Valjda apsorbuje tj amortizuje ljuljanje
Ali sad me probudilo
garant se spljostio odbumerangss wrote: ↑14/03/2024 04:53 Mene ne probudi ispod 5 Rihtera kako sam kupio novi vitapur madrac i nadmadrac![]()
Valjda apsorbuje tj amortizuje ljuljanje
Ali sad me probudilo![]()
Nisu se desili istovremeno koliko vidim, ovaj jači je bio tačno kad se u Sarajevu najviše treslo, dakle kad i u CG, ovaj od 3.1 je bio kasnije i nije se osjeto, neko je pisao kao da se opet trese, ali boja taj nisam primijetilahurmasica wrote: ↑14/03/2024 04:48u CG je bio 5,6 a Ilidza epicentar 3,1 mada je meni to nesto malo kako je tresloazurna_obala wrote: ↑14/03/2024 04:47Ne može biti 3.1 nema šanse, što je jači, dalje se osjeti, plus e koliko vidim da je bio na 10 km dubine, što je prilično plitko.Sanjarko wrote: ↑14/03/2024 04:43
Ma pitam, CG je daleko da se onoliko osjeti u Zenici. Mene kod ovih stvari strah samo stete. Ono popucaju cijevi, izbiju ventili, popadnu razne stvari, popucaju zidovi i sl. A kad je nedavno ovdje onaj zemljotres u Zenici zaljuljao, onaj 4 i nesto ili oko 5, ja kazem staroj da bi nas zive zakopao da je bio jaci.
Toga me nije strah. Pogibije. Ne znam zasto. Ja ko oni obrnuti Indijanci mozda.
Ako je bio i 3.1 to je onda neki drugi, u Sarajevu se taj ne bi osjetio

Znam, zato i kazem. Poranile su jutros. Zemljotres osjetile ranije, haj ga znaj.
Cuju se one uvijek cik pred svitanje/zoru, prvo one, pa vrabci, pa golubovi. Ima ajet ako se ne varam i u drugim svetim spisima gdje stoji da se svako bice na planeti na svoj nacin bogu moli, to se odnosi valjda samo na ostala bica, ne na ljude.sime_cipol wrote: ↑14/03/2024 05:10 Sad se vrane necuju, ali bile su graktale barem 10ak min ranije.