Zemljotres maloprije..
- BSn
#326 Re: Zemljotres maloprije..
maloprije gledam nekog profesora i kaze lik da je najgore sto kad se izlije magma sva ce se sliti u korito miljacke. Kaze da ce gore danfat nego oko Holivuda na Ilidzi. To znaci, kaze on, da se u tramvaju nece smjeti prozor otvorit - da ne udje danf. Mada, kako rece, ni sam nije siguran je li gore u tramvaju ili vani u tom slucaju.
- chengaba
#327 Re: Zemljotres maloprije..
BSn wrote:maloprije gledam nekog profesora i kaze lik da je najgore sto kad se izlije magma sva ce se sliti u korito miljacke. Kaze da ce gore danfat nego oko Holivuda na Ilidzi. To znaci, kaze on, da se u tramvaju nece smjeti prozor otvorit - da ne udje danf. Mada, kako rece, ni sam nije siguran je li gore u tramvaju ili vani u tom slucaju.
Hajd dobro je pa je zima, pa se manje ljudi znoje.
Zamisli da eksplodira Trebević preko ljeta, pa ne možeš otvoriti prozor ni u tramvaju, ni u troli, sumpor vani, znoj unutra, užas.
- astrid
#328 Re: Zemljotres maloprije..
...samo se vi zahebajite
....a pogledajte šta neke pametne čike kažu
Zemljotresi u BiH
Tim američkih i hrvatskih stručnjaka objavio je u prestižnom naučnom magazinu Geology studiju u kojoj se, na osnovu višemjesečnog istraživanja, tvrdi da bi čitav Balkan mogao da bude ugrožen razornim zemljotresima, a priobalje čak i snažnim cunamijem. Ovaj međunarodni ekspertski tim je istraživao mogućnost poremećaja unutrašnjosti tla u okolini Dubrovnika, ispitujući tektonske nestabilnosti u tom hrvatskom primorskom gradu, kao i na čitavom Balkanu. Povod je bio, kako navode hrvatski i drugi mediji u svijetu, taj što kod Dubrovnika ispod mora postoji tektonska pukotina koja se pruža prema sjeverozapadu Balkanskog poluostrva, u ukupnoj dužini od 200 kilometara. Naučnici pretpostavljaju da bi cijeli Balkan mogli da pogode razorni zemljotresi, moguće jačine čak do sedam stepeni po Rihterovoj skali. Istovremeno je, kao posljedica takvog zemljotresa, moguć i veoma jak \"balkanski cunami\", koji, kako kažu naučnici, ne bi bio snažan kao onaj koji je prije nekoliko godina pogodio Indoneziju, ali bi u svakom slučaju mogao da razori morsku obalu i prouzrokuje ogromne štete.

Zemljotresi u BiH
Tim američkih i hrvatskih stručnjaka objavio je u prestižnom naučnom magazinu Geology studiju u kojoj se, na osnovu višemjesečnog istraživanja, tvrdi da bi čitav Balkan mogao da bude ugrožen razornim zemljotresima, a priobalje čak i snažnim cunamijem. Ovaj međunarodni ekspertski tim je istraživao mogućnost poremećaja unutrašnjosti tla u okolini Dubrovnika, ispitujući tektonske nestabilnosti u tom hrvatskom primorskom gradu, kao i na čitavom Balkanu. Povod je bio, kako navode hrvatski i drugi mediji u svijetu, taj što kod Dubrovnika ispod mora postoji tektonska pukotina koja se pruža prema sjeverozapadu Balkanskog poluostrva, u ukupnoj dužini od 200 kilometara. Naučnici pretpostavljaju da bi cijeli Balkan mogli da pogode razorni zemljotresi, moguće jačine čak do sedam stepeni po Rihterovoj skali. Istovremeno je, kao posljedica takvog zemljotresa, moguć i veoma jak \"balkanski cunami\", koji, kako kažu naučnici, ne bi bio snažan kao onaj koji je prije nekoliko godina pogodio Indoneziju, ali bi u svakom slučaju mogao da razori morsku obalu i prouzrokuje ogromne štete.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#329 Re: Zemljotres maloprije..
ništa novo za Dubrovnikastrid wrote:...samo se vi zahebajite....a pogledajte šta neke pametne čike kažu
![]()
Zemljotresi u BiH
- astrid
#330 Re: Zemljotres maloprije..
