Zemljotres u mojoj ulici !!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
femme

#1 Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by femme »

Cao svima, sta biste vi uradili u mom slucaju?

Danas poslije posla ulazim u kucu, osjetim kuca se trese, ucinilo mi se zemljotres.... no medjutim to traje i traje skoro 20 minuta.... ogledalo na zidu se bukvalno mice, nije slab potres. Iadjemo ispred, komsije potvrde da se i kod njih isto desava.... Naravo niko ne zna o cemu se radi.
Nakon odredjenog vremena shvatimo da nam kuce trese neka masina iz pivare. naravno ko ce nego ja nazovem ih tamo da vidim sta se desava, a oni mrtvo-hladno kazu "MI NISTA NE OSJECAMO, SVE JE U REDU!". Nakon 5 minuta kuca se vise ne trese.
Upravo sada dok pisem, sve ispocetka... ne malo da se trese, nego otprilike kao onaj zemljotres jedno jutro sto je zatresao Sarajevo.

Koga da nazovem, sta da radim, bas i nisam pametna? Nastavi li ovako zidovi ce lijepo da nam popucaju.... :)

Lp
Cholina_Lokica

#2 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by Cholina_Lokica »

prvo skini ogledalo sa zida :mrgreen:
Asana

#3 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by Asana »

Ako mozes snimiti klip mobitelom ili kamericom - napr. vodu u casi ili to ogledalo kako se trese, i pri tom pusti radio ili TV da se cuje program koji se upravo odvija - to moze pomoci u verifikaciji vremena desavanja. Mislim, ako to vec ne mozes zaustaviti, barem si pripremi dokaze da se upce desavalo ... gluho bilo, mozda ti zatreba za napaltu stete... :(
hotazmaj

#4 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by hotazmaj »

Pa izlazi iz kuce bolan :run:
zelenashica

#5 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by zelenashica »

a neka inspekcija..... :? neko medijsko oglašavanje.....ono ja bi krenula bar od nekog redoslijeda,pa makar bio i pogrešan,...ali samo gledala kako treska vala ne bi :roll:
stochar

#6 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by stochar »

femme wrote:Cao svima, sta biste vi uradili u mom slucaju?

Danas poslije posla ulazim u kucu, osjetim kuca se trese, ucinilo mi se zemljotres.... no medjutim to traje i traje skoro 20 minuta.... ogledalo na zidu se bukvalno mice, nije slab potres. Iadjemo ispred, komsije potvrde da se i kod njih isto desava.... Naravo niko ne zna o cemu se radi.
Nakon odredjenog vremena shvatimo da nam kuce trese neka masina iz pivare. naravno ko ce nego ja nazovem ih tamo da vidim sta se desava, a oni mrtvo-hladno kazu "MI NISTA NE OSJECAMO, SVE JE U REDU!". Nakon 5 minuta kuca se vise ne trese.
Upravo sada dok pisem, sve ispocetka... ne malo da se trese, nego otprilike kao onaj zemljotres jedno jutro sto je zatresao Sarajevo.

Koga da nazovem, sta da radim, bas i nisam pametna? Nastavi li ovako zidovi ce lijepo da nam popucaju.... :)

Lp
nazovi Avaz, bice odusevljeni kad cuju da masina iz Pivare pravi belaj... :run:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#7 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by Romeo 80 »

Je li ti kuća na klizištu kakvom?! Ne zezajte se s tim, da ne bi bila samo materijalna šteta! :!: :-?
VjecitiStudent

#8 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by VjecitiStudent »

stochar wrote: nazovi Avaz, bice odusevljeni kad cuju da masina iz Pivare pravi belaj... :run:
Nazovi i "Oslobodjenje", iz cistog vica :D
melb26sa

#9 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by melb26sa »

Romeo 80 wrote:Je li ti kuća na klizištu kakvom?! Ne zezajte se s tim, da ne bi bila samo materijalna šteta! :!: :-?
OP fino rece da je kod Pivare - tamo nema klizista. Znaci da jedino moze biti da oni u Pivari nesto rade, probijaju. Snimi dokaze, nazovi medije (ne samo pisane) a mozda i vatrogasce ako mislis da ce ti uzrokovati pucanje zidova ili instalacija.
Skyfox

#10 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by Skyfox »

moze biti i neki odron ili podzemna voda da izbija... Mada opet ako traje tako dugo, neznam koja je masina tako jaka da stvara vibracije od koje se kuca trese. U svakom slucaju napravi neki dokaz ako mozes za nedaj Boze...
topcam
Vozim: uzbrdo

#11 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by topcam »

stochar wrote:
nazovi Avaz, bice odusevljeni kad cuju da masina iz Pivare pravi belaj... :run:
Svaka cast! :thumbup: Sarajevsko-romanijski, protiv onog "drugog" klana. :oops:
nova_korisnica

#12 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by nova_korisnica »

kod sarajevske pivare?? na bristiku???
ja zivim tu blizu....kod nas se za sad nista ne osjeti...
stochar

#13 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by stochar »

ako je stalo, pogledaj okolo, i ako vidis misa, onda znas sta je bilo: tresla se gora, rodio se mish... :run:

p.s. jes' glup fazon, al' eto, da se nesto kaze.... sad ozbiljno, ne treba se zezat' s ovim o dobro provjerite sta se desava, da ne bi bilo ne daj boze kakvih ozbiljnijih posljedica. a, ovo za medije nije zafrkancija, ali nemoj nikoga zvat' dok ne budes bar 80 posto sigurna sta je, a onda nek' novinari isceprkaju onih 20 posto...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by Truba »

prijetnje zvanjem novinara skoro uvijek pale :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :evil:
Alfons Kauders

#15 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:ako je stalo, pogledaj okolo, i ako vidis misa, onda znas sta je bilo: tresla se gora, rodio se mish... :run:

p.s. jes' glup fazon, al' eto, da se nesto kaze.... sad ozbiljno, ne treba se zezat' s ovim o dobro provjerite sta se desava, da ne bi bilo ne daj boze kakvih ozbiljnijih posljedica. a, ovo za medije nije zafrkancija, ali nemoj nikoga zvat' dok ne budes bar 80 posto sigurna sta je, a onda nek' novinari isceprkaju onih 20 posto...
avaz ce sigurno isceprkati tih 20%... :D
Truba

#16 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by Truba »

već vidim naslove u avazu

Selimovići isprobavaju natigravitacione instrumente

Selimovići se igraju s prirodom priroda uzvraća

:lol: :lol: :lol: :lol:

Selimovići startali zemljotres :mrgreen:
chuchumbamayumbe

#17 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by chuchumbamayumbe »

Da nisu kakvi alieni ispod, ono, ukopani od davnih vremena, pa se sada pale, dižu se, tipa War of the Worlds?!
8-)
Truba

#18 Re: Zemljotres u mojoj ulici !!!

Post by Truba »

prije će biti THE OLD ONES od Lavkrafta
ili neko staro biće od klajva bejkera :lol:
Post Reply