaste...tamnije srebro!

Osim užeg dijela grada, imate li kakvu preporuku gdje pogledati i kupiti cipele?

Drugo...grudnjaci? Gdje kupujete grudnjake, posebno ove preko broja 85 i korpice C&D? Lisca nema izbor...imal gdje drugo?

Šminka? Sjene za oči koje se ne razmazuju, kvalitetna sjajila za usnice, rumenila?
alica.k

#2 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by alica.k »

grudnjake samo s interneta, sa victoria's secret. nema nigdje kod nas nist normalno.
*mima*

#3 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by *mima* »

U lisci je uvijek bio izbor ....velikih brojeva.
Dr.Cuddy

#4 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by Dr.Cuddy »

mima wrote:U lisci je uvijek bio izbor ....velikih brojeva.
ma išla sam. prvo nemaju odgovarajućih boja. tražila sam crni ili bijeli, dala mi je model koji bi mi kao odgovarao ali u smeđoj, svijetlo rozoj i svijetlo zelenoj boji što meni ne odgovara. ostali modeli koje su mi nudile za moju veličinu su bili bapski bez korpica i žica ili sa preuskim bretelama što je meni smrt jer mi se usječe u rame, pa ne znam šta mi je gore! :x
Charlotte

#5 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by Charlotte »

a gdje kupujete grudnjake ispod 70 B :lol:
zena21

#6 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by zena21 »

Charlotte wrote:a gdje kupujete grudnjake ispod 70 B :lol:

zar te velicine postoje :? :? :D :D
zena21

#7 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by zena21 »

mima wrote:U lisci je uvijek bio izbor ....velikih brojeva.

slazem se.. jedino kod njih uspijem naci nesto odgovarajuce.. a i cijene nisu previsoke... mislim da ima ponesto za svakog :wink:
debela

#8 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by debela »

pogledaj grudnjake u onoj novoj radnji u interexu. na vrh mi jezika ali se ne mogu sjetiti imena :cry: mozda neko pomogne. velika radnja, imaju i zensku i musku odjecu.
fantom slobode

#9 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by fantom slobode »

Charlotte wrote:a gdje kupujete grudnjake ispod 70 B :lol:
u apoteci, tamo ima krema...za 70A, 75A i tako to...
alica.k

#10 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by alica.k »

debela wrote:pogledaj grudnjake u onoj novoj radnji u interexu. na vrh mi jezika ali se ne mogu sjetiti imena :cry: mozda neko pomogne. velika radnja, imaju i zensku i musku odjecu.
oviesse?
HaNcHi

#11 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by HaNcHi »

jest oviesse se zove
Last edited by HaNcHi on 09/10/2008 15:33, edited 1 time in total.
debela

#12 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by debela »

alica.k wrote:
debela wrote:pogledaj grudnjake u onoj novoj radnji u interexu. na vrh mi jezika ali se ne mogu sjetiti imena :cry: mozda neko pomogne. velika radnja, imaju i zensku i musku odjecu.
oviesse?
to je to.

jos jedna, beneton u ferhadiji. samo ves i prodaju.
mamica papucarka

#13 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by mamica papucarka »

Bond_JaneBond wrote:
Moonlight & Magnolia wrote:
Drugo...grudnjaci? Gdje kupujete grudnjake, posebno ove preko broja 85 i korpice C&D? Lisca nema izbor...imal gdje drugo?
Image

imas ovakvih grudnjaka u Mostaru, istina, tregeri nisu siroki ali i ne zuljaju, i ja nosim C korpu, i mislim da ce sljedeci biti D ali ipak se ne usijeku toliko :-D Radnje Intima i Romanca, cini mi se :D
meni bi ovaj odpozadi odmah doso do po ledja :oops: :lol: ja pod obavezno kupujem sa sirokim bretelama, inace slijede komentari na ulici poput" Mashala tetka" :mrgreen:
Dr.Cuddy

#14 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by Dr.Cuddy »

mamica papucarka wrote:
Bond_JaneBond wrote:
Moonlight & Magnolia wrote:
Image

imas ovakvih grudnjaka u Mostaru, istina, tregeri nisu siroki ali i ne zuljaju, i ja nosim C korpu, i mislim da ce sljedeci biti D ali ipak se ne usijeku toliko :-D Radnje Intima i Romanca, cini mi se :D
meni bi ovaj odpozadi odmah doso do po ledja :oops: :lol: ja pod obavezno kupujem sa sirokim bretelama, inace slijede komentari na ulici poput" Mashala tetka" :mrgreen:
ista situVacija i kod mene, tetkaaaaaa :thumbup:
dia81