@Chmoljo...ma dobro nije ništa čudno za Dubrovnik,ali ovaj dio"Naučnici pretpostavljaju da bi cijeli Balkan mogli da pogode razorni zemljotresi, moguće jačine čak do sedam stepeni po Rihterovoj skali."..eh i mi smo tu neĐe na brdovitom Balkanu. 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#331 Re: Zemljotres maloprije..
pape wrote:Jes, .... i one trebice sa Cicinog hana, ...
![]()
Davno sam ja rekla da ce on meni platiti zbog Cicinog
@komsija-kod mene je bolji pogled na bistricka svjetla, kad bude spektakl bujrum naleti.
- Chmoljo
#332 Re: Zemljotres maloprije..
ko i Banja Luka ili Skopljeastrid wrote:@Chmoljo...ma dobro nije ništa čudno za Dubrovnik,ali ovaj dio"Naučnici pretpostavljaju da bi cijeli Balkan mogli da pogode razorni zemljotresi, moguće jačine čak do sedam stepeni po Rihterovoj skali."..eh i mi smo tu neĐe na brdovitom Balkanu.
ako spiči... žali bože pepeljara od 300 KM u zgradi Vlade RS
- astrid
#333 Re: Zemljotres maloprije..
..bem ti miša,gdje se pepeljara sjeti 

- cyprus
#334 Re: Zemljotres maloprije..
'taaaa će TrebevićLakat Jebić wrote:a ova vulkanska aktivnost na trebevicu?
- Jara
#335 Re: Zemljotres maloprije..
cyprus wrote:'taaaa će TrebevićLakat Jebić wrote:a ova vulkanska aktivnost na trebevicu?
- Lakat Jebić
#336 Re: Zemljotres maloprije..
a no de ti meni pojasni, malo je offtopic, al nije skroz, onaj yellowstone, rekose mi da je to nesta zajebanocyprus wrote:'taaaa će TrebevićLakat Jebić wrote:a ova vulkanska aktivnost na trebevicu?
komsince, moze li se pusit kod tebe? mislim mogu ja na prozoru, da ti hekleraj ne povuce dim... al opet kontam bolje dim, nego sumpor
Last edited by Lakat Jebić on 04/11/2010 13:58, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#337 Re: Zemljotres maloprije..
jarane, bolje je po nas da pukne Trebević nego YellowstoneLakat Jebić wrote: a no de ti meni pojasni, malo je offtopic, al nije skroz, onaj yellowstone, rekose mi da je to nesta zajebano![]()
komsinci, moze li se pusit kod tebe? mislim mogu ja na prozoru, da ti hekleraj ne povuce dim... al opet kontam bolje dim, nego sumpor
- Lakat Jebić
#338 Re: Zemljotres maloprije..
ma ja ba, rekose mi, prosli put bilo nesto pravo zajebano, dinosaurusi pomrliChmoljo wrote:jarane, bolje je po nas da pukne Trebević nego YellowstoneLakat Jebić wrote: a no de ti meni pojasni, malo je offtopic, al nije skroz, onaj yellowstone, rekose mi da je to nesta zajebano![]()
komsinci, moze li se pusit kod tebe? mislim mogu ja na prozoru, da ti hekleraj ne povuce dim... al opet kontam bolje dim, nego sumpor
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#340 Re: Zemljotres maloprije..
"Područje BiH podložno je seizmološkim pokretima, a kretanje tektonskih ploča uzrok je jačim zemljotresima", rekao je Bušatlija za naš portal.
On je istakao da se na području naše zemlje nalazi nekoliko jakih tektonskih linija, kao što su poznati Igmanski rascjep između Igmana i sarajevskog polja. Jaka tektonska linija proteže se i podnožjem Bjelašnice, od Konjica do Sarajeva, kao i dolinom Neretve sve do Banje Luke.
On je podsjetio na razorni zemljotres u Banjoj Luci 1969. godine, kao i na nekoliko zemljotresa u Sarajevu iz prošlosti, rekavši da "gdje je jednom bilo potresa bit će ga opet". Bušatlija je rekao da imamo razloga da očekujemo kretanja blokova kako u lokalnom tako i u planetarnom smislu.
Seizmolog Rusmir Gorušanin je istakao da je prognozirati seizmičke događaje, ali prema statističkim analizama i proračunskim se u narednih stotinu godina na teritoriji grada Sarajeva se mogu očekivati zemljotresi maksimalnog intenziteta do VII stepeni Merkalijeve skale.
Zemljotresi tog intenziteta izazivaju materijalna oštećenja na građevinskim objektima, uglavnom bez ljudskih žrtava. Međutim, za vremenski period od stotinu i više godina, prema ovim prognozama, može doći do razornih zemljotresa na području planine Treskavice, koji mogu izazvati ogromne materijalne štete na građevinskim objektima na području Sarajeva i odnijeti mnogo ljudskih života.
sarajevo-x.com
On je istakao da se na području naše zemlje nalazi nekoliko jakih tektonskih linija, kao što su poznati Igmanski rascjep između Igmana i sarajevskog polja. Jaka tektonska linija proteže se i podnožjem Bjelašnice, od Konjica do Sarajeva, kao i dolinom Neretve sve do Banje Luke.
On je podsjetio na razorni zemljotres u Banjoj Luci 1969. godine, kao i na nekoliko zemljotresa u Sarajevu iz prošlosti, rekavši da "gdje je jednom bilo potresa bit će ga opet". Bušatlija je rekao da imamo razloga da očekujemo kretanja blokova kako u lokalnom tako i u planetarnom smislu.
Seizmolog Rusmir Gorušanin je istakao da je prognozirati seizmičke događaje, ali prema statističkim analizama i proračunskim se u narednih stotinu godina na teritoriji grada Sarajeva se mogu očekivati zemljotresi maksimalnog intenziteta do VII stepeni Merkalijeve skale.
Zemljotresi tog intenziteta izazivaju materijalna oštećenja na građevinskim objektima, uglavnom bez ljudskih žrtava. Međutim, za vremenski period od stotinu i više godina, prema ovim prognozama, može doći do razornih zemljotresa na području planine Treskavice, koji mogu izazvati ogromne materijalne štete na građevinskim objektima na području Sarajeva i odnijeti mnogo ljudskih života.
sarajevo-x.com
- madner
#341 Re: Zemljotres maloprije..
Ne moze nam niko nista
Siguran sam da nasi gradjevinari nisu stedili na armaturi ili betonu
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#342 Re: Zemljotres maloprije..
ja nisam u sarajevu, ali se brinem za sarajlijice
ako zaljulja, hajte kod nas
ako zaljulja, hajte kod nas
- madner
#343 Re: Zemljotres maloprije..
Ma ko ce zivit ispod zemlje 
- Ma.Le.Na
#344 Re: Zemljotres maloprije..
madner wrote:Ma ko ce zivit ispod zemlje
- Lakat Jebić
#345 Re: Zemljotres maloprije..
u papirama nisu stedili...madner wrote:Ne moze nam niko nista![]()
- ladyblue18
#346 Re: Zemljotres maloprije..
Nema heklano nista u sobi.Lakat Jebić wrote:
komsince, moze li se pusit kod tebe? mislim mogu ja na prozoru, da ti hekleraj ne povuce dim... al opet kontam bolje dim, nego sumpor
- Lakat Jebić
#347 Re: Zemljotres maloprije..
nista onda, kad pocMe, ti prepremi pepeljaru i soka (nemoj bgt na razmucivanje, izvadi onaj za goste sto stoji, da ne propadne), a ja cu meze ponijetladyblue18 wrote:Nema heklano nista u sobi.Lakat Jebić wrote:
komsince, moze li se pusit kod tebe? mislim mogu ja na prozoru, da ti hekleraj ne povuce dim... al opet kontam bolje dim, nego sumpor![]()
- ladyblue18
#348 Re: Zemljotres maloprije..
Lakat Jebić wrote: nista onda, kad pocMe, ti prepremi pepeljaru i soka (nemoj bgt na razmucivanje, izvadi onaj za goste sto stoji, da ne propadne), a ja cu meze ponijet
Nemoj zaboravit ajvara da poneses.
- Lakat Jebić
#349 Re: Zemljotres maloprije..
imam domaceg, teta hamida pravilaladyblue18 wrote:Lakat Jebić wrote: nista onda, kad pocMe, ti prepremi pepeljaru i soka (nemoj bgt na razmucivanje, izvadi onaj za goste sto stoji, da ne propadne), a ja cu meze ponijet![]()
![]()
Nemoj zaboravit ajvara da poneses.![]()
- tech10
#350 Re: Zemljotres maloprije..
Dze ne prodah ljetos ono nekretnina sto imam, ko ce sada kupiti prashinu?