#15 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by dia81 »

bude i u sam shopu - esprit - nisu preskupi a super su...samo ponekad nalete dobri a evo duze vrijeme im je izbor truba...mislim da bi trebali dobiti novu robu pa pogledaj...
mojgrad

#16 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by mojgrad »

Moonlight & Magnolia wrote:Evo već duže pokušavam da nađem mokasinke u gradu ali ne mogu da nađem ONE prave...duduše vidjela sam jedne koje mi se pravo sviđaju, odlijepila sam na njih iste sekunde, ali su imale 2 mane - ostao jedan broj (36) i bile su 575 KM, sad na sniženju su 500 KM u Gemi (marka Cerruti).

Image
Tražim silver mokasinke, ali ne šljašteće nego kao staro strugano srebro. Nešto u tom fazonu! Ili u kombinaciji sa nekim drugim materijalom, antilop (kao na slici)

Image
vake samo srebrenkaste...tamnije srebro!

Osim užeg dijela grada, imate li kakvu preporuku gdje pogledati i kupiti cipele?

Šminka? Sjene za oči koje se ne razmazuju, kvalitetna sjajila za usnice, rumenila?
Jaoooooooooo uzasa, zar je tako skupo!!! Ja svoje iste takve kao na slici platila 20 eur.
Doduse nisu marka ali su slatke i lijepo mi stoje, ne padam inace na markiranu robu
mojgrad

#17 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by mojgrad »

Moze li mi neko objasniti ako nosim grudnjak 80 B (EU mjera) da li je to po nasim mjerama trica?
d2

#18 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by d2 »

500 KM ? za te pare uradis polugeneralku motora na golfu 2 :mrgreen:
lolita_xx

#19 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by lolita_xx »

da su neke cizme hajde ok 500 KM..
al za ove cipele?? mislim helou :-)
alica.k

#20 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by alica.k »

mojgrad wrote:Moze li mi neko objasniti ako nosim grudnjak 80 B (EU mjera) da li je to po nasim mjerama trica?
jeste, al to nisu nase mjere nego talijanske
mojgrad

#21 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by mojgrad »

alica.k wrote:
mojgrad wrote:Moze li mi neko objasniti ako nosim grudnjak 80 B (EU mjera) da li je to po nasim mjerama trica?
aha a koje su nase?
alica.k

#22 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by alica.k »

mojgrad wrote:
alica.k wrote:
aha a koje su nase?
EU su i nase valjda. al posto smo komsije, valjda pokupili. ja nisam ni znala jel nosim 1 2 3 5 il 15 vec samo ovaj 75c. kad ono to trojka isto sto i 80b. a saznala kad sam kupovala u italiji grudnjak.
venus doom

#23 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by venus doom »

Moonlight & Magnolia wrote:Drugo...grudnjaci? Gdje kupujete grudnjake, posebno ove preko broja 85 i korpice C&D? Lisca nema izbor...imal gdje drugo?
pogledaj u alma ras-u imaju dobrih grudnjaka, onda skiny u ferhadiji, mm svrati i do kljuca zna ponekad biti nesto dobro :-D ... onda ima palmers ( u merkatoru), i esprit je vec neko spomenuo :)
Dr.Cuddy

#24 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by Dr.Cuddy »

venus doom wrote:
Moonlight & Magnolia wrote:Drugo...grudnjaci? Gdje kupujete grudnjake, posebno ove preko broja 85 i korpice C&D? Lisca nema izbor...imal gdje drugo?
pogledaj u alma ras-u imaju dobrih grudnjaka, onda skiny u ferhadiji, mm svrati i do kljuca zna ponekad biti nesto dobro :-D ... onda ima palmers ( u merkatoru), i esprit je vec neko spomenuo :)
Pogledaću još u Ključu i u Alma Ras...ostalo nema moj bLoj ;-)
palestinka

#25 Re: ŽeMska posla - odjeća, obuća, šminka...

Post by palestinka »

.
Last edited by palestinka on 22/04/2015 16:39, edited 1 time in total.
Post Reply